Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Συχνές ερωτήσεις

  Ερώτηση από ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ καλησπέρα σας θα ήθελα σας παρακαλώ να μάθω αν στα ψηφοδέλτια για τις Δημοτικές εκλογές ανάμεσα σε όνομα και επίθετο μπαίνει παύλα όπως στην ανακύρηξη του Πρωτοδικείου. Ευχαριστώ πολύ

  Δεν είναι απαραίτητη και δεν απαιτείται παύλα.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΚΟΛΛΑΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΚΟΛΛΑΡΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Καλημέρα σας. Είμαι δικηγόρος Αθηνών και έχω διορισθεί αναπληρωματική δικαστική αντιπρόσωπος στις Κυκλάδες. Έχω κώλυμα εξαιτίας λόγων υγείας. Τί επιπτώσεις θα έχω αν δεν παραλάβω το διορισμό μου;

  Μπορεί να εμπλακείτε σε πιθανότητα ποινικής δίωξης λόγω της άρνησης.Σας προτείνω να επισκεφθείτε τον Άρειο Πάγο και προσκομίζοντας το σχετικό δικαιολογητικό να ζητήσετε αντικατάσταση.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΑΜΠΡΟΥ διορίστηκα δικαστ αντιπρ σε παρακειμενο δημο καρδιτσας επειτα απο αιτηση που ειχα κανει πριν βαλω υποψηφιοτητα για δημοτικη συμβουλος στο δημο μου σημερα η προισταμενη της εισαγγελιας μου ειπε οτι δεν θα μου παραδωσει τον διορισμο μου γιατι εχω κωλυμα της ειπα οτι δεν της προσκομιζω βεβαιωση κωλυματος για εξαιρεση διοτι ειμαι σε αλλο δημο υποψηφια...το εκλογικο τμημα που διοριστηκα αφορα δημοτικες κοινοτικες εκλογες ειναι δηλαδη Β...γιατι να χω κωλυμα?

  Η γνώμη μου είναι ότι η κ.Εισαγγελεύς δεν έχει δικαίωμα άρνησης.Απευθυνθείτε στο αρμόδιο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους Τμήμα του Αρείου Πάγου ή ζητήστε την παρέμβαση του κ.Εισαγγελέα Εφετών.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΒΟΠΗ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΒΟΠΗ Κατέρχομαι ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος . Δεν υπέβαλα Αίτηση Προτίμησης , αλλά ούτε και Αίτηση Εξαίρεσης από Δικαστικός Αντιπρόσωπος. Διορίσθηκα Δικαστικός Αντιπρόσωπος σε άλλο Δήμο , του ίδιου Νομού . Έχω κώλυμμα ?!

  Όχι,δεν έχετε κώλυμα


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Σαπουνάς Εμμανουήλ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Σαπουνάς Εμμανουήλ Γεια σας.εκανα αιτηση για ψηφο απο το εξωτερικο για τις ευρωεκλογες! Αλλα τελικα θα ειμαι ελλαδα θα μπορω να ψηφισω η εχω απο κλειστει απτον καταλογο?

  Να εισέλθετε στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή "ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ' και δείτε αν παραμένετε στον εκλογικό κατάλογο στην Ελλάδα.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Τ.Γ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Τ.Γ Γεια σας!Ειμαι υποψηφια για συμβουλος τοπικης κοινοτητας και εργαζομαι ως νοσηλευτρια.Δικαιουμαι ειδικη αδεια απο την εργασια μου την ημερα των εκλογων?(26/05/2019)

  Καμιά άδεια δεν προβλέπεται για υποψηφίους,υπάρχει ειδική εκλογική άδεια μόνον για ετεροδημότες προς άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Γιάννης Καρατασάς

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Γιάννης Καρατασάς Καλησπέρα σας! Δημόσιος υπάλληλος που διορίζεται γραμματέας εφορευτικής επιτροπής εκτός νομού (340 χλμ. από την κατοικία του) δικαιούται άδεια και αν ναι, τι είδους άδεια; Εμπίπτει στις εκλογικές άδειες; Σας ευχαριστώ θερμά!

  Ουδείς διορίζεται γραμματέας εφορευτικής επιτροπής. Όλοι οι γραμματείς επιλέγονται από τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Με την έννοια αυτή δεν είναι υποχρεωτική η ανάληψη των καθηκόντων του γραμματέα. Γι αυτό και δεν προβλέπεται ειδική εκλογική άδεια.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Σατραζάνη Ελένη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Σατραζάνη Ελένη Καλησπέρα σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Η ερώτηση μου είναι η εξής: μπορεί κάποιος ο οποίος είναι υποψήφιος για δημοτικός σύμβουλος να είναι Γραμματέας δικαστικού αντιπροσώπου στις αυτοδιοικητικές?

  Δεν μπορεί να είναι μόνον σε εκλογικό τμήμα του Δήμου που είναι υποψήφιος.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΠΑΣΟΥΡΗ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΣΤΕΦΑΝΗ ΜΠΑΣΟΥΡΗ Είμαι δικηγόρος και τελώ σε αναστολή. Παρακαλώ ενημερώστε με αν υπάρχει θέμα να είμαι δικαστικός αντιπρόσωπος στις επερχόμενες εκλογές και που αυτό προβλέπεται.

  Η άποψή μου είναι ότι μπορείτε να διορισθείτε. Ο νόμος δεν εξαιρεί τους εν αναστολή τελούντες δικηγόρους από τον διορισμό.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΝΙΚΗ Κ.

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΝΙΚΗ Κ. Ειμαι υποψηφια σύμβουλος στις περιφερειακές εκλογές Ανατολικής Αττικής και διορίστηκα δικαστική αντιπρόσωπος Εκλογικής Περιφέρειας της Β2' ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ σε τμήμα Β'. Υπάρχει κώλυμμα ανάληψης καθηκόντων δικαστικού αντιπροσωπου;

  Εφόσον το εκλογικό τμήμα του διορισμού σας αφορά περιφερειακές εκλογές (που είστε υποψήφια) η άποψή μου είναι ότι έχετε κώλυμμα.

  Σε κάθε άλλη περίπτωση μπορείτε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Κλαίρη Χαλιώτη

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κλαίρη Χαλιώτη Γειά σας! Ο συζυγος μου διορίστηκε δικαστικός αντιπρόσωπος στη Λεσβο ενώ είχε δηλώσει περιοχή προτίμησης τον Δήμο Διονύσου . Εγώ κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Διόνυσο. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτο έπαιξε ρόλο ή είναι τυχαία η κλήρωση .ευχαριστώ

  Δεν μπορώ να το γνωρίζω, μάλλον ήταν τυχαίο.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΑΚ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΑΚ Καλησπέρα, Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι δικαιούνται κάποια άδεια την επόμενη μέρα των εκλογών; Αν ναι με ποιο φεκ παρακαλω; Ευχαριστω

  Δεν υπάρχει δυνατότητα τέτοιας άδειας,εκτός αν σας δώσουν από την κανονική σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Εμμανουηλ Παπαϊωάννου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Εμμανουηλ Παπαϊωάννου Διορίστηκα δικαστικός αντιπρόσωπος ενώ είμαι σε άδεια στο εξωτερικό απο το 1994 !! Δεν γνωρίζω τι συνέβη άλλα για λόγους επαγγελματικούς και προσωπικούς δεν μπορώ να έρθω στην Ελλάδα στις 26/5. Τι μπορώ να κάνω για να απαλλαγώ του διορισμού μου χωρίς να έχω συνέπειες ;

  Δυστυχώς δεν είστε ο μόνος. Προφανώς οι δικηγορικοί σύλλογοι στείλανε μαζικά όλα τα ονόματα-χωρίς σημείωση του κωλύματος.

  Και ο Α.Π. τους διόρισε όλους ανεξαιρέτως.

  Προτείνω:

  1.Να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο Τμήμα του ΑΠ-νομίζω το Α 1- με τηλέφωνο και mail,επισυνάπτοντας κάποιο δηλωτικό της μόνιμης απασχόλησής σας στο εξωτερικό, συνοδευόμενο από αίτημα να αντικατασταθείτε.

  2.Το ίδιο στο Δικηγορικό σας Σύλλογο.

  Αν δεν πετύχει,επικοινωνήστε μαζί μου με νέο mail.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΑΚΗΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΕΚΙΑΡΑΚΗΣ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ

  Σε ειδική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ διευκρινίζεται πως για το  διάστημα των εκλογών ΟΤΑ (δηλαδή μεταξύ της 26ης Απριλίου και της 1ης Σεπτεμβρίου) δεν θα προωθούνται αιτήματα που αφορούν σε διορισμούς ή προσλήψεις προσωπικού πάσης φύσεως καθώς και αιτήματα που αφορούν σε υπηρεσιακές μεταβολές του προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, συμπεριλαμβανόμενων και των αιτημάτων απόσπασης ή μετάταξης υπαλλήλων του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Φενια Ψυχογιου

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Φενια Ψυχογιου Είμαι αξιωματικός της αεροπορίας. Μπορώ στις επικείμενες εκλογές να είμαι γραμματέας;

  Οχι.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης


  Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
  Μετάβαση στη σελίδα

  Γράψτε την ερώτησή σας

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Ένας εύπορος άνω των 60 μπορεί εύκολα να εξαγοράσει την άρνησή του να εμβολιαστεί, επεσήμανε ο Α. Τσίπρας

01/12/2021 - 23:29 - Για εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας έκανε λόγο ο πρόεδρος...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

01/12/2021 - 22:08 - Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας. Υπέρ της αρχής του...

Να ζυγίσουν οι πολίτες ποιο είναι το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης, ζήτησε ο Χ. Καστανίδης

01/12/2021 - 22:03 - «Το στοίχημα της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου είναι εάν αδιαφανείς μηχανισμοί και εξωθεσμικά...

Την επόμενη εβδομάδα η δωρεάν διάθεση self test στο σύνολο του πληθυσμού, είπε ο Θ. Πλεύρης

01/12/2021 - 21:30 - Τη στήριξη και τη συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων για την επιχείρηση ιχνηλάτισης την...

Το Farming Simulator 22 πούλησε πάνω από 1.5 εκ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του

01/12/2021 - 21:25:18 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (18-11-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 9,8%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 (15-11-2021) Δημοσκόπηση της Marc για τον ANT1. Προβάδισμα ΝΔ με 12,5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε με το δ.σ. της ΔΕΘ-Helexpo


Ενημερώθηκε για το σχέδιο της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τη σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια