Banner Left Out2
Banner Right Out2
Υπ. Οικονομικών: Καμία αύξηση του δημόσιου χρέους δεν προέκυψε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς    |    Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, για την παραίτηση Σκλαβούνη από τη ΝΔ    |    Τα μηνύματα Ξυδάκη στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων    |    Δύο άνδρες κρατούν ομήρους στη Γαλλία απειλώντας με μαχαίρια    |    Ενοχλημένη η γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων από τη Microsoft    |    Τομείς ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) του ν.4386/2016 (Α ́ 83)    |    Βίντεο: Πώς είναι να ζεις με θολές αναμνήσεις;    |    Το εκπαιδευτικό σύστημα της Συρίας    |    Η Μύκονος του ανθρώπου που δημιούργησε το Cavo Paradiso    |    Βουλή: Live η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική για το Plan X και τα capital controls    |    Βραζιλία: Μεγάλα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο    |    ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ράπερ πυροβόλησε τον εαυτό του για να γίνει διάσημος!    |    Μικρές απώλειες στο ΧΑ, σε τροχιά διόρθωσης τα χρηματιστήρια    |    Σε μια κλωστή η πώληση του ΔΕΣΦΑ στους αζέρους    |    Τζόρνταν: Ίση μεταχείριση στους Αφροαμερικανούς, σεβασμό στους αστυνομικούς    |    Dome Mykonos Club: Διασκέδαση μέχρι το πρωί    |    "Στοιχειωμένη" η μεταγραφή Μπελκαρουί    |    Αρνητικά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές    |    Μακράν ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλβανία η Ελλάδα    |    Μια σημαντική εναλλακτική θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα    |   

Αλαλούμ με τις διαδικασίες απόκτησης ΑΦΜ και κωδικού από τους συνδυασμούς, λέει το ΚΚΕ

1 σχόλια 🕔12/10/2010 - 18:19

Μεγάλα προβλήματα που πηγάζουν από έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν προκληθεί στις προσπάθειες των συνδυασμών να αποκτήσουν ΑΦΜ και κωδικό πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων για την κατάθεση των στοιχείων που προβλέπονται από την απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λόγω της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των δύο υπουργείων οι ΔΟΥ αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις τους συνδυασμούς, ζητούν βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό,  διεύθυνση του συνδυασμού στην περιοχή ευθύνης τους (ακόμη και να δεν υπάρχει) και πολλά άλλα που δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας και ενδεχομένως νομιμότητας των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει:

    Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 8/10/2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

    Πρώτον: Δεν εφαρμόζεται από τις ΔΟΥ η απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών η οποία καθόριζε τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και τη διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ από τους συνδυασμούς. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών για να υπάρξει λύση.

    α) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται και επομένως δεν αποστέλλουν συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση. Έτσι η Κεντρική βάση ζητά από τους συνδυασμούς πρόσθετα στοιχεία (φωτοτυπίες ταυτότητας κλπ).

    β) Οι ΔΟΥ απαιτούν την υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 που αφορούν την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, σα να πρόκειται για επιχειρήσεις και χορηγούν βεβαίωση ότι η δραστηριότητα των συνδυασμών είναι η παροχή Υπηρεσιών.

    γ) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται ως διεύθυνση του συνδυασμού το Δήμο, αλλά απαιτούν συγκεκριμένη διεύθυνση του συνδυασμού που δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται λάθος αν δοθεί κάποια άλλη διεύθυνση. Αν πχ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που ζει στην Καρδίτσα, δηλώσει διεύθυνση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καρδίτσα, η Α΄ΔΟΥ Λάρισας, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ του, δεν θα το κάνει. Αν ο συνδυασμός της Καλλιθέας δώσει διεύθυνση που ανήκει στη Β΄ΔΟΥ, η Α΄ ΔΟΥ που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ, δεν θα το κάνει.

    δ) Οι ΔΟΥ, όπως πληροφορηθήκαμε, για να θεωρήσουν βιβλία απαιτούν από τους συνδυασμούς να έχουν σφραγίδα.

    ε) Οι ΔΟΥ για τη θεώρηση των βιβλίων απαιτούν οι συνδυασμοί να προσκομίσουν βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό. Δηλαδή διαδικασίες που αφορούν επιχειρήσεις.

    Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σήμερα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί ανενεργός η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αυτές τις εκλογές και να ανακληθεί αμέσως.

    Δεύτερον: Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, τόσο στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, όσο και στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Παρασκευή στις 8 Οκτωβρίου 2010, δεν εκδόθηκε η περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχουν γίνει σε εγκυκλίους και αποφάσεις και δεν μπορούν να βρεθούν στις πολλές εκατοντάδες σελίδες τους.

    Το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί παρά την επανέκδοση τεραστίων εγκυκλίων ή αποφάσεων στις οποίες υποτίθεται ότι σημειώνονταν οι αλλαγές, ακόμη και αυτές δεν είναι ολοκληρωμένες.

    Το Υπ. Εσωτερικών παρά τη δέσμευσή του δεν έδωσε σε ευρεία δημοσιότητα ιδιαίτερα τις αλλαγές που έγιναν στις σημαντικές ημερομηνίες λήξης των μεταδημοτεύσεων και της τελευταίας ημερομηνίας κατάθεσης των συνδυασμών.

    Υπάρχουν τέλος αλλαγές σε Υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν δημοσιευτεί, όπως πχ στην αλλαγή της μορφής και του περιεχομένου των ψηφοδελτίων, αλλά και αλλαγές στη διοικητική διαίρεση της χώρας (όπως δημιουργία τοπικών κοινοτήτων, αλλαγή του χαρακτήρα) που δεν έχουν δημοσιευτεί αλλά κρύβονται πίσω από την ονομαζόμενη επικαιροποιημένη έκδοσή τους, πάντα με την αρχική ημερομηνία τους και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

    Και το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα, αφού η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών λήγει αυτή την Κυριακή 17/10/2010.

    Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

   

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


1 Σχόλια

  1. 🕔13/10/2010

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΥ

    Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική. Είμαι οικονομικός διαχειριστής δημοτικού συνδυασμού και χρειάστηκα μόνο 1 ημέρα για να βγάλω ΑΦΜ στο συνδυασμό και να θεωρήσω βιβλίο εσόδων-εξόδων ( η υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο – οπότε προς τι η διαμαρτυρία???). Επιπλέον μπορεί η ΔΟΥ να αρνήθηκε να αποστείλει συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης αλλά η εγκύκλιος 50038/3-9-2008 προβλέπει ως εναλλακτική στην περίπτωση αυτή την αποστολή των στοιχείων από τους ίδιους τους συνδυασμούς. Σιγά το πρόβλημα! Και ας μη ξεχνάμε όλοι το φόρτο εργασίας που υπάρχει στις υπηρεσίες την εποχή αυτή με το «κυνηγητό» των εσόδων. Προσωπικά ταχυδρόμησα στην Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Η.Ε.Σ. του Υπουργείου Εσωτερικών το φάκελο με τα σχετικά έντυπα την Παρασκευή 24/9 και την Τρίτη στις 28/9 μου αποστάλθηκε με SMS ο σχετικός κωδικός. Επιπλέον, όσες φορές χρειάστηκα διευκρινήσεις πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα οι υπάλληλοι του Υπουργείου με τους οποίος μίλησα ήταν και πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπιστικότατοι και ευγενέστατοι (κάτι που ομολογώ με εξέπληξε αφάνταστα). Γενικά λοιπόν ας μη διαμαρτυρόμαστε μόνο και μόνο γιατί μας άλλαξαν τις συνήθειες ή γιατί ξεβολευτήκαμε λίγο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Υπ. Οικονομικών: Καμία αύξηση του δημόσιου χρέους δεν προέκυψε από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

26/07/2016 - 13:03 - Κατηγορηματικά απορρίπτουν για άλλη μια φορά από το υπουργείο Οικονομικών τις μομφές κατά της...

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, για την παραίτηση Σκλαβούνη από τη ΝΔ

26/07/2016 - 12:37 - Επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με...

Τα μηνύματα Ξυδάκη στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

26/07/2016 - 11:55:02 -

Δύο άνδρες κρατούν ομήρους στη Γαλλία απειλώντας με μαχαίρια

26/07/2016 - 11:55:00 -

Ενοχλημένη η γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων από τη Microsoft

26/07/2016 - 11:54:00 -

Τομείς ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) του ν.4386/2016 (Α ́ 83)

26/07/2016 - 11:52:31 -

Βίντεο: Πώς είναι να ζεις με θολές αναμνήσεις;

26/07/2016 - 11:48:21 -

Το εκπαιδευτικό σύστημα της Συρίας

26/07/2016 - 11:46:29 -

Η Μύκονος του ανθρώπου που δημιούργησε το Cavo Paradiso

26/07/2016 - 11:43:00 -

Βουλή: Live η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για εξεταστική για το Plan X και τα capital controls

26/07/2016 - 11:40 - Με τους εισηγητές των κομμάτων ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της...

Βραζιλία: Μεγάλα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

26/07/2016 - 11:34:46 -

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ράπερ πυροβόλησε τον εαυτό του για να γίνει διάσημος!

26/07/2016 - 11:34:00 -

Μικρές απώλειες στο ΧΑ, σε τροχιά διόρθωσης τα χρηματιστήρια

26/07/2016 - 11:30:00 -

Σε μια κλωστή η πώληση του ΔΕΣΦΑ στους αζέρους

26/07/2016 - 11:27:07 -

Τζόρνταν: Ίση μεταχείριση στους Αφροαμερικανούς, σεβασμό στους αστυνομικούς

26/07/2016 - 11:24:23 -

Dome Mykonos Club: Διασκέδαση μέχρι το πρωί

26/07/2016 - 11:19:50 -

"Στοιχειωμένη" η μεταγραφή Μπελκαρουί

26/07/2016 - 11:19:44 -

Αρνητικά τα πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές

26/07/2016 - 11:17:00 -

Μακράν ο πρώτος ξένος επενδυτής στην Αλβανία η Ελλάδα

26/07/2016 - 11:13:00 -

Μια σημαντική εναλλακτική θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

26/07/2016 - 11:09:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
Τεχνολογία Ενοχλημένη η γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων από τη Microsoft

Ενοχλημένη η γαλλική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων από τη Microsoft

Να σταματήσει τη συλλογή υπερβολικού όγκου δεδομένων των χρηστών διέταξε πρόσφατα τη Microsoft η Επιτροπής Προστασίας Δεδομένων της Γαλλίας...

Αθλητικά Βραζιλία: Μεγάλα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Βραζιλία: Μεγάλα προβλήματα στο Ολυμπιακό Χωριό στο Ρίο

Προβλήματα σε ηλεκτροδότηση, υδραυλικά και όχι μόνο παρουσιάζονται στο Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κύπρος - Ειδήσεις Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Μονακό και Τότεναμ, όπως και η Λίβερπουλ με την Σιόν στο "Άνφιλντ". Νίκες για Λάτσιο, Φιορεντίνα και Νάπολι, ήττες για...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr σε ένα χρόνο, από 1-6-2015 έως 30-7-2016, δέχτηκε 6.36.124 επισκέψεις, από 2.914.511 μοναδικούς επισκέπτες, με 24.297.436   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Μια σημαντική εναλλακτική θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Μια σημαντική εναλλακτική θεραπεία για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα

Τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙΙ στη 2η γραμμή θεραπείας διαπίστωσε ότι το Osimertinib ης AstraZeneca, αποτελεί μια σημαντική εναλλακτική...

Ψυχαγωγία Παροξυσμός για τον Χάρι Πότερ και το... Καταραμένο Παιδί

Παροξυσμός για τον Χάρι Πότερ και το... Καταραμένο Παιδί

Ο μικρός μάγος (μεγάλος πια) συνεχίζει να κάνει τα μαγικά του!

Αυτοκίνητο Νέο Mitsubishi Space Star

Νέο Mitsubishi Space Star

Τρία χρόνια μετά το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του – και με πωλήσεις 330.000+ μονάδων σε όλο τον κόσμο (Μάρτιος 2012 - Οκτ. 2015) – το «έξυπνο» μοντέλο της...

Πολιτικά άρθρα

Οι δύο δρόμοι της Ευρώπης μετά το Brexit

Χρήστος Καψάλης

Τα περισσότερα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασαν το Brexit με την γνωστή υπερβολή καταστροφολαγνικών δημοσιευμάτων και αντίστοιχων σοκαριστικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Τα παράδοξα της αλλαγής του εκλογικού νόμου

Γιάννης Μαγκριώτης

Το εκλογικό σύστημα είναι κορυφαία επιλογή, σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Διαμορφώνει τους, εκλογικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.  Καθορίζει...

Δείτε όλο το άρθρο
Φάε μόνο τις πατάτες…

Σταμάτης Ζαχαρός

Η Κυβέρνηση θέλει τη στήριξη του ΔΝΤ στο θέμα του χρέους αλλά αναζητά τρόπο να αποφύγει τις επιπλοκές που θα έχουν τα ανταλλάγματα που ζητούν οι...

Δείτε όλο το άρθρο
Θα μπορέσει η κεντροαριστερά να ξαναμπεί στο γήπεδο αξιόμαχη;

Ζαχαρίας Ζούπης

Αυτή η βδομάδα όμως δεν ήταν σημαντική για την Κεντροαριστερά μόνο για την στάση της στην Βουλή για τον εκλογικό Νόμο. Ήταν σημαντική και γιατί μετά...

Δείτε όλο το άρθρο
Να μην εκδοθούν οι 8 φυγάδες Τούρκοι στρατιωτικοί

Γιώργος Μητραλιάς

(…) Από κοντά εκδηλώθηκαν διάφορες «ευαίσθητες ψυχές» που εντρυφώντας στο Διεθνές Δίκαιο, απαιτούν θαρραλέα να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 8...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το ΣΚΑΪ (1-7-2016) Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: - Ν.Δ. 28,5% - ΣΥΡΙΖΑ 17% - Χρυσή... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB για το real.gr (30-6-2016) Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 24 Ιουνίου για λογαριασμό του real.gr, τα ποσοστά των... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα «Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών  πεζοπορικών μονοπατιών»

«Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών πεζοπορικών μονοπατιών»

«Καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών χάραξης, σήμανσης, διάνοιξης και συντήρησης των ορειβατικών – πεζοπορικών...

Πολιτιστικά Νέα Ο «Κρατήρας της Μάχης» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ο «Κρατήρας της Μάχης» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ένα ακόμα εύρημα, από τα πιο σημαντικά που έχουν εκτεθεί στο πλαίσιο του «Αθέατου Μουσείου», της πετυχημένης...

Εκπαιδευτικά Νέα Τομείς ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) του ν.4386/2016 (Α ́ 83)

Τομείς ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) του ν.4386/2016...

Μετά την έκδοση της με αριθμ. Φ20/105925/Δ4/29-06-2016 (Β ́ 2079) Υπουργικής Απόφασης με την οποία...

Τουρισμός Η Μύκονος του ανθρώπου που δημιούργησε το Cavo Paradiso

Η Μύκονος του ανθρώπου που δημιούργησε το Cavo Paradiso

Ο Νίκος Δακτυλίδης είναι ο (βέρος) Μυκονιάτης που εδώ και 23 χρόνια απολαμβάνει το μύθο του Cavo.

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Το πιο μικροσκοπικό κορίτσι του κόσμου - Η τετράχρονη που είναι μικρότερη και από μια ...

Το πιο μικροσκοπικό κορίτσι του κόσμου - Η τετράχρονη που...

Το πιο μικροσκοπικό κορίτσι, που όταν γεννήθηκε ήταν μικρότερο και από μια κούκλα,  παρουσιάζει σε δημοσίευμά...