Banner Left Out
Banner Right Out
Χίος για μια... εκρηκτική Ανάσταση    |    Δείπνο συσπείρωσης παρέθεσε ο Αντ. Σαμαράς στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ    |    Ανόρθωση: Πριν χάσει τον "πόλεμο"    |    Ιδιαίτερα Επικίνδυνη για τους καρκινοπαθείς η Φλεβική Θρόμβωση    |    "Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα"    |    Άνοιξε η Porsche Boxster Spyder (pics+video)    |    Μεγάλη πυρκαγιά στον Βοτανικό- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες (Βίντεο)    |    Εχει τον τρόπο    |    Ανοίγει ο δρόμος για εκκαθάριση στον ΟΦΗ    |    Αναγκαστική προσγείωση για ένα... σάντουιτς    |    «Λάζαρε δεύρο έξω» (vid)    |    Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου    |    CNBC: Οι αγορές δεν φοβούνται ένα Grexit    |    Συμφωνία με τους δανειστές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα προέβλεψε ο υπ. Οικονομίας, Γ. Σταθάκης    |    Αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή του Ιασώ    |    Πάνω από το 25% των χρηστών δεν κατανοεί τους κινδύνους των mobile ψηφιακών απειλών    |    Όλες οι φοροαπαλλαγές και οι εκπτώσεις που καταργούνται    |    Στην εντατική η Τζόνι Μίτσελ    |    ΚΙΔΗΣΟ: «Πλυντήριο για το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων» η απόφαση για την εξεταστική    |    Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα    |   

Αλαλούμ με τις διαδικασίες απόκτησης ΑΦΜ και κωδικού από τους συνδυασμούς, λέει το ΚΚΕ

1 σχόλια 🕔12/10/2010 - 18:19

Μεγάλα προβλήματα που πηγάζουν από έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν προκληθεί στις προσπάθειες των συνδυασμών να αποκτήσουν ΑΦΜ και κωδικό πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων για την κατάθεση των στοιχείων που προβλέπονται από την απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λόγω της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των δύο υπουργείων οι ΔΟΥ αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις τους συνδυασμούς, ζητούν βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό,  διεύθυνση του συνδυασμού στην περιοχή ευθύνης τους (ακόμη και να δεν υπάρχει) και πολλά άλλα που δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας και ενδεχομένως νομιμότητας των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει:

    Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 8/10/2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

    Πρώτον: Δεν εφαρμόζεται από τις ΔΟΥ η απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών η οποία καθόριζε τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και τη διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ από τους συνδυασμούς. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών για να υπάρξει λύση.

    α) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται και επομένως δεν αποστέλλουν συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση. Έτσι η Κεντρική βάση ζητά από τους συνδυασμούς πρόσθετα στοιχεία (φωτοτυπίες ταυτότητας κλπ).

    β) Οι ΔΟΥ απαιτούν την υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 που αφορούν την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, σα να πρόκειται για επιχειρήσεις και χορηγούν βεβαίωση ότι η δραστηριότητα των συνδυασμών είναι η παροχή Υπηρεσιών.

    γ) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται ως διεύθυνση του συνδυασμού το Δήμο, αλλά απαιτούν συγκεκριμένη διεύθυνση του συνδυασμού που δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται λάθος αν δοθεί κάποια άλλη διεύθυνση. Αν πχ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που ζει στην Καρδίτσα, δηλώσει διεύθυνση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καρδίτσα, η Α΄ΔΟΥ Λάρισας, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ του, δεν θα το κάνει. Αν ο συνδυασμός της Καλλιθέας δώσει διεύθυνση που ανήκει στη Β΄ΔΟΥ, η Α΄ ΔΟΥ που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ, δεν θα το κάνει.

    δ) Οι ΔΟΥ, όπως πληροφορηθήκαμε, για να θεωρήσουν βιβλία απαιτούν από τους συνδυασμούς να έχουν σφραγίδα.

    ε) Οι ΔΟΥ για τη θεώρηση των βιβλίων απαιτούν οι συνδυασμοί να προσκομίσουν βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό. Δηλαδή διαδικασίες που αφορούν επιχειρήσεις.

    Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σήμερα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί ανενεργός η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αυτές τις εκλογές και να ανακληθεί αμέσως.

