Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Συχνές ερωτήσεις

  Ερώτηση από Μαρία Αντωνόπουλου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μαρία Αντωνόπουλου Καλησπέρα σας, είμαι υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζαςκαι έχω εκλεγεί στο τοπικό συμβούλιο του δήμου δικαιούμαι άδεια από την εργασία μου για την συμμετοχή μου στα συμβούλια και την επιτροπή ?αν ναι, Πόσες μέρες ανά μήνα ? Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο.. άρθρο κλπ που το τεκμηριώνει? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

   

  1.Το βασικό και κύριο θεσμικό πλαίσιο είναι ο Κώδικας της Αυτοδιοίκησης.

  2.Δεν προβλέπεται ειδική άδεια για τον απλό τοπικό σύμβουλο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Σουμουντζιογλου Κυριακή

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Σουμουντζιογλου Κυριακή Είμαι εκλεγμένη κοινοτική - τοπική σύμβουλος σε κοινότητα 4. 900 ψηφοφόρων.Ήθελα να μάθω αν δικαιουμε την ειδική άδεια 39 ημερών λόγω εκλογής.. Στην υπηρεσία μου μου λένε όχι γτ αυτή η άδεια είναι για τους προέδρους η τους τοπικούς εκπροσώπους. Ευχαριστώ

  Είναι ορθή η απάντηση της Υπηρεσίας σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Τσομπανίδης Γιώργος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Τσομπανίδης Γιώργος Είμαι αστυνομικός εκλεγμενος τοπικός σύμβουλος σε κοινότητα που ανήκει σε Δήμο όπου υπάρχει αστυνομικό τμήμα στο οποίο επιθυμώ να αποσπαστώ λόγο της εκλογής μου. Πως μπορώ να τοποθετηθω στο ΑΤ του Δήμου που έχω εκλεγεί και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση που βρίσκεται στην πόλη? Καθώς η αίτηση στην υπηρεσία μου για την απόσπαση αναφέρει την αστυνομική διεύθυνση και όχι τον τόπο εκλογής μου. Αναφέρει κάπου ο νόμος για υποχρεωτική απόσπαση στον Δήμο όπου έχω εκλεγεί ώστε να κάνω ξεχωριστή αναφορά? Ευχαριστώ

  Υποχρεωτική είναι μόνο η απόσπαση στο τόπο που ασκεί ο αιρετός τα καθήκοντά του. Όχι η υπηρεσία. Αυτή εξαρτάται από τους αρμόδιους αυτής (υπηρεσιακά συμβούλια,οργανικές θέσεις κλπ.). Δεν μπορείτε να τους υποχρεώσετε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Ευαγγελία

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Ευαγγελία Εχω εκλεγεί πρόεδρος σε κοινότητα κατω των 300 κατοίκων. Eιμαι δημόσιος υπάλληλος στον κλαδο της υγείας και υπηρετώ σε παραμεθόριο νησί 9,5 χρονια. Για τον διορισμό μου δεν ειχα κανει χρήση του νομου 4250/2014 αρθρο 36. Όταν ζητησα μετάθεση η απόσπαση απο την υπηρεσία μου μου είπε οτι βαση της τελευταίας τροποποίησης του νόμου δικαιουμε μονο σε παραμεθόριο περιοχή οποτε και αναγκαστικά δέχτηκα θεση η οποία ειναι 120λμ μακρια απο την εδρα του Δήμου που εχω εκλεγεί. Υπαρχει τροπος αμφισβητησης του νομου ?και.πως μπορω να κινηθώ?

  Ο νόμος καθορίζει τη διαδικασία της απόσπασης και-δυστυχώς για σας-δεν έχετε άλλο τρόπο απόσπασης.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΤΙΛΙΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΤΙΛΙΓΑΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟς ΚΟΙΝΟΤΗΤΑς ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΜΑΙΟ .....ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΕΙΟ ΔΗΜΟ ΥΨΟΥς 12,500 Ε...ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ,,ΚΑΙ ΛΗΓΕΙ ΟΚΤΩΜΒΡΙΟ.ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟς ...ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Η ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ?

  Η νομιμότητα της άσκησης καθηκόντων αιρετού  από πλευράς του συγκεκριμένου προσώπου, εφόσον αυτά που ισχυρίζεστε ισχύουν, θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη Δοίκηση της Περιφέρειάς σας, εφόσον προσφύγετε σε αυτήν.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γεωργίου θωμας

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γεωργίου θωμας Καλημέρα,οι αναπληρωτές πρόεδροι,σε κοινότητες άνω των 300κατοικων δικαιούνται τις ίδιες άδειες με τους προέδρους;υπηρετώ στην Ελ αστυνομία, ξέρετε πόσος χρόνος χρειάζεται για να βγει η απόσπαση μου για το δήμο,από την υπηρεσία; ευχαριστώ να είστε καλά.

   

  1.Δεν δικαιούνται τις ίδιες άδειες.

  2.Ο χρόνος ολοκλήρωσης της απόσπασης κυμαίνεται ανάλογα με την Υπηρεσία.Ορισμένες ενεργούν ταχύτατα (π.χ.δίμηνο) και άλλες πολύ περισσότερο.

  3.Η απόσπαση γίνεται,κατά τη διατύπωση του νόμου,στην έδρα του Δήμου,αν,φυσικά υφίσταται ομοειδής υπηρεσία,στην περίπτωσή σας της ΕΛ.ΑΣ.

  Αν δεν υπάρχει τέτοια στο Δήμο που είστε αιρετός,φυσικά,θα αποσπαστείτε στην εγγύτερη προς το Δήμο σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Φωτιος Παυλοπουλος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Φωτιος Παυλοπουλος Το 2015 είχα καταδικαστη σε 3 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Έχει λήξη η ποινή προσπαθώ να μπω ξανά στους εκλογικούς κατάλογους αλλά από το υπ. εσωτερικών πάω στην Ευελπίδων , αλεξανδρας μέχρι και στο υπουργείο δικαιοσύνης αλλά δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα.

  Να προσφύγετε άμεσα στον Συνήγορο του Πολίτη και θα δικαιωθείτε


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ O Πρόεδρος ΝΠΔΔ του Δήμου(π.χ πρόεδρος Πνευματικού κέντρου) πρέπει υποχρεωτικά να είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος?Σύμφωνα με τον νέο νόμο

  Δεν είναι απαραίτητο να είναι αιρετός,αρκεί να επιλεγεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ Να κάνω την ερώτηση μου πιο σωστά..Πρόεδρος Δημ.Συμβουλίου σε Δήμο κάτω των 100.000 κατοίκων εν ενεργεία Δημόσιος Υπάλληλος σε Ν.Π.Δ.Δ. δικαιούται αντιμισθίας; Εκτός τις άδειας των 60 ημερών;

  ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΤΑ (ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ).

   

  Κατ’ εξουσιοδότηση της  παραγράφου 2 του άρθρου 22 του Ν.4354/15 εκδόθηκε η ΚΥΑ 54698/05.10.2018 (ΦΕΚ 4704/22.10.2018 τεύχος Β’), καθορίζονται οι  αποδοχές αιρετών οργάνων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αυτές των γενικών γραμματέων των δήμων.

  Ο νόμος ορίζει:

  .....“H αντιμισθία των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Προέδρων των Περιφερειακών Συμβουλίων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεύτερου βαθμού, καθώς και των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων και των Γενικών Γραμματέων των Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.”

   

   

  Στην σχετική ΚΥΑ 54698/05.10.2018 (ΦΕΚ 4704/22.10.2018 τεύχος Β’) ορίζεται:

  .........Καθορίζουμε τις αποδοχές αιρετών οργάνων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αυτές των γενικών γραμματέων των δήμων, ως ακολούθως:

  1. α) Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το εβδομήντα δύο τοις εκατό (72%) των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το πενήντα τέσσερα τοις εκατό (54%) των ανωτέρω αποδοχών.

  β) Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το πενήντα τοις εκατό (50%) της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το είκοσι ένα τοις εκατό (21%) αυτής.

  γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 92 του ν. 3852/2010.

  δ) Οι αποδοχές που δικαιούνται να εισπράττουν οι γενικοί γραμματείς των δήμων, καθορίζονται ως ποσοστό 65% επί της αντιμισθίας του οικείου δημάρχου.

  Οι μηνιαίες αποδοχές των προαναφερόμενων γενικών γραμματέων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι κατώτερες των αντίστοιχων αποδοχών των υπαλλήλων ειδικών θέσεων 1ου βαθμού, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά.
  Πέραν των ανωτέρω αποδοχών, στους εν λόγω γενικούς γραμματείς καταβάλλεται και η οικογενειακή παροχή, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται κάθε φορά από τις κείμενες διατάξεις.

  2. α) Η αντιμισθία του περιφερειάρχη είναι ισόποση με το ενενήντα τοις εκατό (90%) των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

  β) Στον αντιπεριφερειάρχη καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη και στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου καταβάλλεται αντιμισθία ίση με το είκοσι έξι και τριάντα εκατοστά τοις εκατό (26,3%) της αντιμισθίας του περιφερειάρχη.

  γ) Η αντιμισθία που δικαιούνται τα ανωτέρω αιρετά όργανα, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 181 του ν. 3852/2010.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΕΛΕΝΗ.Α

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΕΛΕΝΗ.Α γεια σας.ειμαι δημοσιος υπάλληλος (νοσηλευτρια) με οργανικη θεση σε νοσοκομειο της Αθηνας ειμαι εκλεγμενη σε κοινοτητα μεγαλου δημου(από 1/9/2014 εως 31/8/2019 ) και αποσπασμενη εκει. απο τον μαρτιο του 2016 οπου και ολοκληρωθηκε η διαδικασια της αποσπασης.ξαναεκλεχθηκα στις δημοτικες εκλογες του 2019.απο 1/9/2019 εως 31/12/2023. μου ζητηθηκε να ξαναγυρίσω στην οργανικη μου θεση εως οτου τελειωσει η διδικασια της αποσπασης που ξεκιναει από την αρχη με νεα αιτηση μου.πρεπει να γυρισω;που μπορω να στηριχθω για να παραμείνω εκει που είμαι εκλεγμενη ;

  Κάθε εκλογή σας σε θέση αιρετής για να ενεργοποιήσει το δικαίωμα της απόσπασης απαιτεί νέα αίτηση και νέα απόφαση απόσπασης.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Υφαντής Απόστολος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Υφαντής Απόστολος Καλησπέρα , θα ήθελα καί εγώ με την σειρά μού να θέσω ένα ερώτημα. Είμαι υπάλληλος στον ΔΕΔΔΗΕ σε παραμεθόριο περιοχή αλλά δεν έχω 10ετη δέσμευση ούτε έχω κάνει χρήση εντοπιότητας. Στις πρόσφατες εκλογές εκλεχθηκα μέλος τοπικού συμβουλίου σε δήμο της Αθήνας. Δικαιούμαι απόσπαση η κάποιες άδειες, αν όχι υπάρχει τρόπος διεκδίκησης αυτών; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

  Το νομικό καθεστώς της ΔΕΔΔΗΕ (ανώνυμη εταιρεία θυγατρική της ΔΕΗ) καθορίζει κατά τη γνώμη μου και τη δυνατότητα απόσπασής σας.

  Εκτιμώ ότι θα έχετε δυσκολία να επιτύχετε την απόσπαση που αποτελεί προνόμιο υπέρ των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα  ως αιρετών.

  Δεν γνωρίζω τι λέει ο κανονισμός κατάστασης του προσωπικού της εταιρείας.Παρόλα αυτά εσείς να προσπαθήσετε, με την βοήθεια του συνδικαλιστικού σας φορέα.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γιάννης Νικολόπουλος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γιάννης Νικολόπουλος Άτομο που εργάζεται με σύμβαση έργου ( μπλοκακι) ή με τίτλο κτήσης σε ερευνητικό πρόγραμμα ΝΠΠΔ μπορεί να εργαστεί παράλληλα ως ειδικός σύμβουλος σε ΟΤΑ;

  Αν η σύμβαση έργου σχετίζεται με το δημόσιο ή με νπδδ δεν μπορεί να είναι παράλληλη.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ Νικος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΑΓΡΙΜΑΚΗΣ Νικος Είμαι εν ενεργεία Δημόσιος Υπάλληλος Αν τοποθετηθώ Πρόεδρος Δημοτικου Συμβουλίου θα συνεχίσω να παίρνω τον μισθό μου και τις Αποδοχές του Προέδρου Δ. Σ.;;η όχι...

  Θα πρέπει να επιλέξετε μία αντιμισθία από τις δύο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Κεφαλάς Ευστάθιος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κεφαλάς Ευστάθιος Ποση ειδικη αδεια δικαιούνται οι πρόεδροι κοινοτητων ανω των 300 κατοίκων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Ευχαριστώ.

  Κατά την κείμενη νομοθεσία την προβλεπόμενη ειδική άδεια εξήντα (60) ημερών λαμβάνουν, επίσης, και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων και τριάντα (30) ημερών οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.

  Η ειδική άδεια των εξήντα (60) και τριάντα (30) ημερών μπορεί να χορηγείται και τμηματικά, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, μετά από σχετική αίτηση του αιρετού.
  Η άδεια αυτή χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία του αιρετού και το χρονικό διάστημα χρήσης της θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΠΑΠΑΠΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΔΕ Δ/ΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ( ΙΔΑΧ) ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ? 1) ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ή ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ή 2) ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΩ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ή ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ Η ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ 3)Εάν δικαιούμαι ειδική άδεια απο την υπηρεσία μου

   

  1.Έχουμε πει πολλές φορές ότι η απόσπαση ή μετάθεση αιρετού αφορά τον ίδιο φορέα.Στην περίπτωσή σας τον ΕΦΚΑ.Αν ο Δήμος που εκλεχτήκατε δεν έχει ΕΦΚΑ,τότε η απόσπαση ισχύει για τον κοντινότερο Δήμο που έχει ΕΦΚΑ.

  2.Μπορείτε να αποσπαστείτε σε βουλευτικό γραφείο, όχι σε γραφείο αντιπεριφερειάρχη.

  3.Ως δημοτικό Σύμβουλος δικαιούσθε μόνο άδεια συμμετοχής σε δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση).


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης


  Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
  Μετάβαση στη σελίδα

  Γράψτε την ερώτησή σας

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Ανακοινώθηκε το Realme Q3s με Snapdragon 778G, 144Hz οθόνη, και 5.000mAh μπαταρία

19/10/2021 - 13:37:39 -

Το Realme GT Neo 2T είναι εδώ με 120Hz Super AMOLED, Dimensity 1200, και 64MP τριπλή κάμερα

19/10/2021 - 13:22:18 -

Πέντε μέτρα για να αντιμετωπιστεί η δημογραφική κρίση ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης

19/10/2021 - 13:04 - Τα πέντε νέα μέτρα κοινωνικού περιεχομένου που προωθεί άμεσα το υπουργείο Εργασίας και...

Ανοίγει μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

19/10/2021 - 12:47 - Η αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης έχει ξεκινήσει και...

Γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού ζητά ο Γ. Βαρουφάκης

19/10/2021 - 12:28 - Τη γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού ζητά, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (30-9-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 11.1%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (26-9-2021) Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Προβάδισμα ΝΔ με 11.4%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0

AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0


Στις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) στην καθημερινότητα μας τα επόμενα χρόνια εστίασε κατά τη...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια