Banner Left Out2
Banner Right Out2
Στο εδώλιο 85 για στημένους αγώνες    |    Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου    |    Μάγκες και ενίσχυση, και πρωταθλητισμός!    |    Μέχρι πότε μπορούν να αλλάξουν Ομάδα Προσανατολισμού οι μαθητές Λυκείου    |    Facebook: Αυξάνονται οι χρήστες, μειώνονται τα κέρδη    |    Ελπίζει ακόμα η Ρωσία...    |    Ράζβαν Λουτσέσκου: «Οφείλω τα πάντα στον πατέρα μου»    |    Frankfurter Allgemeine: Σχέδιο Σόιμπλε για αλλαγή των εξουσιών της Κομισόν    |    Ερώτηση στη Βουλή για την προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς    |    Σε σφάλμα ρύθμισης οφείλεται η συντριβή του ελληνικού F-16 στην Αλμπαθέτε    |    Συνελήφθη με ναρκωτικά ο πατέρας του Βιδάλ!    |    Το Facebook επιτρέπει τον ορισμό "κληρονόμου" λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου    |    Russia"s Ambassador to Greece Maslov visits ANA-MPA    |    Βεβαιότητα για τα συντρίμμια του αεροσκάφους από τη Μαλαισία    |    Επιταχύνεται η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Αγκάθι οι τιμές του πετρελαίου    |    Τσίπρας σε Κ.Ε: Συνέδριο τον Σεπτέμβρη ή εσωκομματικό δημοψήφισμα τώρα    |    Αυτά είναι τα πρόσωπα που αποτελούν το κουαρτέτο    |    Έκτακτο: Ηλιακή καταιγίδα μεγάλης ισχύος πλήττει επικοινωνίες και δορυφορικά συστήματα!    |    «Φλέβα χρυσού» χτύπησε η Ντιναμό Κιέβου!    |    Euro…σημεία    |   

Πως ψηφίζουμε - Πως εκλέγονται περιφερειάρχες & συμβούλια

ΕΚΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Ποιοι έχουν εκλογικό δικαίωμα

Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου
εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Εκλογικό δικαίωμα έχουν οι δημότες εκλογείς των δήμων της οικείας περιφέρειας. Οι
δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και των κοινοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων που συνενώνονται, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές της περιφέρειας που προκύπτει από τη συνένωση. Ως προς το όριο ηλικίας, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας περί εκλογής βουλευτών, όπως κάθε φορά ισχύουν. Η 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θεωρείται ημερομηνία γεννήσεως εκείνων που έχουν γεννηθεί κατά το έτος αυτό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας μπορεί να εκλεγεί
δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει
συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Μέλος
του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας,
που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Ειδικά, για την υποβολή υποψηφιότητας επιτρέπεται η μεταδημότευση σε δήμο της οικείας περιφέρειας, χωρίς τη συνδρομή της προϋπόθεσης της διετούς κατοικίας. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διενέργειας των εκλογών, μέχρι την προηγούμενη μέρα της κατάθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών. Η απόφαση μεταδημότευσης εκδίδεται, υποχρεωτικά, μέσα στην ίδια προθεσμία και είναι αμέσως εκτελεστή.

Πως ψηφίζουμε

Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός των σταυρών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των εδρών της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Επίσης  ο υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, δεν χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Εάν ωστόσο έχουν τεθεί σταυροί αυτό δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.

Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

Σταυροδοσία στις περιφερειακές εκλογές

Με τη σταυροδοσία ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι. 


 

Πως εκλέγεται ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές θα υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες (κατά νομό) και περιφερειακοί σύμβουλοι που ο αριθμός τους καθορίζεται αναλόγως του πληθυσμού της περιφέρειας.

Η εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών περιφερειακών ενοτήτων (νομών) και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται κατά συνδυασμούς.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων(νομών), υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε αριθμό ίσο, τουλάχιστον, με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή μέλους περιφερειακού συμβουλίου δεν επιτρέπεται.
Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι
που τον αποτελούν. Στη δήλωση ακολουθούν, κατά εκλογική περιφέρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, με αλφαβητική σειρά, με
σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως της εκλογικής περιφέρειας, στην
οποία είναι υποψήφιοι.

Οι  περιφερειακοί συμβούλοι θα εκλέγονται από κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (τους σημερινούς  νομούς), αναλογικά με τον πληθυσμό του..

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Τα περιφερειακά συμβούλια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας  θα αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη.

Ποιο είναι το εκλογικό μέτρο - πως καθορίζεται ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβουλίων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των κατοίκων όλης της περιφέρειας διά του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοίκων κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των περιφερειακών της συμβούλων. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στους δήμους.

Πως κατανέμονται οι έδρες μεταξύ των συνδυασμών 

1.Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου ισχύει το +1 και στο περιφερειακό συμβούλιο μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί που καταλαμβάνουν τουλάχιστον μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.
Περιφερειάρχης εκλέγεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού που πήρε το 50% +1 ψήφο.

2. Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.

3. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών, προκύπτει κλάσμα μικρότερο της μονάδας στην πρώτη περίπτωση στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, ενώ στη δεύτερη δεν υπολογίζεται.

Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής:

 

Μέλη           Συμπολίτευση                Αντιπολίτευση

41                    25                                16

51                    31                                20

71                    43                                28

101                  61                                40

4. Η αναλογική κατανομή των εδρών, μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

5. Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στο περιφερειακό συμβούλιο, και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των τριών πέμπτων (3/5). Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
Εάν μετά τη κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού εγκύρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

6. Σε περίπτωση που έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψηφίων, ο περιφερειάρχης εκλέγεται από το μοναδικό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και μέχρις να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. για τις περιφερειακές εκλογές
Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στο εδώλιο 85 για στημένους αγώνες

30/07/2015 - 14:59:19 -

Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στις 5 Αυγούστου

30/07/2015 - 14:55:01 -

Μάγκες και ενίσχυση, και πρωταθλητισμός!

30/07/2015 - 14:54:31 -

Μέχρι πότε μπορούν να αλλάξουν Ομάδα Προσανατολισμού οι μαθητές Λυκείου

30/07/2015 - 14:54:00 -

Facebook: Αυξάνονται οι χρήστες, μειώνονται τα κέρδη

30/07/2015 - 14:47:00 -

Ελπίζει ακόμα η Ρωσία...

30/07/2015 - 14:42:25 -

Ράζβαν Λουτσέσκου: «Οφείλω τα πάντα στον πατέρα μου»

30/07/2015 - 14:36:56 -

Frankfurter Allgemeine: Σχέδιο Σόιμπλε για αλλαγή των εξουσιών της Κομισόν

30/07/2015 - 14:34 - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εργάζεται προκειμένου να ανατεθούν κάποιες...

Ερώτηση στη Βουλή για την προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς

30/07/2015 - 14:29:08 -

Σε σφάλμα ρύθμισης οφείλεται η συντριβή του ελληνικού F-16 στην Αλμπαθέτε

30/07/2015 - 14:23:00 -

Συνελήφθη με ναρκωτικά ο πατέρας του Βιδάλ!

30/07/2015 - 14:20:23 -

Το Facebook επιτρέπει τον ορισμό "κληρονόμου" λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου

30/07/2015 - 14:17:57 -

Russia"s Ambassador to Greece Maslov visits ANA-MPA

30/07/2015 - 14:17:34 -

Βεβαιότητα για τα συντρίμμια του αεροσκάφους από τη Μαλαισία

30/07/2015 - 14:15:00 -

Επιταχύνεται η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Αγκάθι οι τιμές του πετρελαίου

30/07/2015 - 14:12:13 -

Τσίπρας σε Κ.Ε: Συνέδριο τον Σεπτέμβρη ή εσωκομματικό δημοψήφισμα τώρα

30/07/2015 - 14:10 - «Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, ή στηρίζεται από τους...

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αποτελούν το κουαρτέτο

30/07/2015 - 14:04:34 -

Έκτακτο: Ηλιακή καταιγίδα μεγάλης ισχύος πλήττει επικοινωνίες και δορυφορικά συστήματα!

30/07/2015 - 14:00:00 -

«Φλέβα χρυσού» χτύπησε η Ντιναμό Κιέβου!

30/07/2015 - 13:56:26 -

Euro…σημεία

30/07/2015 - 13:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές 2015
Νέα από τον Κόσμο Υπέρ της άρσης του εμπάργκο στην Κούβα η Χίλαρι Κλίντον

Υπέρ της άρσης του εμπάργκο στην Κούβα η Χίλαρι Κλίντον

Η Κλίντον τάσσεται υπέρ της γραμμής του Ομπάμα και έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τους δύο σημαντικότερους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους για τον Λευκό...

Τεχνολογία Το Facebook επιτρέπει τον ορισμό "κληρονόμου" λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου

Το Facebook επιτρέπει τον ορισμό "κληρονόμου" λογαριασμού σε περίπτωση θανάτου

Αρκετό καιρό μετά την ενεργοποίηση της στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Facebook ενεργοποιεί και στην Ευρώπη, τη λειτουργία ορισμού προσώπου που θα...

Αθλητικά «Φλέβα χρυσού» χτύπησε η Ντιναμό Κιέβου!

«Φλέβα χρυσού» χτύπησε η Ντιναμό Κιέβου!

Τον ταλαντούχο εξτρέμ, Ντερλίς Γκονζάλες απέκτησε για τα επόμενα πέντε χρόνια, η Ντιναμό Κιέβου!  

Κύπρος - Ειδήσεις Υπό κράτηση ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη Λεμεσό

Υπό κράτηση ιδιοκτήτης γυμναστηρίου στη Λεμεσό

Υπόθεση εμπορίας αναβολικών διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό και για αυτό το λόγο συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 21-6-2015 έως 21-7-2015 δέχτηκε 989.058 επισκέψεις, από 569.652 μοναδικούς επισκέπτες, με 2.862.306   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Θυσία στο βωμό της υπερφορολόγησης τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Θυσία στο βωμό της υπερφορολόγησης τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

Οι υπηρεσίες υγείας αντιμετωπίζονται ως είδος πολυτελείας, με τον συντελεστή ΦΠΑ να αυξάνεται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες (από 13% σε 23%)...

Ψυχαγωγία Τα πιο sexy κορμιά που είδαμε στον καύσωνα (pics)

Τα πιο sexy κορμιά που είδαμε στον καύσωνα (pics)

Ζηλέψαμε και θέλουμε και εμείς παραλία!

Αυτοκίνητο Οι αντιδράσεις ενός 5χρονου όταν ντριφτάρει μαζί με τον πατέρα του (βίντεο)

Οι αντιδράσεις ενός 5χρονου όταν ντριφτάρει μαζί με τον πατέρα του (βίντεο)

Οι στριγγλιές του πιτσιρικά που καθισμένος στο μπάκετ του συνοδηγού «παρακολουθεί» τον πατέρα του να ντριφτάρει σε πίστα στο Καζακστάν.

Υπουργείο Εσωτερικών

Πολιτικά άρθρα

Ο τρόμος που προκαλεί η Συμφωνία και οι προϋποθέσεις για να δούμε ίχνος φωτός

Χρήστος Καψάλης

Το Grexit πιθανόν αποφεύχθηκε και είναι βέβαιο ότι την στιγμή της ανακοίνωσης από τον Ντόναλντ Τουσκ για Greekment οι περισσότεροι Έλληνες ένιωσαν...

Δείτε όλο το άρθρο
Οι χρησμοί του Τσίπρα

Απόστολος Διαμαντής

Στη συνέντευξή του στο Κόκκινο, ο πρωθυπουργός είπε πράγματα που εκ πρώτης όψεως είναι αντιφατικά και αλληλοαναιρούνται. Πρώτον, ότι ο κίνδυνος του...

Δείτε όλο το άρθρο
Μεταξύ νεοφιλελεύθερης σφύρας και «αριστερής» άκμονος

Γιάννης Μυλόπουλος

Επιχαίρει η μνημονιακή αντιπολίτευση ότι ο εξαιρετικά επώδυνος, πλην αναγκαστικός συμβιβασμός στον οποίον οδηγήθηκε η κυβέρνηση Τσίπρα, δικαιώνει τη...

Δείτε όλο το άρθρο
Βαρουφάκης: Πώς ο Σόιμπλε ξεφτίλιζε και την Γαλλία

Γιάνης Βαρουφάκης Κατά την πρώτη μου συνάντηση του Eurogroup (1), στις 11 Φεβρουαρίου, έδωσα στους συνομιλητές μου ένα απλό μήνυμα: «Η κυβέρνησή μας...

Δείτε όλο το άρθρο
Γιατί δεν παίρνω θέση σε διάφορα που συμβαίνουν

Γιάννης Πετρίδης

Ο Γιάννης Πετρίδης εξηγεί γιατί επιλέγει, να μην λέει τη γνώμη του σε μία χώρα όπου κυριαρχεί η παρανομία εδώ και δεκαετίες

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της PALMOS ANALYSIS για την «Εφημερίδα των Συντακτών» 18-7-2015 Υπέρ μίας συμφωνίας ακόμα και με σκληρούς όρους, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και η έξοδος από την Ευρωζώνη, τάσσεται το 70% των... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση Kapa Research για την εφημερίδα το "Βήμα" (14/07/2015) Σύμφωνη βρίσκει την πλειοψηφία των πολιτών η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές παρά τα σκληρά μέτρα που... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Νεκρός ακόμη ένας λευκός ρινόκερος

Νεκρός ακόμη ένας λευκός ρινόκερος

Η Nabire, μία λευκή ρινόκερος άφησε την τελευταία της πνοή στο ζωολογικό κήπο Dvur Kralove στην Τσεχία.

Πολιτιστικά Νέα Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στη γιορτή για τα ενενηκοστά γενέθλιά του

Το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη στη γιορτή για τα ενενηκοστά...

Δύο κεράκια που συμβολίζουν 90 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας έσβησαν 3.500 χιλιάδες θεατές, οι οποίοι...

Εκπαιδευτικά Νέα Ερώτηση στη Βουλή για την  προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς

Ερώτηση στη Βουλή για την προετοιμασία νέας σχολικής χρονιάς

Η τομέαρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατέθεσε, προς τον υπουργό Παιδείας Αρ. Μπαλτά, στη...

Τουρισμός Ρομαντικό δείπνο με θέα στο πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι στην Κέρκυρα

Ρομαντικό δείπνο με θέα στο πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι...

Το νέο cafe- restaurant Flisvos σας ξεναγεί στα μονοπάτια της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Έκτακτο: Ηλιακή καταιγίδα μεγάλης ισχύος πλήττει επικοινωνίες και δορυφορικά συστήματα!

Έκτακτο: Ηλιακή καταιγίδα μεγάλης ισχύος πλήττει...

Αντίο σε υπηρεσίες GPS, σήμα τηλεφώνου και ηλεκτροδότηση μέχρι 3 ημέρες!