Άρθρο - παρέμβαση

Διαβάστε το άρθρο και γράψτε το δικό σας σχόλιο

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται Ο φασισμός; άρθρο του Χρήστου Καψάλη, ερωτήματα και προαπαιτούμενα για την διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης και του φασισμού

Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται. Ο φασισμός;

Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης

28/09/2013 - 16:06 - 7 Σχόλια


Η Χρυσή Αυγή εξαρθρώνεται με βάση το ποινικό οπλοστάσιο της Δημοκρατίας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν ο καταλύτης που δρομολόγησε ραγδαίες - μη προβλέψιμες εξελίξεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε αστυνομικο-δικαστικό επίπεδο.

Σε ελάχιστο χρόνο η δικαιοσύνη συγκέντρωσε, όπως όλα δείχνουν, σωρεία στοιχείων που αποδεικνύουν τη λειτουργία της Χρυσής Αυγής με διάρθρωση και λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης, και στοιχειοθετούν  κατηγορίες που περιλαμβάνουν 5 ανθρωποκτονίες, εκβιασμοούς, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση συμμορίας κ.α. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία τεκμηριώνεται ότι η οργάνωση και η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip») και σύμφωνα με την εισαγγελία ο Ν. Μιχαλογιάκος αποκαλούνταν από τους στενούς του συνεργάτες «φύρερ».

Με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία εκδόθηκαν 36 εντάλματα, για τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 5 ακόμη βουλευτές αλλά και αστυνομικοί εν ενεργεία - μέλη της Χρυσής Αυγής.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, αλλά για να οδηγηθούμε σε ένα πραγματικό success story πλήρους εξάρθρωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα και ορισμένα προς απάντηση ερωτήματα.

Προαπαιτούμενο πρώτο: Όλα τα κόμματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ενωτικό - ενιαίο τρόπο, συγκροτώντας αραγές δημοκρατικό μέτωπο, το θέμα της Χρυσής Αυγής. Απέναντι στο φασισμό δεν χωρούν, ούτε επιτρέπονται παιχνίδια μικροπολιτικής.

Ερώτημα: Ασχέτως του αντιφασιστικού μετώπου, που απαιτείται να είναι αραγές, θα πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει με σαφήνεια και πειστικότητα στο αυτονόητο ερώτημα: Γιατί περίμενε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να στείλει στη δικαιοσύνη τους φακέλους όλων των προηγούμενων εγκληματικών ενεργειών στις οποίες ενέχονται στελέχη,  βουλευτές και μέλη της ναζιστικής οργάνωσης;

Είναι προφανές ότι η διάρθρωση της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική και εγκληματική οργάνωση προϋπήρχε της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Το ίδιο οι ανθρωποκτονίες μεταναστών, οι εκβιασμοί, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι σχέσεις της οργάνωσης με εν ενεργεία αστυνομικούς και με συμμορίες της νύχτας. Γιατί λοιπόν, ενώ όλα αυτά υπήρχαν ως στοιχεία στα συρτάρια της ΕΥΠ, της αστυνομικής διεύθυνσης, του κ.Δένδια και προφανώς και του ίδιου του πρωθυπουργού, παρέμειναν αναξιοποίητα και ούτε η αστυνομία ούτε η δικαιοσύνη δεν έκαναν το καθήκον τους όπως όφειλαν;

Ποιοι και γιατί ανέχονταν την μέχρι τώρα λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως ναζιστική οργάνωση και την εγκληματική δράση της; Γιατί, αν αποδειχθεί ότι με άνωθεν εντολές είχε «παγώσει» η έρευνα και η δίωξη των στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών, τότε είναι φανερό ότι κάποιοι βαρύνονται ως ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Προαπαιτούμενο δεύτερο: Εφόσον τεκμηριώνεται ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με της αρχές ναζιστικής οργάνωσης και την δομή εγκληματικής οργάνωσης οι 36 συλλήψεις δεν αρκούν. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως η οργάνωση και ενδεχομένως να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες περηφανεύονται για την στρατιωτικού τύπου διάρθρωση και εκπαίδευση της οργάνωσής τους και μάλιστα ισχυρίζονται ότι διαθέτουν 3000 εκπαιδευμένους άνδρες «έτοιμους για όλα», τότε είναι φανερό γιατί είναι απαραίτητη η πλήρης εξάρθρωση της οργάνωσης.

Προαπαιτούμενο τρίτο: Για την πλήρη και αποτελεσματική εξάρθρωση της ναζιστικής οργάνωσης θα πρέπει η εισαγγελική έρευνα να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και να φτάσει μέχρι τέλους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί: Αν υπάρχουν κρυφές διασυνδέσεις με άλλες παραστρατιωτικού τύπου οργανώσεις, ποιοι ήταν οι χρηματοδότες της οργάνωσης φανεροί ή κρυφοί, ποιοι επιχειρηματίες χρησιμοποιούσαν χρυσαυγίτες ως μπράβους ή ως εκτελεστές εγκληματιών ενεργειών.

Προαπαιτούμενο τέταρτο: Στη Δημοκρατία δεν διώκονται ιδεολογίες και απόψεις, ακόμη και αν πρόκειται για φασιστικές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι Χρυσαυγίτες δεν διώκονται για τις απόψεις που εξέφραζαν –όσο αποκρουστικές και αν είναι αυτές- αλλά για τη σωρεία εγκληματικών ενεργειών και τη μετατροπή το κόμματός τους σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί προς τις 426000 ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και άλλους τόσους, που όπως έδειχναν πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειχναν προτίμηση ή ανοχή προς τους ναζί του Μιχαλολιάκου. Ώστε οι ίδιοι να δώσουν την απάντηση: να ξεχωρίσουν, όπως η ήρα από το στάρι, όσοι είναι συνειδητοί φασίστες και ναζιστές, από όσους ήθελαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική ή και στο πολιτικό σύστημα συνολικά, αλλά δεν νιώθουν ναζί και δεν θέλουν να έχουν σχέσεις ή να στηρίζουν εγκληματίες.

Προαπαιτούμενο πέμπτο: Ακόμη και αν συμβούν όλα τα προηγούμενα προαπαιτούμενα, μπορεί να έχει διαλυθεί ή να έχει αποδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει ξεριζωθεί ο φασισμός στην Ελλάδα. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται να πάψουν να υφίστανται οι αιτίες που τον γεννούν. Δηλαδή η ισοπεδωτική πολιτική φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, η ατιμωρησία πολιτικών που ενέχονται σε σκάνδαλα και παράνομο πλουτισμό,  η μη δημοκρατική λειτουργία αρκετών από τα κόμματα, η χειραχώγηση συνδικαλιστικών οργάνων και οργανώσεων από τα κόμματα, αστυνομίας και δικαιοσύνης  από την κυβέρνηση, ή καταπάτηση σωρείας άρθρων του Συντάγματος και πολλά άλλα.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να λειτουργήσουν ως οφείλουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί. Και αυτή η ευθύνη βαρύνει πολλούς.


Παλιότερα άρθρα

 

Σχόλια

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 29/09/2013

Προαπαιτούμενο Χ: Να απαγορευτεί η είσοδος αλλοδαπών νεοναζί ως persona non grata στην Ελλάδα. Με φρίκη θυμάμαι ακόμη την είσοδο Γερμανών νεοναζί της NPD ακόμη και στην ελληνική Βουλή, αγκαλιά με τον κ. Μηχαλολιάκο. Πως ήταν καν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο ???

Σχόλιο από Θεσσαλος, 30/09/2013

Mήπως πρέπει να συζητήσουμε αν το ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ φαινόμενο τρέφεται απο την ισοπεδωτική απαξίωση των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας (Κοινοβούλιο, Αυτοδιοίκηση, Δημόσια Διοίκηση, συνδικάτα, συνεταιρισμοί, μμε κλπ) οδηγώντας στον σωτήρα δικτάκτορα που θα αποκαταστήσει την 'δικαιοσύνη και τάξη' υποκαθιστώντας ακόμη και το δικαστικό σώμα και την αστυνομία με την αυτοδικία των Ταγμάτων Εφόδου της Χρυσής Αυγής? Και αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος εκτός απο τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δρόμο της τεκμηριωμένης κριτικής και προτάσεων για δράσεις βελτίωσης και δημοκρατικής αναδιοργάνωσης των θεσμών με τους πολίτες και για τους πολίτες? Μήπως πρέπει να συζητήσουμε για τα αίτια και αποτελέσματα της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής ΚΡΙΣΗΣ που οδηγεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες συνανθρώπους μας στην ανεργία και στο περιθώριο και μέρος αυτών μέσω της απελπισίας και της υποβαθμισμένης παιδείας στον φασισμό της ΧΑ? Κι αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος και ελπίδα διεξόδου απο την κρίση απο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως απο την ανάγκη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ πολιτών και φορέων για ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ των τοπικών κοινωνιών. Κι αν αυτή είναι η διέξοδος ποιά είναι τα μέσα Ενωτικής δράσης και ποιές οι αρχές και οι αξίες τους? (Ομάδες Παραγωγών, Νέοι Συνεταιρισμοί, Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, Εξωστρεφή δίκτυα συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματιών και επιστημόνων, φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού, της Αλληλέγγυας Οικονομίας κλπ) Στίς σημερινές συνθήκες της παγκοσμιοποίησης το Εθνικό κράτος και η Ευρωπαική Ενωση μπορούν να δυσκολεύουν η να εμποδίζουν η να διευκολύνουν τις πρωτοβουλίες παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μήπως όμως, κανείς δεν μπορεί να 'κατασκευάσει' απο πάνω την Ανάπτυξη και είναι σημαντικός ο ρόλος των φορέων και πολιτών των τοπικών κοινωνιών, περιφερειών και των συνεργασιών τους σε τοπικό, Περιφερειακό, Εθνικό και Ευρωπαικό επίπεδο για παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη, με παράλληλη διεκδίκηση μιάς Πολιτείας και μιας ΕΕ που θα δημιουργούν και υποστηρίζουν ένα ευνοικό, για τους πολίτες και τους συλλογικούς παραγωγικούς φορείς, δημοκρατικό θεσμικό και υγιές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον?

Σχόλιο από Γιώργος Πολίδης, 04/10/2013

Είστε όλοι υπνοτισμένοι και επικίνδυνα φανατισμένοι. Γιατί διώκετε η Χρυσή Αυγή;;; Ίδια συμπεριφορά έχουμε από φανατικούς φίλαθλους ποδοσφαιρικών ομάδων με μαχαιρώματα, ξυλοδαρμούς, καταστροφή περιουσιών, όμως ποτέ δεν κυνηγήθηκαν ποινικά πρόεδροι και στελέχη ποδοσφαιρικών ομάδων. Τι συμβαίνει;;; Τι παίζει;;;

Σχόλιο από Χρήστος Καψάλης,

Προς Γ. Πολίδη: Η Χρυσή Αυγή δεν διώκεται για την ιδεολογία της. Ιδεολογικά μπορεί κάποιος να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα για ότι διαφωνεί. Για εγκληματικές πράξεις όμως, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και συγκρότηση των γνωστών "ταγμάτων εφόδου" που προσπαθούν να επιβάλλονται μόνο με άγρια βία, ξέρετε άλλο τρόπο αντιμετώπισης εκτός από τη δικαιοσύνη. Εάν κάποιος επικροτεί αυτές τις μεθόδους,απλώς είναι ναζιστής, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι.

Σχόλιο από τσικο, 12/10/2013

αρθρογραφε μου...δεν εχει αποδειχτει ΤΙΠΟΤΑ για τη χρυση αυγη περα απο μαρτυρικες καταθεσεις διαφορων ..αυθορμητων..ουτε στοιχεια, ουτε οπλοστασια, ουτε μαυρο χρημα..κρατα λοιπον μικρο καλαθι στις μεγαλοστομιες σου γιατι δειχνουν εμπαθεια

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 13/10/2013

Ναι Θεσσαλέ , ακριβώς αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε: «Και αν είναι έτσι, υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ δρόμο της τεκμηριωμένης κριτικής και προτάσεων για δράσεις βελτίωσης και δημοκρατικής αναδιοργάνωσης των θεσμών με τους πολίτες και για τους πολίτες?»

Σχόλιο από Μιχαήλ Λέων, 13/10/2013

Δεν είμαστε «ναζιστές» κύριε Καψάλη, αλλά βέροι δημοκράτες. Και ως τέτοιοι απαιτούμε τα ίδια μέτρα για όλους. Η «Δημοκρατία» που προφανώς εμείς εφεύραμε, όμως εδώ και πέντε δεκαετίες δεν λειτουργεί, γίνεται σκέτη δουλεία. Για αυτό μαχόμαστε, και όχι για επίθετα και τίτλους.

Αφήστε το σχόλιο σαςΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Άδεια από το ΕΣΡ στο One Channel

17/09/2019 - 18:11 - Την οριστική άδεια στο τηλεοπτικό κανάλι One Channel της εταιρείας "Alter Ego" ιδιοκτησίας Βαγγέλη...

Κατά του Ν/Σ για τις εξορύξεις οι Οικολόγοι Πράσινοι

17/09/2019 - 18:03 - «Απαράδεκτη η διάταξη για κρατικές επιδοτήσεις εξορύξεων στο νέο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο»,...

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο άνθρωπος - ρεκόρ (vid)

17/09/2019 - 18:00:00 -

Η Τσουρή επιστρέφει στις πισίνες για την ΑΕΚ

17/09/2019 - 17:56:20 -

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

17/09/2019 - 17:56:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της 85ης ΔΕΘ


Μία από τις μεγαλύτερες εκθεσιακές συμμετοχές της διεθνώς οργανώνει η Γερμανία ως Τιμώμενη Χώρα «Άναψαν οι μηχανές» για την 85η ΔΕΘ που θα...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η ΕΕ Διορία στη Βρετανία για τις προτάσεις περί backstop δίνει η...

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάτι που της επιτρέπει να καθορίζει...

Νέα Τεχνολογίας Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro Huawei: Παρουσιάστηκαν τα Huawei Mate 30 και Mate 30 Pro

Η παρουσίαση της Huawei τελείωσε και μας έφερε την τέλεια ναυαρχίδα για τους λάτρεις της φωτογραφίας και ένα...

Κύπρος - Ειδήσεις Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων Το Κυπριακό θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων

  Το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί με τη σχέση πολιτικά ίσων οντοτήτων όχι με σχέση...

Ειδήσεις υγείας Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη Αλκοόλ: Ποια ποσότητα προστατεύει από τον διαβήτη

Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μικρή έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ωφελήσει τους ανθρώπους με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο Markopoulo Park Σάκης Ρουβάς, Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα στις 22.9 στο...

Όλοι οι δρόμοι την ερχόμενη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου οδηγούν στον Ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, όπου ο...

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες! Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019 4ος Μέγαρα: Πλούσιες φωτογραφίες!Επιλέξαμε ορισμένες από τις φωτογραφίες...

Αγροτικά Νέα Επιστροφή του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει το ΥπΑΑΤ Επιστροφή του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο...

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής...

Πολιτιστικά Νέα Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Φλώρινα (video) Σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στη Φλώρινα (video)

Εντυπωσιακά ευρήματα που «μαρτυρούν τον πλούτο, την αριστοκρατική καταγωγή, τον ηρωικό χαρακτήρα και τον...

Εκπαιδευτικά Νέα  Νέα ηλεκτρονική Αίτηση σε Λειτουργούντα τμήματα ΕΠΑΛ Νέα ηλεκτρονική Αίτηση σε Λειτουργούντα τμήματα ΕΠΑΛ

Οι μαθητές/τριες οι οποίοι είχαν δηλώσει προτίμηση για ολιγομελή τμήματα ΕΠΑ.Λ.  παραμένουν στην ηλεκτρονική...

Τουρισμός - Ειδήσεις H λίμνη που έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για… υποβρύχιες selfie H λίμνη που έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός για…...

Είναι ασυνήθιστο μία λίμνη να έχει… λογαριασμό στο Instagram, όμως η Umbul Ponggok αποτελεί λαμπρή και...

Επιστήμη - ειδήσεις Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης (video) Άστρο νετρονίων με μάζα 333.000 φορές μεγαλύτερη της Γης...

Διεθνής ομάδα αστρονόμων 6 χωρών ανακάλυψε ένα άστρο νετρονίων (pulsar) με τη μεγαλύτερη μάζα που έχει ποτέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης "να είναι χαρούμενοι" Γαλλία: Δήμαρχος υποχρεώνει τους κατοίκους της πόλης...

Ο δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη δυτική Γαλλία υποχρεώνει επισήμως τους κατοίκους της "να είναι χαρούμενοι"...