Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βιογραφικό

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βιογραφικόΟ Σίμος Δανιηλίδης γεννήθηκε στις Συκιές το 1959, από το Θόδωρο και την Ευθυμία Δανιηλίδου. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο - καθηγήτρια Αυγή Σαρρή και έχουν μια κόρη, τη Μαρία - Ευθυμία. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων και της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Μάρκετινγκ και Διαφήμισης. Εργάστηκε ως Διοικητικός και Οικονομικός Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Διευθυντής του γραφείου Μακεδονίας - Θράκης της εφημερίδας «Εξόρμηση» και συνεργάτης άλλων εφημερίδων και περιοδικών.

Στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια μετείχε στους συνδικαλιστικούς αγώνες της γενιάς του ως πρόεδρος των Μαθητικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής του. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Σπουδαστικής Ένωσης Ανωτέρων Σχολών Θεσσαλονίκης και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας.

Το 1993 εκλέγεται αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών και Γενικός Γραμματέας το 1995. Είναι μέλος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» και της Ευξείνου Λέσχης. Ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Εστίας Συκεών. Μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Αμνηστίας. Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης Εθνικής Ανεξαρτησίας Διεθνούς Ειρήνης Αφοπλισμού (ΚΕΑΔΕΑ). Από το 1975 είναι ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ, από το 1989 ως το 2005 μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης και σήμερα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά τον οδήγησε να ασχοληθεί από νεαρή ηλικία με τα ιδιαίτερα προβλήματα του δήμου μας. Το 1978 εκλέγεται στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Συκεών. Από το 1982 εκλέγεται συνεχώς πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Συκεών το 1991 και 1992. Το 1991 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης και το 1993 εκλέγεται ομόφωνα πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τον Οκτώβριο του 1994 οι δημότες των Συκεών του εμπιστεύονται τη διοίκηση του δήμου.
Ξεκινά πλέον μια νέα δημιουργική περίοδος για το δήμο Συκεών - πρωταγωνιστή στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Το 1995 εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Θεσσαλονίκης τον εξέλεξε επίσης στη νευραλγική θέση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Πακέτο Ντελόρ) για όλη την Κεντρική Μακεδονία. Από το 1996 είναι μέλος του Αρχαιολογικού Συμβουλίου Μακεδονίας. Το 1997 εκλέγεται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ, και από το 2003 είναι αντιπρόεδρος.

Τον Οκτώβριο του 1998 επανεκλέγεται δήμαρχος Συκεών.
Εκλέγεται ομόφωνα το 1998 πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας «Πυξίδα». Το 1999 εκλέγεται στο Ανώτατο Όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. Διετέλεσε υπεύθυνος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Πόρων, Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΚΕΔΚΕ. Εμπνευστής και υπεύθυνος για την υλοποίηση και παρακολούθηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για όλη την Ελλάδα και αντιπρόεδρος της αντίστοιχης Επιτροπής Παρακολούθησης. Εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικής Φροντίδας του αρμόδιου πανελλήνιου οργάνου για την εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής σε όλη τη χώρα. Υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και Σχολικής Στέγης της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης ως σήμερα. Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ σε όλες τις Επιτροπές Μεγάλων Έργων νομού Θεσσαλονίκης (αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά, ύδρευση, Εγνατία Οδός, περιφερειακός, ανισόπεδοι κόμβοι, γήπεδα και αθλητικά κέντρα). Διετέλεσε υπεύθυνος της ΚΕΔΚΕ για το ρόλο της Τ.Α. στην αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Φυσικών Καταστροφών. Μέλος του Δ.Σ. του Ειδικού Ταμείου του ΥΠΕΧΩΔΕ για τα μεγάλα έργα και τα Πολεοδομικά Σχέδια (Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) σε όλη τη χώρα.

Τον Οκτώβριο του 2002 επανεκλέγεται δήμαρχος Συκεών από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 50,2%.
Επανεκλέγεται στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης. Μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ. Επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στην ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος. Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στην Επιτροπή Καθοδήγησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ. Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στην Επιτροπή Ελέγχου λειτουργίας της ΔΕΗ. Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στα Έργα των Σχολείων που κατασκευάζει ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων. Εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ στο Συμβούλιο Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Εκπρόσωπος της Ελλαδικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ) σε πολλά διεθνή και ευρωπαϊκά συνέδρια.

Τον Οκτώβριο του 2006 επανεκλέγεται δήμαρχος Συκεών από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 54%.
Εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. και αναλαμβάνει πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ. Επανεκλέγεται στο Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης. Επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης «Αυτοδιοικητική Κίνηση Θεσσαλονίκης» στην ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης. Μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Θεσσαλονίκης.

 Από το 1995 έως σήμερα εισηγήθηκε και πρότεινε:

 • Την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 • Την εφαρμογή του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». Την ίδρυση υπηρεσιών στην Τ.Α. για τη στήριξη των ανέργων και την προώθηση της απασχόλησης.
 • Τη μεταφορά των Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών στους δήμους, την κατάργηση του ΠΙΚΠΑ και του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, προσωπικού και εξοπλισμού του στους δήμους.
 •  Την ίδρυση και λειτουργία των Σχολών Γονέων στους δήμους. Την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας στη χώρα.
 • Τη θεσμοθέτηση του Ολοήμερου Σχολείου. Την ίδρυση και λειτουργία Συμβουλίων Μεταναστών και την καθιέρωση κοινωνικών, πολιτικών και εκλογικών δικαιωμάτων και αδειών για τους μετανάστες.
 • Την ίδρυση και λειτουργία υπηρεσιών για τα Άτομα με Αναπηρία στους δήμους.
 • Τη θεσμοθέτηση υψηλού επιπέδου πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλους τους δήμους, τους νομούς και τις περιφέρειες της χώρας.
 • Την πλήρη αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος και την ουσιαστική εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας.
 • Την εισαγωγή της Προληπτικής Παιδιατρικής, της Καλλιτεχνικής και Αθλητικής Παιδείας στους Παιδικούς Σταθμούς.
 • Τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών και το απόγευμα.
 • Την καθιέρωση Επιτροπής Ελέγχου και Παρακολούθησης της λειτουργίας και της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, επανεξελέγη Δήμαρχος Νεαπόλεως - Συκεών.Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Θετικά αποτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το αποτέλεσμα των εκλογών

26/01/2015 - 22:22 - Θετικά εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το εκλογικό αποτέλεσμα για το συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ. Σε...

«Το ΔΝΤ παραμένει έτοιμο να στηρίξει την Ελλάδα», δήλωσε η Κρ. Λαγκάρντ

26/01/2015 - 21:57 - «Παραμένουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και προσβλέπουμε στις...

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Μ. Σουλτς, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα

26/01/2015 - 21:50 - Την Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς,...

Πρόσκληση Ολάντ σε Τσίπρα να μεταβεί στο Παρίσι πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής

26/01/2015 - 21:40 - Τηλεφωνική επικοινωνία για να τον συγχαρεί για την νίκη του στις εκλογές είχε ο πρόεδρος της...

Επιθυμία να έρθει για επαφές στην Ελλάδα εξέφρασε ο Γ. Ντάισελμπλουμ που επικοινώνησε με τον Γ. Βαρουφάκη

26/01/2015 - 21:36 - Την επιθυμία να μεταβεί στην Ελλάδα προκειμένου να έχει επαφές με το οικονομικό επιτελείο της...

Τι ψήφισαν οι κρατούμενοι στις εκλογές

26/01/2015 - 21:35:00 -

ΚΚΕ: «Απατηλή η ελπίδα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική»

26/01/2015 - 21:28 - Μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία κάνει μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, εξέδωσε η...

Ν. Παπαδόπουλος:Ανησυχίες για ενεργειακή πολιτική Κυβέρνησης

26/01/2015 - 21:23:00 -

Απόλλων: Να θυμηθεί τον καλό του εαυτό

26/01/2015 - 21:20:00 -

Και επίσημα μπαλίτσα

26/01/2015 - 21:15:00 -

Παξοί: Διάσωση 28 παράτυπων μεταναστών από ΑΒ- 205

26/01/2015 - 21:15:00 -

«Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά και σημεία συμφωνίας», είπε ο Στ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

26/01/2015 - 21:10 - Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ....

Είδε τερματισμό ο Δριβάκος με Civic Type R στο Mόντε Κάρλο

26/01/2015 - 21:04:58 -

«Η Μουσική εμπνέει τη Λογοτεχνία» στη Στέγη

26/01/2015 - 21:02:00 -

Το «έστρωσε» στην εθνική οδό αλλά ήταν... χαλάζι (Βίντεο)

26/01/2015 - 20:38:00 -

(Τώρα) Κανονικά οι αγώνες

26/01/2015 - 20:36:00 -

Πρίντεζης: «Θέλουμε να δίνουμε πάντα το 100%»

26/01/2015 - 20:34:00 -

Και τώρα Κότμπους

26/01/2015 - 20:33:44 -

Απέκτησε Λαζάρου η Καλαμάτα

26/01/2015 - 20:33:00 -

Έρχεται o δεύτερος κύκλος του BOSS στη ΝΕΡΙΤ

26/01/2015 - 20:31:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Ψηφοδέλτια
Δείτε τα ψηφοδέλτια των εκλογών
Νέα από τον Κόσμο "Τρώτε λιγότερο, βάλτε παντζάρια αντί κραγιόν, έχουμε κρίση"!

"Τρώτε λιγότερο, βάλτε παντζάρια αντί κραγιόν, έχουμε κρίση"!

Οδηγίες από βουλευτή της Σιβηρίας προς τους Ρώσους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική...

Τεχνολογία Αυτά είναι τα φουτουριστικά οχήματα του μέλλοντος

Αυτά είναι τα φουτουριστικά οχήματα του μέλλοντος

Μπορεί να λατρεύετε τα θερμαινόμενα καθίσματα του νέου σας αυτοκινήτου και τα ολοκαίνουρια γκατζετάκια της καμπίνας, πάντα όμως υπάρχει χώρος για...

Αθλητικά Πρίντεζης: «Θέλουμε να δίνουμε πάντα το 100%»

Πρίντεζης: «Θέλουμε να δίνουμε πάντα το 100%»

Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας στάθηκαν στη σοβαρότητα την όποια έδειξαν απέναντι στους...

Κύπρος - Ειδήσεις Ν. Παπαδόπουλος:Ανησυχίες για ενεργειακή πολιτική Κυβέρνησης

Ν. Παπαδόπουλος:Ανησυχίες για ενεργειακή πολιτική Κυβέρνησης

Το φυσικό αέριο θα πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για λύση του Κυπριακού και όχι αντικίνητρο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr από 1-9-2014 έως 31-10-2014 το eklogika.gr δέχτηκε 2.295.477 επισκέψεις, από 723.393 μοναδικούς επισκέπτες, με 4.833.411  pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics
Κατά την προεκλογική περίοδο, από 26-4-2014 έως 26-5-2014 το eklogika.gr δέχτηκε 1.834.583 επισκέψεις, από 829.850 μοναδικούς επισκέπτες, με 6.158.012  pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics
Υγεία Διημερίδα γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας

Διημερίδα γαστρεντερολογίας και ηπατολογίας

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου - Η συμμετοχή είναι δωρεάν

Ψυχαγωγία Έρχεται o δεύτερος κύκλος του BOSS στη ΝΕΡΙΤ

Έρχεται o δεύτερος κύκλος του BOSS στη ΝΕΡΙΤ

Βραβευμένη σειρά δεκαοκτώ (18) ωριαίων επεισοδίων, αμερικανικής παραγωγής, 2011 – 2013

Αυτοκίνητο Είδε τερματισμό ο Δριβάκος με Civic Type R στο Mόντε Κάρλο

Είδε τερματισμό ο Δριβάκος με Civic Type R στο Mόντε Κάρλο

Ανέβηκε στη ράμπα του τερματισμού του 83ου Rallye Monte Carlo το ελληνικό πλήρωμα του Civic Type R με οδηγό το Δημήτρη Δριβάκο και συνοδηγό την...

Πολιτικά άρθρα

Μετά την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η ώρα της υπευθυνότητας

Χρήστος Καψάλης

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε αυτοδυναμία, αλλά ενώ ο λαός του έδωσε πολύ μεγάλο ποσοστό, έστειλε στην Βουλή 7 κόμματα και έτσι λόγω της ιδιομορφίας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Το εκλογικό αποτέλεσμα παρατείνει την μεταβατικότητα των πολιτικών ισορροπιών

Γιώργος Σεφερτζής

Χωρίς αμφιβολία το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί μία ιστορική πολιτική αλλαγή για τη χώρα και έναν θρίαμβο για τη "ριζοσπαστική...

Δείτε όλο το άρθρο
Μαθαίνοντας από το παρελθόν

Ηλίας Δήμου

Είναι πλέον πασιφανές ότι οδεύουμε πρός μια κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α,είτε αυτοδύναμη,είτε ώς κυβέρνηση συνεργασίας.Η προεκλογική μεμψιμοιρία της...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ρίσκο μιας παράξενης συμβίωσης

Κώστας Αργυρός

Μια δικομματική κυβέρνηση από δυο εταίρους, που πριν μερικά χρόνια φάνταζαν πολύ αταίριαστοι, το τελευταίο διάστημα όμως είχε γίνει φανερό, ότι...

Δείτε όλο το άρθρο
Οι Έλληνες έβαλαν τέλος στη Μεταπολίτευση

Μάνος Χωριανόπουλος

Η ιστορική απόφαση του ελληνικού λαού στις εκλογές της Κυριακής και τα σημάδια που δείχνουν ότι αυτή τη φορά η Μεταπολίτευση πράγματι...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Έρευνα της Alco στο Ποντίκι (22 Ιανουαρίου 2015) Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco που δημοσιεύεται την Πέμπτη 22/01/2015 στο «Ποντίκι» , τα ποσοστά των... Δείτε περισσότερα Έρευνα της Pulse για το Action24 (22 Ιανουαρίου 2015) Προβάδισμα της τάξης των 4 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου και των 4,5 ποσοστιαίων μονάδων στην αναγωγή επί των έγκυρων, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών από τη ΔΕΗ

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ευπαθείς ομάδες καταναλωτών από τη ΔΕΗ

Οι μακροχρόνια άνεργοι για τουλάχιστον 6 συνεχόμενους μήνες.

Πολιτιστικά Νέα «Η Μουσική εμπνέει τη Λογοτεχνία» στη Στέγη

«Η Μουσική εμπνέει τη Λογοτεχνία» στη Στέγη

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ στην προσπάθεια να υποστηρίξει την πρωτογενή δημιουργία και τη διάδραση των τεχνών μεταξύ τους προσεγγίζει...

Εκπαιδευτικά Νέα Κατέπεσε ελληνικό F16 στην Ισπανία

Κατέπεσε ελληνικό F16 στην Ισπανία

Μέχρι στιγμής έγινε γνωστό ότι ελληνικό F16 που συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία έπεσε. Δεν έχει γίνει γνωστό τι έγινε με τους δύο...

Τουρισμός TOP 20: Οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για τους τουρίστες

TOP 20: Οι πιο ελκυστικοί προορισμοί για τους τουρίστες

Η ετήσια λίστα του Conde Nast Traveler τα έχει όλα: νέες αφίξεις, ανόδους αλλά και πτώσεις στον τουριστικό χάρτη των δημοφιλών...

Επιστήμη Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Οι επιστημονικοί «σταθμοί» του 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί ο επιταχυντής σωματιδίων του CERN, η μάχη κατά του Έμπολα, η συμφωνία κατά της κλιματική αλλαγής και δύο...

Ξεχωριστές ειδήσεις Blogger αναζητά ίχνη ζωής στο διάστημα

Blogger αναζητά ίχνη ζωής στο διάστημα

Υπάρχει ζωή πέρα από τη Γη; Ένας αμερικανός μπλόγκερ δημοσιεύσει αρχειακό υλικό για αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενα αντικείμενα. Επιστημονική...