Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Συχνές ερωτήσεις

  Ερώτηση από Α.Κ.

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Α.Κ. Καλησπέρα σας θα ηθελα να ρωτήσω . Σε περίπτωση που εκλέγει κάποιος Δήμαρχος η αντιδημαρχος και εντος της θητειας του , αν προκυρηχθουν βουλευτικες εκλογες ,έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις βουλευτικες εκλογές ?και ποια η διαδικασία που χρειάζεται για να συμμετάσχει. ;

  Ο αιρετός της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής αν έχει την εκλογιμότητα στην εκλογική περιφέρεια που επιθυμεί να είναι υποψήφιος.Δηλ.να μην υπάγεταιστα ασυμβίβαστα και τις απαγορεύσεις του εκλογικού νόμου που ισχύει και να ανακηρυχθεί υποψήφιος βουλευτής από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΦΩΤΙΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΦΩΤΙΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣ Μπορώ να θέσω υποψηφιότητα δημοτικού συμβούλου στον δήμο τον οποίο εργάζομαι;;; Ευχαριστώ.

  Βεβαίως μπορείτε να θέσετε υποψηφιότητα.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Νίκος Γεωργίου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Νίκος Γεωργίου Εκπαιδευτικος Δντης Σχολείου εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος,επιτρέπεται να αναλάβει τη θέση προέδρου δημοτικού συμβουλίου;; Αν ναι..τότε τι προβλέπεται ως προς τις αποδοχές του;; Αθροιζονται με αυτές του προέδρου δημοτικού συμβουλίου ή πρέπει να διαλέξει;;

  Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να εκλεγούν στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ., ανεξάρτητα από την επαγγελματική τους ιδιότητα. Επομένως και εσείς.

  Ο Πρόεδρος του ΔΣ δικαιούται αντιμισθία ίση με το 40% της αντιμισθίας του Δημάρχου του. Ειδική ρύθμιση ισχύει για το ύψος των αποδοχών, δηλ.του αθροίσματος μισθού και αντιμισθίας (ανώτατο επιτρεπόμενο όριο) και επομένως πρέπει να επανέλθετε με ερώτηση εφόσον προσδιορίσετε το ύψος της αντιμισθίας σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Μαρία Λουκα

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μαρία Λουκα Ειμαι δημόσιος υπάλληλος εκπαιδευτικός (δεν εχω υπηρετήσει σε κάποια θέση ευθύνης). Θελω να θέσω υποψηφιότητα για δήμαρχος. Χρειάζεται να παραιτηθώ απο τη θέση μου πριν τις εκλογες;

  Μπορείτε να είστε υποψήφια Δήμαρχος χωρίς να παραιτηθείτε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Κωστας Καρανικολας

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κωστας Καρανικολας Καλησπέρα, τι χρειάζεται για να βάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Θεσσαλονική?

  1.Να είστε Ελληνας πολίτης, χωρίς στέρηση των πολιτικών σας δικαιωμάτων από Δικαστήριο.

  2.Τη νόμιμη ηλικία.

  3.Να υποβάλλετε υποψηφιότητας εντός των νομίμων προθεσνιών από την προκήρυξη των δημοτικών εκλογών.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Ευτυχία Τζεμανάκη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Ευτυχία Τζεμανάκη Είμαι μόνιμη δημόσια υπάλληλος και ενδιαφέρομαι να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για δημοτική σύμβουλος στον δήμο κατοικίας μου.Δικαιούμαι κάποια άδεια για την προεκλογική περίοδο;Ευχαριστώ πολύ.

  Δυστυχώς η κείμενη εκλογική νομοθεσία δεν προβλέπει ειδική άδεια για τους υποψήφιους αιρετούς των ΟΤΑ.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Θεοδωρακης Γεωργιος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Θεοδωρακης Γεωργιος Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας προκαταβολικά. Υπηρετώ στο Λιμενικό σώμα σαν υπαξιωματικός και συγκεκριμένα στο λιμεναρχείο της Κω όπου και θεωρέιτε παραμεθόριος. Έχω καλύψει και με το παραπάνω τον χρόνο που προβλέπεται στην παραμεθόριο. Θέλω να λάβω μέρος στις τοπικές εκλογές στην κοινότητα μου στα Χανια. Θα δικαιουμε μετάθεση στον τόπο μου αν με εκλέξουν? Σας ευχαριστω.

   Εφόσον εκλεγείτε θα έχετε δικαίωμα μετάθεσης στην περιοχή του Δήμου σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Χρυσούλα Σαρμπάνη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Χρυσούλα Σαρμπάνη Καλή σας ημέρα, Το ερώτημα μου είναι το εξής : Είμαι μόνιμη υπάλληλος στην Περιφέρεια Ηπείρου (αιρετή). Διορίστηκα πριν από 13 χρόνια μέσω ΑΣΕΠ σε κατηγορία ΤΕ Διοικητικού - Λογιστικού. Κατόπιν, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή (ορκίστηκα τον Δεκέμβρη του 2017) και κατέθεσα το πτυχίο μου για να αλλάξω κατηγορία. Βγήκε το ΦΕΚ για τη μετάταξή μου πρόσφατα και αναμένω τη νέα μισθοδοσία μου. Μου λένε οι αρμόδιοι της Διοίκησης ότι υπάρχει νομοθετικό κενό και ότι θα μπω σε κατώτερο κλιμάκιο και ότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από Επίτροπο. Θεωρώ παράλογο να ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορείτε να με διαφωτίσετε ; Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Με εκτίμηση

   

  Δυστυχώς είναι έτσι.Το υφιστάμενο νομοθετικό κενό προσπάθησε να το καλύψει μια γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους,όμως η θετική (για την αντίστοιχη περίπτωση) γνωμοδότηση ΔΕΝ έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό (προφανώς λόγω κόστους-βλέπε μνημόνια).

  Για καλή σας τύχη,όμως,χειρίζομαι εδώ και λίγους μήνες αντίστοιχη περίπτωση ενός υπαλλήλου σε Πανεπιστήμιο. και έχουμε ήδη προσφύγει στο Συνήγορο του Πολίτη,ζητώντσς να μεσολαβήσει.Η αίτησή μας εξετάζεται και μάλλον θα έχουμε μια ισχυρή παρέμβαση από πλευράς του Συνηγόρου,που θα οδηγήσει μάλλον σε νομοθετική ρύθμιση.Σας προτείνω να κάνετε και σεις το ίδιο (δηλ.αναφορά στο Συνήγορο) για την ενίσχυση της πίεσης.Αν θέλετε μπορούμε να σας βοηθήσουμε.Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά για τα περαιτέρω.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΗΛΙΑΣ ΚΟΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Είμαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας του Νομού Ημαθίας. Μπορώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής σε άλλη εκλογική περιφέρεια; π.χ. του Νομού Γρεβενών που διαμένω μόνιμα;Που θα ψηφίσω στις εκλογές; Στη Βέροια ή στα Γρεβενά;

  Μπορείτε να είστε υποψήφιος βουλευτής σε όποια εκλογική περιφέρεια θέλετε.Με την κατάθεση της υποψηφιότητάς σας αποκτάτε και τη δυνατότητα να ψηφίσετε στην εκλογική περιφέρεια της υποψηφιότητας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Καμπαξης Σπυριδων

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Καμπαξης Σπυριδων δικαιουμαι ως Δημοτικος Υπαλληλος την αποσπαση μου σε Προξενειο;

  Δυστυχώς, οι υπάλληλοι των ΟΤΑ δεν μπορούν να αποσπαστούν σε υπηρεσίες του ΥΠΕΞ.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Κωνσταντία Καρατζαφέρη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κωνσταντία Καρατζαφέρη Παρακαλώ θα ήθελα να σας ρωτήσω πόση άδεια δικαιούται εκπαιδευτικός του δημοσίου που είναι εκλεγμένος επικεφαλής της αντιπολίτευσης σε δήμο με 6.000 κατοίκους περίπου

  Παρακάτω σας παραθέτω  την κείμενη νομοθεσία και την ειδική εγκύκλιο σε συνάρτηση με ειδική γνωμοδότηση του ΝΣΚ-σχετική με τις ΄άδειες αιρετών ΟΤΑ για την ενημέρωσή σας.

  Δυστυχώς δεν προβλέπεται για την ιδιότητά σας ειδική άδεια.

  Εγκύκλιο για την ενημέρωση για αποδοχή από τον Υπουργό Εσωτερικών της αριθµ. 226/2017 Γνωµοδότησης του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους, εκδόθηκε από το ΥΠΕΣ.

  Ειδικότερα στην εγκύκλιο, σημειώνεται:

  Σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε η αριθ. 226/2017 Γνωµοδότηση του Ε’ Τµήµατος του Νοµικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών.

  Σύμφωνα µε την ανωτέρω Γνωμοδότηση:

  α) Για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 άρθρου 93 του ν. 3852/2010, προκειμένου να ληφθεί η ειδική άδεια για την διευκόλυνση των καθηκόντων των σε
  αυτή αναφερομένων αιρετών, η οποία εκτείνεται καθόλη την διάρκεια της θητείας τους, στην έννοια των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων των ν.π.δ.δ., των υπαλλήλων κρατικών ν.π.ι.δ. και των δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και των υπαλλήλων των λοιπών ν.π.ι.δ. περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν υπηρετούν, με εξαίρεση αυτών που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

  β) Για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 5 άρθρου 93 του ν. 3852/2010, προκειμένου να ληφθεί η ειδική άδεια για την διευκόλυνση των καθηκόντων των σε
  αυτή αναφερομένων αιρετών, περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν υπηρετούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπηρετούν
  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου . ΑΔΑ:

  γ) Για την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 5 άρθρου 93 του ν. 3852/2010, ο συνολικός χρόνος της ειδικής αδείας, ορίζεται σε 60 και μέχρι 30 ημέρες, αντιστοίχως, κατά περίπτωση, πλην, η κρίση της υπηρεσίας, προκειμένου να χορηγήσει την άδεια, πρέπει να στηρίζεται στα επί μέρους στοιχεία της συμβάσεως, ιδίως δε στον χρόνο αυτής, σε συνδυασμό με την συμβατικώς σκοπούμενη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και την αρχή της αναλογικότητας.

  Την ως άνω Γνωμοδότηση μπορείτε να αναζητήσετε στον ιστότοπο του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους.

  _______________________________________________________________________________________

   

   

  (άρθρο 93 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης)

  Ειδική άδεια κατά τη διάρκεια της θητείας των αιρετών του δήμου που έχουν την υπαλληλική ιδιότητα

   

  1. Στους δημάρχους, αντιδημάρχους και προέδρους δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων, καθώς και στους προέδρους συνδέσμων, των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι άνω των διακοσίων χιλιάδων (200.000) κατοίκων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπών ΝΠΙΔ χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους. Οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και στον συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

  2. Την ειδική άδεια του παρόντος Άρθρου λαμβάνουν υποχρεωτικά τα ανωτέρω πρόσωπα ανεξαρτήτως υποβολής σχετικής αίτησης. Το χρονικό διάστημα χρήσης της θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.

  3. Οι εισφορές επί των αποδοχών της θέσης των αιρετών της παραγράφου 1 που αντιστοιχούν στον ασφαλισμένο αιρετό, βαρύνουν τον προϋπολογισμό του οικείου δήμου, ενώ οι τυχόν εισφορές που αντιστοιχούν στον εργοδότη βαρύνουν τον προϋπολογισμό του φορέα από τον οποίο προέρχεται. Για τους υπαλλήλους των λοιπών ΝΠΙΔ το σύνολο των εισφορών τους βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικείου δήμου.

  4. Με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθορίζεται, η διαδικασία καταβολής των εισφορών, επί των αποδοχών της οργανικής θέσης, στους οικείους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

  5. Στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων που έχουν την ιδιότητα της παραγράφου 1 του παρόντος χορηγείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης ειδική άδεια εξήντα (60) ημερών κατ’ έτος επιπλέον της κανονικής και με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν είναι δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι ή πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων. Με τις ίδιες προϋποθέσεις χορηγείται ειδική άδεια μέχρι τριάντα (30) εργάσιμες ημέρες, κατ’ έτος, επιπλέον της κανονικής τους άδειας, στους προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, καθώς και στους προέδρους των Συνδέσμων Δήμων. Ειδική άδεια εξήντα (60) ημερών λαμβάνουν, επίσης, και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων και τριάντα (30) ημερών οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων. Η ειδική άδεια των εξήντα (60) και τριάντα (30) ημερών μπορεί να χορηγείται και τμηματικά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες μετά από σχετική αίτηση του αιρετού. Η άδεια αυτή χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία του αιρετού και το χρονικό διάστημα χρήσης της θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.

  6. Οι ρυθμίσεις των προηγούμενων παραγράφων εφαρμόζονται και για όσους είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ., μέλη Δ.Ε.Π Πανεπιστημίων και Ε.Π.Τ.Ε.Ι. περιλαμβανομένων και του ειδικού και επιστημονικού προσωπικού, καθώς και για αναπληρωτές καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής.

  7. Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς το δήμο όπου εξελέγησαν.

  (άρθρο 93 νόμου 3852/2010 ΦΕΚ τεύχος Α 87 Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης)  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΛΑΩΡΑΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΛΑΩΡΑΣ Είμαι εκλεγμένος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας και Δημοτικός υπάλληλος. Δικαιούμαι άδεια συμμετοχής στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου; Μήπως υπάρχει κάποια διευκρινιστική εγκύκλιος; γιατί δεν περιλαμβάνεται στη νομοθεσία η περίπτωση αυτή. Ευχαριστώ.

  Δυστυχώς, δεν υφίσταται καμιά πρόβλεψη για το ζήτημά σας,πέραν της γενικής αρχής ότι η δημόσια υπηρεσία παρέχει σχετική διευκόλυνση κατά τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΗΣ Η 2ετης θητεία του 7μελούς ΔΣ της πρωτοβαθμιας Συνδικαλιστικής οργάνωσης μας έληξε στις 26 Ιαν.2018. Ζητήθεικε και έλαβε παράταση εως 30 Μαίου λόγω παραίτησης μελών Εξελεγχκτικής Επιτροπής. Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί Εκλογοαπολογιστική συνέλευση όποτε δεν προλαβαίνει να κάνει εκλογές όπως οριζει το καταστατικό σε 30 ημερες από την εκλογοαπολογιστική μέχρι 30 Μαίου. ΕΡΩΤΗΜΑ: Υπάρχουν νομικές συνέπειες για τα μελη του ΔΣ και πως μπορουν τα υπόλοιπα μελη να προκυρήξουν εκλογές αν φέρει σκόπιμα κώλυμα η Πρόερδος του ΔΣ;

  Πο απαοτούμενες ενέργειες είναι σύνθετες και απαιτούν ειδική γνώση των διατάξεων του καταστατικού της οργάμωσης.

  Γιαυτό πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό εργατολόγο δικηγόρο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γιάννης Σαββίδης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γιάννης Σαββίδης Χαίρετε! Είμαι καθηγητής πανεπιστημίου και επιθυμώ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να κατέλθω ως υποψήφιος. Ισχύει για τους ακαδημαϊκούς εξαίρεση από την υποχρέωση παραίτησης; Και, εφόσον εκλεγώ, μπορώ να ασκώ και τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, ή πρέπει υποχρεωτικά να τεθώ σε προσωρινή αναστολή; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ

  ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΩΛΥΜΑ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Παπαδοπούλου Σοφία

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Παπαδοπούλου Σοφία Είμαι εκλεγμένη αντιδήμαρχος χωρίς να είμαι δημόσιος υπάλληλος και παράλληλα είμαι έγκυος. Δοθέντος του γεγονότος οτι δεν θέλω να παραιτηθώ από την ιδιότητα μου, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ειδικής αδείας ή αδείας άνευ αποδοχών ? Και αν ναι, ποιο είναι το μέγιστο διάστημα απουσίας που προβλεπεται?

  Δεν υπάρχει σχετική νομοθετική πρόβλεψη άδειας για τους αντιδημάρχους.

  Εναπόκειται αποκλειστικά  στον Δήμαρχο να ρυθμίσει το ζήτημα και μπορεί- κατά τη γνώμη μου νόμιμα- να σας χορηγήσει άδεια άνευ αποδοχών για λίγους μήνες.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης


  Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
  Μετάβαση στη σελίδα

  Γράψτε την ερώτησή σαςΝέα από τον Κόσμο Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Όσον αφορά τους Ρομά, το ψήφισμα αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των ανιθαγενών Ρομά στην Ευρώπη, που συχνά περιθωριοποιούνται...

Τεχνολογία - Ειδήσεις Adoptable storage: Το Android Pie στις Samsung συσκευές θα επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών στην SD κάρτα

Adoptable storage: Το Android Pie στις Samsung συσκευές θα επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών στην SD κάρτα

Το Android Pie για τα Galaxy S9 και Galaxy Note 9 θα φέρει στις Samsung συσκευές ένα χαρακτηριστικό που γνωρίσαμε στο Android πριν από περίπου τρία...

Αθλητικά νέα Με «ατσάλινη» άμυνα, η ΑΕΚ υπέταξε τη Λιετκαμπέλις

Με «ατσάλινη» άμυνα, η ΑΕΚ υπέταξε τη Λιετκαμπέλις

H AEK παρά τις απουσίες στην περιφέρεια, καταθέτοντας ψυχή στα τελευταία λεπτά και χάρις στην καταπληκτική της άμυνα, επιβλήθηκε 65-59 της...

Κύπρος - Ειδήσεις Ένας μικρός παράδεισος μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό

Ένας μικρός παράδεισος μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό

Ένας μικρός παράδεισος βρίσκεται μόλις 20 λεπτά από τη Λεμεσό, μεταξύ των χωριών Άγιος Μάμας και Καπηλειό. Ένα γεφύρι ξεχασμένο στον χρόνο, άγρια...

Επισκέψεις στο eklogika
Το eklogika.gr στο εξάμηνο, από 1-1-2018 έως 30-6-2018, δέχτηκε 12.633.437 επισκέψεις, από 1.457.156 μοναδικούς επισκέπτες, με 38.388.699 pageviews. Δείτε τα  Στοιχεία του Google analytics

Ειδήσεις για θέματα υγείας Ξανθός: Χρειάζονται 15.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

Ξανθός: Χρειάζονται 15.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

«Χρειάζονται 15 χιλιάδες προσλήψεις στο ΕΣΥ για να λειτουργήσει εύρυθμα σε βάθος πενταετίας» υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Υγείας Τις δυσκολίες που...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο κιθαρίστας των Aerosmith Τζόι Πέρι

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο κιθαρίστας των Aerosmith Τζόι Πέρι

Ο κιθαρίστας του αμερικανικού ροκ συγκροτήματος Aerosmith Τζόι Πέρι εισήχθη εσπευσμένα...

Ειδήσεις για το αυτοκίνητο IAME World Finals 2018: Ξεχώρισε στα 6τάχυτα ο Λιβέρης

IAME World Finals 2018: Ξεχώρισε στα 6τάχυτα ο Λιβέρης

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον πρώτο του μόλις αγώνα στην ταχύτερη όλων κατηγορία καρτ 6 ταχυτήτων, και μάλιστα σε παγκόσμιο τελικό, έκανε ο νεαρός...

Νέα της HELEXPO 28 γκαλερί, 450 καλλιτέχνες, 1.500 έργα, 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτ στην 3η Art Thessaloniki Fair Τιμώμενος Καλλιτέχνης ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis

28 γκαλερί, 450 καλλιτέχνες, 1.500 έργα, 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα πρότζεκτ στην 3η Art Thessaloniki Fair Τιμώμενος Καλλιτέχνης ο διεθνούς φήμης γλύπτης Takis

Με 28 γκαλερί που θα αντιπροσωπεύσουν περισσότερους από 450 καλλιτέχνες μέσω 1.500 έργων, με 5 μουσειακές εκθέσεις και πάνω από 20 παράλληλα...

Πολιτικά άρθρα Αρθροσκοπήσεις και η «Θεωρία της Προσόδου»

Δημήτρης Μάρδας Η επεμβατική αρθροσκόπηση αποτελεί μια μέθοδο διαγνωστική και χειρουργική ταυτόχρονα. Πραγματοποιείται σε κλινικές νοσοκομείων και...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας εντός και εκτός Ελλάδας

Πάνος Σκουρολιάκος Η χώρα μας, κουβαλώντας την κληρονομιά της ίδρυσης της Εκκλησίας της Ελλάδος από τους Βαυαρούς διαφεντευτές του νέου ελληνικού...

Δείτε όλο το άρθρο
O Tάκης Τσουκαλάς δεν είναι καλτ, είναι ένας καθημερινός ρατσιστής

Νίκος Σταματίνης πάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, δημοσίων προσώπων καλύτερα, με ενός είδους ακαταλόγιστο που προκύπτει από το γεγονός ότι...

Δείτε όλο το άρθρο
Πέραν των τηλεοπτικών μεταληθειών

Γιάννης Πανούσης «Ηθική στάση αρετής και συντροφικότητας» Μίμης Χριστοφιλάκης, «Η εύνοια του Δράκου» Σε ποιό  θεωρητικό/ιδεολογικό νόημα...

Δείτε όλο το άρθρο
Χρίσμα από τον «οικονομικό παράγοντα» πήρες;

Στο κόμμα της ΝΔ από τη μέρα που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αλήθεια ότι σημειώθηκαν συχνά «γκάφες» και προβληματικοί χειρισμοί που άλλοτε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για το Action 24 (19-10-2018) Προβάδισμα 9,7 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Rass για λογαριασμό του «Action 24».  ... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ (18-10-2018) Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται, σύμφωνα με την εταιρεία Pulse , το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Αγροτικά Νέα Η Ελλάδα «χάνει» και η Ευρώπη «κερδίζει» στην παραγωγή κρασιού Η Ελλάδα «χάνει» και η Ευρώπη «κερδίζει» στην παραγωγή...

Μειωμένη κατά 10,48% σε σύγκριση με το 2017 εκτιμάται ότι θα είναι η φετινή παραγωγή κρασιού για τη χώρα μας,...

Πολιτιστικά Νέα Στο φως για πρώτη φορά η αρχαία Τενέα Στο φως για πρώτη φορά η αρχαία Τενέα

Οικιστικά κατάλοιπα της αρχαίας Τενέας εντοπίστηκαν πρώτη φορά στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο του...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνεδριάζει η Σύγκλητος του Παν. Δυτ. Μακεδονίας για τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Συνεδριάζει η Σύγκλητος του Παν. Δυτ. Μακεδονίας για τη...

Το ζήτημα της συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα απασχολήσει την αυριανή συνεδρίαση της Συγκλήτου...

Τουρισμός - Ειδήσεις Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών Νέοι θησαυροί του ιστορικού Φαραώ Τουταγχαμών

Τεράστιας αξίας τα νέα ταφικά αριστουργήματα που εμπλούτισαν τη συλλογή του νέου μουσείου που θα βρίσκεται...

Επιστήμη - ειδήσεις Έλληνας στην αποστολή της NASA στην Ανταρκτική για μετεωρίτες (video) Έλληνας στην αποστολή της NASA στην Ανταρκτική για...

Ένας Έλληνας καθηγητής, ο Γιάννης Μπαζιώτης, συμμετείχε στην ομάδα των επιστημόνων, που επί 80 ημέρες...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...