    Δεύτερον: Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, τόσο στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, όσο και στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Παρασκευή στις 8 Οκτωβρίου 2010, δεν εκδόθηκε η περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχουν γίνει σε εγκυκλίους και αποφάσεις και δεν μπορούν να βρεθούν στις πολλές εκατοντάδες σελίδες τους.

    Το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί παρά την επανέκδοση τεραστίων εγκυκλίων ή αποφάσεων στις οποίες υποτίθεται ότι σημειώνονταν οι αλλαγές, ακόμη και αυτές δεν είναι ολοκληρωμένες.

    Το Υπ. Εσωτερικών παρά τη δέσμευσή του δεν έδωσε σε ευρεία δημοσιότητα ιδιαίτερα τις αλλαγές που έγιναν στις σημαντικές ημερομηνίες λήξης των μεταδημοτεύσεων και της τελευταίας ημερομηνίας κατάθεσης των συνδυασμών.

    Υπάρχουν τέλος αλλαγές σε Υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν δημοσιευτεί, όπως πχ στην αλλαγή της μορφής και του περιεχομένου των ψηφοδελτίων, αλλά και αλλαγές στη διοικητική διαίρεση της χώρας (όπως δημιουργία τοπικών κοινοτήτων, αλλαγή του χαρακτήρα) που δεν έχουν δημοσιευτεί αλλά κρύβονται πίσω από την ονομαζόμενη επικαιροποιημένη έκδοσή τους, πάντα με την αρχική ημερομηνία τους και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

    Και το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα, αφού η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών λήγει αυτή την Κυριακή 17/10/2010.

    Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

   

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


1 Σχόλια

 1. 🕔13/10/2010

  ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΥ

  Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική. Είμαι οικονομικός διαχειριστής δημοτικού συνδυασμού και χρειάστηκα μόνο 1 ημέρα για να βγάλω ΑΦΜ στο συνδυασμό και να θεωρήσω βιβλίο εσόδων-εξόδων ( η υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο – οπότε προς τι η διαμαρτυρία???). Επιπλέον μπορεί η ΔΟΥ να αρνήθηκε να αποστείλει συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης αλλά η εγκύκλιος 50038/3-9-2008 προβλέπει ως εναλλακτική στην περίπτωση αυτή την αποστολή των στοιχείων από τους ίδιους τους συνδυασμούς. Σιγά το πρόβλημα! Και ας μη ξεχνάμε όλοι το φόρτο εργασίας που υπάρχει στις υπηρεσίες την εποχή αυτή με το «κυνηγητό» των εσόδων. Προσωπικά ταχυδρόμησα στην Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Η.Ε.Σ. του Υπουργείου Εσωτερικών το φάκελο με τα σχετικά έντυπα την Παρασκευή 24/9 και την Τρίτη στις 28/9 μου αποστάλθηκε με SMS ο σχετικός κωδικός. Επιπλέον, όσες φορές χρειάστηκα διευκρινήσεις πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα οι υπάλληλοι του Υπουργείου με τους οποίος μίλησα ήταν και πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπιστικότατοι και ευγενέστατοι (κάτι που ομολογώ με εξέπληξε αφάνταστα). Γενικά λοιπόν ας μη διαμαρτυρόμαστε μόνο και μόνο γιατί μας άλλαξαν τις συνήθειες ή γιατί ξεβολευτήκαμε λίγο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Χίος για μια... εκρηκτική Ανάσταση

01/04/2015 - 12:06:00 -

Δείπνο συσπείρωσης παρέθεσε ο Αντ. Σαμαράς στους νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ

01/04/2015 - 12:00 - Δείπνο στους καινούριους βουλευτές της ΝΔ παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος του κόμματος,...

Ανόρθωση: Πριν χάσει τον "πόλεμο"

01/04/2015 - 11:41:00 -

Ιδιαίτερα Επικίνδυνη για τους καρκινοπαθείς η Φλεβική Θρόμβωση

01/04/2015 - 11:40:00 -

"Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα"

01/04/2015 - 11:39:00 -

Άνοιξε η Porsche Boxster Spyder (pics+video)

01/04/2015 - 11:36:52 -

Μεγάλη πυρκαγιά στον Βοτανικό- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες (Βίντεο)

01/04/2015 - 11:36:00 -

Εχει τον τρόπο

01/04/2015 - 11:33:00 -

Ανοίγει ο δρόμος για εκκαθάριση στον ΟΦΗ

01/04/2015 - 11:32:00 -

Αναγκαστική προσγείωση για ένα... σάντουιτς

01/04/2015 - 11:32:00 -

«Λάζαρε δεύρο έξω» (vid)

01/04/2015 - 11:28:00 -

Πρόταση μομφής κατά της Κωνσταντοπούλου

01/04/2015 - 11:26:00 -

CNBC: Οι αγορές δεν φοβούνται ένα Grexit

01/04/2015 - 11:26:00 -

Συμφωνία με τους δανειστές μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα προέβλεψε ο υπ. Οικονομίας, Γ. Σταθάκης

01/04/2015 - 11:26 - Αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση θα πετύχει γρήγορα τη συμφωνία με τους δανειστές, εξέφρασε ένα ακόμη...

Αναστολή διαπραγμάτευσης για την μετοχή του Ιασώ

01/04/2015 - 11:23:00 -

Πάνω από το 25% των χρηστών δεν κατανοεί τους κινδύνους των mobile ψηφιακών απειλών

01/04/2015 - 11:21:00 -

Όλες οι φοροαπαλλαγές και οι εκπτώσεις που καταργούνται

01/04/2015 - 11:18:00 -

Στην εντατική η Τζόνι Μίτσελ

01/04/2015 - 11:14:00 -

ΚΙΔΗΣΟ: «Πλυντήριο για το ξέπλυμα των πραγματικών υπευθύνων» η απόφαση για την εξεταστική

01/04/2015 - 11:11 - Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γ. Παπανδρέου,...

Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα

01/04/2015 - 11:09:43 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές 2015
Νέα από τον Κόσμο "Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα"

"Η Μόσχα θα ανταποκριθεί στα ελληνικά αιτήματα"

Θα γίνει η Ελλάδα Δούρειος Ίππος της ΕΕ; Θα στρέψει ο Τσίπρας τα νώτα του στην Ευρώπη; Η επικείμενη επίσκεψή του στη Μόσχα πυροδοτεί ανησυχίες και...

Τεχνολογία Πάνω από το 25% των χρηστών δεν κατανοεί τους κινδύνους των mobile ψηφιακών απειλών

Πάνω από το 25% των χρηστών δεν κατανοεί τους κινδύνους των mobile ψηφιακών απειλών

 Οι φορητές συσκευές είναι πλέον πιο δημοφιλείς από ποτέ, αλλά οι ιδιοκτήτες τους εξακολουθούν να υποτιμούν τους κινδύνους που ενδέχεται να...

Αθλητικά Ανόρθωση: Πριν χάσει τον "πόλεμο"

Ανόρθωση: Πριν χάσει τον "πόλεμο"

Μετά την ήττα από την Ομόνοια δεν χάθηκε κάτι για την Ανόρθωση παρά μόνο μια μάχη από αυτές που απέμειναν μέχρι το τέλος. Στόχος για την κυρία είναι...

Κύπρος - Ειδήσεις Η Κύπρος τιμά την 60η επέτειο

Η Κύπρος τιμά την 60η επέτειο

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, επέτειος η οποία τιμάται σε ολόκληρη την...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 20-2-2015 έως 20-3-2015 δέχτηκε 1.238.882 επισκέψεις, από 578.291 μοναδικούς επισκέπτες, με 2.900.106   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Ιδιαίτερα Επικίνδυνη για τους καρκινοπαθείς η Φλεβική Θρόμβωση

Ιδιαίτερα Επικίνδυνη για τους καρκινοπαθείς η Φλεβική Θρόμβωση

Η Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσος (ΦΘΕ) χαρακτηρίζεται ως σιωπηλός εχθρός για τους ογκολογικούς ασθενείς, καθώς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες...

Ψυχαγωγία Τα μυστικά τούνελ από τα οποία έμπαιναν διάσημοι στην έπαυλη του Playboy (pics)

Τα μυστικά τούνελ από τα οποία έμπαιναν διάσημοι στην έπαυλη του Playboy (pics)

Και ποιος δεν θα ήθελε να μπει στο «ναό» της… ξανθιάς ακολασίας. Η έπαυλή του Χιου Χέφνερ αποτέλεσε και εξακολουθεί και αποτελεί, πόλο έλξης των...

