Άρθρο - παρέμβαση

Διαβάστε το άρθρο και γράψτε το δικό σας σχόλιο

Οδηγός ταχείας ενημέρωσης για τις θέσεις όλων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο σου, άρθρο της Αθανασίας Μπαξεβάνη

Οδηγός «ταχείας ενημέρωσης» για τις θέσεις όλων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο σου...

Υπογραφή:Αθανασία Μπαξεβάνη

28/04/2012 - 02:16 - 16 Σχόλια


Τριάντα δύο συνολικά κόμματα και μεμονωμένοι υποψήφιοι ζητούν την ψήφο σας. Δείτε επιγραμματικά ποιοι τους εκπροσωπούν και τι οι ίδιοι θέτουν ως κορυφαίες προτεραιότητάς τους. Βεβαίως, η παρουσίαση των μεγάλων κομμάτων ισότιμα σε πληροφορίες με τα μικρά, είναι δυσανάλογη σε σχέση με το εκλογικό σώμα που τα στηρίζει. Αυτά όμως τα γνωρίζετε ήδη από όλα τα ΜΜΕ. Μάθετε κάτι  σημαντικό για όλα και μετά αποφασίζετε μόνοι σας. Καλή ψήφο!

Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.): Πρόεδρος, Αντώνης Σαμαράς. Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με ισοδύναμα μέτρα για βελτιώσεις μετά από διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Επιδιώκει την αυτοδυναμία για να είναι εφικτή η επανεκκίνηση της οικονομίας και του κράτους.

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.): Πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος.  Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ και υπέρ της τήρησης των υποχρεώσεων της δανειακής σύμβασης με βελτιώσεις σε όσα δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν. Επιδιώκει την πρωτιά στο εκλογικό αποτέλεσμα με στόχο την κυβέρνηση συνεργασίας.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ): Γ. Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα. Τάσσεται κατά της Ε.Ε, των Μνημονίων και όλων των δανειακών υποχρεώσεων. Θεωρεί ότι στην κάλπη δεν κρίνεται η ριζική αλλαγή, αλλά να υπάρχει ένα ισχυρό αντίβαρο χωρίς παλινωδίες που θα δώσει κοινοβουλευτική δύναμη στο λαό. Δε συνεργάζεται μετεκλογικά με κανέναν.

ΣΥΡΙΖΑ- Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο: Πρόεδρος Κ.Ο Αλέξης Τσίπρας. Τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη, αλλά κατά των Μνημονίων και των δανειακών υποχρεώσεων, που θα αμφισβητηθούν μετά τις εκλογές. Ζητά να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα να ανακάμψει, πριν αρχίσει να πληρώνει. Ζητά ψήφο για να σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πρόεδρος, Πάνος Καμμένος. Συνεργασία με πρόεδρο Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά. Τάσσεται κατά των Μνημονίων και την «κατοχή» της Ελλάδας, κατά του δικομματισμού, υπέρ της τιμωρίας των ενόχων του πολιτικού συστήματος. Δηλώνουν πώς μπορούν να συνεργαστούν για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δημοκρατική Αριστερά: Πρόεδρος, Φώτης Κουβέλης, με συνεργαζόμενα στελέχη του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε και στο ευρώ και υπέρ της σταδιακής απαγκίστρωσης από τις ρυθμίσεις της δανειακής σύμβασης του μνημονίου. Δηλώνει πως θα συνεργαστεί για μια κυβέρνηση δημοκρατικής, αριστερής λύσης βάση προγραμματικής συμφωνίας.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ): Πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης. Τάσσεται κατά των Μνημονίων, λέει «όχι στον ραγιαδισμό, ναι στον Ευρωπαϊσμό»,  δηλώνει «ορθόδοξα» λαϊκό, ελληνοκεντρικό κόμμα. Διαθέτει «κουλτούρα» συνεργασιών.

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή: Πρόεδρος, Νίκος Μιχαλολιάκος. Δηλώνει το κόμμα του «ελληνικού εθνικισμού»,  μάχεται για την «κάθαρση και επανελλήνιση της χώρας» με ναζιστικές πρακτικές.

Οικολόγοι Πράσινοι: Διαθέτει συλλογική ηγεσία. Τάσσεται κατά των Μνημονίων και ζητά σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ζητά την καταδίκη του πολιτικού πελατειακού κράτους σε δημοκρατική κατεύθυνση. Έχει εναλλακτικές, πράσινες προτάσεις και για το κράτος και για την ανάπτυξη. Έχει «κουλτούρα» συνεργασιών στο δημοκρατικό χώρο.

Δημοκρατική Συμμαχία: Πρόεδρος, Ντόρα Μπακογιάννη. Τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε και υπέρ της υλοποίησης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση. Κατηγορεί τον δικομματισμό και το πελατειακό κράτος ότι βάζει τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Είναι κόμμα φιλελεύθερο. Δηλώνει ότι μόνο με συνεργασίες των κομμάτων μπορεί  να κυβερνηθεί με ασφάλεια η χώρα.
 

Κοινωνική Συμφωνία: Πρόεδρος, Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος Κ.Ο, Χάρης Καστανίδης. Προέρχεται από δυνάμεις που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί ότι ο δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι ψευδεπίγραφο, διότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αδιαπραγμάτευτη και ότι υπάρχουν σοβαρά περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων

Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία: Πρόεδρος, Στέφανος Μάνος. Τάσσεται υπέρ της Ε.Ε και της υλοποίησης των υποχρεώσεων των δανειακών συμβάσεων. Θωρεί ότι αιτία της κρίσης είναι ο άκρατος  κομματισμός, η αναξιοκρατία, η ανομία, η διαφθορά. Δίνει έμφαση στην επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης και του πολύ μικρότερου δημόσιου τομέα. Έχει «κουλτούρα» συνεργασιών.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Συλλογική ηγεσία. Ο τίτλος του, υποδηλώνει τα χαρακτηριστικά του: «Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας». Τάσσεται κατά των Μνημονίων, υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, την έξοδο από τις «αγορές».

Δημιουργία Ξανά: Πρόεδρος, Θάνος Τζήμερος. Θέτει ως στόχους την πολιτική χωρίς πολιτικούς. Δηλώνει κόμμα ευρωπαϊστών,  υπέρ μιας ανοιχτής αγοράς, μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ασφαλούς, αναπτυσσόμενης, με έμφαση στις αξίες, την παιδεία, την υγεία και τον υγιή ανταγωνισμό.

ΟΧΙ – (Συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Σ. Παπαθεμελής). Επικεφαλής ψηφοδελτίου, η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη. Τάσσεται υπέρ της κατάργησης των δανειακών συμβάσεων, των διεθνών δεσμεύσεων που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και ζητά την τιμωρία των ενόχων που τις προσυπέγραψαν και επέβαλαν «πολιτική της χρεοκρατίας».

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας: Συλλογική ηγεσία. Δεν τοποθετείται πάνω στον «ξεπερασμένο άξονα αριστερά-κέντρο-δεξιά». Δηλώνει πως αποτελεί το «νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας» εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μέλλον.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας: Πρόεδρος, Νίκος Αλικάκος: Ζητά την ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Δηλώνει πως το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί, ώστε να πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια: Πρόεδρος, Μιχαήλ Ηλιάδης. Ζητά ακύρωση όλων των δανειακών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα, υποδουλώνουν το λαό και αναιρούν την εθνική κυριαρχία. άμεση στάση πληρωμών μέχρι τη λεπτομερή καταγραφή του χρέους και απόδοση ευθυνών στους πολιτικούς.

Ένωση Κεντρώων: Πρόεδρος, Βασίλης Λεβέντης. Τάσσεται υπέρ της Ε.Ε η οποία δεν ευθύνεται για την πολύπλευρη κρίση που στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι σπαταλήθηκαν από τους επιτήδειους. Κατηγορεί τα δύο κόμματα εξουσίας.  Τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ: Αποτελεί εκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων. Συλλογικές ηγεσίες. Τάσσεται κατά  των Μνημονίων, κατά της εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ και κατά των αριστερών και δεξιών κομμάτων της βουλής.

Κίνημα Δεν Πληρώνω: Συλλογική ηγεσία. Δηλώνει πώς αποτελεί ένα πολιτικό κίνημα ανυπακοής και αντίστασης για δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση του λαού σε όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή του. Αγωνίζεται ενάντια στα χαράτσια, μέχρι την «ανατροπή».

Κόμμα Φιλελευθέρων: Πρόεδρος, Μανώλης Καλλιγιάννης. Θεωρεί ότι η σημερινή κατάσταση πρέπει ν’ ανατραπεί και ότι έχουν ευθύνη όλα τα Κόμματα της  Βουλής. Το κόμμα, με σαφείς αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο, θεωρεί ότι «102 χρόνια έχει τις ίδιες αξίες, την ίδια εντιμότητα και την ίδια υπεύθυνη εθνική-πατριωτική θέση».

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε: Συλλογική ηγεσία. Τάσσεται υπέρ της άμεσης εξόδου από το ΔΝΤ, το ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είναι ένας μηχανισμός που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και επιχειρηματιών, ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ: Επικεφαλής, Γιώργος Μπέτσικας. Τάσσεται ενάντια στο Μνημόνιο και τα Μνημονιακά κόμματα, ενάντια στο δικομματισμό και στο παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές): Τάσσεται κατά της Ε.Ε, χρεοκοπημένου οικονομικού και πολιτικού συστήματος καπιταλιστικής εξουσίας. Καλεί το λαό να δημιουργήσει  ένα μαζικό κίνημα, με γενική απεργία και εξέγερση για την ανατροπή του συστήματος.

ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ: Τάσσεται κατά των Μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και του δικομματισμού. Υπέρ του σοσιαλιστικού μοντέλου, αλλά όχι του τύπου του «υπαρκτού σοσιαλισμού»

Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι: Σε «σύμπραξη» με τη Τζούλια Αλεξανδράτου. Αγνώστων λοιπόν στοιχείων

Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης: Αγνώστων λοιπών στοιχείων

Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων): Αγνώστων λοιπών στοιχείων

ΠΑ.Ε.Κ.Ε : Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος. Αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.): Επικεφαλής, Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος

Αθανάσιος. Δασκαλόπουλος: Μεμονωμένος υποψήφιος.


Παλιότερα άρθρα

 

Σχόλια

Σχόλιο από Λουκάς, 28/04/2012

Κυρία Μπαξεβάνη, ευχαριστώ για την εν συνοπτική μεν ενδελεχή δε ανάλυση / παρουσίαση των πολιτικών παρατάξεων προ των εκλογών της 6ης Μαϊου. Δεν θα συμμετάσχω ως πολίτης στην όλη διαδικασία όχι διότι είμαι αναποφάσιστος ως προς τα ιδεολογικά μου πιστεύω και την πολιτική μου τοποθέτηση, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι, όντας υπεύθυνος πολίτης, αναλογίζομαι το βάρος των ευθυνών μου απέναντι στο μέλλον αυτού του τόπου. Η εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου άσχετα με την ποσοστιαία έκβασή της θα συμβάλλει στη δημιουργία εκρύθμου πολιτικού κλιματος και κοινωνικής ανωμαλίας πράγμα απευκτέον μεν μη αποφευκτέον δε! Με εκτίμηση, Λουκάς ΥΓ. Αναμένω με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των μετέπειτα προεδρικών εκλογών. Λ.

Σχόλιο από Γιώργος, 28/04/2012

Κυρία Μπαξεβάνη,σας ευχαριστούμε θερμά για την σύντομη μα συνάμα περιεκτική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των πολιτικών σχηματισμών και φορέων που κατέρχονται σε τούτες τις εκλογές,λησμονήσατε όμωσ να αναφερθείτε στο κόμμα "ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" καθώς και στο κόμμα-κίνηση- "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,ΞΑΝΑ" ΤΟΥ Αθανασίου-Γλαύκου Τζήμερου καθώς και πού τοποθετούνται ιδεολογικοπολιτικά αυτά τα κόμματα....Ευχαριστώ...

Σχόλιο από πομ, 30/04/2012

To οχι ειναι κομμα πανλαικο δεν αποτελει απλα κομμα διαμαρτυρίας αλλα ενα απο τα κομματα που εχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για ανάπτυξη εξοδο απο την κρίση και πραγματικη δημοκρατια με ανακλητότητα βουλευτων και υποχρεωτικη λογοδοσία για τα πεπραγμένα. Δεν ειναι παπαθεμελικο αλλα συμμετέχει και το σχημα του παπαθεμελη ΜΑΖΙ με το ΕΠΑΜ του Καζακη όπως και κοινωνικά κινήματα. Το μονο πρόβλημα ειναι οτι ακόμα και τωρα παραμένει αποκλεισμένο απο τα ΜΜΕ καθώς και οι θέσεις του γιατί το σύστημα δεν θελει λύσεις αλλά σκοταδισμό και ξεπούλημα

Σχόλιο από Δημήτρης, 30/04/2012

Κάνατε επιλεκτική αναφορά, όπως και τα ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων δεν έχετε κάνει αναφορά ούτε sτην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Σχόλιο από baxevani, 30/04/2012

Απάντηση Α. Μπαξεβάνη: Πρόθεση αποκλεισμού κανενός κόμματος δεν υπάρχει και αυτό φαίνεται απο τη φιλοξενία τους στην ειδησεογραφία και στην προυσίαση των ψηφοδελτίων στο eklogika.gr,ή στα link που βάλαμε στην αρχική σελίδα, προκειμένου ο κάθε ψηφοφόρος να μπορεί να ενημερωθεί για τη δράση τους, μέσα απο τα δικά τους site. Ωστόσο, υπάρχουν κόμματα που ακόμη και στην ίδια την ιστοσελίδα τους δεν ανέφεραν ότι συμμετέχουν στις εκλογές, ή μόλις σήμερα δημοσιοποίησαν το ψηφοδέλτιό τους και άλλα που δεν θα το δημοσιοποιήσουν ποτέ, αλλά παρόλα αυτά ζητούν την ψήφο μας! Είναι δικαίωμά τους, αλλά και δικαίωμα του αρθρογράφου, με ανάλογο τρόπο και βαρύτητα να αντιμετωπίζει το κάθε κόμμα, συνεκτιμώντας τα παραπάνω και στο πλαίσιο της πραγματικά ίσων αποστάσεων ενημέρωση, για αυτά που το αξίζουν, ή η κοινωνία δείχνει ότι έχουν "ρεύμα"...

Σχόλιο από baskin, 04/05/2012

Είστε εντελώς λάθος για το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος. Τα μέλη του είναι εντελώς πολιτικοποιημένα και γι' αυτό είναι στο κόμμα. Δεν ασχολούνται μόνο με το διαδίκτυο. Παραπληροφορείτε από άγνοια ή σκοπίμως;

Σχόλιο από kailor, 04/05/2012

Το κόμμα των πειρατών δεν απευθύνεται σε απολιτίκ, αλλά σε ελεύθερους δημοκρατικούς έλληνες, που όλα τα υπόλοιπα κόμματα τους έχουν χεσμένους και τους θυμούνται μόνο όταν έρθουν οι εκλογές... Το κόμμα των πειρατών δεν έχει αρχηγό, οι αποφάσεις παίρνονται από τα μέλη του. όλοι οι άνθρωποι μπορούν να μπούν και να πουν την άποψη τους, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. άμα ξέρετε οι υπόλοιποι τι σημαίνει αυτό. Επίσης είναι από τα πιο διάφανη κόμματα μιάς και είναι όλα σε φόρα.... Ποιό άλλο κόμμα τα έχει αυτά???? Για σκεφτείτε το, οι έλληνες δεν είναι ηλίθιοι όπως θέλετε να τους δείξετε και με αυτό που γράφετε, ένα σημαίνει για εμάς τους πειρατές... ΜΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ...

Σχόλιο από Rognan, 04/05/2012

Ειναί θλιβερό το γεγονός ότι προσπαθείτε να ενημερώσετε, αλλά ωστόσο παραπληροφορείτε! Το Κόμμα Ελλήνων Πειρατών ούτε αποτελείτε ουτε απευθύνετε σε <<απολιτίκ>> άτομα. Επίσης η ελευθερίες δεν είναι τα μοναδικά θέματα με τα οποία ασχολείτε το κόμμα και ακόμα και το κομμάτι των ελευθεριών δεν περιορίζετε μόνο στο διαδύκτιο αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής. Τα φάρμακα ας πούμε, που τόσο έχουν ακουστεί τελευτέα, δεν νομίζω να περιορίζονται στο διαδύκτιο.

Σχόλιο από Κρόγιας Γιώργος, 04/05/2012

Έχετε διαβάσει τις αρχές του Κόμματος Πειρατών και λέτε ότι είναι "απολιτίκ" ή ότι ασχολείται μόνο με τις ελευθερίες στο διαδίκτυο; Είναι ίσως το μοναδικό Κόμμα που έχει στην ΚΑΡΔΙΑ των αρχών του κάτι που κανένα άλλο κόμμα δεν τολμά να αγγίξει. Την ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Για τα υπόλοιπα... www.pirateparty.gr

Σχόλιο από Tasos, 04/05/2012

Κυρία Μπαξεβάνη με αυτά που γράφετε είστε τουλάχιστον αδιάβαστη για τους Έλληνες Πειρατές. Δείτε,ακούστε συνεντεύξεις,αρχές, πρόγραμμα και θα δείτε ότι έχετε μείνει σ' αυτά που λέει το Ρόιτερς.

Σχόλιο από Διαμαντης, 04/05/2012

Οι Ελληνες Πειρατες ειναι πιο συνειδητα πολιτικοποιημενοι απο τους κομματικους στρατους .

Σχόλιο από Αθανασία Μπαξεβάνη,

Φίλοι του κόμματος των Πειρατών δεν υπάρχουν εχθροί σας στο eklogika.gr. Ο όρος απολιτίκ είχε μόνο την έννοια της μη ενασχόλησης με την πολιτική μέχρι τώρα και όχι την έλλειψη άποψης ή ενδιαφέροντος και προβληματισμού. Σε λίγο αναρτούμε νέο αναλυτικότερο οδηγό για τις θέσεις των κομμάτων και θα διαπιστώσετε αν έχουμε άποψη για το κόμμα σας το οποίο πράγματι έχει δημοκρατικές διαδικασίες. Ωστόσο όταν σας στείλαμε την ερευνά μας για όσα μπορούν αν ενώσουν τους Έλληνες (όπως σε όλα τα κόμματα) και ζητήσαμε να πάρετε θέση σε δώδεκα σημαντικά θέματα ουδέποτε απαντήσατε.

Σχόλιο από "Apolitik", 04/05/2012

Θα μου επιτρέψετε να δανειστώ τη φράση του Βολταίρου: "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες". Για να είμαστε σε θέση να υποστηρίζουμε έμπρακτα την ελευθερία της έκφρασης ΚΑΙ στο διαδίκτυο το οποίο εσείς η ίδια θεωρείτε "βασιλιά της ενημέρωσης" (http://www.eklogika.gr/aboutus) καλό είναι να φροντίζουμε να ενημερωθούμε πριν την κριτική και να παρουσιάζουμε εμπεριστατωμένα μια άποψη. Παρεπιπτόντως, το πρόγραμμα των Πειρατών Ελλάδας ΕΔΩ: http://www.pirateparty.gr/arxes-programma/

Σχόλιο από εκλογικά, 04/05/2012

ΝΕΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΤΟΥ EKLOGIKA.GR: Το link του newsletter που έβγαζε σε αυτή τη σελίδα τοποθετήθηκε κατα λάθος, ενώ στόχευσε στην παρουσίαση του θέματος που αναρτήθηκε στην αρχική σελίδα. Οταν η αρθρογράφος μας έγραψε αυτο το θέμα, οι Πειρατές δεν είχαν παρουσιάσει ακόμη καμία απο τις θέσεις τους για να τις γνωρίζει. Επιλέξαμε ωστόσο, να αντικαταστήσουμε πλήρως και αυτό το άρθο με το νέο θέμα, διατηρώντας τα σχόλιά σας (έστω και αν δε βγάζει νόημα για κάποιον που τα διαβάζει κάτω απο άλλο κείμενο) διότι είναι σημαντικότερο στην τελική ευθεία προς την κάλπη να μη θεωρηθεί οτι υπήρξε η ελάχιστη πρόθεση προβοκάτσιας και να ενημερωθούν απορόσκοπτα οι αναγνώστες του eklogika.gr μέχρι και την Κυριακή που θα μείνει αναρτημένο το θέμα. Καλή ψήφο για όλους

Σχόλιο από Rognan, 05/05/2012

Βλέπω ότι αλλάξατε σε καποιά σημεία το άρθρο σας και οτι προσθέσατε και άλλα κόμματα! Ήθελα απλά να δηλώσω δημόσια πως αυτο είναι κάτι που σας τιμάει!

Σχόλιο από eklogika,gr, 05/05/2012

Αγαπητε Rognan δεν αλλάξαμε κάποια κομμάτια. Ανανεώσαμε πλήρως το ρεπορταζ αφού το προηγούμενο είχε γραφτεί πριν από 10 ημέρες όταν και οι Πειρατές και άλλα κόμματα δεν είχαν δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους. Απλώς από λάθος έγινε παραπομπή από το newsletter στο παλαιό κείμενο και αναγκαστήκαμε στη συνέχεια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις να βάλουμε το νέο κείμενο στο ίδιο url. Πιστεύουμε στη δεοντολογία αλλά και στην άποψη και κάνουμε ότι μπορούμε για να συνδυάσουμε και τα δύο. Ευχαριστούμε για την τιμή που μας αποδίδεις

Αφήστε το σχόλιο σαςΠολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (30-9-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 11.1%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (26-9-2021) Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Προβάδισμα ΝΔ με 11.4%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ο κλάδος του κοσμήματος δίνει ραντεβού στο Σαλόνι της «KOSMIMA»  από τις 23-25 Οκτωβρίου  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ο κλάδος του κοσμήματος δίνει ραντεβού στο Σαλόνι της «KOSMIMA» από τις 23-25 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Ο λαμπερός κόσμος της «KOSMIMA» ανοίγει αύριο τις πύλες του στο περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και φέρνει κοντά τους...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια