Banner Left Out2
Banner Right Out2
Τι αλλάζει στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης – Εγκύκλιος της ΓΓΔΕ    |    Ποιες ανατιμήσεις έρχονται σε βασικά είδη και υπηρεσίες, από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%    |    Ξεκινά η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης    |    Ευκλ. Τσακαλώτος: «Ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση επενδύσεων»    |    Μαξίμου: Περισσεύει η υποκρισία γύρω από το θέμα με τις offshore    |    Τετάρτη και Πέμπτη στη Βουλή οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης    |    Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να τελειώνει με την επικίνδυνη κυβέρνηση    |    Ε. Χριστοφιλοπούλου: Οι συνταξιούχοι θα καταλάβουν πως το ΕΚΑΣ το κατήργησαν η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ    |    Α. Αλαβάνος: Η ρύθμιση για τις offshore είναι σημείο του ακραίου εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ    |    Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για τις offshore - Καταθέτει σχετική τροπολογία στη Βουλή    |    Προς κλείσιμο η αξιολόγηση, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης    |    Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος    |    Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος    |    Κομισιόν: Συνηθισμένη διαδικασία η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Ελλάδας-θεσμών    |    Φ. Κρανιδιώτης: Ο Γ. Κυρίτσης έχει «την πολιτική σχιζοφρένεια του σημερινού Αριστερού»    |    Π. Καμμένος: «Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν θα κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία»    |    Eurostat: Στο 24,2% η ανεργία στην Ελλάδα το Φεβρουάριο    |    Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με «αντάρτικο» για τα ξενοδοχεία all inclusive!    |    Ν. Κακλαμάνης: «Δεν θα όριζα αντιπρόεδρο τον Αδ. Γεωργιάδη»    |    Γευστικές δημιουργίες με... Stoffa στην Κηφισιά    |   

Πως ψηφίζουμε - Πως εκλέγονται περιφερειάρχες & συμβούλια

ΕΚΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Ποιοι έχουν εκλογικό δικαίωμα

Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου
εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Εκλογικό δικαίωμα έχουν οι δημότες εκλογείς των δήμων της οικείας περιφέρειας. Οι
δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και των κοινοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων που συνενώνονται, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές της περιφέρειας που προκύπτει από τη συνένωση. Ως προς το όριο ηλικίας, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας περί εκλογής βουλευτών, όπως κάθε φορά ισχύουν. Η 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θεωρείται ημερομηνία γεννήσεως εκείνων που έχουν γεννηθεί κατά το έτος αυτό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας μπορεί να εκλεγεί
δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει
συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Μέλος
του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας,
που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Ειδικά, για την υποβολή υποψηφιότητας επιτρέπεται η μεταδημότευση σε δήμο της οικείας περιφέρειας, χωρίς τη συνδρομή της προϋπόθεσης της διετούς κατοικίας. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διενέργειας των εκλογών, μέχρι την προηγούμενη μέρα της κατάθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών. Η απόφαση μεταδημότευσης εκδίδεται, υποχρεωτικά, μέσα στην ίδια προθεσμία και είναι αμέσως εκτελεστή.

Πως ψηφίζουμε

Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός των σταυρών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των εδρών της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Επίσης  ο υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, δεν χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Εάν ωστόσο έχουν τεθεί σταυροί αυτό δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.

Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

Σταυροδοσία στις περιφερειακές εκλογές

Με τη σταυροδοσία ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι. 


 

Πως εκλέγεται ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές θα υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες (κατά νομό) και περιφερειακοί σύμβουλοι που ο αριθμός τους καθορίζεται αναλόγως του πληθυσμού της περιφέρειας.

Η εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών περιφερειακών ενοτήτων (νομών) και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται κατά συνδυασμούς.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων(νομών), υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε αριθμό ίσο, τουλάχιστον, με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή μέλους περιφερειακού συμβουλίου δεν επιτρέπεται.
Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι
που τον αποτελούν. Στη δήλωση ακολουθούν, κατά εκλογική περιφέρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, με αλφαβητική σειρά, με
σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως της εκλογικής περιφέρειας, στην
οποία είναι υποψήφιοι.

Οι  περιφερειακοί συμβούλοι θα εκλέγονται από κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (τους σημερινούς  νομούς), αναλογικά με τον πληθυσμό του..

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Τα περιφερειακά συμβούλια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας  θα αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη.

Ποιο είναι το εκλογικό μέτρο - πως καθορίζεται ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβουλίων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των κατοίκων όλης της περιφέρειας διά του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοίκων κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των περιφερειακών της συμβούλων. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στους δήμους.

Πως κατανέμονται οι έδρες μεταξύ των συνδυασμών 

1.Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου ισχύει το +1 και στο περιφερειακό συμβούλιο μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί που καταλαμβάνουν τουλάχιστον μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.
Περιφερειάρχης εκλέγεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού που πήρε το 50% +1 ψήφο.

2. Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.

3. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών, προκύπτει κλάσμα μικρότερο της μονάδας στην πρώτη περίπτωση στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, ενώ στη δεύτερη δεν υπολογίζεται.

Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής:

 

Μέλη           Συμπολίτευση                Αντιπολίτευση

41                    25                                16

51                    31                                20

71                    43                                28

101                  61                                40

4. Η αναλογική κατανομή των εδρών, μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

5. Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στο περιφερειακό συμβούλιο, και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των τριών πέμπτων (3/5). Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
Εάν μετά τη κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού εγκύρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

6. Σε περίπτωση που έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψηφίων, ο περιφερειάρχης εκλέγεται από το μοναδικό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και μέχρις να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. για τις περιφερειακές εκλογές
Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Τι αλλάζει στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης – Εγκύκλιος της ΓΓΔΕ

31/05/2016 - 20:36 - Αναλυτικές οδηγίες για την προσαρμογή των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα νέα δεδομένα που...

Ποιες ανατιμήσεις έρχονται σε βασικά είδη και υπηρεσίες, από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

31/05/2016 - 20:30 - Μεγάλη θα είναι από αύριο, Τετάρτη 1 η Ιουνίου, η επιβάρυνση που θα υπάρξει στην τσέπη όλων των...

Ξεκινά η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

31/05/2016 - 20:09 - Αρχίζει η πρώτη φάση της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε το...

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση επενδύσεων»

31/05/2016 - 19:36 - Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και τη συμφωνία για το χρέος ανοίγει ο δρόμος για την...

Μαξίμου: Περισσεύει η υποκρισία γύρω από το θέμα με τις offshore

31/05/2016 - 19:31 - Για υποκρισία στο θέμα με τις offshore κατηγορεί το Μαξίμου την αντιπολίτευση, σχολιάζοντας την...

Τετάρτη και Πέμπτη στη Βουλή οι τροπολογίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

31/05/2016 - 19:21 - Αύριο, Τετάρτη 1η Ιουνίου, και μεθαύριο, Πέμπτη 2 Ιουνίου, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής...

Λ. Αυγενάκης: Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να τελειώνει με την επικίνδυνη κυβέρνηση

31/05/2016 - 17:42 - Αποφασισμένη «να τελειώνει με την επικίνδυνη κυβέρνηση» είναι η ΝΔ, σύμφωνα με το γραμματέα...

Ε. Χριστοφιλοπούλου: Οι συνταξιούχοι θα καταλάβουν πως το ΕΚΑΣ το κατήργησαν η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

31/05/2016 - 17:35 - «Προσπάθεια παραπληροφόρησης των συνταξιούχων» καταλόγισε στην κυβέρνηση η υπεύθυνη...

Α. Αλαβάνος: Η ρύθμιση για τις offshore είναι σημείο του ακραίου εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ

31/05/2016 - 17:25 - Ως «ακόμη σημείο του ακραίου εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’,...

Παίρνει πίσω η κυβέρνηση τη ρύθμιση για τις offshore - Καταθέτει σχετική τροπολογία στη Βουλή

31/05/2016 - 17:07 - Τροπολογία για το θέμα των offshore φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, μετά από τις αντιδράσεις που...

Προς κλείσιμο η αξιολόγηση, ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης

31/05/2016 - 17:00 - Προς επίλυση βαίνουν τα «αγκάθια» που προέκυψαν στην διαπραγμάτευση, μετά από τις έντονες...

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος

31/05/2016 - 15:42 - Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, το υπουργείο...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος

31/05/2016 - 15:29 - Πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 63 ετών ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ...

Κομισιόν: Συνηθισμένη διαδικασία η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Ελλάδας-θεσμών

31/05/2016 - 14:51 - Ως «συνηθισμένη διαδικασία» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα την ανταλλαγή...

Φ. Κρανιδιώτης: Ο Γ. Κυρίτσης έχει «την πολιτική σχιζοφρένεια του σημερινού Αριστερού»

31/05/2016 - 14:38 - Για «πολιτική σχιζοφρένεια του σημερινού Αριστερού» έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Νέας Δεξιάς»,...

Π. Καμμένος: «Όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση δεν θα κλείσει η κρατική αμυντική βιομηχανία»

31/05/2016 - 13:45 - Τη διαβεβαίωση ότι η κρατική αμυντική βιομηχανία δεν πρόκειται να κλείσει έδωσε με δηλώσεις...

Eurostat: Στο 24,2% η ανεργία στην Ελλάδα το Φεβρουάριο

31/05/2016 - 12:50 - Οριακή μείωση, ύψους 0,2 ποσοστιαίων μονάδων, σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το...

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με «αντάρτικο» για τα ξενοδοχεία all inclusive!

31/05/2016 - 12:36 - Με «αντάρτικο» απειλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλ. Καματερός, ο οποίος σε δηλώσεις...

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν θα όριζα αντιπρόεδρο τον Αδ. Γεωργιάδη»

31/05/2016 - 12:10 - Μικρές αναταράξεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκαλεί ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής, Ν. Κακλαμάνης, ο...

Γευστικές δημιουργίες με... Stoffa στην Κηφισιά

31/05/2016 - 11:54:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές Σεπτεμβρίου 2015
Νέα από τον Κόσμο Γιάννης Αγγελικούσης: Η απίστευτη – και όχι τόσο αγγελική – ιστορία της οικογένειας του μεγαλύτερου εφοπλιστή στον πλανήτη

Γιάννης Αγγελικούσης: Η απίστευτη – και όχι τόσο αγγελική – ιστορία της οικογένειας του μεγαλύτερου εφοπλιστή στον πλανήτη

Ο μεγαλύτερος ιδιώτης εφοπλιστής του πλανήτη, ο Γιάννης Αγγελικούσης, αφηγείται το πως ξεκίνησε η ενασχόληση της οικογένειας με την ναυτιλία πίσω...

Τεχνολογία Kaspersky Lab: Αλμα στα κακόβουλα spam email το πρώτο τρίμηνο

Kaspersky Lab: Αλμα στα κακόβουλα spam email το πρώτο τρίμηνο

Η τελευταία έκθεση «Spam and Phishing Report» της Kaspersky Lab ανέδειξε ότι τα spam email έχουν γίνει πιο επικίνδυνα, παρότι ο όγκος τους έχει...

Αθλητικά Μήτσο, σ" ευχαριστούμε!

Μήτσο, σ" ευχαριστούμε!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον τελευταίο χορό του Διαμαντίδη, τη σημαντική κίνηση του Γιαννακόπουλου και την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού που...

Κύπρος - Ειδήσεις Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ιταλικές νίκες, γκέλα η Λίβερπουλ

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Μονακό και Τότεναμ, όπως και η Λίβερπουλ με την Σιόν στο "Άνφιλντ". Νίκες για Λάτσιο, Φιορεντίνα και Νάπολι, ήττες για...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 1-1-2015 έως 31-12-2015 δέχτηκε 7.751.683 επισκέψεις, από 3.546.895 μοναδικούς επισκέπτες, με 24.601.551   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Υγεία Θαυματουργή: Η πιο υγιεινή τροφή για μεγάλη αντοχή στην προπόνηση!

Θαυματουργή: Η πιο υγιεινή τροφή για μεγάλη αντοχή στην προπόνηση!

Αναρωτιέσαι, πώς μπορείς να βελτιώσεις τα επίπεδα αντοχής σου κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης; Υπάρχει ένας φυσικός τρόπος...

Ψυχαγωγία Γευστικές δημιουργίες με... Stoffa στην Κηφισιά

Γευστικές δημιουργίες με... Stoffa στην Κηφισιά

Ο καταπράσινος κήπος και η υπέροχη μυστική αυλή του γίνονται σημείο αναφοράς στα βόρεια προάστια

Αυτοκίνητο Με πανελλήνιες πρεμιέρες η Αυτοκίνηση 2016

Με πανελλήνιες πρεμιέρες η Αυτοκίνηση 2016

Στην περσινή έκθεση οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 68.000.

Πολιτικά άρθρα

Κι αν δεν μπορούν να πληρώσουν;

Αλέξανδρος Ζέρβας

Πέρα από τις αναλύσεις για τον εύλογο εντεινόμενο εκνευρισμό που καταγράφεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς και τον ιδιότυπο πολιτικό εκνευρισμό...

Δείτε όλο το άρθρο
Τελικά υπάρχει πουθενά δημοκρατία;

Πέτρος Βουρλής

Μέρα με την ημέρα, όλο και περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιούμε πως η νέα θρησκεία της παγκόσμιας αγοράς δεν μπορεί  παρά να λειτουργεί -όπως...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Κατρούγκαλος μεταξύ Μαρίας Αντουανέτας και Θεοπεφτάτου

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Ο εξυπνακισμός είναι το τελευταίο στάδιο του ενστερνισμού των μνημονίων, όπως φαίνεται από το μπαράζ δηλώσεων του... κομμουνιστή κατά δήλωσή του...

Δείτε όλο το άρθρο
Πλαστά πτυχία και επίπλαστη πραγματικότητα

Χρίστος Βούζας

Η ευθύνη του κράτους που την ανέλαβε έστω και αργά να αποκαταστήσει τη νομιμότητα αναφορικά με τους τίτλους σπουδών που χορηγούνταν

Δείτε όλο το άρθρο
Πώς θα ανέβουν οι μισθοί;

Κώστας Παπαπαναγιώτου

Σίγουρα όχι δια νόμου, όπως αφελώς πρέσβευε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν την ήττα στην διαπραγμάτευση. Ας δούμε όμως γιατί: Αν, υποθετικά μιλώντας, αύριο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής (16-4-2016) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τον ΣΚΑΪ (1-4-2016) Στις οκτώ ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Καταβολή Συντάξεων μηνός Ιουνίου 2016 για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ

Καταβολή Συντάξεων μηνός Ιουνίου 2016 για τους...

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ανέρχεται στο ποσό των 297.076.197 ευρώ.

Πολιτιστικά Νέα «Αγάπη και Ερωτισμός στον Βωβό Κινηματογράφο» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

«Αγάπη και Ερωτισμός στον Βωβό Κινηματογράφο» στο Ιδρυμα...

Φέτος, το Φεστιβάλ «προσπαθεί να χαρτογραφήσει το ερωτικό στοιχείο όπως αποτυπώθηκε σε σπουδαίες ταινίες,...

Εκπαιδευτικά Νέα Οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εγγραφής στο ολοήμερο σχολείο

Οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες εγγραφής στο ολοήμερο...

Οι προϋποθέσεις λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου και οι διαδικασίες για την εγγραφή των μαθητών για την...

Τουρισμός Αυτό το frozen yogurt στην Κέρκυρα δεν πρέπει να το χάσετε

Αυτό το frozen yogurt στην Κέρκυρα δεν πρέπει να το χάσετε

Το Yogart διαθέτει τεράστια ποικιλία σε toppings & κορυφαία πρώτη ύλη

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Αυτή η θέση πάρκιγνκ προκαλεί σάλο αντιδράσεων στην Κίνα! Δείτε γιατί...

Αυτή η θέση πάρκιγνκ προκαλεί σάλο αντιδράσεων στην Κίνα!...

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εισαγωγή νέων θέσεων πάρκινγκ...