Banner Left Out2
Banner Right Out2
Πρεμιέρα για το New Generation i20 R5 της Hyundai στο Ypres Rally    |    Διαψεύδει το ΓΕΣ ότι οπλίτες πλήρωσαν για τη μετακίνησή τους    |    Την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ θα επιστεφτεί η γερμανίδα ΥΕΘΑ    |    Αλεξιάδης: Χωρίς «κόφτη» το φετινό επίδομα θέρμανσης    |    Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας, δεύτερος υποψήφιος διάδοχος του Κάμερον    |    Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας για την τραγωδία της EgyptAir    |    Επιπλέον κονδύλια για Ελλάδα θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Κομισιόν    |    Δεύτερο σερί κερδών στη Wall    |    Ομπάμα προς Μαδούρο: Μην εμποδίσεις τις προσπάθειες για δημοψήφισμα    |    Αστυνομία Ρίο ντε Τζανέιρο: Καλώς ήλθατε στην κόλαση    |    Αλλαγές στα τέλη και τα παράβολα της Δικαιοσύνης    |    Ο έλεγχος προόδου της Εθνικής    |    H Alcoa ξεκινά το spinoff των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων    |    Γραμματέας Πολιτισμού των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Π. Χαϊκάλης    |    6.000-7.000 στρέμματα πευκοδάσους απανθρακώθηκαν στα Δερβενοχώρια    |    Κέρδη πάνω από 2% στο πετρέλαιο    |    Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για την «παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα»    |    Αυξομειώσεις στα δικαστικά παράβολα    |    Στάινμαϊερ: Θα πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση της Βρετανίας    |    Ο πρώτος “ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος” έκανε το ντεμπούτο του στην Σουηδία    |   

Αλαλούμ με τις διαδικασίες απόκτησης ΑΦΜ και κωδικού από τους συνδυασμούς, λέει το ΚΚΕ

1 σχόλια 🕔12/10/2010 - 18:19

Μεγάλα προβλήματα που πηγάζουν από έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών έχουν προκληθεί στις προσπάθειες των συνδυασμών να αποκτήσουν ΑΦΜ και κωδικό πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων για την κατάθεση των στοιχείων που προβλέπονται από την απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών.

 Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, λόγω της έλλειψης συνεννόησης μεταξύ των δύο υπουργείων οι ΔΟΥ αντιμετωπίζουν ως επιχειρήσεις τους συνδυασμούς, ζητούν βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό,  διεύθυνση του συνδυασμού στην περιοχή ευθύνης τους (ακόμη και να δεν υπάρχει) και πολλά άλλα που δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας και ενδεχομένως νομιμότητας των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει:

    Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής στις 8/10/2010, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που έχει άμεσες αρνητικές επιπτώσεις στην προετοιμασία, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των συνδυασμών αλλά και στη νομιμότητα των δηλώσεων κατάρτισης των συνδυασμών.

    Πρώτον: Δεν εφαρμόζεται από τις ΔΟΥ η απόφαση 50038/3-9-2008 του Υπ. Εσωτερικών η οποία καθόριζε τη διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων και τη διαδικασία απόκτησης ΑΦΜ από τους συνδυασμούς. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας δεν υπήρξε δυνατότητα συνεννόησης μεταξύ Υπ. Εσωτερικών και Οικονομικών για να υπάρξει λύση.

    α) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται και επομένως δεν αποστέλλουν συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης όπως προβλέπει η παραπάνω απόφαση. Έτσι η Κεντρική βάση ζητά από τους συνδυασμούς πρόσθετα στοιχεία (φωτοτυπίες ταυτότητας κλπ).

    β) Οι ΔΟΥ απαιτούν την υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 που αφορούν την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, σα να πρόκειται για επιχειρήσεις και χορηγούν βεβαίωση ότι η δραστηριότητα των συνδυασμών είναι η παροχή Υπηρεσιών.

    γ) Οι ΔΟΥ δεν δέχονται ως διεύθυνση του συνδυασμού το Δήμο, αλλά απαιτούν συγκεκριμένη διεύθυνση του συνδυασμού που δεν υπάρχει, ενώ ταυτόχρονα θεωρείται λάθος αν δοθεί κάποια άλλη διεύθυνση. Αν πχ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που ζει στην Καρδίτσα, δηλώσει διεύθυνση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καρδίτσα, η Α΄ΔΟΥ Λάρισας, που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ του, δεν θα το κάνει. Αν ο συνδυασμός της Καλλιθέας δώσει διεύθυνση που ανήκει στη Β΄ΔΟΥ, η Α΄ ΔΟΥ που σύμφωνα με το νόμο πρέπει να εκδώσει το ΑΦΜ, δεν θα το κάνει.

    δ) Οι ΔΟΥ, όπως πληροφορηθήκαμε, για να θεωρήσουν βιβλία απαιτούν από τους συνδυασμούς να έχουν σφραγίδα.

    ε) Οι ΔΟΥ για τη θεώρηση των βιβλίων απαιτούν οι συνδυασμοί να προσκομίσουν βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι δεν απασχολούν προσωπικό. Δηλαδή διαδικασίες που αφορούν επιχειρήσεις.

    Το ζήτημα πρέπει να λυθεί σήμερα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να θεωρηθεί ανενεργός η σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για αυτές τις εκλογές και να ανακληθεί αμέσως.

    Δεύτερον: Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού, τόσο στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος, όσο και στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής την Παρασκευή στις 8 Οκτωβρίου 2010, δεν εκδόθηκε η περιληπτική εγκύκλιος που θα ανέφερε συγκεκριμένα τις αλλαγές που έχουν γίνει σε εγκυκλίους και αποφάσεις και δεν μπορούν να βρεθούν στις πολλές εκατοντάδες σελίδες τους.

    Το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί παρά την επανέκδοση τεραστίων εγκυκλίων ή αποφάσεων στις οποίες υποτίθεται ότι σημειώνονταν οι αλλαγές, ακόμη και αυτές δεν είναι ολοκληρωμένες.

    Το Υπ. Εσωτερικών παρά τη δέσμευσή του δεν έδωσε σε ευρεία δημοσιότητα ιδιαίτερα τις αλλαγές που έγιναν στις σημαντικές ημερομηνίες λήξης των μεταδημοτεύσεων και της τελευταίας ημερομηνίας κατάθεσης των συνδυασμών.

    Υπάρχουν τέλος αλλαγές σε Υπουργικές αποφάσεις που δεν έχουν δημοσιευτεί, όπως πχ στην αλλαγή της μορφής και του περιεχομένου των ψηφοδελτίων, αλλά και αλλαγές στη διοικητική διαίρεση της χώρας (όπως δημιουργία τοπικών κοινοτήτων, αλλαγή του χαρακτήρα) που δεν έχουν δημοσιευτεί αλλά κρύβονται πίσω από την ονομαζόμενη επικαιροποιημένη έκδοσή τους, πάντα με την αρχική ημερομηνία τους και τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.

    Και το ζήτημα αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα, αφού η προθεσμία κατάθεσης των συνδυασμών λήγει αυτή την Κυριακή 17/10/2010.

    Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δεν φρόντισε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

   

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


1 Σχόλια

  1. 🕔13/10/2010

    ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΣΧΟΥ

    Η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική. Είμαι οικονομικός διαχειριστής δημοτικού συνδυασμού και χρειάστηκα μόνο 1 ημέρα για να βγάλω ΑΦΜ στο συνδυασμό και να θεωρήσω βιβλίο εσόδων-εξόδων ( η υπογραφή από τους συνδυασμούς εντύπων Μ3 και Μ7 δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο – οπότε προς τι η διαμαρτυρία???). Επιπλέον μπορεί η ΔΟΥ να αρνήθηκε να αποστείλει συμπληρωματικά τα έντυπα που χορηγούνται από το σύστημα για την χορήγηση του κωδικού πρόσβασης αλλά η εγκύκλιος 50038/3-9-2008 προβλέπει ως εναλλακτική στην περίπτωση αυτή την αποστολή των στοιχείων από τους ίδιους τους συνδυασμούς. Σιγά το πρόβλημα! Και ας μη ξεχνάμε όλοι το φόρτο εργασίας που υπάρχει στις υπηρεσίες την εποχή αυτή με το «κυνηγητό» των εσόδων. Προσωπικά ταχυδρόμησα στην Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης και Η.Ε.Σ. του Υπουργείου Εσωτερικών το φάκελο με τα σχετικά έντυπα την Παρασκευή 24/9 και την Τρίτη στις 28/9 μου αποστάλθηκε με SMS ο σχετικός κωδικός. Επιπλέον, όσες φορές χρειάστηκα διευκρινήσεις πάνω σε οποιοδήποτε ζήτημα οι υπάλληλοι του Υπουργείου με τους οποίος μίλησα ήταν και πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπιστικότατοι και ευγενέστατοι (κάτι που ομολογώ με εξέπληξε αφάνταστα). Γενικά λοιπόν ας μη διαμαρτυρόμαστε μόνο και μόνο γιατί μας άλλαξαν τις συνήθειες ή γιατί ξεβολευτήκαμε λίγο!

Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Πρεμιέρα για το New Generation i20 R5 της Hyundai στο Ypres Rally

29/06/2016 - 23:53:00 -

Διαψεύδει το ΓΕΣ ότι οπλίτες πλήρωσαν για τη μετακίνησή τους

29/06/2016 - 23:42:00 -

Την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ θα επιστεφτεί η γερμανίδα ΥΕΘΑ

29/06/2016 - 23:32:45 -

Αλεξιάδης: Χωρίς «κόφτη» το φετινό επίδομα θέρμανσης

29/06/2016 - 23:23:08 -

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Άμυνας, δεύτερος υποψήφιος διάδοχος του Κάμερον

29/06/2016 - 23:19:00 -

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο τρομοκρατίας για την τραγωδία της EgyptAir

29/06/2016 - 23:09:00 -

Επιπλέον κονδύλια για Ελλάδα θα ανακοινώσει την Πέμπτη η Κομισιόν

29/06/2016 - 23:08:48 -

Δεύτερο σερί κερδών στη Wall

29/06/2016 - 23:03:00 -

Ομπάμα προς Μαδούρο: Μην εμποδίσεις τις προσπάθειες για δημοψήφισμα

29/06/2016 - 23:00:22 -

Αστυνομία Ρίο ντε Τζανέιρο: Καλώς ήλθατε στην κόλαση

29/06/2016 - 22:58:35 -

Αλλαγές στα τέλη και τα παράβολα της Δικαιοσύνης

29/06/2016 - 22:57:00 -

Ο έλεγχος προόδου της Εθνικής

29/06/2016 - 22:52:17 -

H Alcoa ξεκινά το spinoff των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων

29/06/2016 - 22:48:50 -

Γραμματέας Πολιτισμού των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Π. Χαϊκάλης

29/06/2016 - 22:46 - Τη θέση του γραμματέα Πολιτισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής του...

6.000-7.000 στρέμματα πευκοδάσους απανθρακώθηκαν στα Δερβενοχώρια

29/06/2016 - 22:44:18 -

Κέρδη πάνω από 2% στο πετρέλαιο

29/06/2016 - 22:42:00 -

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για την «παροχή νομικής βοήθειας σε φυσικά πρόσωπα»

29/06/2016 - 22:33 - Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο αφορά την...

Αυξομειώσεις στα δικαστικά παράβολα

29/06/2016 - 22:32:22 -

Στάινμαϊερ: Θα πρέπει να γίνει σεβαστή η απόφαση της Βρετανίας

29/06/2016 - 22:25:55 -

Ο πρώτος “ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος” έκανε το ντεμπούτο του στην Σουηδία

29/06/2016 - 22:25:11 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
Νέα από τον Κόσμο Την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ θα επιστεφτεί η γερμανίδα ΥΕΘΑ

Την τουρκική βάση στο Ιντσιρλίκ θα επιστεφτεί η γερμανίδα ΥΕΘΑ

Η Τουρκία αρχικά έθετε εμπόδια στην επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όμως τελικά υποχώρησε.

Τεχνολογία Ο πρώτος “ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος” έκανε το ντεμπούτο του στην Σουηδία

Ο πρώτος “ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος” έκανε το ντεμπούτο του στην Σουηδία

Η εταιρεία Siemens και η Scania συνεργάστηκαν σε μία δοκιμή στην Σουηδία που ονομάζεται ο πρώτος στον κόσμο “ηλεκτρικός αυτοκινητόδρομος”.Οι δύο...

Αθλητικά Ο έλεγχος προόδου της Εθνικής

Ο έλεγχος προόδου της Εθνικής

Η ανάλυση των παικτών της ελληνικής ομάδας στα τρία φιλικά προετοιμασίας. Πώς έχει η κατάσταση εν όψει Προολυμπιακού.

Κύπρος - Ειδήσεις Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Μονακό και Τότεναμ, όπως και η Λίβερπουλ με την Σιόν στο "Άνφιλντ". Νίκες για Λάτσιο, Φιορεντίνα και Νάπολι, ήττες για...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 1-1-2015 έως 31-12-2015 δέχτηκε 7.751.683 επισκέψεις, από 3.546.895 μοναδικούς επισκέπτες, με 24.601.551   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Μεγάλη προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά αυτό το λάδι στο τηγάνισμα! ...

Μεγάλη προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά αυτό το λάδι στο τηγάνισμα! ...

Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.

Ψυχαγωγία Παλάτι: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ως παιδί η Αντζελίνα Τζολί! Εκεί έκανε... ...

Παλάτι: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε ως παιδί η Αντζελίνα Τζολί! Εκεί έκανε... ...

Η Angelina Jolie πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια μακριά από τον διάσημο ηθοποιό πατέρα της, τον Jon Voight. Η ίδια μεγάλωσε

Αυτοκίνητο Πρεμιέρα για το New Generation i20 R5 της Hyundai στο Ypres Rally

Πρεμιέρα για το New Generation i20 R5 της Hyundai στο Ypres Rally

Το i20 R5 έκανε αισθητή την παρουσία του τόσο στις διαδρομές όσο και στο Service Park.

Πολιτικά άρθρα

Οι δύο δρόμοι της Ευρώπης μετά το Brexit

Χρήστος Καψάλης

Τα περισσότερα διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ παρουσίασαν το Brexit με την γνωστή υπερβολή καταστροφολαγνικών δημοσιευμάτων και αντίστοιχων σοκαριστικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Ευθύνη της Αριστεράς να καθορίσει την ατζέντα της ΕΕ μετά το Brexit

Δημήτρης Παπαδημούλης

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και η νίκη του Brexit αποτελούν ομολογία ήττας για την Μεγάλη Βρετανία, προκαλώντας παράλληλα ισχυρούς...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ευκαρία του Brexit: εμείς και η Ευρώπη από την αρχή

Παντελής Οικονόμου

Αξιοσημείωτο : στο δημοψήφισμα, οι Βρετανοί επέλεξαν να απορρίψουν το ειδικό καθεστώς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είχαν πετύχει μετά από...

Δείτε όλο το άρθρο
Ποιες θα ήταν οι εξελίξεις στην Ελλάδα αν ο Κάμερον έκανε το δημοψήφισμα λίγα χρόνια πριν;

Γιάννης Μαγκριώτης

Δύο εικοσιτετραωρα μετά το δημοψηφισμα, φαίνεται ήταν αρκετά, για να στείλουν οι Βρετανοί μηνυμα στην υπόλοιπη Ευρώπη, πως όλα έχουν όρια. Ο...

Δείτε όλο το άρθρο
Το τέλος των ευρωπαϊκών μας ψευδαισθήσεων

Παναγιώτης Γεννηματάς

   Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις!!! Και όμως, έγιναν και πέρασαν άνευ αποχρώντων σχολίων!!!!  ...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής (12-6-2016) Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου):... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής (16-4-2016) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Απώλεια εσόδων λόγω ΕΦΚ στο κρασί!

Απώλεια εσόδων λόγω ΕΦΚ στο κρασί!

Και τούτο διότι διόγκωσε τα φαινόμενα παράνομης διακίνησης οίνου.

Πολιτιστικά Νέα Εκδηλώσεις και τον Ιούλιο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος

Εκδηλώσεις και τον Ιούλιο στο Κέντρο Πολιτισμού του...

Το κοινό μπορεί να απολαύσει μουσικές συναυλίες και να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά...

Εκπαιδευτικά Νέα “Σφαγή” στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

“Σφαγή” στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας...

“Σφαγή” στην κυριολεξία έπεσε στις   αιτήσεις μεταθέσεων των Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.Σύμφωνα με...

Τουρισμός Sushi Med, το προσιτό sushi της Μυκόνου

Sushi Med, το προσιτό sushi της Μυκόνου

Προσιτό στις τιμές του και άκρως ποιοτικό, το Sushi Med κερδίζει σταθερά τις εντυπώσεις

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Τα φαινόμενα απατούν: Δείτε τι πραγματικά κάνουν τα νεογέννητα τα πρώτα 70 λεπτά της ...

Τα φαινόμενα απατούν: Δείτε τι πραγματικά κάνουν τα...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να έκανε το μωρό σας στην αίθουσα τοκετού τα πρώτα λεπτά της ζωής του