Η ενωτική μας απάντηση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα

👤 Άρθρο: Σοφίας Σακοράφα 11 σχόλια 🕔21/12/2011

Σοφία σακοράφα, άρθρο στο www.eklogika.gr

Της Σοφίας Σακοράφα*

 

Από την επομένη των εκλογών η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προετοίμαζε την υλοποίηση μιας προαποφασισμένης και προσχεδιασμένης επιλογής, την υπαγωγή της Ελλάδας στο πιο επιθετικό  νεοφιλελεύθερο  μηχανισμό, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Προκειμένου το ΔΝΤ να επιβληθεί σα μονόδρομος αναπτύχθηκε μια σκληρή παράπλευρη προπαγάνδα με στόχο ακριβείας τον εκφοβισμό του λαού και τον κοινωνικό αυτοματισμό, τη σύγκρουση δηλαδή διαφόρων κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους, προκειμένου η νοσηρή κορυφή, πολιτική και οικονομική να μείνει ανέπαφη.

 Τα αποτελέσματα όμως αυτής της πολιτικής  αποτυπώθηκαν τόσο γρήγορα και τόσο έντονα στο σώμα του ελληνικού λαού, ώστε και η πολιτική επιλογή να καταγγελθεί και η προπαγάνδα να καταπέσει.

Η αυθόρμητη λαϊκή  έκρηξη σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εξέφρασε με τον πιο απόλυτο τρόπο την απώλεια ελέγχου από την πλευρά της κυβέρνησης.

Προκάλεσε τρόμο τόσο στους εγχώριους όσο και στους εξωτερικούς πυλώνες του συστήματος.

Ουσιαστικά η 28η Οκτωβρίου υπήρξε το σημείο τομή, αφού πλέον ο φόβος μεταφέρθηκε και στο στρατόπεδο της εξουσίας.

Οι νεοφιλελεύθερες  δυνάμεις συντεταγμένα και οργανωμένα υλοποίησαν τη δεύτερη φάση του σχεδίου ΄΄ σώζουμε το νεοφιλελευθερισμό΄΄. Συγκρότησαν κατά παράβαση των δημοκρατικών θεσμών και κατά παράβαση της λαϊκής βούλησης, την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η αποτύπωση του φόβου έγινε τόσο εμφανής αφού με την κυβέρνηση Παπαδήμου, το  πολιτικό σύστημα αρνήθηκε την καταστατική του αρχή, τις εκλογές.

Αποκλειστικός στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι η διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η μετάγγιση του πλούτου προς το κεφάλαιο και παράλληλα η εξόντωση του λαού μας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας.

Απέναντι σε αυτόν το συνεπή πόλο, ως προς τα συμφέροντα που υπηρετεί, έχω διατυπώσει πολλές φορές  τη θέση ότι προβάλλει επιτακτική η δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου με χαρακτηριστικά αντιμνημονιακού συνασπισμού εξουσίας.

Η άμεση απαλλαγή της πατρίδας μας από το μνημόνιο και τα παρεπόμενά του, η επιθετική επαναδιαπραγμάτευση και η ταυτόχρονη άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ως απεχθούς, η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, η εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού σχεδίου, με πρώτο και άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, η αναδιανομή του πλούτου, η διασφάλιση των δημοσίων αγαθών, αποτελούν και ώριμη δυνατότητα, αλλά και επιβεβλημένη πολιτική αναγκαιότητα.

Οι παραπάνω άξονες αποτελούν τους πυλώνες για την οικονομική και κοινωνική ισχυροποίηση του λαού μας, για την ισχυροποίηση της εθνικής μας κυριαρχίας και της παραγωγικής μας αυτονομίας.

Είναι τα πρώτα απαραίτητα βήματα προκειμένου καταρχήν να υπάρχουμε ως λαός και ως εθνική οντότητα. Η πρόταση αυτή δεν είναι ΄΄πιλοτική΄΄ για τον ελληνικό λαό. Σε ανάλογες ιστορικές στιγμές, όπου πάλι το διακύβευμα ήταν το ίδιο, ο λαός μας αντιστάθηκε μέσα από τις τάξεις ενός πολιτικού μετώπου με εθνικοανεξαρτησιακά και κοινωνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά.

Το ΕΑΜ δεν ανασύρεται ως καταφύγιο μνήμης, αλλά ως  ο όρος της λαικής αντεπίθεσης και σαφώς  ως ιστορικό δεδομένο που στις ημέρες μας αποτελεί πολιτική πράξη εφαρμοσμένη.

Μια πράξη που η επανάληψή της θα τρομοκρατήσει το ήδη φοβισμένο πολιτικό σύστημα.

Μια πράξη που μπορεί να αποκτήσει δυναμική ανατροπής, μπορεί να αποτελέσει την απαρχή ενός ριζικού κοινωνικού μετασχηματισμού.

Στην πορεία αυτή, όπως και τότε, συναντιόμαστε και θα συναντηθούμε δυνάμεις με επιμέρους διαφορές, δυνάμεις με διαφορετική αντίληψη για το τελικό διακύβευμα.

Οι διαφορές αυτές δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας. Παραμερίζονται μπροστά στον κυρίαρχο στόχο που είναι ζωτικός, καθώς εάν δεν επιτευχθεί γυρίζουμε στο μεσαίωνα της απόλυτης νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας. Αυτό δε συνιστά συμβιβασμό, αλλά επιβεβλημένη ανάγνωση του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι διαφορές αυτές δεν μπλοκάρουν τη συνεργασία, απεναντίας  την ενδυναμώνουν. Αυτό δε συνιστά υποχώρηση, αλλά ώριμη σύνθεση για τη διάσωση του παρόντος και του μέλλοντος.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να απευθυνθώ στους συντρόφους μου από τη μεγάλη κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Τον κόσμο που αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της εθνικής αντίστασης,  και σήμερα οφείλει να βγει μπροστά παρέα με τους παλιούς συντρόφους που δίνουν το στίγμα της αντίστασής μας, το  Μανώλη Γλέζο, το Μίκη Θεοδωράκη και να ενωθούμε στο μεγαλύτερο πατριωτικό προσκλητήριο.

Τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου που δεν έστερξε να εξαργυρώσει τους αγώνες της, και που σήμερα οφείλει να υπερασπιστεί τον ίδιο της τον εαυτό, τη δημοκρατία, το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία.

Τους νεότερους συντρόφους μου από την ΠΑΣΠ που είδαμε μαζί, το όραμα του σοσιαλισμού και της πανεπιστημιακής δημοκρατίας να σαρώνεται από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και τη φασίζουσα λογοκρισία.

Τους συντρόφους – αγωνιστές που τους είδαμε να οδηγούνται με ΜΑΤ σε αίθουσες δικαστηρίων, γιατί υπερασπίζονταν το ελάχιστο, το αυτονόητο  δικαίωμα στη ζωή.

Όλους όσους βλέπουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλιστικό κίνημα, ως πολιτικές αρχές και ως ιδεολογικό  περιεχόμενο, βρίσκεται εκτός ΠΑΣΟΚ.

Όλους όσους επιμένουμε ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να είναι η απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

Όλους όσους ξέρουμε ότι για να ΄΄λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση΄΄ πρέπει ΕΜΕΙΣ, ΤΩΡΑ να σταθούμε οι άξιοι θεματοφύλακες της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας, της εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής μας απελευθέρωσης.

 

Εάν όχι τώρα, πότε.

Εάν όχι εμείς, ποιοί.

 

*Η Σοφία Σακοράφα είναι ανεξάρτητη βουλευτής, συνεργαζόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 


11 Σχόλια

 1. 🕔24/12/2011

  ML

  ..."την άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους" Κυρία Σακοράφα, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% κατά την γνώμη μου δεν επαρκεί, θα έπρεπε να είναι περίπου 70% και να είχε γίνει ήδη το 2007 όταν ο κ. Αλογοσκούφης ανήγγειλε ότι «Τώρα πιάσαμε πάτο». Και αυτό ΕΚΟΥΣΙΩΣ και χωρίς Τρόικας και αποδοχής του δικαστηρίου του Λονδίνου περί «έμπρακτων εγγυήσεων». Αλλά ούτως η άλλως, αυτά είναι μόνο μια προαναγγελία της παγκόσμιας συστημικής κρίσης στην νέα της φάση. Σήμερα, το σύνολο των ομόλογων όλων των δυτικών χωρών θα έπρεπε να έχουν «κουρευτεί» μέσον όρο κατά περίπου 30%. Η επίθεση απλώς μεταφέρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο για την αναγκαία εκκίνηση του σχεδίου. Όσο αφορά την Ελλάδα, η χαμένες ευκαιρίες των τελευταίων 35 ετών θα χρειαστούν πλέων άλλα 35 έτη (μια γενιά) για να διορθωθούν. Και αυτό τελικά οφείλεται στην έλλειψη κοινωνικής συνοχής των Ελλήνων. ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ.
 2. 🕔26/12/2011

  Lefteris P.

  Σοφή Σοφία Σακοράφα. Απ΄αρχής "μνημονίου". Με θέση και στάση. Θα ήταν καλύτερα - πάντως - ενιαία αριστερά. Με μινιμουμ κοινό πρόγραμμα.
 3. 🕔09/01/2012

  Δημήτρης

  Όχι άλλο σοσιαλισμό βρε Σακοράφα! Φτάνει πια! Χρεωκοπήσαμε! Άντε στην Βόρεια Κορέα αν σου αρέσει τόσο ο σοσιαλισμός.
 4. 🕔15/01/2012

  συμεων γιαννακιτσιδης

  για πιο σοσιαλισμο μιλαει η κυρια σακοραφα? μα φυσικα ενα καπιταλιστικο-σοσιαλισμο δηλαδη σοσιαλδημοκρατια στην εξουσια και τα αφεντικα οπως παντα στα εργοστασια τους και στης βιλες τους που απεκτησαν καταληστευοντας των ελληνικο λαο! δεν ξερω της γνωσεις της κ. σακοραφας πανω στην κοινωνιολογια την οικονομια την πολιτικη οικονομια αλλα ας προσεχει λιγο αυτα που γραφει..η μηπως ξερει τη γραφει?μηπως ξανα θα βαλουμε τον ελληνικο λαο σε εκεινο το παιχνιδι του 1981 οταν το πασοκ εξορμουσε με το συνθημα ...στις 18 σοσιαλισμος? μηπως παρεα ολοι αυτοι οι οπορτουνιστες οι ευλογουντες την εε και το μααστριχ αυτοι που μιλανε για κοινη οικογενεια και ευροπαικες αξιες θελουν να μην παρει ο λαος τον δρομο για πραγματικο σοσιαλισμο?οπιος γνωριζει εστω και τα βασικα γνωριζει οτι ο σοσιαλισμος ειναι πολιτικο κοινωνικο συστημα που στηριζετε στην κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης δηλαδη στην αλλαγη των παραγωγικων σχεσεων ! χωρις αυτο δεν μπορουμε να μιλαμε για σοσιαλισμο! θα τα κανει αυτα ο συριζα μεσα στην εε με το ευρω? αυτο δεν λεγετε απλα οπορτουνισμος αλλα απατη εναντια στον ελληνικο λαο και οπως λεει ο λαος ο ψευτης και ο κλεφτης τον πρωτο χρονο χερονται!
 5. 🕔21/01/2012

  panamen

  ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, ΟΤΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ,ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ "ΑΠΟΛΑΒΕΣ" 250.000€ ΕΤΗΣΙΩΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΓΣΕΕ) ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ.
 6. 🕔04/02/2012

  makrolepiota

  Αν δεν ανατινάξεις το καπιταλισμό δεν μπορείς να προχωρήσεις σε σοσιαλισμό αγαπητή κύρια Σακοράφα. Όταν κατεβήκατε για βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το κάνατε γιατί ήταν σοσιαλιστικό κόμμα; Σε θολά νερά ψαρεύεις πάλι πρώην συντρόφισσα. Συνέχισε κάποιοι θα τσιμπήσουν. Δεν θα είναι βέβαια καλή η ψαριά γιατί δεν έμειναν πολύ χάνοι τους έφαγαν τα σκυλόψαρα του σοσιαλισμού που μνημονεύεις.
 7. 🕔06/02/2012

  ΚΑΤΕΡΙΝΑ

  Ήρθε ο καιρός να βαδίσουμε βάσει της εθνικής συνείδησης. Σοσιαλισμός δυστηχώς δεν υπήρξε ούτε μπορεί να υπάρξει-με τις υπάρχουσες συνθήκες. Επιτέλους κάποιος ή κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ να ορθώσουν το ανάστημά τους. Κουραστήκαμε με τα φαύλα λόγια. Λόγια που μέχρι σήμερα δεν απέδωσαν τίποτα. Οι καραμέλες τύπου ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, κτλ να σταματήσουν για τον απλούστατο λόγο ότι αμαυρώνεται η μνήμη αυτών που πραγματικά αγωνίσθηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους γι'αυτά. Χρειαζόμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, απαλλαγμένοι από κομματικές διαφορές να αντιμετωπίσουμε τον κοινό εχθρό. Ενότητα μας χρειάζεται, όχι μεγάλα λόγια.
 8. 🕔16/02/2012

  ΣΠ

  Κυρία Σακοράφα ο Λαϊκισμός τούτες τις ώρες δεν είναι ακόντιο για να τον πετάς όπου θες και όπως θες.Η χώρα πρέπει να σωθεί από την καταστροφή και εσείς με τις θέσεις σας την οδηγείτε σε αυτήν
 9. 🕔20/02/2012

  Γρηγοριος

  Σοφία, απέδειξες οτι έχεις μυαλό και φοράς τα παντελόνια που έχουν κατεβάσει οι βουλευτές μας. Όμως ξέχνα τους σοσιαλισμούς τις δεξιές τις αριστερές και τις μεσαίες και κοίτα να συμπράξεις με κάποιους ΕΛΛΗΝΕΣ μήπως και κατεβάσουμε τους προδότες και εμποδίσουμε τους εφιάλτες,που ψήφισαν ναι σε όλα. Η ιστορία δεν περιμένει Αυτά
 10. 🕔24/02/2012

  Μπριλακης

  Η πραγματική βαρβαρότητα κα Σακοράφα είναι η μη εφαρμογή των όρων μιας πραγματικής αγορας Σοσιαλιστικής ή Νεοφιλελευθερης. Και εξηγούμαι αν μπειτε στο σιτε ενός Διεθνούς Super Market πχ του carrefour Ελλάδας και Πολωνίας θα δείτε ότι τυποποιημένα προϊόντα της ίδιας ετιαρέιας πουλώνται στην διπλάσια τιμή στην Ελλάδα!!!! ΓΙΑΤΙ??? Αυτό είναι η βαρβαρότητα: Όσο έχεις λεφτά πλήρωνε κορόιδο. Και η πολιτεία? Ουτε που σχολιάζει το θέμα!!
 11. 🕔27/02/2012

  Ζώης Κολιός

  Κα Σακοράφα και καλοί φίλοι. Πρώτα καλή Σαρακοστή και το Πάσχα με υγεία . Η στάση σου στην Ελληνική Βουλή σε τιμάει ιδιαιτέρως και μπράβο σου. Αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω , ότι δίπλα στον Τσίπρα χάνει αξία η προσπάθειά σου. Θα προτιμούσα να σε έβλεπα να στηρίζεις Πάνο Καμμένο και "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" που είναι μια πραγματικά αξιόλογη Ελληνική , τίμια και καθαρή πρόταση , υλοποιήσιμη και με προοπτική . Ο Πάνος Καμμένος , έχει κάνει πράξη και ιδεολογία την απαίτηση του πολίτη για συμμετοχή στην εξουσία. Στήριξέ τον και εσύ , έστω και εξωκοινοβουλευτικά και δεν θα χάσεις .

💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία άρθρα με χρονολογική σειρά

Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

09/06/2021 - 20:00 - Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για...

Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

05/06/2021 - 14:13 - “Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή,...

Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

04/06/2021 - 19:36 - - T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η...

Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών

12/05/2021 - 19:54 - Τ ο « Σχέδιο Ανάκαμψης » θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40...

Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

23/04/2021 - 19:18 - Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

Δημήτρης Μάρδας

- T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα,...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

“Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

Αθανάσιος Πιτσιόρλας

Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για τις διδακτορικές διατριβές νομικής. Είναι ο πρύτανης που έβαλε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών

Δημήτρης Μάρδας

Τ ο « Σχέδιο Ανάκαμψης » θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40 δις ευρώ, θα μας δώσει το « Πολυετές Δημοσιονομικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

Δημήτρης Μάρδας

Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι πανάκεια, θεωρούμενη ως η θεραπεία όλων των...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (26-5-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα ΝΔ με 13,9%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (24-5-2021) Δημοσκόπηση της Alco. Προβάδισμα ΝΔ με 13,2%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας


13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια