Επι-στροφή στην υπευθυνότητα, αντιμετώπιση του λαϊκισμού και του κρατισμού

👤 Άρθρο: Κωστή Χατζηδάκη 10 σχόλια 🕔23/12/2011

Κωστής Χατζηδάκης, άρθρο στο www.eklogika.gr 

Του Κωστή Χατζηδάκη, Βουλευτή ΝΔ της Β’ Αθηνών

 

Η χώρα μας συνεχίζει να πορεύεται μέσα στο σκοτεινό τούνελ. Η ύφεση στην οικονομία βαθαίνει και η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί ασφυξία στην αγορά και η ανεργία αυξάνεται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Αυτό που εντείνει, όμως, την ανησυχία είναι ότι δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει το πότε θα αντικρύσουμε φως και προοπτική.

Το πρόβλημα δε θα θεραπευθεί αν δεν αντιμετωπιστούν οι αιτίες που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Καθώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά και ευρωπαϊκό, είναι προφανές πως και η ευρωζώνη πρέπει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της. Με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Ό,τι και να κάνει, όμως, η Ευρώπη το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν δεν εξουδετερωθούν οι δύο ιοί που το προκαλούν: ο κρατισμός και ο λαϊκισμός. Το κράτος ξοδεύει περισσότερα από αυτά που εισπράττει απομυζώντας έτσι και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ από την άλλη πλευρά ο λαϊκισμός δεν έχει επιτρέψει, ακόμα και σήμερα, που φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, να αντιμετωπίσουμε κατάματα και θαρραλέα το ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία δεν επέδειξε ως κυβέρνηση το αναγκαίο θάρρος, το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 το διαδέχτηκε η πιο πρόσφατη εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» που το οδήγησε στην αυτοπαγίδευση και στην τραγική αποτυχία, ενώ η Αριστερά επικρίνει τα δυο μεγάλα κόμματα γιατί δεν έκαναν ακόμη περισσότερα λάθη και γιατί δεν φούντωσαν ακόμη περισσότερο τον κρατισμό.

           Τα λάθη τόσο των Βρυξελλών, όσο και των Αθηνών τα τελευταία κρίσιμα χρόνια επέτειναν το οικονομικό πρόβλημα. Και αυτό με τη σειρά του επέτεινε την κοινωνική ένταση και την πολιτική αναξιοπιστία. Και επειδή τα λάθη δεν μπορεί να διαπράττονται αενάως, το τελευταίο κρίσιμο λάθος, της προκήρυξης, δηλαδή, δημοψηφίσματος από το Γιώργο Παπανδρέου, απείλησε να οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ. Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση Παπαδήμου να αποφύγουμε τους κινδύνους που σοβούν μπροστά μας. Οι δύο προτεραιότητες της κυβέρνησης, η ομαλή ολοκλήρωση του PSI και η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης πρέπει να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά γίνεται για τη χώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η δανειακή σύμβαση έχει ως προαπαιτούμενο το PSI και οι διαπραγματεύσεις για το PSI δεν μπορεί να καθυστερήσουν, διότι στις 20 Μαρτίου λήγουν ομόλογα της τάξεως των 14 δισ. Ευρώ. Οι αδήριτες οικονομικές ανάγκες της χώρας επιτάσσουν τη ρύθμιση των θεμάτων αυτών το ταχύτερο δυνατόν. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκλογές δεν μπορεί να καθυστερήσουν, καθώς  από τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών έχουν συνδεθεί με τη διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων. Εντωμεταξύ, φυσικά, επειδή οι περιστάσεις είναι κρίσιμες, η κυβέρνηση Παπαδήμου οφείλει να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο. Και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

              Μετά την επιτυχή – όπως θέλουμε να ελπίζουμε - ολοκλήρωση της αποστολής της κυβέρνησης Παπαδήμου και, καθώς το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό από αυτό του 2009, η διενέργεια εκλογών μπορεί να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης. Με βάση τα νέα δεδομένα οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την πορεία του τόπου. Μπροστά μας, βέβαια, δεν υπάρχουν κήποι με τριαντάφυλλα. Πλέον, οι ανεδαφικές προεκλογικές εξαγγελίες δεν αποτελούν τη λύση του προβλήματος. Ούτε οι τεχνητοί παράδεισοι της Αριστεράς. Επειδή το πρόβλημα της Ελλάδας κατά το ήμισυ συνδέεται με το λαϊκισμό, αυτό που απαιτείται πρώτα απ’ όλα είναι η αλήθεια. Και επειδή κατά το δεύτερο ήμισυ προκύπτει από τον κρατισμό, εκείνο που χρειάζεται, επίσης, είναι περιορισμός του δημόσιου τομέα, στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, όπως έχει τονιστεί από τη δική μας πλευρά. Αλλά και δράση με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη. Η χώρα πρέπει να δώσει τη μάχη, να κερδίσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη των αγορών και της διεθνούς κοινότητας. Και θα την κερδίσει μόνο αν εκπλήξει θετικά, με άλλη νοοτροπία και άλλες ταχύτητες. Με επιστροφή στην υπευθυνότητα. Όχι με μοιρολατρία και εμφύλιο πετροπόλεμο.

 Στην εθνική αυτή προσπάθεια ο ρόλος των πολιτικών δυνάμεων είναι κομβικής σημασίας. Η Νέα Δημοκρατία, που από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ως η βασική πολιτική δύναμη, έχει αναλάβει ιστορικές ευθύνες. Ξέρω ότι η ανηφόρα που έχουμε μπροστά είναι μεγάλη. Ξέρω, επίσης, ότι δε δικαιούμαστε να αποτύχουμε. Τόσο η σημερινή, όσο και η επόμενη κυβέρνηση δεν έχουν καμιά πολυτέλεια για λάθη. Μόνο με αληθινά πατριωτική συμπεριφορά, πολιτικό θάρρος και συστηματική δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 


10 Σχόλια

 1. 🕔28/12/2011

  ML

  Τον «κρατισμό» κύριε Χατζηδάκη τον δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, αλλά εξ’ ίσου απερίφραχτα και το κόμμα σας, η ΝΔ. Και ο «λαϊκισμός» δεν είναι παρά η έκφυλη μορφή της ηθικής διαστροφής του Έλληνα, που η οικογενειακή πολιτική ολιγαρχία των τελευταίων 35 ετών, διαπλεκόμενη με τους γνωστούς κεφαλαιούχους και τα αντίστοιχα ΜΜΕ του τόπου, κατόρθωσε να εμφυτεύσει στον Έλληνα, προκείμενου να επικρατήσει ανά πάσα θυσία στην εξουσία. Και καλό θα ήταν να μην αναφέρεστε σε οικονομικά ζητήματα, διότι τα παχιά λόγια βλάπτουν την υγειά… λένε οι γιατροί. Ως προς την Ευρώπη, ασφαλώς και αυτή έκανε λάθη. Και το μεγαλύτερο ήταν να εντάξει την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, υπό την προεδρία του τότε πρωθυπουργού του κόμματος σας και την κατόπιν υπέροχη συμβουλή του: «Εγώ σας έβαλα, εσείς τώρα να μάθετε να κολυμπάτε». Γνώριζε ότι η Ελλάδα καμία σχέση δεν είχε με την «Ευρώπη», και ουσιαστικά ούτε και σήμερα έχει. Εάν ένας από δυο τους υπήρξε πραγματικά μεγάλος πολιτικός, θα είχε αντιληφθεί ότι η δύναμη της Ελλάδας ήταν στο να γίνει η πρωτοπόρα στα Βαλκάνια -οικονομικά και κατ’ επέκταση (ειρηνικά) και πολιτικά- και κατόπιν να ζητήσει την ένταξη ΟΛΩΝ των Βαλκανίων, όπου η «Ευρώπη» θα έβγαζε το καπέλο της και θα άνοιγε την αγκαλιά της. Όμως σήμερα, η Ελλάδα απλώς θα κοιμηθεί όπως έστρωσε, με πρωταγωνιστές τους Παπαπά και Κακακά.
 2. 🕔31/12/2011

  Τάσος Γκούμας

  Κε Χατζιδάκη, (και προφανώς δεν απευθύνομαι μόνο σε σας αλλά σε όλους τους βολευτές που έλεγε και ο αείμνηστος μεγάλος Καραμανλής). η ευτυχία δεν βρίσκεται στην επαρκή γνώση και εξάρτηση από το ‘’μηχανισμό εξουσίας’’. Να είστε βέβαιος ότι υπάρχουν χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων εξυπνότεροι από τους 300 της Βουλής, αλλά μη διατεθειμένοι να αναλώσουν τη ζωή τους σε άρρωστες επιδιώξεις. Αφού το Σύνταγμα επιτάσσει ότι ‘’η κάθε εξουσία εκπηγάζει εκ του λαού και ασκείται εν ονόματι του Λαού’’ μπορείτε να μας εξηγήσετε πως όλες οι εξουσίες έχουν καταντήσει εχθρικές προς το Λαό; Η Βουλή, η Δικαιοσύνη (και εννοώ αποκλειστικά την πολιτική ηγεσία που εκλέγεται από το Λαό), η εκτελεστική εξουσία, ακόμα και τα ΜΜΕ που επιδοτούνται με χρήματα του Λαού, πως έγινε κατορθωτό να είναι εχθρικές προς το Λαό; Η απάντηση δεν πολυχρειάζεται γιατί όπως προανέφερα ο Λαός δεν είναι κουτός. Μόνο όταν περνάει καλά επαναπαύεται. Όταν όμως τον υποχρεώνετε να σκεφτεί, καταλαβαίνει τι γίνεται. Οι δεξαμενές σκέψης των κομμάτων εξουσίας ξέρουν ότι αν το κράτος ήταν φιλικό προς το Λαό, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει, κανείς δεν θα διεννοήτο να ξεπουλήσει ή να εκμεταλλεύεται Κρατική δηλ. Λαϊκή περιουσία. Να μας πληροφορήσετε λοιπόν γιατί κανείς βουλευτής δεν έχει πάει φυλακή τόσα χρόνια; Είναι όλοι τόσο άμωμοι; Δηλ. οι βουλευτές δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα από το Λαό, που πηγαίνουμε φυλακή αν κλέψουμε μια φρατζόλα; Γιατί η Νιγηρία ζητάει αποζημίωση από τη Siemens και η Ελλάδα όχι; Και αφήστε τις εξυπνάδες. Δεν είστε ο εξυπνότερος των Ελλήνων. Αλλά και αν υποθέτετε ότι το εκλογικό σώμα που σας εκλέγει δεν έχει καλό δείκτη νοημοσύνης, δεν θα έπρεπε να είστε υπερήφανος για τον εαυτό σας εσείς και οι υπόλοιποι μέχρι το 300, όντας εκλεγμένοι βουλευτές από μη νοήμονες ψηφοφόρους.
 3. 🕔07/01/2012

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΥΖΑΛΙΩΤΗΣ(diaswsielladas.blogspot.com)

  ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΣΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!!ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΕΠΛΕΝΟΝΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!!ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΥΜΑΤΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΕΡΓΟ!!ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!!ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο Λ Α ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΑΟΡΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ!!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!!ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!diaswsielladas.blogspot.com ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!!!
 4. 🕔16/01/2012

  dokar

  Ξεπερασμένες εκτιμήσεις από έναν ξεπερασμένο νεοφιλελεύθερο πολιτικό. Φρούδες οι ελπίδες για όσους προσπαθούν να αναστήσουν την "πολιτική" του τζόγου που από τα κέρδη της πέταγε τα ψίχουλα σε μία ραγιάδικη ψευτομεσοαστική τάξη μικροτυχοδιωκτών που καταλήθηκε μέσα σε μόλις δύο χρόνια για να γίνει η πιο φτωχή της Ευρώπης. Πρώτα έρχεται η συνείδηση του που ανήκεις και μετά η εξεύρεση λύσεων για την κοινωνία. Πρώτα κοιτάξτε στο πορτοφόλι σας και μετά διαλέξτε ιδεολογία κύριοι αναγνώστες...
 5. 🕔01/02/2012

  Εφημερίδα "Αιγάλεω"

  Ψηφίστε ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ή Δημοκρατική Αριστερά για να πάψουν οι Χατζηδάκηδες να πουλάνε παλαιοκομματικές εξυπνάδες περί "κρατισμού"
 6. 🕔08/02/2012

  ΓΙΑΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Μια χαρά τα λέτε κύριε Χατζηδάκη! 5 χρόνια όμως ως πρωτοπαλίκαρο της χειρότερης κυβέρνησης προ ΔΝΤ στην μεταπολίτευση τα αντίθετα ακριβώς και πρεσβεύατε και κάνατε! Αλλού αυτά. Γυρίστε το ξανά στο λαικισμό να βγάζετε κανά φράγκο από την Βουλή, γιατί σας βλέπω με την μειωμένη βουλευτική πενιχρή συνταξούλα στα 40 κάτι σας.
 7. 🕔19/02/2012

  Αποστολος

  Θα σας απαριθμήσω σε μία σελίδα τις αποτυχίες, τις τραγωδίες και τις αναποτελεσματικότητες που το πολιτικό σύστημα έχει να μας επιδείξει. Θέλω επίσης από τους πολιτικούς όλων των κομμάτων να μου πούν τρείς επιτυχίες τους που μας κάναν να αισθανθούμε ότι αξίζουν το ευχαριστώ μας. ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ
 8. 🕔20/02/2012

  Γρηγοριος

  Μάλλον πρέπει να κρύβεσαι κι όχι να αρθρογραφεις
 9. 🕔04/03/2012

  Ξανθόπουλος Γεώργιος

  Δεν σας φτάνουν όσα φάγατε η καλύτερα όσα κλεψατε τόσο χρόνια απο την χώρα μας??? Θέλετε κι άλλα να φάτε εσείς και οι όμοιοί σας ????
 10. 🕔06/03/2012

  MARIA DERMITZAKH

  KYRIE XATSHGAKH META APO 35XRONIA ESYS KAI OI OMOIOI SAS MAS DIVJATE APO THN PARATAJH POY PISTEYAME OXI MONO EMENA KAI ARKETOYS MAZI ME MENA OTAN UA MHNETE MONO SAS TOTE NA DV AN EXETE LOGO YPARJHS META THS EKLOGES UA KATALABETE POSO KAKO KANATE STH ND OSO GIA THN B.AUHNAS EKEI UA PAUETE BATERLO

💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία άρθρα με χρονολογική σειρά

Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

22/08/2021 - 13:54 - Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα...

Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

21/08/2021 - 12:10 - Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με...

Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

20/08/2021 - 13:34 - Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις»...

Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

20/07/2021 - 19:58 - Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και...

Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

12/07/2021 - 20:04 - Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (18-11-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 9,8%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 (15-11-2021) Δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1. Προβάδισμα ΝΔ με 12,5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo


Ενημερώθηκε για το σχέδιο της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τη σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια