Banner Left Out
Banner Right Out
Γ. Βαρουφάκης: «Βάση για μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία» το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις    |    Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Τσακαλώτου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ    |    Νομοσχέδιο – Σκούπα με μεταρρυθμίσεις από τη λίστα Βαρουφάκη, θα κατατεθεί στη Βουλή    |    «Οδοιπορικό» του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την υγιεινή των μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα    |    Νεπάλ: Διασώστες ξεθάβουν ζωντανό από τα συντρίμμια [ΒΙΝΤΕΟ]    |    Έφυγε από τη ζωή γνωστός συνθέτης    |    Μηχανικοί βιομηχανικής παραγωγής και αυτοματισμού σε εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών    |    Γρηγορίου: «Είμαστε οι... καλύτεροι»    |    Διώχνουν τον Μόγιες και από τη Σοσιεδάδ!    |    Νιόπαντρο ζευγάρι στο Μαξίμου με το μικρόφωνο του MEGA!    |    Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 17 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή    |    Το σκληρότερο άρθρο που γράφτηκε ποτέ για τον Βαρουφάκη    |    Εργοτέλης: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά»    |    ΑΙΧΜΕΑΣ: Για την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενούς τομέα    |    To ΒΒC για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο ...    |    Εντοπίστηκαν 23 μετανάστες σε παραλία της Σαμοθράκης    |    «Έφυγε» ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου    |    Βρέθηκε ο βιολογικός μπαμπάς της 4χρονης αγνοούμενης Άννυ    |    Suddeutsche: Γιατί το Varoufexit έγινε εκπρόθεσμα;    |    Ανοίγει βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο η Κύπρος    |   

Πως ψηφίζουμε - Πως εκλέγονται περιφερειάρχες & συμβούλια

ΕΚΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Ποιοι έχουν εκλογικό δικαίωμα

Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου
εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Εκλογικό δικαίωμα έχουν οι δημότες εκλογείς των δήμων της οικείας περιφέρειας. Οι
δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και των κοινοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων που συνενώνονται, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές της περιφέρειας που προκύπτει από τη συνένωση. Ως προς το όριο ηλικίας, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας περί εκλογής βουλευτών, όπως κάθε φορά ισχύουν. Η 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θεωρείται ημερομηνία γεννήσεως εκείνων που έχουν γεννηθεί κατά το έτος αυτό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας μπορεί να εκλεγεί
δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει
συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Μέλος
του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας,
που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Ειδικά, για την υποβολή υποψηφιότητας επιτρέπεται η μεταδημότευση σε δήμο της οικείας περιφέρειας, χωρίς τη συνδρομή της προϋπόθεσης της διετούς κατοικίας. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διενέργειας των εκλογών, μέχρι την προηγούμενη μέρα της κατάθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών. Η απόφαση μεταδημότευσης εκδίδεται, υποχρεωτικά, μέσα στην ίδια προθεσμία και είναι αμέσως εκτελεστή.

Πως ψηφίζουμε

Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός των σταυρών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των εδρών της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Επίσης  ο υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, δεν χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Εάν ωστόσο έχουν τεθεί σταυροί αυτό δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.

Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

Σταυροδοσία στις περιφερειακές εκλογές

Με τη σταυροδοσία ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι. 


 

Πως εκλέγεται ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές θα υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες (κατά νομό) και περιφερειακοί σύμβουλοι που ο αριθμός τους καθορίζεται αναλόγως του πληθυσμού της περιφέρειας.

Η εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών περιφερειακών ενοτήτων (νομών) και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται κατά συνδυασμούς.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων(νομών), υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε αριθμό ίσο, τουλάχιστον, με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή μέλους περιφερειακού συμβουλίου δεν επιτρέπεται.
Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι
που τον αποτελούν. Στη δήλωση ακολουθούν, κατά εκλογική περιφέρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, με αλφαβητική σειρά, με
σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως της εκλογικής περιφέρειας, στην
οποία είναι υποψήφιοι.

Οι  περιφερειακοί συμβούλοι θα εκλέγονται από κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (τους σημερινούς  νομούς), αναλογικά με τον πληθυσμό του..

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Τα περιφερειακά συμβούλια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας  θα αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη.

Ποιο είναι το εκλογικό μέτρο - πως καθορίζεται ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβουλίων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των κατοίκων όλης της περιφέρειας διά του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοίκων κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των περιφερειακών της συμβούλων. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στους δήμους.

Πως κατανέμονται οι έδρες μεταξύ των συνδυασμών 

1.Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου ισχύει το +1 και στο περιφερειακό συμβούλιο μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί που καταλαμβάνουν τουλάχιστον μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.
Περιφερειάρχης εκλέγεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού που πήρε το 50% +1 ψήφο.

2. Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.

3. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών, προκύπτει κλάσμα μικρότερο της μονάδας στην πρώτη περίπτωση στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, ενώ στη δεύτερη δεν υπολογίζεται.

Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής:

 

Μέλη           Συμπολίτευση                Αντιπολίτευση

41                    25                                16

51                    31                                20

71                    43                                28

101                  61                                40

4. Η αναλογική κατανομή των εδρών, μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

5. Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στο περιφερειακό συμβούλιο, και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των τριών πέμπτων (3/5). Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
Εάν μετά τη κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού εγκύρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

6. Σε περίπτωση που έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψηφίων, ο περιφερειάρχης εκλέγεται από το μοναδικό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και μέχρις να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. για τις περιφερειακές εκλογές
Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Γ. Βαρουφάκης: «Βάση για μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία» το νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις

28/04/2015 - 23:06 - Αισιοδοξία σχετικά με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, εξέφρασαν ο υπουργός...

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Τσακαλώτου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ

28/04/2015 - 21:53 - Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών...

Νομοσχέδιο – Σκούπα με μεταρρυθμίσεις από τη λίστα Βαρουφάκη, θα κατατεθεί στη Βουλή

28/04/2015 - 21:34 - Συνεδρίασε για πρώτη φορά το απόγευμα της Δευτέρας στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ομάδα...

«Οδοιπορικό» του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την υγιεινή των μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα

28/04/2015 - 13:00:00 -

Νεπάλ: Διασώστες ξεθάβουν ζωντανό από τα συντρίμμια [ΒΙΝΤΕΟ]

28/04/2015 - 12:58:30 -

Έφυγε από τη ζωή γνωστός συνθέτης

28/04/2015 - 12:56:00 -

Μηχανικοί βιομηχανικής παραγωγής και αυτοματισμού σε εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών

28/04/2015 - 12:54:58 -

Γρηγορίου: «Είμαστε οι... καλύτεροι»

28/04/2015 - 12:54:13 -

Διώχνουν τον Μόγιες και από τη Σοσιεδάδ!

28/04/2015 - 12:54:08 -

Νιόπαντρο ζευγάρι στο Μαξίμου με το μικρόφωνο του MEGA!

28/04/2015 - 12:53:59 -

Τελέστηκε το μνημόσυνο για τα 17 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

28/04/2015 - 12:52 - Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα...

Το σκληρότερο άρθρο που γράφτηκε ποτέ για τον Βαρουφάκη

28/04/2015 - 12:50:00 -

Εργοτέλης: «Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά»

28/04/2015 - 12:45:05 -

ΑΙΧΜΕΑΣ: Για την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενούς τομέα

28/04/2015 - 12:43:00 -

To ΒΒC για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Νίκο ...

28/04/2015 - 12:42:00 -

Εντοπίστηκαν 23 μετανάστες σε παραλία της Σαμοθράκης

28/04/2015 - 12:39:00 -

«Έφυγε» ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

28/04/2015 - 12:38:24 -

Βρέθηκε ο βιολογικός μπαμπάς της 4χρονης αγνοούμενης Άννυ

28/04/2015 - 12:38:00 -

Suddeutsche: Γιατί το Varoufexit έγινε εκπρόθεσμα;

28/04/2015 - 12:37:00 -

Ανοίγει βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο η Κύπρος

28/04/2015 - 12:35:16 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές 2015
Νέα από τον Κόσμο Νεπάλ: Διασώστες ξεθάβουν ζωντανό από τα συντρίμμια [ΒΙΝΤΕΟ]

Νεπάλ: Διασώστες ξεθάβουν ζωντανό από τα συντρίμμια [ΒΙΝΤΕΟ]

Ζωντανός από συντρίμμια βγήκε ένας άντρας στο Νεπάλ. Είχε μείνει θαμμένος για δυο ημέρες. Από τη στιγμή που ο καταστροφικός σεισμός χτύπησε τη χώρα...

Τεχνολογία Λύσεις της Retail@Link στην SCA Hygiene Products

Λύσεις της Retail@Link στην SCA Hygiene Products

Τις ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail@Link, με στόχο τη πλήρη κατάργηση του χαρτιού στις λειτουργίες λογιστηρίου και την...

Αθλητικά Γρηγορίου: «Είμαστε οι... καλύτεροι»

Γρηγορίου: «Είμαστε οι... καλύτεροι»

Την υπόθεση παραμονή, την πορεία της Κέρκυρας, αλλά και την σύγκρουση των Μαρκόφσκι-Γκορκς σχολίασε ο Μιχάλης Γρηγορίου. 

Κύπρος - Ειδήσεις Η Τουρκία θα είναι δίπλα στον Ακιντζί

Η Τουρκία θα είναι δίπλα στον Ακιντζί

Την ευχή να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό επί περιόδου Ακιντζί εκφράζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 20-2-2015 έως 20-3-2015 δέχτηκε 1.238.882 επισκέψεις, από 578.291 μοναδικούς επισκέπτες, με 2.900.106   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Διαθέσιμο στη Μ. Βρετανία τεστ αυτοδιάγνωσης για τον ιό του AIDS

Διαθέσιμο στη Μ. Βρετανία τεστ αυτοδιάγνωσης για τον ιό του AIDS

Τεστ αυτοδιάγνωσης, με το οποίο διαπιστώνει ο ενδιαφερόμενος μέσα σε λίγα λεπτά αν είναι φορέας του ιού του AIDS, πωλείται διαδικτυακά στη Μεγάλη...

Ψυχαγωγία Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Κάτιας Ζυγούλη: «Έψαξα το κινητό του Σάκη και…»

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της Κάτιας Ζυγούλη: «Έψαξα το κινητό του Σάκη και…»

Η Κάτια Ζυγούλη μία μέρα πριν την παρουσίαση του Madwalk μίλησε στην Χριστίνα Πολίτη για την εκπομπή Mega Με Μία!

Αυτοκίνητο 32ο Ράλλυ Φθιώτιδος. Κύρκος- Πολυζώης «αφεντικά» και στο χώμα

32ο Ράλλυ Φθιώτιδος. Κύρκος- Πολυζώης «αφεντικά» και στο χώμα

Ο χωμάτινος αγώνας του 32ου Ράλλυ Φθιώτιδος που έγινε την Κυριακή, αποτέλεσε το επιστέγασμα ενός απόλυτα επιτυχημένου αγωνιστικού διημέρου με...

Πολιτικά άρθρα

Αλήθειες και ψέματα σχετικά με την Ελληνοευρωπαϊκή σύγκρουση

Χρήστος Καψάλης

Η σύγκρουση ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών είναι αμιγώς πολιτική -το έχω γράψει πολλές φορές άλλωστε- και όλα τα υπόλοιπα περί ασάφειας των...

Δείτε όλο το άρθρο
Ελλάδα: «Δούρειος Ίππος» της Ρωσίας στην Ευρώπη;

Γιώργος Στάμκος

«Οι δανειστές δεν ζητάνε από την Ελλάδα συμφωνία, αλλά υποταγή και παράδοση», υποστηρίζει ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης,...

Δείτε όλο το άρθρο
Κοντονή, προχώρα

Απόστολος Διαμαντής

Το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου που κατέθεσε ο κ. Κοντονής επέσυρε την μήνιν της ΟΥΕΦΑ και του συστήματος που νέμεται το...

Δείτε όλο το άρθρο
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ζαχαρίας Ζούπης

Η πλήρης απομόνωση της χώρας σε μία χρονική στιγμή που θα έπρεπε να κλείνει συμφωνία, ενώ ούτε ρούβλια από τη Ρωσία έρχονται ούτε άλλη βοήθεια από...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο πρόσφυγας κι ο ναυαγός

Βαγγέλης Γέττος

Εν μέσω του προπαγανδιστικού ορυμαγδού που επικρατεί εναντίον και της παραμικρής κίνησης της κυβέρνησης, αναρωτιέμαι: γιατί, ενώ, εδώ και πάνω από 20...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση Alco για το Πρώτο Θέμα (24/04/2015) Oπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στην πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 35,9%, η ΝΔ... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση Καπα Research για το Βήμα (24/04/2015) Ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, το ευρώ και το ΝΑΤΟ και υπέρ μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές τάσσονται οι Έλληνες . Όπως... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Έρευνα - ψηφοφορία

Τι στάση πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση του χρέους;
  • Ασυμβίβαστη για κούρεμα και νέα συμφωνία με όρους αντιλιτότητας
  • Διπλωματικών συμβιβασμών για να επιτύχει συνθήκες ανάπτυξης χωρίς λιτότητα
  • Να δεχτεί παράταση του μνημονίου, να ζητήσει επιμήκυνση της αποπληρωμής
  • Να καταγγείλει την συμφωνία και να απειλήσει με έξοδο από το ευρώ
  • Ότι και να κάνει αποικία θα παραμείνουμε
  • Τίποτα από τα παραπάνω

Σύνολο ψήφων:600

δείτε τα αποτελέσματα δείτε όλες τις ψηφοφορίες

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα ΑΙΧΜΕΑΣ: Για την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενούς τομέα

ΑΙΧΜΕΑΣ: Για την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενούς τομέα

Την εξυγίανση των οργανισμών άρδευσης (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ)

Πολιτιστικά Νέα «Έφυγε» ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

«Έφυγε» ο συνθέτης Βασίλης Δημητρίου

Η κηδεία του Βασίλη Δημητρίου θα γίνει αύριο στις 2 μ.μ. από το Α΄Νεκροταφείο.

Εκπαιδευτικά Νέα Μηχανικοί βιομηχανικής παραγωγής και αυτοματισμού σε εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών

Μηχανικοί βιομηχανικής παραγωγής και αυτοματισμού σε...

Η εταιρεία εκκλησιαστικών ειδών "ΜΑΝΙΚΑΣ Α. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ" στο Περιστέρι Αττικής , Δείτε στο παρακάτω...

Τουρισμός Βρετανία σε τουρίστες: Πάρτε μετρητά αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα

Βρετανία σε τουρίστες: Πάρτε μετρητά αν ταξιδεύετε στην...

Οδηγία προς όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα εξέδωσε η Μεγάλη Βρετανία. Σε περίπτωση κατάρρευσης των...

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Πανικός στο Facebook με αυτό το ενοικιαστήριο! Δείτε την φωτογραφία που σαρώνει (PHOTO)

Πανικός στο Facebook με αυτό το ενοικιαστήριο! Δείτε την...

Θα νοικιαστεί σίγουρα…