Αυτοκίνητο Γιατί τρόμαξε ο Ρόσμπεργκ

Γιατί τρόμαξε ο Ρόσμπεργκ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποκαλύπτει, γιατί τρόμαξε στη Μαλαισία και δηλώνει έτοιμος να πάρει το αίμα του πίσω στο Γκραν Πρι της Κίνας.

Πολιτικά άρθρα

Η σύγκρουση είναι πολιτική για κανόνες υποταγής ή αλλαγής

Χρήστος Καψάλης

Η σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας – δανειστών ή για να είμαστε πιο ακριβείς μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας συνεχίζεται σε όλο και υψηλότερους τόνους. Φυσικά η...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ζωή που αξίζει...

Πάνος Σκουρολιάκος

Τι δεν κατάλαβαν δηλαδή  οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις; Δεν κατάλαβαν, δεν αντιλήφθηκαν τη ραγδαία φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού,...

Δείτε όλο το άρθρο
Όλα από την αρχή

Πάνος Σκουρολιάκος

Μακρύς ο δρόμος, ανηφορικός και δύσκολος. Αλλά τι να κάνουμε. Στην πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα έπεσε ο κλήρος να αντιμετωπίσει τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Τύνιδα: Το Παγκόσμιο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ ενάντια στο «σύστημα χρέος»

Το Παγκόσμιο

Κοινοβουλευτικό Φόρουμ διεξήχθη στις 27 Μαρτίου, στην Τύνιδα. Αυτό το γεγονός που είναι ανοιχτό σε όλους τους κοινοβουλευτικούς που συμφωνούν με την...

Δείτε όλο το άρθρο
Πού πάμε;

Αντώνης Αργυρός

Η "συζήτηση" των αρχηγών στη Βουλή, τα νηφάλια μυαλά της συναίνεσης που λείπουν σήμερα από την Ελλάδα και οι κούφιοι λεονταρισμοί

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Έρευνα του ΠΑΜΑΚ για τα ΣΚΑΙ (31 Μαρτίου 2015) Θετικές είναι οι γνώμες των πολιτών σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς κινείται η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, σύμφωνα με τα... Δείτε περισσότερα Έρευνα της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά (21 Μαρτίου 2015) Μεγάλη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Metron Analysis , για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» , κατά... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Έρευνα - ψηφοφορία

Τι στάση πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση του χρέους;
 • Ασυμβίβαστη για κούρεμα και νέα συμφωνία με όρους αντιλιτότητας
 • Διπλωματικών συμβιβασμών για να επιτύχει συνθήκες ανάπτυξης χωρίς λιτότητα
 • Να δεχτεί παράταση του μνημονίου, να ζητήσει επιμήκυνση της αποπληρωμής
 • Να καταγγείλει την συμφωνία και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ
 • Ότι και να κάνει αποικία θα παραμείνουμε
 • Τίποτα από τα παραπάνω

Σύνολο ψήφων:447

δείτε τα αποτελέσματα δείτε όλες τις ψηφοφορίες

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Εκτενής συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο

Εκτενής συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα...

Το επάγγελμα του αγρότη, του κτηνοτρόφου είναι πολύ δύσκολο.

Πολιτιστικά Νέα Οι αφέντες της πληροφόρησης

Οι αφέντες της πληροφόρησης

Πάμπλο Ιγκλέσιας  Ο Πασκουάλ Σεράνο στο βιβλίο του «Δημοσιογραφική Συμμορία» αναρωτιόταν ποιος επιλέγει...

Εκπαιδευτικά Νέα Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα

Το κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση και Ανθρώπινα Δικαιώματα», είναι διετούς διάρκειας και...

Τουρισμός Χίος για μια... εκρηκτική Ανάσταση

Χίος για μια... εκρηκτική Ανάσταση

Ζήστε από κοντά αλλά με προσοχή το έθιμο του ρουκετοπόλεμου.

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Δείτε τις σεξιστικές διαφημίσεις που σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων (pics)

Δείτε τις σεξιστικές διαφημίσεις που σήκωσαν θύελλα...

Ενώ οι σεξιστικές διαφημίσεις ήταν κοινό θέαμα στις δεκαετίες του '50 και '60 σύγχρονες διαφημίσεις όχι μόνο...