Η Τουρκία ζητάει... «εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον    |    ΝΔ: «Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης»    |    O Ερντογάν έστησε όλους τους καλεσμένους ξένους ηγέτες και εξαφανίστηκε    |    Όγδοη βδομάδα ταραχών στη Βενεζουέλα - τουλάχιστον 48 οι νεκροί    |    Πολάκης: Θέμα ημερών η εξάρθρωση της σπείρας που κλέβει ιατρικό εξοπλισμό    |    Υπάρχουν εγγυημένες συντάξεις. Ποιοι τις δίνουν;    |    Σφαιρόπουλος: Μας αξίζουν συγχαρητήρια που φτάσαμε στον τελικό    |    Υπέκυψε στα τραύματά του ο Hayden    |    Πολάκης: Θέμα ημερών να πιάσουμε τη σπείρα που κλέβει νοσοκομεία    |    Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους στο Λευκό Οίκο    |    Εφοριακοί κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων    |    Νικόλ Κίντμαν για Λάνθιμο: «Στηρίζω τους ανθρώπους που δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα»    |    Γ. Σταθάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα υπάρχει οριστική απόφαση για το χρέος    |    Θεσσαλονίκη: Χωρίς αστικά λεωφορεία και αύριο για ένατη ημέρα    |    Στα χέρια Σαββίδη αιφνιδίως και μέσω περίεργης συναλλαγής το 20% του Mega    |    Ε. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί και ένα μνημόνιο στο διηνεκές, μετά από το τέταρτο    |    Ημέρα της Κρίσεως στην Τουρκία: Ξεκινά η δίκη για το πραξικόπημα    |    Χωρίς λεωφορεία για εννέα ημέρες η Θεσσαλονίκη    |    Ρωσία: Μιλάμε με Ελλάδα και Βουλγαρία για την είσοδο του TurkStream στην ΕΕ    |    Τραμπ: «Ακατάλυτοι» οι δεσμοί των ΗΠΑ με το Ισραήλ    |   

Debates

Επιστροφή στη λίστα με τα Debates

Υπό ποιες προϋποθέσεις είναι δυνατόν κατά το 2011να δημιουργηθούν ίχνη ελπίδας για την οικονομία και τους εργαζόμενους;

19/12/2010

Σωκράτης Ξυνίδης

Υπουργός Αναπληρωτής Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης

 

Του Σωκράτη Ξυνίδη

Η παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας δυστυχώς εδώ και χρόνια δείχνει στοιχεία κατάρρευσης. Και η έλλειψη ισχυρής παραγωγικής βάσης επιτείνει το σημαντικό οικονομικό πρόβλημά της. Υποχρέωση όλων μας, Πολιτείας και κοινωνικών εταίρων είναι να περιγράψουμε και να συμφωνήσουμε μια εθνική προσπάθεια για την εδραίωση ενός νέου παραγωγικού αφηγήματος, μιας νέας αντίληψης για τη σχέση κοινωνίας και παραγωγικότητας. Μια αντίληψη που θα ενεργοποιεί τις παραγωγικές δυνάμεις, θα δημιουργεί νέες και θα επιδρά καταλυτικά στη διεύρυνση και αναδιανομή της παραγωγικής βάσης, προστατεύοντας ανθρώπους και περιβάλλον.

Σε αυτήν την προσπάθεια ενεργοποιούμε και επανεκκινούμε εκείνους τους οικονομικούς τομείς και εκείνες τις δραστηριότητες που πιστοποιημένα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν άμεση τόνωση στη δύσκολη εποχή. Τον τουρισμό και τις εξαγωγές. Υπό αυτό το πρίσμα και όσον αφορά τις ευθύνες του υπουργείου μας, πρώτα απ' όλα και άμεσα, ανακοινώσαμε το νέο πλαίσιο για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων. Δεύτερον οφείλουμε να δημιουργήσουμε φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Το σημερινό περιβάλλον αποτρέπει τη δημιουργία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων. Στην αναγκαιότητα αυτή απαντάμε με τρία νομοσχέδια για τα βιομηχανικά πάρκα και τις βιομηχανικές περιοχές, για την απλούστευση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών επιχειρήσεων και για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων, τα οποία δημιουργούν απλοποιημένο και φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις. Τρίτον αναζωογονούμε τις λειτουργούσες επιχειρήσεις και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα νεανικής και καινοτόμας επιχειρηματικότητας με εργαλείο τον νέο Επενδυτικό Νόμο. Με σημαντικές φοροαπαλλαγές, σύστημα αντικειμενικά και ουσιαστικά αξιολογούμενων επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων και ευνοϊκό δανεισμό μέσα από έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δίνοντας έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα, με πλήρη επιχορήγηση ακόμη και των λειτουργικών δαπανών των νέων επιχειρήσεων, στη δικτύωση των επιχειρήσεων και στις μεγάλες επενδυτικές συμπράξεις, χτίζουμε τη νέα αντίληψη αλλά και πραγματικότητα για την παραγωγικότητα στην πατρίδα μας.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τους νέους επιστήμονες και τους νέους επιχειρηματίες, αποτελούν το κρισιμότερο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος, τον μοχλό της επιτυχίας αλλά και την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας. Το ανθρώπινο δυναμικό ανανεωμένο και συνεχώς επιμορφούμενο και προσαρμοζόμενο στις ανάγκες της εποχής, είναι βασική παράμετρος επιτυχίας. Γιατί για μας ανταγωνιστικότητα σημαίνει πιστοποιημένη ποιότητα, σημαίνει γνώση, σημαίνει καινοτομία, σημαίνει να κερδίζουμε προστιθέμενη αξία. Η πολιτεία αλλά και οι επιχειρηματίες πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία να ανοίγουν ορίζοντες, δυνατότητες μάθησης και προσαρμογής στις νέες συνθήκες ώστε οι εργαζόμενοι να μην διαδραματίζουν το ρόλο του φθηνού εργατικού δυναμικού αλλά παραγωγικά, δημιουργικά και απαραίτητα στοιχεία μιας παραγωγικής διαδικασίας που θα πραγματώνει την ανάγκη του ανθρώπου για δημιουργία και συμμετοχή. Αυτού του είδους οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν είναι δυνατόν να είναι φτηνά αμειβόμενοι. Κανείς δεν έχει λόγο να τους αμείβει φτηνά αφού η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία καθίσταται κρίσιμη, απαραίτητη, κομβική.

Στο διαμορφούμενο ευέλικτο επιχειρηματικό περιβάλλον, η νέου τύπου επιχειρηματικότητα που οικοδομείται διεκδικεί την καινοτομία, την επιτυχία και την εξωστρέφεια. O ρόλος και τα δικαιώματα των εργαζομένων αρχίζουν και ολοκληρώνονται στην κατοχύρωση του κυρίαρχού τους ρόλου στην παραγωγική διαδικασία. Αυτή η εργασία θα είναι πάντα μια καλά αμειβόμενη εργασία. Αυτή την εργασία καλούμαστε να κατακτήσουμε το συντομότερο δυνατό. Με επένδυση στη εκπαίδευση, στην κατάρτιση στη γνώση. Πρέπει να υπερβούμε το αποτυχημένο πρότυπο της αγκυλωμένης και παθητικής απασχόλησης και να προχωρήσουμε σε σχήματα που θα επιτρέπουν στον εργαζόμενο να προσαρμόζεται στις συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογικές απαιτήσεις αλλά και να συμμετέχει και να καθίσταται αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας της νέας επιχειρηματικότητας. Δίχως τη φοβικότητα της μονιμότητας αλλά με τη δυναμικότητα της ποιοτικής εργασίας που διεκδικεί τη συνεχή βελτίωση των επαγγελματικών και εισοδηματικών προοπτικών. Δίχως το άγχος του ανάλγητου κράτους αλλά με τη σιγουριά ενός αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους που μεριμνά, συμπαραστέκεται αποτελεσματικά ενώ ανοίγει ευκαιρίες προσβάσιμες εξίσου από όλους.

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν. Δ.,βουλευτής Λαρίσης

Αυτή η πολιτική μας βυθίζει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ».

 

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου

Ο προϋπολογισμός του 2011 έχει αναμφίβολα ιδιαίτερη σημασία καθώς η ελληνική οικονομία διανύει σήμερα τη δυσκολότερη φάση της των τελευταίων δεκαετιών και καταρτίζεται μετά την προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του Μνημονίου.

Οι ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό οικονομικό τοπίο της χώρας είναι βαρύτατες. Αρχικά ανέβαλε τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διεθνούς κρίσης που κτύπησε και την Ελλάδα, διόγκωσε εσκεμμένα το έλλειμμα, και επιπλέον διέσυρε με μειωτικές δηλώσεις την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Το αποτέλεσμα ήταν το πρόβλημα χρέους να μετατραπεί σε κρίση δανεισμού με την εκτόξευση των spreads.

Στη συνέχεια, χωρίς να διαπραγματευθεί ουσιαστικά, κατέφυγε στην ψήφιση του Μνημονίου. Με σειρά μέτρων, τα οποία επικαιροποιούνται πριν από την λήψη κάθε νέας δανειακής δόσης, οδηγηθήκαμε σε ακόμη δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση. Ακολουθήθηκε μια μονοδιάστατη πολιτική με έμμεσους φόρους και με περικοπές μισθών και συντάξεων που έπληξε κυρίως τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Το αποτέλεσμα ήταν η ασφυξία της αγοράς, ο πολλαπλασιασμός των «λουκέτων» και η γενίκευση του αισθήματος ανασφάλειας.

Όλοι οι αρχικοί στόχοι διαψεύσθηκαν

§  η ύφεση αντί για -0,3%, έφθασε στο -4,2%,

§  τα έσοδα αντί για 13,7%, μέχρι τον Οκτώβριο ήταν στο 3,7%,

§  ο πληθωρισμός αντί για 1,9%, τον Νοέμβριο ήταν στο 4,9%, 

§  η ανεργία σκαρφάλωσε στο 12,4%.

 

Αυτή η πολιτική βυθίζει την οικονομία βαθύτερα στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και των χρεών, χωρίς να διαφαίνεται «φως στο τούνελ». Γι' αυτό απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης τώρα, διότι κάθε καθυστέρηση καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια για ανάκαμψη.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, ανέβαλε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως σήμερα δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος, ενώ και στο τομέα του περιορισμού της σπατάλης παρατηρείται δραματική καθυστέρηση.

Η Νέα Δημοκρατία, με αίσθημα ευθύνης έχει προτείνει σειρά μέτρων ανάπτυξης που θα κινητοποιήσουν την οικονομία μας όπως: τη μείωση των φορολογικών συντελεστών ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις, την αποκλιμάκωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε να περιορισθεί η «μαύρη εργασία» και να διατηρηθούν θέσεις απασχόλησης, την υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων (επιδότηση στεγαστικών δανείων, παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμένων), τον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου, την αξιοποίηση της ανενεργού δημόσιας περιουσίας

Με μόνο γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας στηρίξαμε κάθε προσπάθεια διαρθρωτικών αλλαγών, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών και την περιστολή δαπανών στις ΔΕΚΟ. Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε και με όσα μέτρα διέπονται από την ίδια λογική.

Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει με τον προϋπολογισμό του 2011, ο οποίος δεν περιέχει το απαιτούμενο μείγμα πολιτικής και επιπλέον θα αποδειχθεί το ίδιο μη ρεαλιστικός, όπως και του 2010. Και αυτό σημαίνει τη λήψη και νέων μέτρων, σε συνθήκες εντεινόμενης οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης.

 

 

Σχόλιο της σύνταξης

Ο κ. Ξυνίδης θεωρεί ότι με επανεκκίνηση των κλάδων του τουρισμού και των εξαγωγών και δημιουργία κινήτρων για επενδυτική δραστηριότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες θα οδηγηθούμε ξανά σε ανάπτυξη.

Ο κ. Χαρακόπουλος υποστηρίζει ότι με τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2011 δεν υπάρχει το κατάλληλο μίγμα αναπτυξιακής πολιτικής σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και κοινωνικής απογοήτευσης και ζητάει πιο έντονα επενδυτικά κίνητρα.

Και οι δύο όμως δεν μας εξηγούν πως είναι δυνατόν να είναι ελκυστικό για επενδύσεις ένα κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο η καταναλωτική δυνατότητα της πλειονότητας των πολιτών μειώνεται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ η απογοήτευση και οι κοινωνικές αντιδράσεις αυξάνονται ανάλογα.Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Η Τουρκία ζητάει... «εξηγήσεις» από τις ΗΠΑ για τα επεισόδια στην Ουάσιγκτον

22/05/2017 - 20:23:58 -

ΝΔ: «Χέρι – χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης»

22/05/2017 - 20:10:22 -

O Ερντογάν έστησε όλους τους καλεσμένους ξένους ηγέτες και εξαφανίστηκε

22/05/2017 - 20:08:00 -

Όγδοη βδομάδα ταραχών στη Βενεζουέλα - τουλάχιστον 48 οι νεκροί

22/05/2017 - 19:58:10 -

Πολάκης: Θέμα ημερών η εξάρθρωση της σπείρας που κλέβει ιατρικό εξοπλισμό

22/05/2017 - 19:57:21 -

Υπάρχουν εγγυημένες συντάξεις. Ποιοι τις δίνουν;

22/05/2017 - 19:45:00 -

Σφαιρόπουλος: Μας αξίζουν συγχαρητήρια που φτάσαμε στον τελικό

22/05/2017 - 19:42:00 -

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Hayden

22/05/2017 - 19:28:13 -

Πολάκης: Θέμα ημερών να πιάσουμε τη σπείρα που κλέβει νοσοκομεία

22/05/2017 - 19:27:00 -

Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους στο Λευκό Οίκο

22/05/2017 - 19:23:35 -

Εφοριακοί κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

22/05/2017 - 19:14:00 -

Νικόλ Κίντμαν για Λάνθιμο: «Στηρίζω τους ανθρώπους που δοκιμάζουν διαφορετικά πράγματα»

22/05/2017 - 19:13:32 -

Γ. Σταθάκης: Μέχρι τις 15 Ιουνίου θα υπάρχει οριστική απόφαση για το χρέος

22/05/2017 - 19:06 - Αισιόδοξος για τη λήψη σήμερα μιας απόφασης για το χρέος εμφανίστηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος...

Θεσσαλονίκη: Χωρίς αστικά λεωφορεία και αύριο για ένατη ημέρα

22/05/2017 - 19:05:00 -

Στα χέρια Σαββίδη αιφνιδίως και μέσω περίεργης συναλλαγής το 20% του Mega

22/05/2017 - 19:01:31 -

Ε. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί και ένα μνημόνιο στο διηνεκές, μετά από το τέταρτο

22/05/2017 - 18:59 - Και ένα μνημόνιο στο διηνεκές, μετά από το τέταρτο, έχει αποδεχθεί στην πραγματικότητα η...

Ημέρα της Κρίσεως στην Τουρκία: Ξεκινά η δίκη για το πραξικόπημα

22/05/2017 - 18:55:00 -

Χωρίς λεωφορεία για εννέα ημέρες η Θεσσαλονίκη

22/05/2017 - 18:44:23 -

Ρωσία: Μιλάμε με Ελλάδα και Βουλγαρία για την είσοδο του TurkStream στην ΕΕ

22/05/2017 - 18:39:37 -

Τραμπ: «Ακατάλυτοι» οι δεσμοί των ΗΠΑ με το Ισραήλ

22/05/2017 - 18:35:16 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Νέα Φορέων Δημοσίου
Νέα από τον Κόσμο Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους στο Λευκό Οίκο

Τραμπ: Ποτέ δεν ανέφερα το Ισραήλ στους Ρώσους στο Λευκό Οίκο

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες είναι...

Τεχνολογία - Ειδήσεις Όσοι ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. θα "μεταφέρουν" από το 2018 και τις συνδρομές τους σε υπηρεσίες όπως το Netflix

Όσοι ταξιδεύουν εντός Ε.Ε. θα "μεταφέρουν" από το 2018 και τις συνδρομές τους σε υπηρεσίες όπως το Netflix

Όλους όσοι έχουν πληρώσει για το δικαίωμα να παρακολουθούν, να ακούν ή να διαβάζουν περιεχόμενο από πάροχο στη χώρα καταγωγής τους, θα μπορούν από το...

Αθλητικά νέα Σφαιρόπουλος: Μας αξίζουν συγχαρητήρια που φτάσαμε στον τελικό

Σφαιρόπουλος: Μας αξίζουν συγχαρητήρια που φτάσαμε στον τελικό

"Μας μένει πικρία, όμως η προσπάθεια ήταν μεγάλη", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Κύπρος - Ειδήσεις Κριτική δέχτηκε η κυβέρνηση από τη αντιπολίτευση για το θέμα των πυρκαγιών

Κριτική δέχτηκε η κυβέρνηση από τη αντιπολίτευση για το θέμα των πυρκαγιών

Οξεία κριτική δέχτηκε  η κυβέρνηση, από την αντιπολίτευση, για έλλειψη συντονισμού, ανεπαρκή στελέχωση για την αντιμετώπιση πυρκαγιών την...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr σε ένα χρόνο, από 1-1-2016 έως 31-12-2016, δέχτηκε 6.361.027 επισκέψεις, από 2.773.797 μοναδικούς επισκέπτες, με 26.947.304 pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Ειδήσεις για θέματα υγείας Όσοι τρώνε συγκεντρωμένοι, χάνουν βάρος χωρίς δίαιτα!

Όσοι τρώνε συγκεντρωμένοι, χάνουν βάρος χωρίς δίαιτα!

Οι επιστήμονες πειραματίσθηκαν επί 15 εβδομάδες με 42 ανθρώπους που έτρωγαν συγκεντρωμένοι το φαγητό τους (χωρίς περιορισμούς στο τι έτρωγαν) και με...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ο Κλιντ Ίστγουντ στα 86 δεν αποκλείει επιστροφή στα γουέστερν

Ο Κλιντ Ίστγουντ στα 86 δεν αποκλείει επιστροφή στα γουέστερν

Ο ηθοποιός βρέθηκε στις Κάννες για το εκεί φεστιβάλ παρουσιάζοντας ένα αποκατεστημένο αντίγραφο της ταινίας «Οι Ασυγχώρητοι».

Ειδήσεις για το αυτοκίνητο H Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου

H Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio σε μαραθώνιο αγώνα δρόμου

H Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio ξεχώρισε με την παρουσία της στην εκδήλωση "Breaking2 Together" που διοργάνωσε η NIKE. Πρόκειται για έναν μαραθώνιο...

Πολιτικά άρθρα

Αναζωπύρωση σεναρίων πολέμου και οικονομική κρίση

Δημήτρης Μάρδας

To 1950, ο πόλεμος της Κορέας αποτελώντας σύρραξη, που εντασσόταν στην περιφέρεια του τότε Ψυχρού Πολέμου, προκάλεσε την ανάταση της πολεμικής...

Δείτε όλο το άρθρο
Η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία του Schulz και το στοίχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Εμμανουήλ Μαυροζαχαράκης

  Ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις  οι οποίες  είναι πολύ σχετικές, η εποχή της αυταπάρνησης  για την γερμανική...

Δείτε όλο το άρθρο
Τσίπρας και Μητσοτάκης να ζητήσουν τώρα τις παραιτήσεις Πολάκη και Γεωργιάδη

Γιάννης Μαγκριώτης

Το πολιτικό σύστημα, έχει την κύρια ευθύνη για την κρίση και την παράτασή της. Τα ΜΜΕ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και όχι μόνο,...

Δείτε όλο το άρθρο
Για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις συμμαχίες

Δημήτρης Παπαδημούλης

Σε συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης που έχει ήδη απευθύνει δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνω το συνέδριό μας να αποφασίσει τη συγκρότηση ενός...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρεις μεγάλες προκλήσεις για την Ευρώπη

Δημήτρης Παπαδημούλης

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βρίσκεται ενώπιον πολύ μεγάλων προκλήσεων που θα καθορίσουν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ευρωζώνης....

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα

Δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση Pro Rata για την Εφημερίδα των Συντακτών (15/5/2017) Μειωμένη εμφανίζεται η διαφορά που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Συγκεκριμένα, η διαφορά ανάμεσα... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά (6/5/2017) Με ποσοστό 14,8% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, αφού συγκεντρώνει 36,8% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις

Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής»

Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια...

Τη βεβαιότητα ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, η οποία θα...

Πολιτιστικά Νέα Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια πορεία καταστροφής»

Ν. Παππάς: «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε σταματήσει μια...

Τη βεβαιότητα ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, η οποία θα...

Εκπαιδευτικά Νέα A

A

A

Ειδήσεις για τον τουρισμό A

A

A

Επιστήμη - ειδήσεις A

A

A

Ξεχωριστές ειδήσεις A

A

A

Banner Left Out2
Banner Right Out2