Banner Left Out2
Banner Right Out2
Λαϊκή Ενότητα προς το ΚΚΕ: Θέλουμε συμπόρευση και όχι «στείρα αντιπαλότητα»    |    Ιστιοφόρο εξέπεμπε SOS: Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε τους επιβάτες    |    Πόσο βρώμικος είναι ο Μίτροβιτς;    |    LIVE: Παναθηναϊκός - Καλλονή    |    Πώς επηρεάζεται η ελληνική οικονομία από τη "μεγάλη πτώση" της Κίνας    |    Οι Ραντούλιτσα & Κούζμιτς εν δράσει (vids)    |    Ανακοίνωσε... αστεράκι η Τρίπολη    |    «Ερυθρόλευκο» καλοσώρισμα στο Μέτσοβο (pics)    |    Η AMD ανακοίνωσε επίσημα την Radeon R9 Nano    |    Προπηλάκισαν εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο σε καφενείο στους Γαργαλιάνους    |    Το Paradise Poker σας στέλνει Κροατία και μοιράζει μεγάλα χρηματικά έπαθλα    |    Δύσκολη και χωρίς περιθώρια εφησυχασμού η φωτιά στη Μυτιλήνη    |    Τα παιδία... βρέχει! Μετεωρολογία για παιδιά    |    Γονείς, είναι λάθος να διαβάζετε τα παιδιά σας    |    ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση της κίνησης των «53», με κριτική προς την ηγεσία και κάλεσμα για οργάνωση    |    Μεγάλο σκάνδαλο με διευθυντή τράπεζας στη Ρόδο    |    Τουρκία: Ένα παιδί και ένας αστυνομικός νεκροί από επιθέσεις του PKK    |    To τελικό... ψάξιμο για την επίθεση    |    Doctor ξανά!    |    Πουλάνε οι κινέζικες «μαϊμούδες» (pics)    |   

Πως ψηφίζουμε - Πως εκλέγονται περιφερειάρχες & συμβούλια

ΕΚΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Ποιοι έχουν εκλογικό δικαίωμα

Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου
εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Εκλογικό δικαίωμα έχουν οι δημότες εκλογείς των δήμων της οικείας περιφέρειας. Οι
δημότες εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και των κοινοτήτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Νομαρχιακών Διαμερισμάτων που συνενώνονται, έχουν δικαίωμα να εκλέγουν τις αρχές της περιφέρειας που προκύπτει από τη συνένωση. Ως προς το όριο ηλικίας, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος εφαρμόζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας περί εκλογής βουλευτών, όπως κάθε φορά ισχύουν. Η 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θεωρείται ημερομηνία γεννήσεως εκείνων που έχουν γεννηθεί κατά το έτος αυτό.

Ποιοι έχουν δικαίωμα εκλογής

Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας μπορεί να εκλεγεί
δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας, που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει
συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Μέλος
του περιφερειακού συμβουλίου μπορεί να εκλεγεί δημότης δήμου της οικείας περιφέρειας,
που έχει την ικανότητα του εκλέγειν και έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, κατά την ημέρα διενέργειας των εκλογών. Ειδικά, για την υποβολή υποψηφιότητας επιτρέπεται η μεταδημότευση σε δήμο της οικείας περιφέρειας, χωρίς τη συνδρομή της προϋπόθεσης της διετούς κατοικίας. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου του έτους διενέργειας των εκλογών, μέχρι την προηγούμενη μέρα της κατάθεσης στο αρμόδιο δικαστήριο της δήλωσης κατάρτισης των συνδυασμών. Η απόφαση μεταδημότευσης εκδίδεται, υποχρεωτικά, μέσα στην ίδια προθεσμία και είναι αμέσως εκτελεστή.

Πως ψηφίζουμε

Σε κάθε περίπτωση ο μέγιστος αριθμός των σταυρών δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των εδρών της αντίστοιχης εκλογικής περιφέρειας. Ψηφοδέλτιο συνδυασμού με περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους ανωτέρω κατά περίπτωση οριζόμενους είναι έγκυρο, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. Επίσης  ο υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες, δεν χρειάζονται σταυρό για την εκλογή τους. Εάν ωστόσο έχουν τεθεί σταυροί αυτό δεν αποτελεί αιτία ακύρωσης του ψηφοδελτίου.

Κατά τη προσέλευση των εκλογέων στο εκλογικό τμήμα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος προηγείται η ψηφοφορία για την εκλογή των δημοτικών αρχών και ακολουθεί αμέσως μετά η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.

Σταυροδοσία στις περιφερειακές εκλογές

Με τη σταυροδοσία ο πολίτης εκφράζει την προτίµησή του:

• προς έναν (1) υποψήφιο περιφερειακό σύµβουλο στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται έως τρείς (3) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις (4) έως και επτά (7) περιφερειακοί σύµβουλοι,

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οχτώ (8) έως και δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι και

• προς έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) ή τέσσερις (4) υποψηφίους συµβούλους στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δώδεκα (12) περιφερειακοί σύµβουλοι. 


 

Πως εκλέγεται ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στα ψηφοδέλτια για τις περιφερειακές εκλογές θα υπάρχουν υποψήφιοι περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες (κατά νομό) και περιφερειακοί σύμβουλοι που ο αριθμός τους καθορίζεται αναλόγως του πληθυσμού της περιφέρειας.

Η εκλογή του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών περιφερειακών ενοτήτων (νομών) και των μελών του περιφερειακού συμβουλίου γίνεται κατά συνδυασμούς.
Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει έναν υποψήφιο περιφερειάρχη, τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των περιφερειακών ενοτήτων(νομών), υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους σε αριθμό ίσο, τουλάχιστον, με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, με δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού αυτού μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το κλάσμα που προκύπτει στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.

Ο αριθμός των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων κάθε συνδυασμού από κάθε φύλο πρέπει να ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των υποψηφίων συμβούλων. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω.
Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως περιφερειάρχη ή αντιπεριφερειάρχη ή μέλους περιφερειακού συμβουλίου δεν επιτρέπεται.
Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς.

Ο συνδυασμός καταρτίζεται με γραπτή δήλωση την οποία υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι
που τον αποτελούν. Στη δήλωση ακολουθούν, κατά εκλογική περιφέρεια, με αλφαβητική σειρά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού, με αλφαβητική σειρά, με
σημείωση παραπλεύρως και εντός παρενθέσεως της εκλογικής περιφέρειας, στην
οποία είναι υποψήφιοι.

Οι  περιφερειακοί συμβούλοι θα εκλέγονται από κάθε περιφερειακό διαμέρισμα (τους σημερινούς  νομούς), αναλογικά με τον πληθυσμό του..

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «το περιφερειακό συμβούλιο αποτελείται από σαράντα ένα (41) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 300.000 κατοίκους, πενήντα ένα (51) μέλη σε περιφέρειες με πληθυσμό από 300.001 έως 800.000 κατοίκους, εβδομήντα ένα (71) μέλη σε περιφέρειες άνω των 800.000 κατοίκων. Τα περιφερειακά συμβούλια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας  θα αποτελείται από εκατόν ένα (101) μέλη.

Ποιο είναι το εκλογικό μέτρο - πως καθορίζεται ο αριθμός περιφερειακών συμβούλων

Μέτρο για τον υπολογισμό του αριθμού των περιφερειακών συμβουλίων κάθε εκλογικής περιφέρειας αποτελεί το πηλίκο της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των κατοίκων όλης της περιφέρειας διά του συνολικού αριθμού των μελών του περιφερειακού συμβουλίου. Από το πηλίκο της διαίρεσης του αριθμού των κατοίκων κάθε εκλογικής περιφέρειας διά του εκλογικού μέτρου, προκύπτει ο αριθμός των περιφερειακών της συμβούλων. Η κατανομή των εδρών μεταξύ των συνδυασμών γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και στους δήμους.

Πως κατανέμονται οι έδρες μεταξύ των συνδυασμών 

1.Τις εκλογές κερδίζει ο συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50%+1 των ψήφων και παίρνει τα 3/5 των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιπες έδρες (2/5) κατανέμονται στους άλλους συνδυασμούς. Για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου ισχύει το +1 και στο περιφερειακό συμβούλιο μετέχουν όλοι οι συνδυασμοί που καταλαμβάνουν τουλάχιστον μία έδρα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.
Περιφερειάρχης εκλέγεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού που πήρε το 50% +1 ψήφο.

2. Αν ο επιτυχών συνδυασμός συγκεντρώνει ποσοστό έγκυρων ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το εξήντα τοις εκατό (60%) του συνόλου τους, οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 5.

3. Αν κατά τον υπολογισμό των τριών πέμπτων (3/5) και των δύο πέμπτων (2/5) του αριθμού των εδρών, προκύπτει κλάσμα μικρότερο της μονάδας στην πρώτη περίπτωση στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, ενώ στη δεύτερη δεν υπολογίζεται.

Οι έδρες του περιφερειακού συμβουλίου που αναλογούν στα τρία πέμπτα (3/5) και στα δύο πέμπτα (2/5) έχουν, αντίστοιχα, ως εξής:

 

Μέλη           Συμπολίτευση                Αντιπολίτευση

41                    25                                16

51                    31                                20

71                    43                                28

101                  61                                40

4. Η αναλογική κατανομή των εδρών, μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, στην περίπτωση της παραγράφου 1 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, εκτός από τον επιτυχόντα (πρώτο), διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχεί στα δύο πέμπτα (2/5), και το πηλίκο τους αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπόμενου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο είναι το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι επιλαχόντες συνδυασμοί, σύμφωνα με την προηγούμενη διαδικασία, είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν διανέμονται ανά μία μεταξύ των επιλαχόντων συνδυασμών, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
Εάν συνδυασμοί έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων διενεργείται κλήρωση. Εάν και μετά τη διανομή εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα, παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία κατά σειρά, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε επιλαχόντος συνδυασμού. Εάν έχει απομείνει προς διάθεση μία μόνον έδρα, την καταλαμβάνει ο επιλαχών συνδυασμός που έχει καταλάβει τουλάχιστον μία έδρα και παρουσιάζει το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, ενεργείται μεταξύ αυτών κλήρωση από το αρμόδιο Δικαστήριο.

5. Η αναλογική κατανομή των εδρών στην περίπτωση της παραγράφου 2 του παρόντος γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιφέρειας, όλοι μαζί οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές, διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν στο περιφερειακό συμβούλιο, και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.
Στην περίπτωση αυτή, ο επιτυχών συνδυασμός μπορεί να λάβει αριθμό εδρών που ξεπερνά το ποσοστό των τριών πέμπτων (3/5). Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους. Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
Εάν μετά τη κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.
Σε περίπτωση ίσου αριθμού εγκύρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσοτέρων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.

6. Σε περίπτωση που έχει ανακηρυχθεί ένας μόνο συνδυασμός υποψηφίων, ο περιφερειάρχης εκλέγεται από το μοναδικό συνδυασμό. Οι πρώτοι κατά σειρά σε σταυρούς προτίμησης, και μέχρις να συμπληρωθεί ο αριθμός των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου, εκλέγονται τακτικοί και οι υπόλοιποι αναπληρωματικοί σύμβουλοι.

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. για τις περιφερειακές εκλογές
Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Λαϊκή Ενότητα προς το ΚΚΕ: Θέλουμε συμπόρευση και όχι «στείρα αντιπαλότητα»

30/08/2015 - 18:34 - Απάντηση στις συνεχείς επιθέσεις από την πλευρά του ΚΚΕ προς τη Λαϊκή Ενότητα έδωσε το κόμμα...

Ιστιοφόρο εξέπεμπε SOS: Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε τους επιβάτες

30/08/2015 - 18:28:26 -

Πόσο βρώμικος είναι ο Μίτροβιτς;

30/08/2015 - 17:51:04 -

LIVE: Παναθηναϊκός - Καλλονή

30/08/2015 - 17:45:00 -

Πώς επηρεάζεται η ελληνική οικονομία από τη "μεγάλη πτώση" της Κίνας

30/08/2015 - 17:43:00 -

Οι Ραντούλιτσα & Κούζμιτς εν δράσει (vids)

30/08/2015 - 17:42:24 -

Ανακοίνωσε... αστεράκι η Τρίπολη

30/08/2015 - 17:27:07 -

«Ερυθρόλευκο» καλοσώρισμα στο Μέτσοβο (pics)

30/08/2015 - 17:23:02 -

Η AMD ανακοίνωσε επίσημα την Radeon R9 Nano

30/08/2015 - 17:21:56 -

Προπηλάκισαν εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο σε καφενείο στους Γαργαλιάνους

30/08/2015 - 17:20:00 -

Το Paradise Poker σας στέλνει Κροατία και μοιράζει μεγάλα χρηματικά έπαθλα

30/08/2015 - 17:19:00 -

Δύσκολη και χωρίς περιθώρια εφησυχασμού η φωτιά στη Μυτιλήνη

30/08/2015 - 17:15:45 -

Τα παιδία... βρέχει! Μετεωρολογία για παιδιά

30/08/2015 - 17:13:28 -

Γονείς, είναι λάθος να διαβάζετε τα παιδιά σας

30/08/2015 - 17:06:31 -

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση της κίνησης των «53», με κριτική προς την ηγεσία και κάλεσμα για οργάνωση

30/08/2015 - 17:02 - Για ανάγκη να υπάρξει οργάνωση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στο χρόνο που απομένει μέχρι τις...

Μεγάλο σκάνδαλο με διευθυντή τράπεζας στη Ρόδο

30/08/2015 - 16:59:48 -

Τουρκία: Ένα παιδί και ένας αστυνομικός νεκροί από επιθέσεις του PKK

30/08/2015 - 16:58:33 -

To τελικό... ψάξιμο για την επίθεση

30/08/2015 - 16:55:00 -

Doctor ξανά!

30/08/2015 - 16:52:52 -

Πουλάνε οι κινέζικες «μαϊμούδες» (pics)

30/08/2015 - 16:52:12 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Εκλογές 2015
Νέα από τον Κόσμο Τουρκία: Ένα παιδί και ένας αστυνομικός νεκροί από επιθέσεις του PKK

Τουρκία: Ένα παιδί και ένας αστυνομικός νεκροί από επιθέσεις του PKK

Το άτυχο παιδί φέρεται να σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά σε δρόμο. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο αφού πέρασε από το σημείο όχημα...

Τεχνολογία Η AMD ανακοίνωσε επίσημα την Radeon R9 Nano

Η AMD ανακοίνωσε επίσημα την Radeon R9 Nano

Η AMD με την ανακοίνωση της Radeon R9 Nano, δημιούργησε μία νέα κατηγορία καρτών γραφικών, αφού είναι η μικρότερη και παράλληλα η ταχύτερη λύση για...

Αθλητικά LIVE: Παναθηναϊκός - Καλλονή

LIVE: Παναθηναϊκός - Καλλονή

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει εντός έδρας την Καλλονή και θέλει τη νίκη για να κλείσει ένα μέρος από τις πληγές που του άφησε ο αποκλεισμός από την...

Κύπρος - Ειδήσεις Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πάφο

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πάφο

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία στην Πάφο, για πρόληψη της εγκληματικότητας, των οδικών...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 21-6-2015 έως 21-7-2015 δέχτηκε 989.058 επισκέψεις, από 569.652 μοναδικούς επισκέπτες, με 2.862.306   pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics
Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο (Ιανουάριος 2015), το eklogika.gr δεχτηκε  1.224.620 επισκέψεις, από 746.952 μοναδικούς επισκέπτες, με 4.476.616   pageviews.

Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics
Υγεία Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να μας ξεκάνουν!

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να μας ξεκάνουν!

Πώς επιδρά ο τρόπος σκέψης στον οργανισμό.

Ψυχαγωγία Ρία Αντωνίου: Τα ωραιαότερα ελληνικά οπίσθια στήνονται ξανά! (pics)

Ρία Αντωνίου: Τα ωραιαότερα ελληνικά οπίσθια στήνονται ξανά! (pics)

 Το φετινό καλοκαίρι η μηχανή της μνήμης βρήκε τροφή και κινήθηκε, με τη Ρία να ανεβάζει τα κατορθώματα της στο Instagram.

Αυτοκίνητο «Την επόμενη εβδομάδα η αγορά της Lotus από Renault»

«Την επόμενη εβδομάδα η αγορά της Lotus από Renault»

Δημοσίευμα θέλει η συμφωνία για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Lotus από τη Renault να ολοκληρώνεται την επόμενη εβδομάδα.

Υπουργείο Εσωτερικών

Πολιτικά άρθρα

Συνειδήσεις vs Συμφωνίας

Δημήτρης Μάρδας

Μετά από πέντε μήνες διαπραγματεύσεων φθάσαμε σε μια συμφωνία με τους θεσμούς. Ένα τμήμα των βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση, θέλοντας να...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς;

Κώστας Παπαπαναγιώτου Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Σε τι όμως συνίσταται αυτό; Κατά κύριο λόγο...

Δείτε όλο το άρθρο
Νεοφιλελέδες και νεοκομσομόλοι

Γιώργος Παπασπυρόπουλος Ας μιλήσουμε καθαρά: Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται οριστικά ως ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός πόλος της ελληνικής...

Δείτε όλο το άρθρο
Σύριζα: Η δεδομένη πολιτική μετάλλαξη

Γιάννης Μάρκοβιτς Πολλοί αισθάνονται κατάπληκτοι έως προδομένοι για την ταχύτητα των εξελίξεων, ειδικά σ’ ένα κόμμα που εκτινάχθηκε, σε σύντομο...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρίση, ατομική ιδιοκτησία και κοινωνική ανισότητα (ΙΙ)

Κώστας Λάμπος Μια προσεκτική ανάγνωση της νεοκλασικής οικονομικής θεωρίας και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας του κεφαλαίου, φέρνει στη...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα τηλεόραση (24-08-2015) Πολύ ρευστή είναι η κατάσταση εν όψει των εκλογών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Interview! Από τη δημοσκόπηση... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της PALMOS ANALYSIS για την «Εφημερίδα των Συντακτών» 18-7-2015 Υπέρ μίας συμφωνίας ακόμα και με σκληρούς όρους, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και η έξοδος από την Ευρωζώνη, τάσσεται το 70% των... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Eνημέρωση του νέου υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Δ. Μελά

Eνημέρωση του νέου υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού...

Τον κατάλογο των προγραμματισμένων πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες για το μήνα Σεπτέμβριο.

Πολιτιστικά Νέα Τα παιδία... βρέχει! Μετεωρολογία για παιδιά

Τα παιδία... βρέχει! Μετεωρολογία για παιδιά

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για τη διάχυση μετεωρολογικών γνώσεων στο...

Εκπαιδευτικά Νέα Η Ryanair ξέρει πως να καταργηθούν οι απεργίες

Η Ryanair ξέρει πως να καταργηθούν οι απεργίες

Ζούμε σε ένα κόσμο όπου τα  μονοπωλιακά συμφέροντα συγκρούονται με τις ανάγκες των εργαζομένων και ειδικά...

Τουρισμός Admiral X-Force 145: Ένα megayacht που εντυπωσιάζει

Admiral X-Force 145: Ένα megayacht που εντυπωσιάζει

Η τιμή του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί αλλά προβλέπεται… τσουχτερή.

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η...

Ξεχωριστές ειδήσεις Οι εκπληκτικές τοποθεσίες του Game of Thrones που μπορείς να επισκεφθείς (pics)

Οι εκπληκτικές τοποθεσίες του Game of Thrones που μπορείς...

Φωτογραφίες με τα μαγευτικά μέρη που έχουν καθηλώσει το κοινό.