Προσθήκη στους σελιδοδείκτες σας: 


Οι συνεργαζόμενοι με το eklogika.gr δικηγόροι απαντούν δωρεάν σε μία ερώτηση κάθε χρήστη για θέματα, πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Για επιπλέον νομική υποστήριξη μπορείτε να απευθύνεστε στο Legallive.gr

 


 

Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Αυτοδιοίκηση

Πατήστε πάνω σε κάθε ερώτηση για να δείτε την απάντηση. Μεταβείτε στο τέλος των ερωτήσεων – απαντήσεων για να υποβάλετε τη δική σας ερώτηση

Ερώτηση από Γεωργιος. Ρ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γεωργιος. Ρ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ 3ΜΕΛΕΣ ΤΟΠΙΚΟ! ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΗ? ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ?

1.Όπως έχω απαντήσει πολλές φορές δικαιούσθε απόσπασης.
2.Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία:
Όργανα της τοπικής κοινότητας είναι:
Α. Σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό έως τριακόσιους (300) κατοίκους:
ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας.
Β. Σε τοπικές κοινότητες με πληθυσμό από τριακόσιους έναν (301) έως δύο χιλιάδες
κατοίκους:
α) 3μελές συμβούλιο τοπικής κοινότητας,
β) ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας.
Από το νόμο ορίζεται ότι τόσο εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας όσο και πρόεδρος του
συμβουλίου τοπικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος σύμβουλος του πλειοψηφίσαντος στην
τοπική κοινότητα συνδυασμού, ανεξαρτήτως του συνδυασμού που πλειοψήφησε στο δήμο, που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης και, σε περίπτωση ισοψηφίας, αυτός που είναι πρώτος στη δικαστική απόφαση της ανακήρυξης.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Στέλιος Παππάς

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Στέλιος Παππάς Αγαπητέ κ. Μαμέλη, καλημέρα σας. Με το άρθρο 5 του N. 1943/1991, καθορίζονταν συγκεκριμένες προθεσμίες, για τη διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών κι η καταβολή χρηματικού ποσού σε περίπτωση μη τήρησης των προβλεπόμενων προθεσμιών. • Ισχύει η παραπάνω διάταξη του Νόμου; Ευχαριστώ.

 
Παρά το ότι η ερώτηση δεν αφορά εκλογικό θέμα, εν τούτοις σας απαντούμε.
 
Αν αναφέρεσθε στην Επιτροπή του άρθρου 5 παρ. 13 του νόμου 1943/1991,μετά από σχετική έρευνα δεν εντοπίσαμε σχετική άλλη διάταξη νόμου που να την καταργεί, επομένως ισχύει η διάταξη και οι προϋποθέσεις που θέτει.
Για διευκόλυνσή σας, επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση για την καταβολή πλήρους αποζημίωσης πολιτών για τη μη τήρηση προθεσμιών διεκπεραίωσης υποθέσεων από τη Διοίκηση

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από MICHAIL KONTAXAKIS

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη MICHAIL KONTAXAKIS ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΑΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΕ (ΟΤΑ). ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ;;;


Τι είδους είναι η επιχείρηση, αμιγής διαδημοτική (μέτοχοι μόνον ΟΤΑ ή και κάτι άλλο);
Για να υπάρξει έγκυρη απάντηση θα πρέπει να μας γνωστοποιήσετε επίσης τι ακριβώς είναι η αντιμισθία σας και ποιο το ύψος της.
Γιατί αν θεωρηθεί σταθερός μισθός, τότε περιορίζεται δραστικά το ύψος της. Αν είναι έξοδα παράστασης δεν επηρεάζει τη σύνταξη.
Επίσης παίζει ρόλο το ύψος της σύνταξης, γιατί σε κάθε περίπτωση οι συνολικές αμοιβές σας δεν μπορούν να υπερβαίνουν το όριο των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου.
Στη διάθεσή σας.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Κώστας Β.

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κώστας Β. Δημόσιος υπάλληλος που τοποθετείται πρόεδρος σε ΝΠΔΔ Δήμου, δικαιούται απόσπαση κατά την διάρκεια της θητείας του;

Η απόσπαση δημοσίου υπαλλήλου σε ΟΤΑ ή σε οργανισμό ΟΤΑ προβλέπεται ειδικά από την εκλογική νομοθεσία μόνον όταν ο δημόσιος υπάλληλος είναι αιρετός (δηλ. έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, κλπ.).
Για την συγκεκριμένη περίπτωση ισχύουν οι κοινές διατάξεις περί αποσπάσεων, οι οποίες, κατά τη γνώμη μου, θα σας επιτρέψουν την απόσπαση.
 
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με τον Ν. 1416/84 (ΦΕΚ 18/Α/21.2.1984), άρθρο 64, παρ. 2 και 3,  επιτρέπονται αποσπάσεις υπαλλήλων σε φορείς Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου διοικητικού συμβουλίου…επιτρέπεται απόσπαση υπαλλήλων του δημόσιου τομέα….. σε φορείς οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικά πρόσωπα, ιδρύματα ή αμιγείς επιχειρήσεις δημοτικές ή κοινοτικές ή σε αναπτυξιακούς συνδέσμους ή σε τοπική ένωση δήμων και κοινοτήτων Ελλάδας για την αντιμετώπιση πρόσκαιρων ή εποχιακών αναγκών και για χρονικό διάστημα μέχρι δύο έτη. Η απόφαση για την απόσπαση εκδίδεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου φορέα και γραπτή συγκατάθεση του υπαλλήλου που αποσπάται.  Ο χρόνος υπηρεσίας που διανύεται….  και οι αποδοχές τους και οι εισφορές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς για το χρόνο της απόσπασης καταβάλλονται από το φορέα στον οποίο αποσπάστηκαν».
 
Επίσης σύμφωνα με τον κώδικα κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.3528/07 ΦΕΚ 26Α/9-2-2007. Άρθρο 68) τεκμαίρεται ότι επιτρέπεται η απόσπαση μονίμου υπαλλήλου από Υπουργείο σε ΟΤΑ Α’ βαθμού μετά από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων και τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για δύο έτη συνολικά, με δυνατότητα παράτασης για ένα ακόμα έτος μετά από αίτηση του υπαλλήλου.
 

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΠΕΤΡΟΣ Κ.

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΠΕΤΡΟΣ Κ. Υπηρετω στα σωματα ασφαλειας και εχω εκλεγει στο τοπικο συμβουλιο.Η γυναικα μου ειναι νοσηλευτρια.Με ακολουθει στην αποσπαση μου?

Αυτοτελές δικαίωμα απόσπασης δεν υφίσταται υπέρ της γυναίκας σας, προερχόμενο από την ιδιότητά σας ως τοπικού συμβούλου. Σας ακολουθεί στην απόσπασή σας μόνον εφόσον προβλέπεται η μετάθεσή της λόγω συνυπηρέτησης, που με τις σημερινές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Κώστας Κοκόλης

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κώστας Κοκόλης Αγαπητά eklogika.gr, συγχαρητήρια για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που μας παρέχετε. Σας παρακαλώ να έχω ενημέρωση από σας στην ερώτησή μου, εάν ο Αντιπεριφερειάρχης (του επιτυχόντα συνδυασμού) περιλαμβάνεται στην κατανομή των περιφερειακών συμβούλων μιας Εκλογικής Περιφέρειας (Νομού),οπότε τότε μειώνει τον αριθμό των εκλεγμένων με ψήφο συμβούλων. Στον Καλλικράτη Ν.3852/10 δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο. Σας ευχαριστώ 

Ο Αντιπεριφερειάρχης του επιτυχόντος συνδυασμού δεν προσμετράται ως περιφερειακός σύμβουλος. Αν ο νομοθέτης το ήθελε θα το έλεγε ρητά. Αντίθετα ο αντιπεριφερειάρχης μη επιτυχόντος συνδυασμού-εφόσον εκλέγεται-είναι περιφερειακός σύμβουλος και προσμετράται στον αριθμό των εκλεγομένων.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Θεόδωρος

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Θεόδωρος Πώς γίνεται η κατανομή των εδρών της μειοψηφίας μεταξύ των εκλογικών περιφερειών τη δεύτερη Κυριακή; δεύτερη

Το ερώτημά σας είναι ατελές, δεν αναφέρει για ποιες εκλογές τίθεται θέμα κατανομής εδρών.
Παρακαλώ να επανέλθετε.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. Εργαζόμενος του άρθρου 262 του ν.3463/2006. Πως τεκμαίρεται σε πιθανό έλεγχο η νομιμότητα της μεταφοράς με βάση την πρόσληψη? Πως μπορεί να ελεγχθεί αφού η βάση νομιμότητας της μεταφοράς είναι το έγγραφο της επιχείρησης οτι ο εργαζόμενος κάλυπτε πάγιες & διαρκείς έως 31/12/2005? Αν δεν υπάρχουν οι συμβάσεις, και στο ΙΚΑ φαίνονται ένσημα τριών μηνών πως ελέγχεται αν κάποιος προσελήφθη με αορίστου χρόνου τρεις μήνες πριν την 31η/12/2005, με κάποιον άλλον που είχε ορισμένου αυτούς τους τρεις μήνες? Μπορεί να ελεγχθεί & να ακυρωθεί η πρόσληψη τους (του ενός ή & των δύο), την στιγμή που ορίστηκε από την επιχείρηση & αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο οτι ανεξαρτήτως τρόπου πρόσληψης κάλυπταν πάγιες & διαρκείς ανάγκες? (Η επιχείρηση λύθηκε το 2007-8 & οι εργαζόμενοι που με βάση το έγγραφο της επιχείρησης κάλυπταν πάγιες & διαρκείς ανάγκες μεταφέρθηκαν στους τότε καποδιστριακούς δήμους που συμμετείχαν στην επιχείρηση).

Η ερώτησή σας ξεφεύγει  από τα εκλογικά. Είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν εργατολόγο.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Σπυρος

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Σπυρος Ειμαι υποψηφιος τοπικος συμβουλος και υπηρετω στα σωματα ασφαλειας. Δικαιουμαι εκλογικη αδεια και αν ναι ποιος ειναι ο νομος για να το δειξω στην υπηρεσια μου;

Η νομοθεσία δεν προβλέπει χορήγηση άδειας στον δημόσιο υπάλληλο-υποψήφιο. Συνήθως, όμως, πάντοτε, λίγο πριν τις εκλογές ο εκάστοτε Υπουργός Εσωτερικών με εγκύκλιό του επιτρέπει-και προτρέπει -τις δημόσιες υπηρεσίες να διευκολύνουν τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι υποψήφιοι με άδειες (σε βάρος της κανονικής).

Δείτε το σχετικό θέμα του eklogika.gr

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΣΟΥΛΙΏΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΣΟΥΛΙΏΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΒΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΆ ; Η ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ; Ποιές μπορεί να είναι οι συν΄πειες αυτης της καταπάτησης του νόμου, ποιές είναι οι ενδεχόμενες κυρώσεις και ποια κρατικά όργανα τίς επιβάλλουν;

Ισχύει η προηγούμενη απάντησή μας

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΣΟΥΛΙΏΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΣΟΥΛΙΏΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ 2. ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΣΕ ΠΟΠΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ. 3. ΕΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΙΕς ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ;

Κύριε Σουλιώτη, δεν μπορείτε να υποβάλετε τόσες ερωτήσεις που συνθέτουν πλήρεις νομικές υπηρεσίες. Μπορείτε να υποβάλετε μία ερώτηση ή αν θέλετε ευρύτερη νομική υποστήριξη να απευθυνθείτε τσις υπηρεσίες του www.legallive.gr

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Σε ενα συνδιασμο το πρωτοδικειο ακύρωσε ενα δημοτικό ψηφοδελτιο γιατί ειχε 36 αντι για 34 υποψηφιους το υπολοιπο μετεχει στις εκλογές ειναι σωστό και μπορεί τώρα να γ'ινει προσφυγή

Η ερώτηση είναι ασαφής. Ποια η αιτιολογία της ακύρωσης; Ποιο ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε; Σε ποιον δήμο;

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Δημήτρης Μητσάκης

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Δημήτρης Μητσάκης Είμαι δημόσιος υπάλληλος,αν βάλω υποψηφιοτητα για διαμερισματικος σύμβουλος δικαιούται απόσπαση στο τόπο εκλογής μου;

Το δικαίωμα απόσπασης υφίσταται στους αιρετούς και επεκτείνεται και στα μέλη των συμβουλίων.
Η παρ. 7 του άρθρου 93 του Ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
 
«7. Δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς το δήμο όπου εξελέγησαν. Για τους υπηρετούντες σε παραμεθόριες περιοχές η παρούσα διάταξη έχει ισχύ μόνο για μετάθεση ή απόσπαση αποκλειστικά σε άλλη παραμεθόρια περιοχή.»

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από Απόστολος Λυχούδης

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Απόστολος Λυχούδης Δύναμαι να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και ταυτόχρονα υποψήφιος για την Ευρωβουλή ;

Δεν υπάρχει καμιά σχετική απαγόρευση. Μπορείτε.

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Ερώτηση από ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΙΔΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 27 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΔΗΛ. 27ΜΕΛΕΣ Δ.Σ. . ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΩΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ;;;; ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ;;;;;

Ναι,μεταβάλλονται με βάση την απογραφή 2011.Βρείτε τον αριθμό που σας ενδιαφέρει στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών με
αρ. πρωτ.14587/15.4.2014
Κυρία Μπουρουτζίδου δείτε εδώ http://www.eklogika.gr/news/20010

 

Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

Γράψτε την ερώτησή σας και δείτε όλες τις απαντήσεις 

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά


Επιστροφή στην λίστα με τα Πολιτικά νέα - ειδήσεις

 
 

  Το eklogika.gr μόνο κατά το διήμερο 18-19 Μαίου το δέχτηκε 438.871 επισκέψεις από 297.921 μοναδικούς επισκέπτες με αποτέλεσμα να καταγραφούν 1.200.462  pageviewsΔείτε εδώ.

  Από 26-4-2014 έως 26-5-2014 το eklogika.gr δέχτηκε 1.834.583 επισκέψεις, από 829.850 μοναδικούς επισκέπτες, με 6.158.012  pageviews. Δείτε τα Στοιχεία του Google analytics

 
 
 • Έρευνα της MRB για το Mega (10 Ιουλίου 2014)
 • Έρευνα της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών (23 Μαΐου 2014)
 • Έρευνα της GPO για το newsit.gr, iefimerida.gr και newpost.gr (23 Μαΐου 2014)
 • Δημοσκοπήσεις by eklogika.gr

  Μέσο δημοσίσευσης:
  Επωνυμία Εταιρείας:
  Δημοσιεύτηκε
  από: έως:
  δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
 
 
 
 
 
 
 

Ψηφοδέλτια

 
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
 

Newsletter

 
webTV
 
 
 

Σχόλια επισκεπτών

 
 

Ακολουθήστε το eklogika.gr

 
 
 

Πως κρίνετε τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;

 • Δημιουργούν μια νέα ελπίδα για αλλαγή
 • Δημιουργούν κινδύνους για την Ελλάδα
 • Κάτι αλλάζει στην Ευρώπη
 • Στην ΕΕ κυριαρχούν οι ίδιες δυνάμεις
 • Το αποτέλεσμα οδηγεί σε εθνικές εκλογές
 • Δεν επηρεάζει την εσωτερική πολιτική
 • Τίποτα δεν άλλαξε
 • Τίποτα από όλα αυτά

Σύνολο ψήφων:485

δείτε τα αποτελέσματα


δείτε όλες τις ψηφοφορίες