Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Συχνές ερωτήσεις

  Ερώτηση από Βογιατζόγλου Αργυρώ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Βογιατζόγλου Αργυρώ Ειμαι εκπαιδευτικός του δημοσίου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος. Σε πιθανή αντιδημαρχία μπορώ να διαλέξω τον μισθό μου ως εκπαιδευτικός ή τον μισθό αντιδημάρχου;; Υπάρχει κατι άλλο που πρέπει να γνωρίζω; Ευχαριστώ

  Θα επιλέξετε,φυσικά,τον μεγαλύτερο μισθό.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Νίκος Μελάς

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Νίκος Μελάς Καλησπέρα σας. Έχω συμμετάσχει στον Δήμο μου στις δημοτικές εκλογές που έγιναν φέτος στον συνδυασμό που βγήκε πρώτος και θα αναλάβει την δημαρχεία. Εγώ ήρθα πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο.Αναλαμβάνω αυτοδικαίως κάποια θέση αντιδημάρχου ή Πρόεδρου δημοτικού συμβουλίου ή όλα κρίνονται από την πρόταση του Δημάρχου; Τι θα συμβαίνει σε περίπτωσή που ο νέος Δήμαρχος που αναλαμβάνει, θα παραιτηθεί; Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

  Είναι αποκλειστικό προνόμιο του Δημάρχου ο ορισμός των Αντιδημάρχων.Πρόεδρος του Δ.Σ. εκλέγεται συνήθως ο προτεινόμενος από την παράταξη του Δημάρχου,χωρίς να απαγορεύεται και άλλη πρόταση.Είναι θέμα συσχετισμού δύναμης εντός του Δ.Σ.Αν ο Δήμαρχος παραιτηθεί τότε εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του ο νέος Δήμαρχος-αντικαταστάτης.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΩΤΗ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΕΛΕΝΗ ΜΗΛΙΩΤΗ Έχω τα εξής ερωτήματα: 1) για την απόσπαση μόνιμου δημοσίου υπαλλήλου σε θέση ειδικού συνεργάτη Δημάρχου, το άρ.163,παρ.3 του Ν.3584/07 αναφέρει: "αξιόλογη επαγγελματική εμπειρία ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία ανάλογη με το αντικείμενο απασχόλησης", δηλ. θα πρέπει να υπάρχει προϋπηρεσία σε ΟΤΑ ή η εμπειρία αποδυκνείεται και από καθήκοντα που έχω ασκήσει στην υπηρεσία μου, που είναι ανάλογα με τα καθήκοντα που θα ασκήσω στο Δήμο; και 2) ειδικός σύμβουλος Δημάρχου μπορεί να γίνει γενικός γραμματέας του ίδιου Δήμου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  1.Δεν είναι υποχρεωτικό η εμπειρία να έχει αποκτηθεί σε ΟΤΑ,μπορεί να αποκτηθεί οπουδήποτε αρκεί να είναι συναφής με το αντικείμενο.

  2.Γ.Γ. Δήμου μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει τα κατά νόμο προσόντα, δεν μπορεί όμως να έχει ταυτόχρονα και θέση ειδικού συμβούλου.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος σε τράπεζα και έχω εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος. Σε περίπτωση που αναλάβω χρέη αντιδημάρχου υπάρχει ειδική άδεια για όλη την διάρκεια της θητείας ή αν ισχύουν οι 60 η 30 ημέρες ειδικής άδειας. Ο δήμος έχει πλυθησμό 60000. Τέλος αν δικαιούμαι και τους δύο μισθούς. Ευχαριστώ

   

  1.Οι ειδικές άδειες των αιρετών-ιδιωτικών υπαλλήλων δεν προβλέπονται ρητά.Έχει γίνει δεκτό ότι υπέρ αυτής της κατηγορίας αιρετών.όπως εσείς,υπάρχει  η ειδική άδεια απουσίας την ημέρα που συνεδριάζει το ΔΣ που είναι υποχρεωτική και μπορεί να μεγεθυνθεί σε δύο ανάλογα.Δεν υπάρχει άλλη ειδική άδεια,παρά μόνον για τους δημόσιους υπαλλήλους.

  2.Δεν υπάρχει μισθός αντιδημάρχου.Είναι αποζημίωση,προσδιοριζόμενη αναλόγως με το μισθό του Δημάρχου, κατά τη γνώμη μου δε (υπάρχουν και αντίθετες γνώμες) δικαιούσθε στη λήψη και των δύο απολαβών.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Μιλτιάδης Γκουτζιομήτρος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μιλτιάδης Γκουτζιομήτρος Έχω εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος, αλλά δουλεύω ως αναπληρωτής καθηγητής Ββάθμιας κάθε χρόνο, δικαιούμαι μετάθεση ή απόσπαση στην έδρα του Δήμου μου και βάσει ποιας Νομοθεσίας;

  Ως αναπληρωτής δεν δικαιούσθε απόσπασης.Κατά την διαδικασία, όμως, του ετήσιου διορισμού σας αν ζητήσετε λόγω της θέσης σας ως αιρετού να τοποθετηθείτε σε θέση αναπληρωτή στο Δήμο σας,αυτό θα γίνει δεκτό.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γιώργος Κενουδης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γιώργος Κενουδης Ποια διαδικασία θα ακολουθήσει ένας δημόσιος υπάλληλος εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος κοινότητας ώστε να είναι κατοχυρωμένος και παρών σε κάθε συνεδρίαση?Ο πρόεδρος σε κοινότητα 7μελη τι μισθό λαμβάνει?

  Η παρουσία του προσώπου είναι πάντοτε φυσική. Δηλ. προσέρχεται στη συνεδρίαση και προσυπογράφει την παρουσία του στο σχετικό πρακτικό.

  Όσο για το μισθό (δεν είναι μισθός,είναι αποζημίωση) εξαρτάται από τον πληθυσμό του Δήμου,τον προϋπολογισμό του και άλλες παραμέτρους. Ρωτήστε την οικονομική υπηρεσία του Δήμου σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΜΠΡΕΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΜΠΡΕΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΎ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ Η ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΑΡΧΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ

  Δεν απαιτείται καμιά δημοσιότητα προ της πρόσληψης Μετά την πρόσληψη απαιτείται.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Ιωάννης Αλιμπακης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Ιωάννης Αλιμπακης Είμαι εκλεγμένος σύμβουλος τοπικού δημοτικού συμβουλίου Δήμου Έδεσσας. Δικαιούμαι κάποιες μέρες άδεια από Την πυροσβεστική υπηρεσία μου που βρίσκεται στο Πειραιά.

  Αναζητήστε την 226/2017 Γνωµοδότηση του Ε’ Τµήµατος του Νοµικού Συμβουλίου του Κράτους σχετική με τις άδειες των αιρετών ΟΤΑ.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Αλεξανδρος Χαριζανος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Αλεξανδρος Χαριζανος Καλησπερα.Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερωτηση. Εχω εκλεχθει ως κοινωτικός σύμβουλος στο Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στη Σίνδο. Επισης ειμαι υποψηφιος για προεδρος Κοινοτητας Αυτή τη στιγμή είναι να βγει προκήρυξη για ειδικούς φρουρούς. Αν μπω στους ειδικούς φρουρούς θα δικαιουμαι τη μεταφορά σετμημα της θεσσαλονικης για όσο διάστημα είμαι εκλεγμένος ;

  Για όσο διάστημα είστε εκλεγμένος δικαιούσθε απόσπαση σε τμήμα πλησίον της έδρας του Δήμου σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Δημητρίου Γιάννης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Δημητρίου Γιάννης Καλησπέρα σας. Είμαι μόνιμος εκπαιδευτικός και εκλέχτηκα Δημ. Σύμβουλος. Μου προτάθηκε από τον Δήμαρχο η προεδρία της ΔΕΥΑ. Ο μισθός μου σαν εκπ/κος είναι περίπου 1.000 € ενώ τα έξοδα παράστασης του προέδρου 800 €. Ερώτησεις : α. Δικαιούμαι και το μισθό και τα έξοδα παράστασης μαζί; β. Δικαιούμαι ειδική άδεια 60 ημερών από την υπηρεσία μου; Ευχαριστώ.

  1.Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι συντρέχουν και τα δύο ποσά (εφόσον δεν υπερβαίνουν τον ανώτατο μισθό). Πλην όμως υποστηρίζονται και άλλες απόψεις. Ζητείστε τη γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου σας.

  2.Δικαιούσθε την άδεια,όπως εγώ ερμηνεύω την με αριθμό 226/2017 Γνωµοδότηση του Ε’ Τµήµατος του Νοµικού Συμβουλίου του Κράτους.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Μιχαήλ Τριανταφύλλου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μιχαήλ Τριανταφύλλου Καλησπέρα σας!Είμαι δημόσιος υπάλληλος και υπηρετώ εκτός του δήμου που εκλεχθηκα τοπικός σύμβουλος... έχω το δικαίωμα να αποσπαστω στον τόπο που έχω εκλεγεί οποιαδήποτε στιγμή επιθυμώ ( για παράδειγμα και μετά από ένα χρόνο που είμαι εκλεγμένος) ή υποχρεωτικά από την έναρξη της θητείας την 1η Σεπτεμβρίου? Ευχαριστώ!

  Δικαιούσθε απόσπασης μετά από αίτησή σας,την οποία μπορείτε να ασκήσετε οποτεδήποτε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Πασχάλης Τερζής

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Πασχάλης Τερζής Καλημέρα σας Είμαι επιτυχών με την 3κ/2018 σε δήμο της Αθήνας και θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι απόσπαση ή μετάθεση σε δήμο της Θεσσαλονίκης πριν τη διετία λόγω εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος και ποια η διαδικασία για να γίνει αυτό ; Ευχαριστώ Τερζής Πασχάλης

  Η σχετική νομοθεσία για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει ρύθμιση. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι δικαιούσθε απόσπασης, όπως όλοι οι αιρετοί.

  Δοκιμάστε ,δεν έχετε να χάσετε τίποτε. Υποβάλετε αίτηση απόσπασης στον φορέα σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΝΤΑΒΑ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΝΤΑΒΑ Καλησπερα. Έχω εκλεγεί προεδρος τοπικης κοινοτητας σε χωριό κάτω των 300 στα Γρεβενά. Εργάζομαι στο ΕΚΑΒ Σαμου- παραμεθοριος- και δεν εχω υπογράψει δεκαετια. Θα γίνει η απόσπαση μου κανονικα για τη διάρκεια της θητείας μου; Διαβάζω σε εσας πως από παραμεθοριο δεν γίνεται απόσπαση! Πώς ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα να βάζω υποψήφιος; και επειτα να λειτουργώ τα καθήκοντά μου από μακριά; * υπάρχει περίπτωση να μην γίνει η απόσπαση και να κάνω αίτηση για την πλησιέστερη παραμεθοριο περιοχή; στην Καστοριά και να εργάζομαι εκεί; Από παραμεθοριο σε παραμεθοριο ισχύει δηλαδή;

  Σας παραθέτω παρακάτω τη διάταξη της παρ.7.του άρθρου 93  του ν.3852/2010

   

  ".......Δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτηση τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς το δήμο όπου εξελέγησαν. Για τους υπηρετούντες σε παραμεθόριες περιοχές η παρούσα διάταξη έχει ισχύ μόνο για μετάθεση ή απόσπαση αποκλειστικά σε άλλη παραμεθόρια περιοχή.

  Όπως είναι φανερό μπορείτε να ζητήσετε απόσπαση μόνο για άλλη παραμεθόριο περιοχή πλησιέστερη στην έδρα του Δήμου που είστε αιρετή.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Χασιώτη Ελένη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Χασιώτη Ελένη Εϊμαι εκλεγείσα κοινοτική σύμβουλος και δικαιούμαι απόσπαση στα διοικητικά όρια του Δήμου όπου έχω εκλεγεί. Μετά την ορκομωσία η αίτηση μου για την απσσπαση που γίνεται, Στον φορέα που υπηρετώ, στο Υπουργείο, η στην υπηρεσία που θέλω να αποσπασθώ? Ευχαριστώ πολύ

  Η αίτηση υποβάλλεται στον φορέα-Υπηρεσία σας. Θα διαβιβασθεί στο αρμόδιο όργανο των αποσπάσεων.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γαβριήλ Ταχτατζόγλου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γαβριήλ Ταχτατζόγλου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου σε Δήμο με πληθυσμό 20.000-100.000 κατοίκους που είναι εν ενεργεία υπάλληλος ΝΠΙΔ (Γ.Ν.Θ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ) δικαιούται αντιμισθία ή πρέπει να επιλέξει μεταξύ αυτής ή των αποδοχών του;

  Δικαιούται αντιμισθίας,που δεν είναι μεγάλη, πάντα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το μισθό του. Και λαμβάνεται ολόκληρη,όταν το άθροισμά τους δεν υπερβαίνει το επιτρεπτό ανώτατο όριο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης


  Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
  Μετάβαση στη σελίδα

  Γράψτε την ερώτησή σας

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (18-11-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 9,8%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 (15-11-2021) Δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1. Προβάδισμα ΝΔ με 12,5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo


Ενημερώθηκε για το σχέδιο της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τη σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια