Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

 1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
 2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
 3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Συχνές ερωτήσεις

  Ερώτηση από ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΚΛΕΓΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ .ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗς ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?

  Ο δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του να γίνει προμηθευτής του Δήμου.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Δημήτριος Πρίφτης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Δημήτριος Πρίφτης ΕΙΜΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΙ ΕΧΩ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΕΦΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥ;

  Δικαιούσθε τοποθέτηση σε μονάδα της περιοχής σας -εφόσον υπάρχει- ή στην κοντινότερη μονάδα, ανάλογα με την ειδικότητά σας.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Αλέξανδρος Τζιμούλης

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Αλέξανδρος Τζιμούλης Καλησπέρα. Είμαι πρόεδρος τοπικής Κοινότητας και θέλω να ρωτήσω το εξής. Η κοινότητα μας έχει ετησίως περίπου 50.000 ευρώ εισπράξεις από ακίνητη περιουσία τα οποία διαχειρίζεται ο οικείος δήμος.Υπαρχει νομοθεσία που ορίζει ότι τα συγκεκριμένα χρήματα είναι μόνο για έργα της τοπικής κοινότητας ή εναπόκειται στην ευχέρεια του εκάστοτε δημάρχου; Ευχαριστώ.

  Υπάρχει ευχέρεια στο Δήμαρχο,αλλά κατά τη γνώμη μου είναι καταχρηστική. Κάθε απόφαση διάθεσης του ποσού αυτού εκτός Κοινότητας είναι μη νόμιμη καιακυρωτέα στα διοικητικά Δικαστήρια,ως κείμενη εκτός χρηστής διοίκησης.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Ι.Δ.

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Ι.Δ. Κατείχα θέση Προϊσταμένης Διεύθυνσης σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύεται από Υπουργείο έως τον Ιούλιο 2018. Το επίδομα θέσης ευθύνης από 1/1/2016 έως 30/6/2018 ήταν 450 Ευρώ;

  Η ερώτησή σας δεν σχετίζεται με θέματα αυτοδιοίκησης ή πολιτικής


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από stella kazaka

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη stella kazaka προεδροσ κοινοτητασ μπορει να εργαστει σε δημοτικη επιχειρηση ΑΕ του ιδιου δημου ποθ ανηκει η κοινοτητα με συμβαση εργασιασ ορισμενου χρονου

  Όχι,όσο είναι αιρετός


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΣΤΑΘΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΣΤΑΘΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΕΙΜΑΙ ΙΔΑΧ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ ΑΝ ΒΑΛΩ ΥΠΟΨΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023 ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΩ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΟΥ;;;;

  Μπορείτε, εφόσον εκλεγείτε και εφόσον ισχύει τότε η ίδια νομοθεσία, να αποσπαστείτε στον τόπο κατοικίας σας, αν διαθέτει ίδια υπηρεσία με αυτήν που εργάζεστε. Αλλιώς η απόσπασή σας θα γίνει στην κοντινότερη στην κοινότητά σας  ομοειδή υπηρεσία, για όσο καιρό θα είστε αιρετός. Δεν μπορείτε να μετατεθείτε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΞΗΡΟΜΕΡΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΞΗΡΟΜΕΡΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χαίρεται! Είμαι σωφρονιστικός με σύμβαση ΙΔΟΧ υπηρετώ στα Τρίκαλα.Καταγωμαι από ένα χωριό της Μαγνησίας στο οποίο έχω εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος είναι χωριό 540 κατοίκων.Η απόσπαση μου έγινε τον Δεκέμβριο του 2019 αποσπαστηκα στην κοντινότερη υπηρεσία του δήμου που έχω εκλεγεί και η σύμβαση μου λήγει τέλος Γενάρη του 2020.Το ερώτημα μου είναι το εξής. Καθώς θα γίνει ανανέωση της σύμβασης μου στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να ξαναγυρίσω στα Τρίκαλα να ξανακάνω τα χαρτιά για την απόσπαση μου η θα συνεχίσω από εδώ που είμαι τώρα ... Βασικά που ήμουν καθώς η σύμβαση έληξε 27/1 και θα ανανεωθεί κοντά στης 20/2

  Αν γίνει ανανέωση της σύμβασης που υφίσταται (και όχι νέα σύμβαση),κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται  νέα διαδικασία απόσπασης.Αλλά δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι τη γνώμη μου την ασπάζεται η γραφειοκρατία της υπηρεσίας σας.!


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Αναστασια Τσαμανδουρα

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Αναστασια Τσαμανδουρα Καλησπέρα θα ήθελα να ενδιαφερθειτε λιγάκι με το θέμα κινητικοτητας των νοσηλευτών δηλαδή όταν υπάρχει συνηπηρετηση με το σύζυγό να γίνεται μετάθεση κ όχι αποσπαση διότι η οργανική θέση παραμενει δεσμευμένη άσκοπα γτ αυτό το άτομο δε πρόκειται ποτέ να επιστρέψει.....με αποτέλεσμα να μην φαίνονται ουσιαστικά οι κενές θέσεις ενός νοσοκομείου κ οι ανάγκες που υπάρχουν από νοσηλευτές κ δε θα μπορούν κ άλλοι να μετατεθούν γιατί δε θα υπάρχει κενή οργανικη

   

  Το θέμα σας δεν είναι νομικό και ως εκ τούτου αδυνατώ να έχω γνώμη.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Μύλου Στεφανία

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μύλου Στεφανία Είμαι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος στο Δήμο όπου διαμένω. Επίσης είμαι μόνιμη δημόσιος υπάλληλος του κλάδου Τ.Ε. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ και υπηρετώ σε υπηρεσία που βρίσκεται σε άλλο δήμο. Μπορώ να ζητήσω απόσπαση σε άλλη υπηρεσία στο δήμο όπου έχω εκλεγεί εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχη με την δικιά μου; Ευχαριστώ!!

  Δυστυχώς δεν μπορείτε να αποσπαστείτε στο Δήμο που είστε αιρετή.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Απέργης Ανδρέας

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Απέργης Ανδρέας Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.Μπορω να συμμετάσχω και στην δημοτική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την ιδιότητα όμως του απλού πολίτη

  Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή σας. Ανατρέπεται η πρόθεση του νομοθέτη που επιθυμεί ξεχωριστή εκπροσώπηση του Δήμου και των πολιτών.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΦΕΛΙΜΕΓΚΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΦΕΛΙΜΕΓΚΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ Είμαι εκλεγμένη τοπική σύμβουλος σε Δήμο.Παρακαλώ ενημέρωστε με εαν έχω δυνατότητα και εαν υπάρχει κώλυμα να εργαστώ στο δήμο όπου είμαι εκλεγμένη με πρόγραμμα κοινοφωλούς απασχόλησης ή εποχιακό ή ακόμα και αν μπορώ να συμμετεχω σε περίπτωση πλήρωσης μόνιμης με προκήρυξη στο Δήμο όπου είμαι ήδη εκλεγμένη. Ευχαριστώ

  Ο αιρετός σε ένα Δήμο δεν μπορεί να συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης με τον Δήμο του.Μπορείτε να συμμετέχετε σε προκήρυξη υπό τον όρο ότι θα έχετε παραιτηθεί.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Μιχάλης Ψύχας

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Μιχάλης Ψύχας σε πολιτιστικο συλλογο ,στις αρχαιρεσιες του ,χρειαζεται παρουσια νομικου;

  Όχι,δεν είναι απαραίτητη


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από Κεφαλάς Ευστάθιος

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Κεφαλάς Ευστάθιος Σύμφωνα με τον κλεισθενη οι κοινοτητες πλεον δεν διαχωρίζονται σε δημοτικες και τοπικες παρα μονο σε κοινοτητες ανω των 300 κατοικων και κατω των 300 κατοικων. Είμαι Πρόεδρος της κοινότητας Ξηρονομης του δημου Θήβας με μόνιμους κατοίκους 663, ταυτόχρονα είμαι και δημοσιος υπαλληλος. Ποση ειδικη αδεια δικαιουμε για την ασκηση των καθηκόντων μου. Επι Καλλικράτη ως πρόεδρος τοπικης κοινότητας ελάμβανα 30 μερες ειδικη αδεια. Ευχαριστώ.

  Διαβάστε την απάντησή μου στον κ.ΒΕΛΕΝΤΖΑ ΓΙΩΡΓΟ.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Αιρετος δημοσιος υπαλληλος που μεταταχθηκε υποχρεωτικα σε αλλο υπουργειο λογω μετακινησης του συνολου της Γ.Δ/νσης που υπηρετει, εντος των οριων της εκλογικης του περιφερειας υπαρχει τροπος αποφυγης της μετακινησης.

  Δυστυχώς δεν προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία η μεμονωμένη μη μετακίνηση,εφόσον όλη η οργανική μονάδα μετακινήθηκε.


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης

  Ερώτηση από ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Καλησπέρα. Είμαι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και συγκεκριμένα εντεταλμένος δημ σύμβουλος πρασίνου και παιδικών χαρών. Ειμαι δημόσιος υπάλληλος ΝΠΔΔ. Δικαιούμαι επιπρόσθετη άδεια πέραν αυτών που δικαιούμαι οταν διεξάγονται Δημ Συμβούλια και επιτροπές σε ημέρες και ώρες εργασίας; Ευχαριστώ

  Λόγω της συχνότητας των ερωτημάτων σχετικά με τις άδειες των Αιρετών Δημοσίων υπαλλήλων παραθέτω παρακάτω όλες τις ισχύουσες σχετικές ρυθμίσεις.

  ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ  ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ (παρ.8 αρ.93 ν.3852/2010, όπως ισχύει σήμερα)

  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι οποίοι είναι υπάλληλοι του δημόσιου (και του ιδιωτικού) τομέα έχουν δικαίωμα να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ή των Επιτροπών του Δήμου στις οποίες είναι μέλη, εφόσον διεξάγονται σε εργάσιμες ώρες και ημέρες.

  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή της αντίστοιχης Επιτροπής χορηγεί στους Δημοτικούς Συμβούλους, που εμπίπτουν στις ανωτέρω κατηγορίες, βεβαίωση συμμετοχής στη συνεδρίαση, για την υπηρεσία ή τον εργοδότη.

  Τα ανωτέρω ισχύουν και για α) τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, β) του Διοικητικού Συμβουλίου, των Εκτελεστικών Επιτροπών και των Εποπτικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων(ΠΕΔ), καθώς επίσης γ) της Εκτελεστικής Επιτροπής Συνδέσμων ΟΤΑ με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων.

  Σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ.5 του αρ.93 του ν.3852/2010 ως ισχύει, Δημοτικοί Σύμβουλο ιΔήμων που είναι υπάλληλοι του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα και υπηρετούν ή κατοικούν σε δημοτικές κοινότητες που εκτείνονται στην περιφέρεια ενός νησιού δικαιούνται να απουσιάζουν από την εργασία τους για 2 ημέρες, περιλαμβανομένης της ημέρας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις αυτού.

   

  ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ (παρ.1 αρ.93 ν.3852/2010, όπως ισχύει σήμερα)

  Στους α) Δημάρχους όλων των Δήμων, β) Αντιδημάρχους όλων των Δήμων, γ) Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, δ) Προέδρους Συνδέσμων των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι άνω των 200.000 κατοίκων, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπών Ν.Π.Ι.Δ., χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών για όλο το διάστημα της θητείας τους.

  Την  ειδική αυτή  άδεια λαμβάνουν υποχρεωτικά, ανεξάρτητα από την  υποβολή σχετικής αίτησης, όλα τα προαναφερθέντα πρόσωπα, με εξαίρεση τους παρακάτω  (τη λαμβάνουν κατόπιν αίτησής τους)α) Δημάρχους και Αντιδημάρχους, οι οποίοι είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ. σε Δήμους κάτω των 5.000 κατοίκων, β) Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, γ) Προέδρους Συνδέσμων ΟΤΑ των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι άνω των 200.000 κατοίκων.

  Το χρονικό διάστημα χρήσης της άδειας θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.  Για το δικαίωμα επιλογής αποδοχών οργανικής θέσης ή αντιμισθίας κατά τη διάρκεια της άδειας, σχετική είναι η παρ.5 του αρ.92 του ν.3852/2010.

   ΑΔΕΙΕΣ 60 ή 30 ΗΜΕΡΩΝ (παρ.5 αρ.93 ν.3852/2010 όπως ισχύει σήμερα)

  Χορηγείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης ειδική άδεια 60 ημερών.

  Στους  α) Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων με πληθυσμό κάτω των 100.000 κατοίκων, β) Προέδρους των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και γ) Προέδρους των Συνδέσμων ΟΤΑ των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι κάτω των 200.000 κατοίκων, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και σε εκείνους που είναι υπάλληλοι λοιπών Ν.Π.Ι.Δ.,

  Στα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που έχουν τις ανωτέρω ιδιότητες  χορηγείται από την υπηρεσία της οργανικής τους θέσης ειδική άδεια 60 ημερών κατ’ έτος επιπλέον της κανονικής και με την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν είναι Δήμαρχοι ή Αντιδήμαρχοι ή Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων. Με τις ίδιες προϋποθέσεις χορηγείται ειδική άδεια μέχρι 30 εργάσιμες ημέρες, κατ’ έτος, επιπλέον της κανονικής τους άδειας, στους Προέδρους των ΠΕΔ, καθώς και στους Προέδρους των Συνδέσμων Δήμων.

  « Ειδική άδεια 60 ημερών δικαιούνται και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων και 30 ημερών οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων » (παρ.5 αρ.93).

  Σημειώνεται πως η ειδική άδεια των 60 και 30 ημερών μπορεί να χορηγείται και τμηματικά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες μετά από σχετική αίτηση του Αιρετού.

  Η άδεια αυτή χορηγείται υποχρεωτικά από την υπηρεσία του  κάθε Αιρετού και το χρονικό διάστημα χρήσης της θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν.

  Σημειώνεται ακόμη ότι:

  Οι ανωτέρω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και «για όσους είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ., μέλη Δ.Ε.Π Πανεπιστημίων και Ε.Π.Τ.Ε.Ι. περιλαμβανομένων και του ειδικού και επιστημονικού προσωπικού, καθώς και για αναπληρωτές καθηγητές  μέσης εκπαίδευσης και δικηγόρους με σχέση έμμισθης εντολής», βάσει της παρ.6 του αρ.93.

  Στο αρ.31 «Ειδική άδεια αιρετών οπλιτών, υπαξιωματικών και ανθυπασπιστών στην Τοπική Αυτοδιοίκησης» του ν.4361/2016, όπως τροποποιήθηκε με το αρ.14 του ν.4609/2019, προβλέπεται ότι οι παρ.1 και 5 του αρ.93 του ν.3852/2010, εφαρμόζονται και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.  Ο χρόνος της προβλεπόμενης, από την παρ.1 του αρ.93 άδειας δεν υπολογίζεται για τις βαθμολογικές προαγωγές και μισθολογικές προσαυξήσεις των στρατιωτικών.

  Σημειώνεται τέλος, ότι:

  Σχετικά το εάν η ειδική άδεια Αιρετών αφορά και τους υπαλλήλους ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου), σύμφωνα με την με αριθμό 226/2017 πράξη  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, ισχύουν τα παρακάτω:

  -Για την εφαρμογή της παρ.1του αρ.93 (άδεια σε όλη τη θητεία) στην έννοια των αναφερόμενων υπαλλήλων περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν υπηρετούν, με εξαίρεση αυτών που υπηρετούν με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ,

  β) Για την εφαρμογή της παρ.5 του αρ.9 (άδεια ημερών) περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν υπηρετούν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που υπηρετούν με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ.

  Ο συνολικός χρόνος αυτής της ειδικής αδείας, ορίζεται σε 60 και μέχρι 30 ημέρες, αντίστοιχα, κατά περίπτωση, πλην όμως η κρίση της υπηρεσίας, προκειμένου να χορηγηθεί η άδεια, πρέπει να εδράζεται στα επί μέρους στοιχεία της σύμβασης, ιδίως στον χρόνο αυτής, σε συνδυασμό με την «συμβατικώς σκοπούμενη κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας και την αρχή της αναλογικότητας».


  Απαντήθηκε από:  Κώστας Μαμέλης


  Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
  Μετάβαση στη σελίδα

  Γράψτε την ερώτησή σας

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Να αφήσουν πίσω την ένταση παρά τις σημαντικές διαφορές, συμφώνησαν Κ. Μητσοτάκης και Τ. Ερντογάν

14/06/2021 - 18:46 - Περίπου μια ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο...

Χρήση του Astra Zeneca μόνο σε ηλικίες άνω των 60 ζητάει τώρα η Επιτροπή

14/06/2021 - 18:30 - H επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ηλικίες άνω των 60 ετών,...

Στα 472 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού – 18 νέοι θάνατοι και 353 διασωληνωμένοι

14/06/2021 - 17:40 - Σε 472 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν...

ΕΚΤΑΚΤΟ-Κορονοϊός: 472 νέα κρούσματα - 18 νεκροί, 353 οι διασωληνωμένοι - ΤΩΡΑ

14/06/2021 - 17:28:00 -

Ζάκυνθος: Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τους εκτελεστές - Οι κινήσεις πριν και μετά τη δολοφονία

14/06/2021 - 17:18:06 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Πολιτικά άρθρα Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

Δημήτρης Μάρδας

- T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα,...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

“Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

Αθανάσιος Πιστιόρλας

Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για τις διδακτορικές διατριβές νομικής. Είναι ο πρύτανης που έβαλε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών

Δημήτρης Μάρδας

Τ ο « Σχέδιο Ανάκαμψης » θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40 δις ευρώ, θα μας δώσει το « Πολυετές Δημοσιονομικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

Δημήτρης Μάρδας

Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι πανάκεια, θεωρούμενη ως η θεραπεία όλων των...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (26-5-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα ΝΔ με 13,9%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (24-5-2021) Δημοσκόπηση της Alco. Προβάδισμα ΝΔ με 13,2%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας


13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια