Τρεις Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι    |    Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ    |    Νέα παράταση στον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων    |    Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ στην Κω    |    Φουλάρει για Μίλιτς ο Ολυμπιακός    |    Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που του έκαναν χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ    |    Νευρικότητα στην Wall Street, υπό πίεση το πετρέλαιο    |    Καρτέλ στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία    |    Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κοξαρέ    |    Αμπάς: Διακόπτουμε τις επαφές με το Ισραήλ σε κάθε επίπεδο    |    "Συνέχεια στο Κυπριακό όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες"    |    Tώρα αρχίζει η δουλειά    |    Δωρεάν Ίντερνετ για 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά σε 47 απομακρυσμένα νησιά της χώρας    |    Καμία ανησυχία για τον τουρισμό στην Κω από τον σεισμό    |    Σκαραμούτσι: Όχι κάτι σοβαρό οι μικρές τριβές στον Λευκό Οίκο    |    ΚΕΔΕ: Χρηματικό βοήθημα από τους δήμους για τις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα    |    Νεκρός βρέθηκε ο 7χρονος που χάθηκε στον Σκαραμαγκά    |    Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στην Κω    |    Χρυσός: Πολιτική ρευστότητα και δολάριο έφεραν υψηλό μηνός    |    Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Δημήτρης Σιάχος    |   

Debates

Επιστροφή στη λίστα με τα Debates

Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν κατά το 2011να δημιουργηθούν ίχνη ελπίδας για την οικονομία και τους εργαζόμενους;

19/12/2010

Σωκράτης Ξυνίδης

Υπουργός Αναπληρωτής Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης

 

Του Σωκράτη Ξυνίδη

Η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας δυστυχώς εδώ και χρόνια δείχνει στοιχεία κατάρρευσης. Και η έλλειψη ισχυρής παραγωγικής βάσης επιτείνει το σημαντικό οικονομικό πρόβλημά της. Υποχρέωση όλων μας, Πολιτείας και κοινωνικών εταίρων είναι να περιγράψουμε και να συμφωνήσουμε μια εθνική προσπάθεια για την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού αφηγήματος, μιας νέας αντίληψης για τη σχέση κοινωνίας και παραγωγικότητας. Μια αντίληψη που θα ενεργοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, θα δημιουργεί νέες και θα επιδρά καταλυτικά στη διεύρυνση και αναδιανομή της παραγωγικής βάσης, προστατεύοντας ανθρώπους και περιβάλλον.

Σε αυτήν την προσπάθεια ενεργοποιούμε και επανεκκινούμε εκείνους τους οικονομικούς τομείς και εκείνες τις δραστηριότητες που πιστοποιημένα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν άμεση τόνωση στη δύσκολη εποχή. Τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Υπό αυτό το πρίσμα και όσον αφορά τις ευθύνες του υπουργείου μας, πρώτα απ' όλα και άμεσα, ανακοινώσαμε το νέο πλαίσιο για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Δεύτερον οφείλουμε να δημιουργήσουμε φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Το σημερινό περιβάλλον αποτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Στην αναγκαιότητα αυτή απαντάμε με τρία νομοσχέδια για τα βιομηχανικά πάρκα και τις βιομηχανικές περιοχές, για την απλούστευση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων και για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τα οποία δημιουργούν απλοποιημένο και φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Τρίτον αναζωογονούμε τις λειτουργούσες επιχειρήσεις και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας με εργαλείο τον νέο Επενδυτικό Νόμο. Με σημαντικές φοροαπαλλαγές, σύστημα αντικειμενικά και ουσιαστικά αξιολογούμενων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων και ευνοϊκό δανεισμό μέσα από έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δίνοντας έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, με πλήρη επιχορήγηση ακόμη και των λειτουργικών δαπανών των νέων επιχειρήσεων, στη δικτύωση των επιχειρήσεων και στις μεγάλες επενδυτικές συμπράξεις, χτίζουμε τη νέα αντίληψη αλλά και πραγματικότητα για την παραγωγικότητα στην πατρίδα μας.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους νέους επιστήμονες και τους νέους επιχειρηματίες, αποτελούν το κρισιμότερο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος, τον μοχλό της επιτυχίας αλλά και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας. Το ανθρώπινο δυναμικό ανανεωμένο και συνεχώς επιμορφούμενο και προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής, είναι βασική παράμετρος επιτυχίας. Γιατί για μας ανταγωνιστικότητα σημαίνει πιστοποιημένη ποιότητα, σημαίνει γνώση, σημαίνει καινοτομία, σημαίνει να κερδίζουμε προστιθέμενη αξία. Η πολιτεία αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία να ανοίγουν ορίζοντες, δυνατότητες μάθησης και προσαρμογής στις νέες συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοι να μην διαδραματίζουν το ρόλο του φθηνού εργατικού δυναμικού αλλά παραγωγικά, δημιουργικά και απαραίτητα στοιχεία μιας παραγωγικής διαδικασίας που θα πραγματώνει την ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία και συμμετοχή. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να είναι φτηνά αμειβόμενοι. Κανείς δεν έχει λόγο να τους αμείβει φτηνά αφού η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία καθίσταται κρίσιμη, απαραίτητη, κομβική.

Στο διαμορφούμενο ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον, η νέου τύπου επιχειρηματικότητα που οικοδομείται διεκδικεί την καινοτομία, την επιτυχία και την εξωστρέφεια. O ρόλος και τα δικαιώματα των εργαζομένων αρχίζουν και ολοκληρώνονται στην κατοχύρωση του κυρίαρχού τους ρόλου στην παραγωγική διαδικασία. Αυτή η εργασία θα είναι πάντα μια καλά αμειβόμενη εργασία. Αυτή την εργασία καλούμαστε να κατακτήσουμε το συντομότερο δυνατό. Με επένδυση στη εκπαίδευση, στην κατάρτιση στη γνώση. Πρέπει να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης και να προχωρήσουμε σε σχήματα που θα επιτρέπουν στον εργαζόμενο να προσαρμόζεται στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις αλλά και να συμμετέχει και να καθίσταται αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της νέας επιχειρηματικότητας. Δίχως τη φοβικότητα της μονιμότητας αλλά με τη δυναμικότητα της ποιοτικής εργασίας που διεκδικεί τη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών και εισοδηματικών προοπτικών. Δίχως το άγχος του ανάλγητου κράτους αλλά με τη σιγουριά ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους που μεριμνά, συμπαραστέκεται αποτελεσματικά ενώ ανοίγει ευκαιρίες προσβάσιμες εξίσου από όλους.

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ.,βουλευτής Λαρίσης

Αυτή η πολιτική μας βυθίζει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ».

 

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ο προϋπολογισμός του 2011 έχει αναμφίβολα ιδιαίτερη σημασία καθώς η ελληνική οικονομία διανύει σήμερα τη δυσκολότερη φάση της των τελευταίων δεκαετιών και καταρτίζεται μετά την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό οικονομικό τοπίο της χώρας είναι βαρύτατες. Αρχικά ανέβαλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης που κτύπησε και την Ελλάδα, διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα, και επιπλέον διέσυρε με μειωτικές δηλώσεις την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόβλημα χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού με την εκτόξευση των spreads.

Στη συνέχεια, χωρίς να διαπραγματευθεί ουσιαστικά, κατέφυγε στην ψήφιση του Μνημονίου. Με σειρά μέτρων, τα οποία επικαιροποιούνται πριν από την λήψη κάθε νέας δανειακής δόσης, οδηγηθήκαμε σε ακόμη δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση. Ακολουθήθηκε μια μονοδιάστατη πολιτική με έμμεσους φόρους και με περικοπές μισθών και συντάξεων που έπληξε κυρίως τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Το αποτέλεσμα ήταν η ασφυξία της αγοράς, ο πολλαπλασιασμός των «λουκέτων» και η γενίκευση του αισθήματος ανασφάλειας.

Όλοι οι αρχικοί στόχοι διαψεύσθηκαν

§  η ύφεση αντί για -0,3%, έφθασε στο -4,2%,

§  τα έσοδα αντί για 13,7%, μέχρι τον Οκτώβριο ήταν στο 3,7%,

§  ο πληθωρισμός αντί για 1,9%, τον Νοέμβριο ήταν στο 4,9%, 

§  η ανεργία σκαρφάλωσε στο 12,4%.

 

Αυτή η πολιτική βυθίζει την οικονομία βαθύτερα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ». Γι' αυτό απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης τώρα, διότι κάθε καθυστέρηση καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια για ανάκαμψη.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ανέβαλε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σήμερα δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος, ενώ και στο τομέα του περιορισμού της σπατάλης παρατηρείται δραματική καθυστέρηση.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης έχει προτείνει σειρά μέτρων ανάπτυξης που θα κινητοποιήσουν την οικονομία μας όπως: τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις, την αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να περιορισθεί η «μαύρη εργασία» και να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης, την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων (επιδότηση στεγαστικών δανείων, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων), τον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου, την αξιοποίηση της ανενεργού δημόσιας περιουσίας

Με μόνο γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας στηρίξαμε κάθε προσπάθεια διαρθρωτικών αλλαγών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και την περιστολή δαπανών στις ΔΕΚΟ. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με όσα μέτρα διέπονται από την ίδια λογική.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει με τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος δεν περιέχει το απαιτούμενο μείγμα πολιτικής και επιπλέον θα αποδειχθεί το ίδιο μη ρεαλιστικός, όπως και του 2010. Και αυτό σημαίνει τη λήψη και νέων μέτρων, σε συνθήκες εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης.

 

 

Σχόλιο της σύνταξης

Ο κ. Ξυνίδης θεωρεί ότι με επανεκκίνηση των κλάδων του τουρισμού και των εξαγωγών και δημιουργία κινήτρων για επενδυτική δραστηριότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα οδηγηθούμε ξανά σε ανάπτυξη.

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι με τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2011 δεν υπάρχει το κατάλληλο μίγμα αναπτυξιακής πολιτικής σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης και ζητάει πιο έντονα επενδυτικά κίνητρα.

Και οι δύο όμως δεν μας εξηγούν πως είναι δυνατόν να είναι ελκυστικό για επενδύσεις ένα κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο η καταναλωτική δυνατότητα της πλειονότητας των πολιτών μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η απογοήτευση και οι κοινωνικές αντιδράσεις αυξάνονται ανάλογα.Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Τρεις Ισραηλινοί νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι

22/07/2017 - 00:27:15 -

Οι προϋποθέσεις για την επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου του ΦΠΑ

21/07/2017 - 23:54:17 -

Νέα παράταση στον νόμο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

21/07/2017 - 23:48:00 -

Νέος ισχυρός μετασεισμός 4,6 ρίχτερ στην Κω

21/07/2017 - 23:44:00 -

Φουλάρει για Μίλιτς ο Ολυμπιακός

21/07/2017 - 23:35:08 -

Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που του έκαναν χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

21/07/2017 - 23:34:07 -

Νευρικότητα στην Wall Street, υπό πίεση το πετρέλαιο

21/07/2017 - 23:15:00 -

Καρτέλ στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

21/07/2017 - 23:08:54 -

Ρέθυμνο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κοξαρέ

21/07/2017 - 23:02:49 -

Αμπάς: Διακόπτουμε τις επαφές με το Ισραήλ σε κάθε επίπεδο

21/07/2017 - 23:02:35 -

"Συνέχεια στο Κυπριακό όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες"

21/07/2017 - 22:56:00 -

Tώρα αρχίζει η δουλειά

21/07/2017 - 22:54:00 -

Δωρεάν Ίντερνετ για 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά σε 47 απομακρυσμένα νησιά της χώρας

21/07/2017 - 22:50 - Την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών...

Καμία ανησυχία για τον τουρισμό στην Κω από τον σεισμό

21/07/2017 - 22:49:52 -

Σκαραμούτσι: Όχι κάτι σοβαρό οι μικρές τριβές στον Λευκό Οίκο

21/07/2017 - 22:46:15 -

ΚΕΔΕ: Χρηματικό βοήθημα από τους δήμους για τις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα

21/07/2017 - 22:46 - Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα για τις μητέρες με τέσσερα και πλέον τέκνα από τους δήμους προβλέπει...

Νεκρός βρέθηκε ο 7χρονος που χάθηκε στον Σκαραμαγκά

21/07/2017 - 22:37:59 -

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας έφθασε στην Κω

21/07/2017 - 22:36:47 -

Χρυσός: Πολιτική ρευστότητα και δολάριο έφεραν υψηλό μηνός

21/07/2017 - 22:35:00 -

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Δημήτρης Σιάχος

21/07/2017 - 22:34:59 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Νέα Φορέων Δημοσίου
Νέα από τον Κόσμο Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που του έκαναν χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Μουσικός έπαιζε κιθάρα την ώρα που του έκαναν χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

O μουσικός Αμπισέκ Πρασάντ έπαιζε την κιθάρα του ενώ υποβαλλόταν σε νευροχειρουργική επέμβαση...

Τεχνολογία - Ειδήσεις Επιβεβαίωση της Μεγάλης Έκρηξης από τα πρώτα άτομα στο σύμπαν

Επιβεβαίωση της Μεγάλης Έκρηξης από τα πρώτα άτομα στο σύμπαν

Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Σύμφωνα με τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης, από έναν «κοσμικό σπόρο» άπειρης πυκνότητας, ο οποίος άρχισε να διαστέλλεται...

Αθλητικά νέα Φουλάρει για Μίλιτς ο Ολυμπιακός

Φουλάρει για Μίλιτς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι σε συζητήσεις με την Φιορεντίνα για την απόκτηση του 28χρονου Κροάτη αριστερού μπακ, Χρβόγε Μίλιτς. Γύρω στο 1,5 εκ. ευρώ μπορεί...

Κύπρος - Ειδήσεις "Συνέχεια στο Κυπριακό όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες"

"Συνέχεια στο Κυπριακό όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες"

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr σε ένα χρόνο, από 1-1-2016 έως 31-12-2016, δέχτηκε 6.361.027 επισκέψεις, από 2.773.797 μοναδικούς επισκέπτες, με 26.947.304 pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Ειδήσεις για θέματα υγείας NN Hellas: Οι Έλληνες στρέφονται στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση

NN Hellas: Οι Έλληνες στρέφονται στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1500 ατόμων ηλικίας από 18 έως 60 ετών

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Εδώ θα φας τα πιο συγκλονιστικά παϊδάκια στην πόλη

Εδώ θα φας τα πιο συγκλονιστικά παϊδάκια στην πόλη

Οχτώ... ζουμερές διευθύνσεις για φανατικούς κρεατοφάγους

Ειδήσεις για το αυτοκίνητο Η Mercedes ανακαλεί 3 εκατ. πετρελαιοκίνητα οχήματα

Η Mercedes ανακαλεί 3 εκατ. πετρελαιοκίνητα οχήματα

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναβαθμίσει με δικά της έξοδα το λογισμικό όλων των οχημάτων που κινούνται με πετρελαιοκινητήρες, στοχεύοντας...

Πολιτικά άρθρα

Μια άλλη διάσταση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Δημήτρης Μάρδας

Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια επίπονη και κοπιώδης προσπάθεια, καθώς στα υπό διαμόρφωση άρθρα του συγκρούονται ποικιλόμορφες αντιλήψεις, ως...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ΟΑΣΘ ως μικροκομματικό λάφυρο με θύμα την πόλη και τους ανθρώπους της

Γιάννης Μαγκριώτης

Στα τέλη του 19 ου αιώνα, το νεοσύστατο Ελληνικό κράτος στην Αθήνα και η καταρρέουσα Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Θεσσαλονίκη, αναθέτουν, με το...

Δείτε όλο το άρθρο
Συνδρομή στα λαγωνικά του ανασχηματισμού

Θανάσης Καρτερός

Με κάθε σεβασμό, θα διαπράξω σήμερα κάποιες σκέψεις, ως έργω συνδρομή στα λαγωνικά του ανασχηματισμού, αλλά και συμβολή στη σκέψη του πρωθυπουργού....

Δείτε όλο το άρθρο
Εκεί, εκεί στη Γ’ εθνική, να φάμε τα λεφτά που παίρνουν οι φτωχοί…

Σταμάτης Ζαχαρός

Η καταπληκτική ιδέα του ΚΥΣΟΙΠ είναι εμπνευσμένη από τον αγωνιστή της καρδιάς μας, τον Wile E. Coyote

Δείτε όλο το άρθρο
Μια γλώσσα δίχως όνομα στα Βαλκάνια

Η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και η κλιμάκωση των εθνικών διαφορών είχαν και γλωσσολογικές συνέπειες: ήταν πολύ βολικό να μιλούν βοσνιακά στο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» (7-7-2017) Στις 14,8 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα Real news (6/7/2017) Στις 11,9 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώθηκε το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Η διατροφική αξία του σολομού

Η διατροφική αξία του σολομού

Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά...

Πολιτιστικά Νέα Τσέστερ Μπένινγκτον και Κρις Κορνέλ: Δυο φίλοι, δυο αυτοκτονίες και οι «συμπτώσεις»

Τσέστερ Μπένινγκτον και Κρις Κορνέλ: Δυο φίλοι, δυο...

Ο Τσέστερ Μπένινγκτον, ο τραγουδιστής της nu metal μπάντας, Linkin Park με τις πλατινένιες πωλήσεις έθεσε...

Εκπαιδευτικά Νέα H  Επιτροπή  Επιλογής εκπαιδευτικών για απόσπαση στο εξωτερικό

H Επιτροπή Επιλογής εκπαιδευτικών για απόσπαση στο...

Συγκροτήθηκε, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η  Επιτροπή Επιλογής εκπαιδευτικών για...

Ειδήσεις για τον τουρισμό Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Τεράστιας αξίας τα νέα ταφικά αριστουργήματα που εμπλούτισαν τη συλλογή του νέου μουσείου που θα βρίσκεται...

Επιστήμη - ειδήσεις Τα πρώτα άστρα του Σύμπαντος έλαμψαν 560 εκατ. χρόνια μετά το Big Bang

Τα πρώτα άστρα του Σύμπαντος έλαμψαν 560 εκατ. χρόνια μετά...

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η ανάλυση των στοιχείων που συνέλλεξε ο επιστημονικός δορυφόρος «Πλανκ» του...

Ξεχωριστές ειδήσεις Τέτοια σκηνικά τα βλέπεις μόνο στους δρόμους της Ρωσίας (Βίντεο)

Τέτοια σκηνικά τα βλέπεις μόνο στους δρόμους της Ρωσίας...

Μια απλή βόλτα στους δρόμους της Ρωσίας μπορεί να κρύβει τεράστιες εκπλήξεις! MoreΤο άρθρο Τέτοια σκηνικά τα...

Banner Left Out2
Banner Right Out2