Εγκατάσταση καμερών στους δρόμους    |    Ικανοποίηση Κυβέρνησης για υποδείξεις Ε.Ε. προς Τουρκία    |    Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα    |    Τα πρωτοσέλιδα όλων των σημερινών εφημερίδων    |    Στέρηση άδειας και πρόστιμο στον Θεμιστοκλέους    |    La Sindrome di Antonio    |    Τεράστιο σπήλαιο στη Σελήνη κατάλληλο για διαστημική βάση    |    Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές    |    Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος    |    Συνελήφθη 30χρονος τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη - Έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ    |    Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής - Έρευνες στα σπίτια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη    |    Ωριωνίδες: Κορυφώνεται απόψε η βροχή από "πεφταστέρια"    |    Ο Γενικός Ελεγκτής στην Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ    |    Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης    |    Δήλωσε η Ηριάννα Πόθεν Έσχες;    |    Ο…Έρωτας στα χρόνια της χολέρας    |    12 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας    |    Νοσ. Πάφου - σύλληψη πολίτη για περιστατικό βίας    |    O λόγος που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε το φαγητό κρύο    |    EKO Serbia: «15 Χρόνια Επιτυχίας»    |   

Debates

Επιστροφή στη λίστα με τα Debates

Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν κατά το 2011να δημιουργηθούν ίχνη ελπίδας για την οικονομία και τους εργαζόμενους;

19/12/2010

Σωκράτης Ξυνίδης

Υπουργός Αναπληρωτής Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης

 

Του Σωκράτη Ξυνίδη

Η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας δυστυχώς εδώ και χρόνια δείχνει στοιχεία κατάρρευσης. Και η έλλειψη ισχυρής παραγωγικής βάσης επιτείνει το σημαντικό οικονομικό πρόβλημά της. Υποχρέωση όλων μας, Πολιτείας και κοινωνικών εταίρων είναι να περιγράψουμε και να συμφωνήσουμε μια εθνική προσπάθεια για την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού αφηγήματος, μιας νέας αντίληψης για τη σχέση κοινωνίας και παραγωγικότητας. Μια αντίληψη που θα ενεργοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, θα δημιουργεί νέες και θα επιδρά καταλυτικά στη διεύρυνση και αναδιανομή της παραγωγικής βάσης, προστατεύοντας ανθρώπους και περιβάλλον.

Σε αυτήν την προσπάθεια ενεργοποιούμε και επανεκκινούμε εκείνους τους οικονομικούς τομείς και εκείνες τις δραστηριότητες που πιστοποιημένα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν άμεση τόνωση στη δύσκολη εποχή. Τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Υπό αυτό το πρίσμα και όσον αφορά τις ευθύνες του υπουργείου μας, πρώτα απ' όλα και άμεσα, ανακοινώσαμε το νέο πλαίσιο για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Δεύτερον οφείλουμε να δημιουργήσουμε φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Το σημερινό περιβάλλον αποτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Στην αναγκαιότητα αυτή απαντάμε με τρία νομοσχέδια για τα βιομηχανικά πάρκα και τις βιομηχανικές περιοχές, για την απλούστευση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων και για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τα οποία δημιουργούν απλοποιημένο και φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Τρίτον αναζωογονούμε τις λειτουργούσες επιχειρήσεις και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας με εργαλείο τον νέο Επενδυτικό Νόμο. Με σημαντικές φοροαπαλλαγές, σύστημα αντικειμενικά και ουσιαστικά αξιολογούμενων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων και ευνοϊκό δανεισμό μέσα από έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δίνοντας έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, με πλήρη επιχορήγηση ακόμη και των λειτουργικών δαπανών των νέων επιχειρήσεων, στη δικτύωση των επιχειρήσεων και στις μεγάλες επενδυτικές συμπράξεις, χτίζουμε τη νέα αντίληψη αλλά και πραγματικότητα για την παραγωγικότητα στην πατρίδα μας.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους νέους επιστήμονες και τους νέους επιχειρηματίες, αποτελούν το κρισιμότερο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος, τον μοχλό της επιτυχίας αλλά και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας. Το ανθρώπινο δυναμικό ανανεωμένο και συνεχώς επιμορφούμενο και προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής, είναι βασική παράμετρος επιτυχίας. Γιατί για μας ανταγωνιστικότητα σημαίνει πιστοποιημένη ποιότητα, σημαίνει γνώση, σημαίνει καινοτομία, σημαίνει να κερδίζουμε προστιθέμενη αξία. Η πολιτεία αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία να ανοίγουν ορίζοντες, δυνατότητες μάθησης και προσαρμογής στις νέες συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοι να μην διαδραματίζουν το ρόλο του φθηνού εργατικού δυναμικού αλλά παραγωγικά, δημιουργικά και απαραίτητα στοιχεία μιας παραγωγικής διαδικασίας που θα πραγματώνει την ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία και συμμετοχή. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να είναι φτηνά αμειβόμενοι. Κανείς δεν έχει λόγο να τους αμείβει φτηνά αφού η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία καθίσταται κρίσιμη, απαραίτητη, κομβική.

Στο διαμορφούμενο ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον, η νέου τύπου επιχειρηματικότητα που οικοδομείται διεκδικεί την καινοτομία, την επιτυχία και την εξωστρέφεια. O ρόλος και τα δικαιώματα των εργαζομένων αρχίζουν και ολοκληρώνονται στην κατοχύρωση του κυρίαρχού τους ρόλου στην παραγωγική διαδικασία. Αυτή η εργασία θα είναι πάντα μια καλά αμειβόμενη εργασία. Αυτή την εργασία καλούμαστε να κατακτήσουμε το συντομότερο δυνατό. Με επένδυση στη εκπαίδευση, στην κατάρτιση στη γνώση. Πρέπει να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης και να προχωρήσουμε σε σχήματα που θα επιτρέπουν στον εργαζόμενο να προσαρμόζεται στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις αλλά και να συμμετέχει και να καθίσταται αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της νέας επιχειρηματικότητας. Δίχως τη φοβικότητα της μονιμότητας αλλά με τη δυναμικότητα της ποιοτικής εργασίας που διεκδικεί τη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών και εισοδηματικών προοπτικών. Δίχως το άγχος του ανάλγητου κράτους αλλά με τη σιγουριά ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους που μεριμνά, συμπαραστέκεται αποτελεσματικά ενώ ανοίγει ευκαιρίες προσβάσιμες εξίσου από όλους.

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ.,βουλευτής Λαρίσης

Αυτή η πολιτική μας βυθίζει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ».

 

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ο προϋπολογισμός του 2011 έχει αναμφίβολα ιδιαίτερη σημασία καθώς η ελληνική οικονομία διανύει σήμερα τη δυσκολότερη φάση της των τελευταίων δεκαετιών και καταρτίζεται μετά την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό οικονομικό τοπίο της χώρας είναι βαρύτατες. Αρχικά ανέβαλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης που κτύπησε και την Ελλάδα, διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα, και επιπλέον διέσυρε με μειωτικές δηλώσεις την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόβλημα χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού με την εκτόξευση των spreads.

Στη συνέχεια, χωρίς να διαπραγματευθεί ουσιαστικά, κατέφυγε στην ψήφιση του Μνημονίου. Με σειρά μέτρων, τα οποία επικαιροποιούνται πριν από την λήψη κάθε νέας δανειακής δόσης, οδηγηθήκαμε σε ακόμη δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση. Ακολουθήθηκε μια μονοδιάστατη πολιτική με έμμεσους φόρους και με περικοπές μισθών και συντάξεων που έπληξε κυρίως τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Το αποτέλεσμα ήταν η ασφυξία της αγοράς, ο πολλαπλασιασμός των «λουκέτων» και η γενίκευση του αισθήματος ανασφάλειας.

Όλοι οι αρχικοί στόχοι διαψεύσθηκαν

§  η ύφεση αντί για -0,3%, έφθασε στο -4,2%,

§  τα έσοδα αντί για 13,7%, μέχρι τον Οκτώβριο ήταν στο 3,7%,

§  ο πληθωρισμός αντί για 1,9%, τον Νοέμβριο ήταν στο 4,9%, 

§  η ανεργία σκαρφάλωσε στο 12,4%.

 

Αυτή η πολιτική βυθίζει την οικονομία βαθύτερα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ». Γι' αυτό απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης τώρα, διότι κάθε καθυστέρηση καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια για ανάκαμψη.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ανέβαλε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σήμερα δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος, ενώ και στο τομέα του περιορισμού της σπατάλης παρατηρείται δραματική καθυστέρηση.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης έχει προτείνει σειρά μέτρων ανάπτυξης που θα κινητοποιήσουν την οικονομία μας όπως: τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις, την αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να περιορισθεί η «μαύρη εργασία» και να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης, την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων (επιδότηση στεγαστικών δανείων, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων), τον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου, την αξιοποίηση της ανενεργού δημόσιας περιουσίας

Με μόνο γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας στηρίξαμε κάθε προσπάθεια διαρθρωτικών αλλαγών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και την περιστολή δαπανών στις ΔΕΚΟ. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με όσα μέτρα διέπονται από την ίδια λογική.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει με τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος δεν περιέχει το απαιτούμενο μείγμα πολιτικής και επιπλέον θα αποδειχθεί το ίδιο μη ρεαλιστικός, όπως και του 2010. Και αυτό σημαίνει τη λήψη και νέων μέτρων, σε συνθήκες εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης.

 

 

Σχόλιο της σύνταξης

Ο κ. Ξυνίδης θεωρεί ότι με επανεκκίνηση των κλάδων του τουρισμού και των εξαγωγών και δημιουργία κινήτρων για επενδυτική δραστηριότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα οδηγηθούμε ξανά σε ανάπτυξη.

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι με τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2011 δεν υπάρχει το κατάλληλο μίγμα αναπτυξιακής πολιτικής σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης και ζητάει πιο έντονα επενδυτικά κίνητρα.

Και οι δύο όμως δεν μας εξηγούν πως είναι δυνατόν να είναι ελκυστικό για επενδύσεις ένα κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο η καταναλωτική δυνατότητα της πλειονότητας των πολιτών μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η απογοήτευση και οι κοινωνικές αντιδράσεις αυξάνονται ανάλογα.Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Εγκατάσταση καμερών στους δρόμους

20/10/2017 - 11:16:21 -

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για υποδείξεις Ε.Ε. προς Τουρκία

20/10/2017 - 10:43:26 -

Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

20/10/2017 - 10:26:00 -

Τα πρωτοσέλιδα όλων των σημερινών εφημερίδων

20/10/2017 - 10:20 - Για να δείτε αναλυτικά όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, πατήστε εδώ .   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "...

Στέρηση άδειας και πρόστιμο στον Θεμιστοκλέους

20/10/2017 - 09:51:17 -

La Sindrome di Antonio

20/10/2017 - 09:35:52 -

Τεράστιο σπήλαιο στη Σελήνη κατάλληλο για διαστημική βάση

20/10/2017 - 09:32:00 -

Ανοδικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

20/10/2017 - 09:29:00 -

Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος

20/10/2017 - 09:07:52 -

Συνελήφθη 30χρονος τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη - Έρευνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ

20/10/2017 - 08:45:52 -

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 32χρονος τζιχαντιστής - Έρευνες στα σπίτια του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

20/10/2017 - 08:42:49 -

Ωριωνίδες: Κορυφώνεται απόψε η βροχή από "πεφταστέρια"

20/10/2017 - 08:35:23 -

Ο Γενικός Ελεγκτής στην Πρώτη Ενημέρωση του ΡΙΚ

20/10/2017 - 08:30:05 -

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

20/10/2017 - 08:23:11 -

Δήλωσε η Ηριάννα Πόθεν Έσχες;

20/10/2017 - 07:54:00 -

Ο…Έρωτας στα χρόνια της χολέρας

20/10/2017 - 07:12:21 -

12 απλοί και οικονομικοί τρόποι για να ζεστάνετε το σπίτι σας

20/10/2017 - 07:10:00 -

Νοσ. Πάφου - σύλληψη πολίτη για περιστατικό βίας

20/10/2017 - 06:49:45 -

O λόγος που δεν πρέπει ποτέ να τρώμε το φαγητό κρύο

20/10/2017 - 06:27:00 -

EKO Serbia: «15 Χρόνια Επιτυχίας»

20/10/2017 - 03:30:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Νέα Φορέων Δημοσίου
Νέα από τον Κόσμο Ενίσχυση της Ιταλίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ενίσχυση της Ιταλίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν στην πρώτη ημέρα της συνόδου τους να στηρίξουν την Ιταλία για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών από τη Βόρειο Αφρική...

Τεχνολογία - Ειδήσεις Τεράστιο σπήλαιο στη Σελήνη κατάλληλο για διαστημική βάση

Τεράστιο σπήλαιο στη Σελήνη κατάλληλο για διαστημική βάση

 Ένας ιαπωνικός δορυφόρος, ο Selenological and Engineering Explorer (Selene), που παλαιότερα βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη,ανακάλυψε σε...

Αθλητικά νέα Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Μίλαν, που βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" να φεύγουν με σπουδαία ισοπαλία (0-0)...

Κύπρος - Ειδήσεις Στέρηση άδειας και πρόστιμο στον Θεμιστοκλέους

Στέρηση άδειας και πρόστιμο στον Θεμιστοκλέους

Στέρηση της άδειας οδήγησης για έξι μήνες και χρηματικό πρόστιμο 3,000 ευρώ στον πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους επέβαλε το Επαρχιακό...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr στο εξάμηνο, από 1-1-2017 έως 30-6-2017, δέχτηκε 5.549.662 επισκέψεις, από 1.485.985 μοναδικούς επισκέπτες, με 20.725.897 pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Ειδήσεις για θέματα υγείας Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ο ασθενής του χθες και του σήμερα στη ρευματοειδή αρθρίτιδα

 «Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι χρόνια, συμμετρική, πολυαρθρική, αλλά και συστηματική φλεγμονώδης νόσος, που προσβάλει κυρίως τον αρθρικό υμένα...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Εδώ θα φας τα πιο συγκλονιστικά παϊδάκια στην πόλη

Εδώ θα φας τα πιο συγκλονιστικά παϊδάκια στην πόλη

Οχτώ... ζουμερές διευθύνσεις για φανατικούς κρεατοφάγους

Ειδήσεις για το αυτοκίνητο Τίτλοι τέλους για το VW Scirocco

Τίτλοι τέλους για το VW Scirocco

Η Γερμανική εταιρεία μετά από 9 χρόνια σταματά να δέχεται παραγγελίες για το μικρομεσαίο σπορ κουπέ

Πολιτικά άρθρα

Η μη απόφαση του Eurogroup ή το τυρί και η φάκα

Γιάννης Μαγκριώτης

Όλες οι πλευρές, είχαν ζωτικούς λόγους, να μην υπάρξει οριστική και συγκεκριμένη απόφαση, σήμερα. -Η πλευρά της ελληνικής  κυβέρνησης, δεν έχει...

Δείτε όλο το άρθρο
Η γρήγορη αλλαγή

Παντελής Οικονόμου

Πέρασαν χρόνια από την υπαγωγή της χώρας σε κατάσταση «ελέγχου και προστασίας» από τους πιστωτές της. Και ενώ ο έλεγχος καλά κρατεί, η προστασία...

Δείτε όλο το άρθρο
Το θέατρο του παραλόγου και οι πολιτικές φούσκες

Δημήτρης Μάρδας

«Έχετε καθίσει στις καρέκλες της εξουσίας και δε τις εγκαταλείπετε... Γι αυτό ψηφίζετε ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι σας φέρουν…». Το νέο επικοινωνιακό...

Δείτε όλο το άρθρο
Εκλογές: Λύση ή αδιέξοδο; Μάλλον το δεύτερο!

Δημήτρης Μάρδας

Η ατέρμονη διαδικασία των αξιολογήσεων εντείνει το κλίμα αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Η πρόταξη από την άλλη όλο και περισσότερων...

Δείτε όλο το άρθρο
Πώς να αποφύγουμε την ολοκληρωτική καταστροφή

Παντελής Οικονόμου

Ολοκληρώθηκε πια η παρέλαση του κατεστημένου μας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Με τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (10-9-2017) Πολύ ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το νυν κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για την newsit.gr (6-9-2017) Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η οποία έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.gr, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 7 ποσοστιαίες... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία

Στηρίζουν την αγωνιστική απόφαση των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής Τύπου για 24ωρη απεργία, την...

Πολιτιστικά Νέα Έφυγε από τη ζωή ο Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι

Έφυγε από τη ζωή ο Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο τραγουδιστής του καναδέζικου ροκ συγκροτήματος Tragically Hip, Γκορντ Ντάουνι, σε...

Εκπαιδευτικά Νέα Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του στεγαστικού επιδόματος

Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής των...

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η προθεσμία υποβολής των...

Ειδήσεις για τον τουρισμό Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Τεράστιας αξίας τα νέα ταφικά αριστουργήματα που εμπλούτισαν τη συλλογή του νέου μουσείου που θα βρίσκεται...

Επιστήμη - ειδήσεις Χάρη στο Star Wars οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κρυμμένο μυστικό για το... σπέρμα

Χάρη στο Star Wars οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κρυμμένο...

Πως τα ειδικά εφέ σε μία επιστημονικού περιεχομένου ταινία μικρού μήκους, έδωσαν απάντηση σε ένα από τα...

Ξεχωριστές ειδήσεις 25 τρόποι για pushups (Βίντεο)

25 τρόποι για pushups (Βίντεο)

Είτε είστε λάτρης της γυμναστικής είτε όχι, το βίντεο αυτό είναι εντυπωσιακό! Τα push-ups είναι μια από τις...

Banner Left Out2
Banner Right Out2