Banner Left Out
Banner Right Out
Παπαχριστόπουλος: Λάθος το δημοψήφισμα, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε    |    ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες    |    «Η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ κηρύσσεται ληξιπρόθεσμη»    |    Καμμένος: Μου λένε ότι έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για Εθνική Άμυνα και ΦΠΑ (pic)    |    Βίτορ: «Με μόνο 60 ευρώ, το δείπνο στο σπίτι!» (pic)    |    Πώς δύο φίλοι με τη χρήση ενός πίνακα απέκτησαν... 4 εκατ. συνδρομητές στο YouTube    |    Ζήτησαν εγγυήσεις από Πλατανιά    |    Τέλος χρόνου : Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ    |    Business insider: Η παρακμή της Ερμού (pics)    |    Αναζητείται «χρυσή τομή» επί της πρότασης των δανειστών    |    Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σουηδία    |    Ryanair: «Έκοψε» στους Έλληνες την πληρωμή εισιτηρίων με πιστωτικές κάρτες    |    «Πανστρατιά» για Σάντσεθ    |    Αλλαγές σε εξετάσεις πιστοποίησης λόγω δημοψηφίσματος    |    «Καμία επαφή με Άρσεναλ για Βιδάλ»    |    Μπουτάρης: Αδύνατη η επιβίωση εκτός ευρώ – Να μη γίνουμε Σομαλία    |    Επαφές Λιου με Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ για την Ελλάδα    |    Με τρία ευρώ ο καθένας, σώζουμε την Ελλάδα: e Έρανος για το χρέος    |    Υποβαθμίζει την Ελλάδα σε CC ο οίκος Fitch    |    Ρέγκλινγκ: Λυπηρό για την Ελλάδα που λήγει το πρόγραμμα του EFSF    |   

Αλαλούμ με τις διαδικασίες απόκτησης ΑΦΜ και κωδικού από τους συνδυασμούς, λέει το ΚΚΕ

1 σχόλια 🕔12/10/2010 - 18:19

Μεγάλα προβλήματα που πηγάζουν από έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν προκληθεί στις προσπάθειες των συνδυασμών να αποκτήσουν ΑΦΜ και κωδικό πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων για την κατάθεση των στοιχείων που προβλέπονται από την απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λόγω της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των δύο υπουργείων οι ΔΟΥ αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις τους συνδυασμούς, ζητούν βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό,  διεύθυνση του συνδυασμού στην περιοχή ευθύνης τους (ακόμη και να δεν υπάρχει) και πολλά άλλα που δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας και ενδεχομένως νομιμότητας των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει:

    Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 8/10/2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

    Πρώτον: Δεν εφαρμόζεται από τις ΔΟΥ η απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών η οποία καθόριζε τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και τη διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ από τους συνδυασμούς. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών για να υπάρξει λύση.

    α) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται και επομένως δεν αποστέλλουν συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση. Έτσι η Κεντρική βάση ζητά από τους συνδυασμούς πρόσθετα στοιχεία (φωτοτυπίες ταυτότητας κλπ).

    β) Οι ΔΟΥ απαιτούν την υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 που αφορούν την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, σα να πρόκειται για επιχειρήσεις και χορηγούν βεβαίωση ότι η δραστηριότητα των συνδυασμών είναι η παροχή Υπηρεσιών.

    γ) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται ως διεύθυνση του συνδυασμού το Δήμο, αλλά απαιτούν συγκεκριμένη διεύθυνση του συνδυασμού που δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται λάθος αν δοθεί κάποια άλλη διεύθυνση. Αν πχ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που ζει στην Καρδίτσα, δηλώσει διεύθυνση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καρδίτσα, η Α΄ΔΟΥ Λάρισας, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ του, δεν θα το κάνει. Αν ο συνδυασμός της Καλλιθέας δώσει διεύθυνση που ανήκει στη Β΄ΔΟΥ, η Α΄ ΔΟΥ που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ, δεν θα το κάνει.

    δ) Οι ΔΟΥ, όπως πληροφορηθήκαμε, για να θεωρήσουν βιβλία απαιτούν από τους συνδυασμούς να έχουν σφραγίδα.

    ε) Οι ΔΟΥ για τη θεώρηση των βιβλίων απαιτούν οι συνδυασμοί να προσκομίσουν βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό. Δηλαδή διαδικασίες που αφορούν επιχειρήσεις.

    Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σήμερα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί ανενεργός η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αυτές τις εκλογές και να ανακληθεί αμέσως.

    Δεύτερον: Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, τόσο στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, όσο και στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Παρασκευή στις 8 Οκτωβρίου 2010, δεν εκδόθηκε η περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχουν γίνει σε εγκυκλίους και αποφάσεις και δεν μπορούν να βρεθούν στις πολλές εκατοντάδες σελίδες τους.

    Το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί παρά την επανέκδοση τεραστίων εγκυκλίων ή αποφάσεων στις οποίες υποτίθεται ότι σημειώνονταν οι αλλαγές, ακόμη και αυτές δεν είναι ολοκληρωμένες.

    Το Υπ. Εσωτερικών παρά τη δέσμευσή του δεν έδωσε σε ευρεία δημοσιότητα ιδιαίτερα τις αλλαγές που έγιναν στις σημαντικές ημερομηνίες λήξης των μεταδημοτεύσεων και της τελευταίας ημερομηνίας κατάθεσης των συνδυασμών.

    Υπάρχουν τέλος αλλαγές σε Υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν δημοσιευτεί, όπως πχ στην αλλαγή της μορφής και του περιεχομένου των ψηφοδελτίων, αλλά και αλλαγές στη διοικητική διαίρεση της χώρας (όπως δημιουργία τοπικών κοινοτήτων, αλλαγή του χαρακτήρα) που δεν έχουν δημοσιευτεί αλλά κρύβονται πίσω από την ονομαζόμενη επικαιροποιημένη έκδοσή τους, πάντα με την αρχική ημερομηνία τους και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

    Και το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα, αφού η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών λήγει αυτή την Κυριακή 17/10/2010.

    Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

   

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


1 Σχόλια

  1. 🕔13/10/2010

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΥ

    Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική. Είμαι οικονομικός διαχειριστής δημοτικού συνδυασμού και χρειάστηκα μόνο 1 ημέρα για να βγάλω ΑΦΜ στο συνδυασμό και να θεωρήσω βιβλίο εσόδων-εξόδων ( η υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο – οπότε προς τι η διαμαρτυρία???). Επιπλέον μπορεί η ΔΟΥ να αρνήθηκε να αποστείλει συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης αλλά η εγκύκλιος 50038/3-9-2008 προβλέπει ως εναλλακτική στην περίπτωση αυτή την αποστολή των στοιχείων από τους ίδιους τους συνδυασμούς. Σιγά το πρόβλημα! Και ας μη ξεχνάμε όλοι το φόρτο εργασίας που υπάρχει στις υπηρεσίες την εποχή αυτή με το «κυνηγητό» των εσόδων. Προσωπικά ταχυδρόμησα στην Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Η.Ε.Σ. του Υπουργείου Εσωτερικών το φάκελο με τα σχετικά έντυπα την Παρασκευή 24/9 και την Τρίτη στις 28/9 μου αποστάλθηκε με SMS ο σχετικός κωδικός. Επιπλέον, όσες φορές χρειάστηκα διευκρινήσεις πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα οι υπάλληλοι του Υπουργείου με τους οποίος μίλησα ήταν και πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπιστικότατοι και ευγενέστατοι (κάτι που ομολογώ με εξέπληξε αφάνταστα). Γενικά λοιπόν ας μη διαμαρτυρόμαστε μόνο και μόνο γιατί μας άλλαξαν τις συνήθειες ή γιατί ξεβολευτήκαμε λίγο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παπαχριστόπουλος: Λάθος το δημοψήφισμα, είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε

01/07/2015 - 01:53:00 -

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες

01/07/2015 - 01:49:00 -

«Η οφειλή της Ελλάδας προς το ΔΝΤ κηρύσσεται ληξιπρόθεσμη»

01/07/2015 - 01:42:00 -

Καμμένος: Μου λένε ότι έγιναν δεκτές οι θέσεις μας για Εθνική Άμυνα και ΦΠΑ (pic)

01/07/2015 - 01:32:00 -

Βίτορ: «Με μόνο 60 ευρώ, το δείπνο στο σπίτι!» (pic)

01/07/2015 - 01:30:00 -

Πώς δύο φίλοι με τη χρήση ενός πίνακα απέκτησαν... 4 εκατ. συνδρομητές στο YouTube

01/07/2015 - 01:21:00 -

Ζήτησαν εγγυήσεις από Πλατανιά

01/07/2015 - 01:09:00 -

Τέλος χρόνου : Η Ελλάδα δεν πλήρωσε το ΔΝΤ

01/07/2015 - 01:08:00 -

Business insider: Η παρακμή της Ερμού (pics)

01/07/2015 - 01:00:00 -

Αναζητείται «χρυσή τομή» επί της πρότασης των δανειστών

01/07/2015 - 00:55:08 -

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σουηδία

01/07/2015 - 00:50:27 -

Ryanair: «Έκοψε» στους Έλληνες την πληρωμή εισιτηρίων με πιστωτικές κάρτες

01/07/2015 - 00:43:00 -

«Πανστρατιά» για Σάντσεθ

01/07/2015 - 00:37:00 -

Αλλαγές σε εξετάσεις πιστοποίησης λόγω δημοψηφίσματος

01/07/2015 - 00:33:00 -

«Καμία επαφή με Άρσεναλ για Βιδάλ»

01/07/2015 - 00:32:00 -

Μπουτάρης: Αδύνατη η επιβίωση εκτός ευρώ – Να μη γίνουμε Σομαλία

01/07/2015 - 00:31:34 -

Επαφές Λιου με Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ για την Ελλάδα

01/07/2015 - 00:25:00 -

Με τρία ευρώ ο καθένας, σώζουμε την Ελλάδα: e Έρανος για το χρέος

01/07/2015 - 00:19:00 -

Υποβαθμίζει την Ελλάδα σε CC ο οίκος Fitch

01/07/2015 - 00:12:00 -

Ρέγκλινγκ: Λυπηρό για την Ελλάδα που λήγει το πρόγραμμα του EFSF

01/07/2015 - 00:07:11 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές 2015
Νέα από τον Κόσμο Αναζητείται «χρυσή τομή» επί της πρότασης των δανειστών

Αναζητείται «χρυσή τομή» επί της πρότασης των δανειστών

Νέες τροποποιήσεις στο κατάλογο των προαπαιτούμενων μέτρων, αλλά με βάση την πρόταση των τριών θεσμικών οργάνων που έχουν παρουσιαστεί, κατέθεσε η...

Τεχνολογία ΟΤΕ: Αναβάλλεται η καταβολή του μερίσματος λόγω τραπεζικής αργίας

ΟΤΕ: Αναβάλλεται η καταβολή του μερίσματος λόγω τραπεζικής αργίας

Μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας ο ΟΤΕ θα εκδώσει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία καταβολής του μερίσματος.

Αθλητικά Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σουηδία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σουηδία

Το EURO U-21 κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Σκανδιναβοί, που επικράτησαν 4-3 στα πέναλτι των Πορτογάλων (0-0 ματς και παράταση).

Κύπρος - Ειδήσεις Αναδεικνύει την Κύπρο ως επιχειρηματικό προορισμό

Αναδεικνύει την Κύπρο ως επιχειρηματικό προορισμό

Σεμινάριο και δεξίωση για την ανάδειξη της Κύπρου ως κέντρο παροχής υπηρεσιών, επιχειρηματικότητας και επενδύσεων πραγματοποίησε στις 23 Ιουνίου στο...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 20-2-2015 έως 20-3-2015 δέχτηκε 1.238.882 επισκέψεις, από 578.291 μοναδικούς επισκέπτες, με 2.900.106   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Ψυχαγωγία Όταν ο Μάνος Ιωάννου συνάντησε την...Μέρκελ! (PHOTO)

Όταν ο Μάνος Ιωάννου συνάντησε την...Μέρκελ! (PHOTO)

Άλλον περιμέναμε να δούμε με την Άνγκελα Μέρκελ άλλον είδαμε να ποζάρει γελαστός δίπλα της....

Αυτοκίνητο «Μόνο με τα 18άρια ελαστικά στην F1»

«Μόνο με τα 18άρια ελαστικά στην F1»

Ο Πασκάλ Κουασνόν τόνισε πως η Michelin θα μπει στη Formula1 μόνο αν αποφασιστεί η αλλαγή σε 18άρια ελαστικά από τα 13άρια που... φοράνε τώρα τα...

Πολιτικά άρθρα

Ναι στη Συμφωνία αλλά όχι σε καταστροφική Συμφωνία

Χρήστος Καψάλης

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έφτασαν πλέον στο σημείο μηδέν. Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαριστεί αν θα υπάρξει Συμφωνία ή...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που πέσω θύμα ξυλοδαρμού;

Γρηγόρης Λέων

Μία μορφή σωματικής κακοποίησης είναι και ο ξυλοδαρμός. Παρότι δεν υπάρχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία για το φαινόμενο στην Ελλάδα, σε μία σχετικά...

Δείτε όλο το άρθρο
O «Τσίπρας της Ολλανδίας» Εμίλ Ρεμέρ στηρίζει Αλέξη και Ελλάδα

Μήνυμα στήριξης

στους Έλληνες και τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο αρχηγός του σοσιαλιστικού κόμματος της Ολλανδίας, αποκαλούμενου και «Τσίπρα της...

Δείτε όλο το άρθρο
Προς συμφωνία;

Απόστολος Διαμαντής

Αυτό που διαφαίνεται τις τελευταίες ώρες είναι πως υπάρχει μια σταδιακή αλλά σαφής μεταστροφή υπέρ του ναι, καθώς το κλείσιμο των τραπεζών έχει...

Δείτε όλο το άρθρο
Το πραγματικό ερώτημα: Χρεωκοπία ή δραματική περικοπή κράτους;

Ανδρέας Ανδριανόπουλος

Το κλείσιμο των Τραπεζών που αύξησε τον φανατισμό, οι ξένοι που "φταίνε για όλα", ο ελληνικός "περιούσιος" λαός που όλοι ζηλεύουν και η πρόταση των...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση Public Issue για την εφημερίδα Αυγή (21-06-2015) Σε δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα Αυγή της Κυριακής στις 21 Ιουνίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση Metrisi για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" (12/06/2015) σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (σε... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Καταβολή συντάξεων για τον Ιούλιο

Καταβολή συντάξεων για τον Ιούλιο

Η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2015 θα καταβληθεί σε 681.087 συνταξιούχους του Ο.Γ.Α.

Πολιτιστικά Νέα Τζιν Τίρνεϊ και «Ας την Κρίνει ο Θεός» στο Μουσείο Μπενάκη

Τζιν Τίρνεϊ και «Ας την Κρίνει ο Θεός» στο Μουσείο Μπενάκη

Γιώργος Ρούσσος Παρά την έκτακτη επικαιρότητα, οι διοργανωτές ενημέρωσαν ότι οι προβολές του Φεστιβάλ θα...

Εκπαιδευτικά Νέα Θεώρηση απολυτηρίων τίτλων και πιστοποιητικών

Θεώρηση απολυτηρίων τίτλων και πιστοποιητικών

Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στο αριθμ. 93237/Δ2/12.06.2015 έγγραφο-εγκύκλιο της υπηρεσίας μας, και εν όψει...

Τουρισμός Στο L" Assassino για μοναδικές γεύσεις με θέα στο Μπούρτζι

Στο L" Assassino για μοναδικές γεύσεις με θέα στο...

Ιδανική επιλογή για φαγητό στην παραλιακή του Ναυπλίου

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Πώς δύο φίλοι με τη χρήση ενός πίνακα απέκτησαν... 4 εκατ. συνδρομητές στο YouTube

Πώς δύο φίλοι με τη χρήση ενός πίνακα απέκτησαν... 4 εκατ....

Με τα χαρακτηριστικά τους σκίτσα να πλαισιώνουν ιδανικά τη μεστή αφήγηση, το AsapSCIENCE έχει εξελιχθεί σε...