Άρθρο - παρέμβαση

Διαβάστε το άρθρο και γράψτε το δικό σας σχόλιο

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται Ο φασισμός; άρθρο του Χρήστου Καψάλη, ερωτήματα και προαπαιτούμενα για την διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης και του φασισμού

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;

Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης

28/09/2013 - 16:06 - 7 Σχόλια


Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται με βάση το ποινικό οπλοστάσιο της Δημοκρατίας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ο καταλύτης που δρομολόγησε ραγδαίες - μη προβλέψιμες εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε αστυνομικο-δικαστικό επίπεδο.

Σε ελάχιστο χρόνο η δικαιοσύνη συγκέντρωσε, όπως όλα δείχνουν, σωρεία στοιχείων που αποδεικνύουν τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής με διάρθρωση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, και στοιχειοθετούν  κατηγορίες που περιλαμβάνουν 5 ανθρωποκτονίες, εκβιασμοούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας κ.α. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία τεκμηριώνεται ότι η οργάνωση και η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και σύμφωνα με την εισαγγελία ο Ν. Μιχαλογιάκος αποκαλούνταν από τους στενούς του συνεργάτες «φύρερ».

Με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία εκδόθηκαν 36 εντάλματα, για τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 5 ακόμη βουλευτές αλλά και αστυνομικοί εν ενεργεία - μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, αλλά για να οδηγηθούμε σε ένα πραγματικό success story πλήρους εξάρθρωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα και ορισμένα προς απάντηση ερωτήματα.

Προαπαιτούμενο πρώτο: Όλα τα κόμματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ενωτικό - ενιαίο τρόπο, συγκροτώντας αραγές δημοκρατικό μέτωπο, το θέμα της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στο φασισμό δεν χωρούν, ούτε επιτρέπονται παιχνίδια μικροπολιτικής.

Ερώτημα: Ασχέτως του αντιφασιστικού μετώπου, που απαιτείται να είναι αραγές, θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικότητα στο αυτονόητο ερώτημα: Γιατί περίμενε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στείλει στη δικαιοσύνη τους φακέλους όλων των προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών στις οποίες ενέχονται στελέχη,  βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης;

Είναι προφανές ότι η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική και εγκληματική οργάνωση προϋπήρχε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το ίδιο οι ανθρωποκτονίες μεταναστών, οι εκβιασμοί, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι σχέσεις της οργάνωσης με εν ενεργεία αστυνομικούς και με συμμορίες της νύχτας. Γιατί λοιπόν, ενώ όλα αυτά υπήρχαν ως στοιχεία στα συρτάρια της ΕΥΠ, της αστυνομικής διεύθυνσης, του κ.Δένδια και προφανώς και του ίδιου του πρωθυπουργού, παρέμειναν αναξιοποίητα και ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη δεν έκαναν το καθήκον τους όπως όφειλαν;

Ποιοι και γιατί ανέχονταν την μέχρι τώρα λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική οργάνωση και την εγκληματική δράση της; Γιατί, αν αποδειχθεί ότι με άνωθεν εντολές είχε «παγώσει» η έρευνα και η δίωξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών, τότε είναι φανερό ότι κάποιοι βαρύνονται ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Προαπαιτούμενο δεύτερο: Εφόσον τεκμηριώνεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με της αρχές ναζιστικής οργάνωσης και την δομή εγκληματικής οργάνωσης οι 36 συλλήψεις δεν αρκούν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως η οργάνωση και ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες περηφανεύονται για την στρατιωτικού τύπου διάρθρωση και εκπαίδευση της οργάνωσής τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι διαθέτουν 3000 εκπαιδευμένους άνδρες «έτοιμους για όλα», τότε είναι φανερό γιατί είναι απαραίτητη η πλήρης εξάρθρωση της οργάνωσης.

Προαπαιτούμενο τρίτο: Για την πλήρη και αποτελεσματική εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει η εισαγγελική έρευνα να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί: Αν υπάρχουν κρυφές διασυνδέσεις με άλλες παραστρατιωτικού τύπου οργανώσεις, ποιοι ήταν οι χρηματοδότες της οργάνωσης φανεροί ή κρυφοί, ποιοι επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν χρυσαυγίτες ως μπράβους ή ως εκτελεστές εγκληματιών ενεργειών.

Προαπαιτούμενο τέταρτο: Στη Δημοκρατία δεν διώκονται ιδεολογίες και απόψεις, ακόμη και αν πρόκειται για φασιστικές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι Χρυσαυγίτες δεν διώκονται για τις απόψεις που εξέφραζαν –όσο αποκρουστικές και αν είναι αυτές- αλλά για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών και τη μετατροπή το κόμματός τους σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί προς τις 426000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και άλλους τόσους, που όπως έδειχναν πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειχναν προτίμηση ή ανοχή προς τους ναζί του Μιχαλολιάκου. Ώστε οι ίδιοι να δώσουν την απάντηση: να ξεχωρίσουν, όπως η ήρα από το στάρι, όσοι είναι συνειδητοί φασίστες και ναζιστές, από όσους ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ή και στο πολιτικό σύστημα συνολικά, αλλά δεν νιώθουν ναζί και δεν θέλουν να έχουν σχέσεις ή να στηρίζουν εγκληματίες.

Προαπαιτούμενο πέμπτο: Ακόμη και αν συμβούν όλα τα προηγούμενα προαπαιτούμενα, μπορεί να έχει διαλυθεί ή να έχει αποδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει ξεριζωθεί ο φασισμός στην Ελλάδα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πάψουν να υφίστανται οι αιτίες που τον γεννούν. Δηλαδή η ισοπεδωτική πολιτική φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, η ατιμωρησία πολιτικών που ενέχονται σε σκάνδαλα και παράνομο πλουτισμό,  η μη δημοκρατική λειτουργία αρκετών από τα κόμματα, η χειραχώγηση συνδικαλιστικών οργάνων και οργανώσεων από τα κόμματα, αστυνομίας και δικαιοσύνης  από την κυβέρνηση, ή καταπάτηση σωρείας άρθρων του Συντάγματος και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να λειτουργήσουν ως οφείλουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί. Και αυτή η ευθύνη βαρύνει πολλούς.


Παλιότερα άρθρα

 

Σχόλια

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 29/09/2013

Προαπαιτούμενο Χ: Να απαγορευτεί η είσοδος αλλοδαπών νεοναζί ως persona non grata στην Ελλάδα. Με φρίκη θυμάμαι ακόμη την είσοδο Γερμανών νεοναζί της NPD ακόμη και στην ελληνική Βουλή, αγκαλιά με τον κ. Μηχαλολιάκο. Πως ήταν καν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο ???

Σχόλιο από Θεσσαλος, 30/09/2013

Mήπως πρέπει να συζητήσουμε αν το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ φαινόμενο τρέφεται απο την ισοπεδωτική απαξίωση των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας (Κοινοβούλιο, Αυτοδιοίκηση, Δημόσια Διοίκηση, συνδικάτα, συνεταιρισμοί, μμε κλπ) οδηγώντας στον σωτήρα δικτάκτορα που θα αποκαταστήσει την 'δικαιοσύνη και τάξη' υποκαθιστώντας ακόμη και το δικαστικό σώμα και την αστυνομία με την αυτοδικία των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής? Και αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος εκτός απο τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δρόμο της τεκμηριωμένης κριτικής και προτάσεων για δράσεις βελτίωσης και δημοκρατικής αναδιοργάνωσης των θεσμών με τους πολίτες και για τους πολίτες? Μήπως πρέπει να συζητήσουμε για τα αίτια και αποτελέσματα της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής ΚΡΙΣΗΣ που οδηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες συνανθρώπους μας στην ανεργία και στο περιθώριο και μέρος αυτών μέσω της απελπισίας και της υποβαθμισμένης παιδείας στον φασισμό της ΧΑ? Κι αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος και ελπίδα διεξόδου απο την κρίση απο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως απο την ανάγκη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ πολιτών και φορέων για ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των τοπικών κοινωνιών. Κι αν αυτή είναι η διέξοδος ποιά είναι τα μέσα Ενωτικής δράσης και ποιές οι αρχές και οι αξίες τους? (Ομάδες Παραγωγών, Νέοι Συνεταιρισμοί, Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, Εξωστρεφή δίκτυα συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και επιστημόνων, φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού, της Αλληλέγγυας Οικονομίας κλπ) Στίς σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης το Εθνικό κράτος και η Ευρωπαική Ενωση μπορούν να δυσκολεύουν η να εμποδίζουν η να διευκολύνουν τις πρωτοβουλίες παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μήπως όμως, κανείς δεν μπορεί να 'κατασκευάσει' απο πάνω την Ανάπτυξη και είναι σημαντικός ο ρόλος των φορέων και πολιτών των τοπικών κοινωνιών, περιφερειών και των συνεργασιών τους σε τοπικό, Περιφερειακό, Εθνικό και Ευρωπαικό επίπεδο για παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, με παράλληλη διεκδίκηση μιάς Πολιτείας και μιας ΕΕ που θα δημιουργούν και υποστηρίζουν ένα ευνοικό, για τους πολίτες και τους συλλογικούς παραγωγικούς φορείς, δημοκρατικό θεσμικό και υγιές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον?

Σχόλιο από Γιώργος Πολίδης, 04/10/2013

Είστε όλοι υπνοτισμένοι και επικίνδυνα φανατισμένοι. Γιατί διώκετε η Χρυσή Αυγή;;; Ίδια συμπεριφορά έχουμε από φανατικούς φίλαθλους ποδοσφαιρικών ομάδων με μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, καταστροφή περιουσιών, όμως ποτέ δεν κυνηγήθηκαν ποινικά πρόεδροι και στελέχη ποδοσφαιρικών ομάδων. Τι συμβαίνει;;; Τι παίζει;;;

Σχόλιο από Χρήστος Καψάλης,

Προς Γ. Πολίδη: Η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται για την ιδεολογία της. Ιδεολογικά μπορεί κάποιος να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα για ότι διαφωνεί. Για εγκληματικές πράξεις όμως, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και συγκρότηση των γνωστών "ταγμάτων εφόδου" που προσπαθούν να επιβάλλονται μόνο με άγρια βία, ξέρετε άλλο τρόπο αντιμετώπισης εκτός από τη δικαιοσύνη. Εάν κάποιος επικροτεί αυτές τις μεθόδους,απλώς είναι ναζιστής, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι.

Σχόλιο από τσικο, 12/10/2013

αρθρογραφε μου...δεν εχει αποδειχτει ΤΙΠΟΤΑ για τη χρυση αυγη περα απο μαρτυρικες καταθεσεις διαφορων ..αυθορμητων..ουτε στοιχεια, ουτε οπλοστασια, ουτε μαυρο χρημα..κρατα λοιπον μικρο καλαθι στις μεγαλοστομιες σου γιατι δειχνουν εμπαθεια

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 13/10/2013

Ναι Θεσσαλέ , ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε: «Και αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δρόμο της τεκμηριωμένης κριτικής και προτάσεων για δράσεις βελτίωσης και δημοκρατικής αναδιοργάνωσης των θεσμών με τους πολίτες και για τους πολίτες?»

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 13/10/2013

Δεν είμαστε «ναζιστές» κύριε Καψάλη, αλλά βέροι δημοκράτες. Και ως τέτοιοι απαιτούμε τα ίδια μέτρα για όλους. Η «Δημοκρατία» που προφανώς εμείς εφεύραμε, όμως εδώ και πέντε δεκαετίες δεν λειτουργεί, γίνεται σκέτη δουλεία. Για αυτό μαχόμαστε, και όχι για επίθετα και τίτλους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Πολιτικά άρθρα Τι δείχνουν πραγματικά οι δημοσκοπήσεις

Χρήστος Καψάλης

Το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αμφισβητείται από πολλούς και όχι άδικα σε αρκετές των περιπτώσεων. Δεν είναι τυχαίο προφανώς ότι τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Να προστατεύσουμε τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, να προωθήσουμε τον διαχρονικό ελληνικό πολιτισμό

Λυδία Κονιόρδου

Όλοι συνειδητοποιούμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι:  Ή θα εξελιχθεί ή θα καταρρεύσει. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δημόσια Υγεία και Δήμος Θεσσαλονίκης

Θανάσης Κομνής

Μια Ιστορική διαδρομή  της Υγείας Η αμφισβήτηση κατεστημένων ιδεών και αντιλήψεων στην ιατρική επιστήμη  έχει οδηγήσει κατά καιρούς σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Σόλωνας, ο Κλεισθένης και η σημασία της ψήφου

Μάρνη Χατζηεμμανουήλ

Ο Σόλωνας, ένας από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας όταν επελέγη για να δώσει λύση στα προβλήματα της Αθήνας, μεταξύ όλων όσων άλλαξε ώστε να γίνει...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, η διακοπή της και η σχέση της με το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Δρ. Θεοχάρης Α. Ταντανάσης

Το δημογραφικό είναι το μέγιστο πρόβλημα της πατρίδας μας, αφορά την ύπαρξή μας, τα πάντα. Από τη μια πλευρά είναι η αδυναμία η αποφυγή από μέρους...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Innovation Metrisis Poll για τα Παραπολιτικά (24-5-2019) Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές , καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Innovation Metrisis Poll που έγινε για την... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Έθνος (23-5-2019) Σκληρό «ντέρμπι» για τις ευρωεκλογές της Κυριακής προβλέπει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research , που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις,  290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές

16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις, 290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές


Στις 9 Μαΐου ξεκινά η μεγάλη «γιορτή» του βιβλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Τιμώμενες οι ισπανόφωνες χώρες Με 500 εκδηλώσεις, 290...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Γεώργιος Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και τα κόμματα που τους στηρίζουν Όποιος και να βγει, σαν δημότης έχω 3 απλές συμβουλές να δώσω. 1) οι δημοτικοί υπάλληλοι να δουλεύουν όλο το (6 ώρα) ωράριο και 1 ώρα δουλειά και 5... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Γκούμας Αναμέτρηση του προοδευτικού με τη συντήρηση οι επόμενες εκλογές, είπε η Ο. Γεροβασίλη Να ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις, καμία αντίρηση. Οι δυνάμεις που ψήφισαν μνημόνια και μνημόνια διαρκειάς κάθε άλλο παρά προοδευτικές είναι όμως. Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Γκούμας Πρέπει να ξεκινήσει σοβαρός διάλογος για την επόμενη μέρα της οικονομίας, είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος Μείωση φόρων-εισφορών στις μικρομεσαίες κάτω του 50% και απαγόρευση η μία υπηρεσία να ζητάει έγγραφο από τον πολίτη που υπάρχει σε άλλη. Γιατί δεν... Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Ευρωεκλογές 2019: Νίκη-έκπληξη του Εργατικού Κόμματος δείχνουν τα exit polls στην Ολλανδία Ευρωεκλογές 2019: Νίκη-έκπληξη του Εργατικού Κόμματος...

Το Εργατικό Κόμμα της Ολλανδίας έρχεται πρώτο σε ψήφους στις εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη χώρα για...

Νέα Τεχνολογίας Μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου στον Άρη Μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου στον Άρη

Μεγάλες ποσότητες νερού σε μορφή πάγου στον Άρη Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν σημαντικά...

Κύπρος - Ειδήσεις ΠτΔ: Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι μια πιο αποτελεσματική Ευρώπη ΠτΔ: Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι μια πιο...

Μια πιο αποτελεσματική Ευρώπη είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...

Ειδήσεις υγείας Τουλάχιστον 120.000 Έλληνες χρήζουν «Ανακουφιστικής Φροντίδας» - Την λαμβάνουν μόλις 600 Τουλάχιστον 120.000 Έλληνες χρήζουν «Ανακουφιστικής...

Τα πρώτα αποτελέσματα του προγράμματος για την κατάρτιση «Εθνικής Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα»...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Η πρώτη ανάρτηση της Σπυριδούλας μετά το τέλος του MasterChef - ΦΩΤΟ Η πρώτη ανάρτηση της Σπυριδούλας μετά το τέλος του...

H Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μετά το τέλος του MasterChef έκανε την πρώτη της ανάρτηση στον προσωπικό της...

Νέα για αυτοκίνηση Τι σημαίνει η φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός για το αυτοκίνητό σας Τι σημαίνει η φροντίδα και ο σωστός καθαρισμός για το...

Όσο απασχολημένοι και αν είστε, όσο και αν σας λείπει ο ελεύθερος χρόνος, δεν υπάρχει επαρκής δικαιολογία για...

Αγροτικά Νέα Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση για την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2019 - Αιτήσεις έως 18/6 Με προϋπολογισμό ύψους 240 εκατ. ευρώ «τρέχει» η πρόσκληση...

Στα 240 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός για την εξισωτική αποζημίωση του έτους 2019 όπως αναφέρει...

Πολιτιστικά Νέα «Σιωπηλή Δολοφόνος»: Το εικονοκλαστικό ταξίδι του Χου Χσιάο Χσιέν «Σιωπηλή Δολοφόνος»: Το εικονοκλαστικό ταξίδι του Χου Χσιάο...

«Η Σιωπηλή Δολοφόνος»: Το σπάνιο φιλμ του Χου Χσιάο Χσιέν Γιώργος Ρούσσος Μετά από μία επταετή απουσία από τα...

Εκπαιδευτικά Νέα Χρυσό βραβείο στο Εργαστήριο Προσβασιμότητας και υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χρυσό βραβείο στο Εργαστήριο Προσβασιμότητας και...

Την πρώτη θέση και το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Τριτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση: Ειδικές Εκπαιδευτικές...

Τουρισμός - Ειδήσεις Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία  για την Ελλάδα Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την...

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την...

Επιστήμη - ειδήσεις Έρευνα: Τα μεγαλόσωμα ζώα του πλανήτη θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί σε 100 χρόνια Έρευνα: Τα μεγαλόσωμα ζώα του πλανήτη θα έχουν σχεδόν...

Όλο και μικρότερα σε μέγεθος θα είναι τα πουλιά και τα θηλαστικά που θα επικρατήσουν στον πλανήτη μας στο...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...