Οι συνεργαζόμενοι με το eklogika.gr δικηγόροι απαντούν δωρεάν σε μία ερώτηση κάθε χρήστη για θέματα, πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Για επιπλέον νομική υποστήριξη μπορείτε να απευθύνεστε στο Legallive.gr

 


 

Πως να βρείτε την απάντηση που θέλετε ή να υποβάλετε νέα ερώτηση

Οι νομικοί – συνεργάτες του eklogika.gr έχουν ήδη απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις για θέματα πολιτικής, εκλογών και αυτοδιοίκησης.

Πως μπορείτε να αναζητήσετε την ερώτηση – απάντηση που σας ενδιαφέρει:

  1. Στο πεδίο αναζήτησης μπορείτε να αρχίσετε να πληκτρολογείτε τις λέξεις - κλειδιά της ερώτησης που σας ενδιαφέρει (π.χ. άδεια για προεκλογικό αγώνα). Θα εμφανιστούν όλες οι κατηγορίες σχετικών καταχωρημένων ερωταπαντήσεων. Πατήστε GO για να δείτε τις ερωταπαντήσεις
  2. Από το φίλτρο “κατηγορίες” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις που αφορούν είτε “πολιτική” είτε ‘αυτοδιοίκηση’
  3. Από το φίλτρο “Νομικοί” μπορείτε να επιλέξετε μόνο τις ερωτήσεις – απαντήσεις συγκεκριμένου νομικού

Πως μπορείτε να υποβάλετε νέα ερώτηση

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και συμπληρώστε τα πεδία υποβολής ερώτησης

Αυτοδιοίκηση

Πατήστε πάνω σε κάθε ερώτηση για να δείτε την απάντηση. Μεταβείτε στο τέλος των ερωτήσεων – απαντήσεων για να υποβάλετε τη δική σας ερώτηση

Ερώτηση από ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ειμαι συνταξιουχος εθνικης τραπεζας.μπορω να ειμαι ταυτοχρονα και αντιδημαρχος η προεδρος δημοτ, συμβουλιου με αμοιβη?

Εάν αναλάβετε καθήκοντα αντιδημάρχου ή προέδρου δημοτικού συμβουλίου, θα εισπράττετε την αντιμισθία σας και το 30% της συντάξεώς σας. Ιδού η σχετική διάταξη του Άρθρου 8§14 ν. 2592/1998 :

Οι αναπροσαρμοζόμενες, οι ανακαθοριζόμενες και οι εφεξής κανονιζόμενες συντάξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 2512/1997 και του παρόντος νόμου, καθώς και οι συντάξεις των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα, όπως αυτός έχει οριοθετηθεί με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65Α'), που χορηγούνται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για όσους συνταξιούχους υπηρετούν ή προσλαμβάνονται σε θέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 58 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων και λαμβάνουν σύνταξη και αποδοχές συγχρόνως, καταβάλλονται μειωμένες κατά 70%, με εξαίρεση τις συντάξεις που καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις των νόμων 1897/1990 (ΦΕΚ 120 Α') και 1977/1991 (ΦΕΚ 185 Α'), τις εξ ιδίου δικαιώματος πολεμικές συντάξεις που καταβάλλονται με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Πολεμικών Συντάξεων, καθώς και τις εξ ιδίου δικαιώματος συντάξεις παθόντων στην υπηρεσία και εξ αιτίας αυτής” .

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από Δημητρης Αποστολιδης

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Δημητρης Αποστολιδης Ειμαι δημοτικος συμβουλος με 67% αναπηρια λογω καρκινου. Παιρνω αναπηρικη συνταξη απο συμψηφισμο Ικα και Τεβε 375€ το μηνα περιπου 5000€ το χρονο.Ερωτηση εαν γινω αντιδημαρχος θα μου κρατειται το 70% της συνταξης μου

Η αντιμισθία σας ως αντιδημάρχου θα είναι αυξημένη κατά 20%, λόγω της ιδιότητάς σας ως ατόμου με αναπηρίες (άρθρο 92§4 ν. 3852/2010). Ως προς τη σύνταξή σας , θα λαμβάνετε μόνο το 30% αυτής .

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από Λαγογιαννης Ιωάννης

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Λαγογιαννης Ιωάννης Κύριε Ζυγούρη Από διαγωνισμό ΑΣΕΠ Μαιο 2009 είχαμε προσληφθεί με τον προσωρινό πίνακα του Δήμου τον Σεπτέμβριο 2009, έχουν βγεί τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ και έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί στην Νομαρχία ακόμα για την ορκωμοσία. Η οργανική θέση που διεκδικώ μπορεί να καταργηθεί? και αν ναι τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Με εκτίμηση

Κατανοώ πλήρως την αγωνία σας και οφείλω να σας επισημάνω ότι η απάντηση που θα σας δώσω θα είναι νομική και μόνο. Δεν μπορώ να προγνώσω τους μελλοντικούς πολιτικούς χειρισμούς αυτού του προβλήματος ούτε τις ενδεχόμενες παρατυπίες των εμπλεκομένων στον διορισμό σας οργάνων. Ιδού λοιπόν πως έχει νομικώς το ζήτημα :

Από το Σύνταγμα συνάγεται ότι η μονιμότητα του δημοσίου υπαλλήλου ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι η θέση του δεν έχει καταργηθεί, δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 103§4εδ. α' Σ “οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι, εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν”. Συνεπώς, εάν καταργηθεί από τη νομοθετική ή την εκτελεστική λειτουργία η θέση του δημοσίου υπαλλήλου, τότε αυτός χάνει την εγγύηση της μονιμότητας. Ο ισχύων Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων (άρθρο 101) προβλέπει ότι σε περίπτωση κατάργησης της θέσης, ο δημόσιος υπάλληλος τίθεται σε διαθεσιμότητα , η οποία μπορεί να διαρκέσει μέχρι ένα έτος. Εντός αυτού του έτους ο δημόσιος υπάλληλος λαμβάνει το 75% των αποδοχών του και δικαιούται να μεταταγεί σε άλλη θέση. Εάν δεν μεταταγεί, τότε απολύεται. Η κατάργηση της θέσης αποτελεί έναν από τους πέντε λόγους απολύσεως (α. συμπλήρωση του ορίου ηλικίας β. υπηρεσιακή ανεπάρκεια γ. σωματική ή πνευματική ανικανότητα δ. κατάργηση θέσεως ε. συνταξιοδότηση).

Σχετικό είναι το άρθρο 200 του ίδιου Κώδικα, το οποίο έχει ως εξής : “Η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως με την κατάργηση της θέσης του απασχολούμενου. Αν μέσα σε ένα έτος από την απόλυση αυτή συσταθεί και πάλι η θέση που καταργήθηκε, ο απολυθείς προτιμάται για την κατάληψή της".

Ως προς την καθυστέρηση της ορκωμοσίας σας, θέτω υπόψη σας τα εξής : Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Κώδικα Προσωπικού δημοτικών υπαλλήλων “οι περιλαμβανόμενοι στον πίνακα διοριστέων διορί­ζονται υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και το αργότερο μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από την έκδοση των πινάκων διοριστέων”.

Ο διορισμός του δημοτικού υπαλλήλου γίνεται με απόφαση του Δημάρχου (23§1εδ. α) και περίληψη της πράξης διορισμού δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με μέριμνα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας (23§2). Στη συνέχεια ο διορισμός κοινοποιείται μέσα σε τριάντα ημέρες από τη δημοσίευσή του, με έγγραφο του δημάρχου που επιδίδεται στον διοριζόμενο ή αποστέλλεται στην κατοικία του επί αποδείξει (24§1). Με το έγγραφο κοινοποιήσεως τίθεται εύλογη προθεσμία στο υπό διορισμό άτομο να προσέλθει για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.

Τώρα διερωτώμαι τι έχει συμβεί στην υπόθεσή σας... Μήπως περίληψη της πράξης διορισμού σας (δηλ. της σχετικής απόφαση του Δημάρχου) δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως; Εάν ναι, πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες από τα όργανα της Περιφέρειας .

Η απάντησή μου θα είναι ανάλογη των στοιχείων που μού δίνετε, σύμφωνα άλλωστε με το παλιό ρητό των νομικών  “da mihi facta, dabo tibi ius”.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από ΚΟΡΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΚΟΡΑΚΑΣ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟΣΠΩΝΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Ν ΕΚΛΕΓΕΙ

Δεν έχω υπόψη μου κάποια διάταξη που κωλύει τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου να αιτηθεί την πρόσληψή του ως υπάλληλος άλλου ν.π.δ.δ. Βεβαίως, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου τελεί σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών. Συνεπώς, δεν μπορεί να εκπαιδευθεί ως εποχικός πυροσβέστης. Αν επιθυμεί να εκπαιδευθεί ως εποχικός πυροσβέστης πρέπει να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος ΔΣ λαμβάνει την αντιμισθία του και φυσικά δεν μπορεί να λάβει αποδοχές ως εποχικός πυροσβέστης.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Οταν ο Αντιδήμαρχος είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ ποιός πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές και με βάση ποιά υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με το άρθρο 93§2 ν. 3852/2010 οι εισφορές επί των αποδοχών του αντιδήμάρχου που αντιστοιχούν στον ασφαλισμένο αιρετό βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου, ενώ οι εισφορές που αντιστοιχούν στον εργοδότη βαρύνουν τον προϋπολογισμό του φορέα από τον οποίο προέρχεται. Εφόσον ο ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ δεν έχει εργοδότη, όλες οι εισφορές του βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από ΒΑΛΙΑ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΒΑΛΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ; ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αν πεθάνει δημοτικός σύμβουλος, ο Δήμαρχος ενεργώντας ως εκπρόσωπος του Δήμου και όχι ως επικεφαλής παρατάξεως, καλεί τους επιλαχόντες (αναπληρωματικούς) του ίδιου συνδυασμού ,κατά τη σειρά της εκλογής τους. Ο καλούμενος οφείλει να παρουσιασθεί εντός πέντε (5) ημερών αφότου ο Δήμαρχος του απευθύνει πρόσκληση και να ορκισθεί ενώπιον του Δημάρχου. Αν παραλείψει να παρουσιασθεί, ο Δήμαρχος καλεί τον επόμενο αναπληρωματικό κ.ο.κ. εως ότου πληρωθεί η θέση. Αν δεν είναι δυνατή η αναπλήρωση του αποθανόντος δημοτικού συμβούλου από αναπληρωματικούς που συμμετείχαν κατά την εκλογή στον ίδιο συνδυασμό, καλούνται οι αναπληρωματικοί των άλλων συνδυασμών, με τη σειρά της εκλογικής τους δύναμης. Δηλαδή πρώτα καλούνται οι αναπληρωματικοί του 1ου συνδυασμού, μετά του 2ου κ.ο.κ. Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος ενεργεί κατά δεσμία αρμοδιότητα και όχι κατά διακριτική ευχέρεια. Δεν έχει ο Δήμαρχος 13. περιθώρια εναλλακτικών λύσεων. Οφείλει να τηρήσει απαρέγκλιτα τη σειρά εκλογής των αναπληρωματικών, δίδοντας στον προσκαλούμενο αναπληρωματικό χρονικό περιθώριο πέντε (5) ημερών από την επίδοση της πρόσκλησης ώστε να παρουσιασθεί και να ορκισθεί. Τυχόν παραβίαση της σχετικής διαδικασίας (η οποία περιγράφεται στο άρθρο 55 του ν. 3852/2010) συνεπάγεται για τον Δήμαρχο ποινική ευθύνη (παράβαση καθήκοντος) και επιπλέον συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ; ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Η ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ

Σε κάθε οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής υπάρχει υποχρεωτικός αριθμός τακτικών μελών και αναπληρωματικών μελών της μειοψηφίας. Τα απουσιάζοντα μέλη της μειοψηφίας αντικαθίστανται από τα αναπληρωματικά μέλη της μειοψηφίας κατά τη σειρά της εκλογής τους. Συνεπώς. ένα τακτικό μέλος της μειοψηφίας μπορεί να αναπληρωθεί από ένα αναπληρωματικό μέλος της μειοψηφίας που δεν ανήκει κατ' ανάγκη στην ίδια παράταξη. Τα τακτικά μέλη της πλειοψηφίας αναπληρώνονται από αναπληρωματικά μέλη της πλειοψηφίας, κατά τη σειρά της εκλογής τους. Κατά τη συγκρότηση των οργάνων τα μέλη της πλειοψηφίας ανήκουν στην ίδια παράταξη, αλλά κατά τη διάρκεια της θητείας τους υπάρχει το ενδεχόμενο της διάσπασης της πλειοψηφούσας παρατάξεως. Το ενδεχόμενο αυτό δεν επηρεάζει τη σειρά εκλογής των αναπληρωματικών μελών , οπότε ένα απουσιάζον τακτικό μέλος της πλειοψηφίας θα αναπληρωθεί από αναπληρωματικό μέλος της πλειοψηφίας κατά τη σειρά της εκλογής του, ακόμη κι αν δεν ανήκει πια στην παράταξη στην οποία ανήκει το απουσιάζον μέλος. Αν το απουσιάζον μέλος δεν μπορεί να αναπληρωθεί από αναπληρωματικό μέλος της ίδιας μερίδος (πλειοψηφίας/μειοψηφίας) έχω την άποψη ότι δύναται να αναπληρωθεί από αναπληρωματικό μέλος της άλλης μερίδος.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από Δημήτρης Ζαγουρής

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Δημήτρης Ζαγουρής Είμαι υπάλληλος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μήλου και Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις βεβαιώσεις που αφορούν δημοτικούς ή αγροτικούς δρόμους, αν νομιμοποιείται ο Δήμαρχος να τις υπογράφει και αν όχι ποιος;

Νομιμοποιείται να τις υπογράφει ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου. Ο Δήμαρχος μπορεί να προβεί σε εξουσιοδότηση υπογραφής προς άλλο όργανο του Δήμου (Αντιδήμαρχο ή Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας).

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος

Ερώτηση από Ηλιοπούλου Μαρία

Μετάβαση στην ερώτηση του επισκέπτη Ηλιοπούλου Μαρία Μετά την τροπολογία,(νόμος 3966/2011) η νέα ρύθμιση του Α.93 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 έχει ως εξής: 2. Την ειδική άδεια του παρόντος άρθρου λαμβάνουν υποχρεωτικά τα ανωτέρω πρόσωπα ανεξαρτήτως υποβολής σχετικής αίτησης, εκτός των δημάρχων και αντιδημάρχων, οι οποίοι είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ. σε δήμους κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων, καθώς και των προέδρων δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων και των προέδρων συνδέσμων. Το χρονικό διάστημα χρήσης της θεωρείται πραγματικός χρόνος υπηρεσίας για όλα τα υπαλληλικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που απορρέουν. Τα ανωτέρω πρόσωπα στην περίπτωση που δεν λάβουν την ειδική άδεια κατά τα ανωτέρω, επιλέγουν είτε την αντιμισθία είτε το μισθό της θέσης τους. Ισχύει για όλους τους Προέδρους Δ.Σ. ή μόνο όσους είναι γιατροί του Ε.Σ.Υ; Είναι συνταγματικό να δουλεύει κάποιος σε δύο θέσεις και να αμοιβεται για την μία;

Δεν λαμβάνουν την υποχρεωτική ειδική άδεια οι δήμαρχοι και και αντιδήμαρχοι , οι οποίοι είναι ιατροί του Ε.Σ.Υ. σε δήμους κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων, και όλοι οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων όλων των δήμων και οι πρόεδροι συνδέσμων των Δήμων . Δηλαδή οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων ή συνδέσμων των Δήμων δεν λαμβάνουν την υποχρεωτική άδεια (είτε είναι γιατροί είτε όχι). Αντίθετα, οι δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι για να εξαιρεθούν της υποχρεωτικής ειδικής άδειας πρέπει να είναι ιατροί του ΕΣΥ και να υπηρετούν σε δήμους κάτω των πέντε χιλιάδων κατοίκων. Θεωρώ ότι δεν αντιβαίνει στο Σύνταγμα να έχει την υποχρέωση κάποιος αιρετός να επιλέξει μεταξύ αντιμισθίας και μισθού της θέσεώς του, όταν εκτελεί ταυτόχρονα τα καθήκοντα του αιρετού δημοτικού άρχοντα και κάποιο επάγγελμα. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η θέση του αιρετού χαρακτηρίζεται ως “άμισθη”, υπό την έννοια ότι η αντιμισθία του δεν έχει τον χαρακτήρα αμοιβής, αλλά αποζημιώσεως. Οπωσδήποτε, τα καθήκοντα του αιρετού άρχοντα δεν μπορούν να νοηθούν σαν μία οποιαδήποτε “δουλειά”. Θεωρώ ότι η ρύθμιση του άρθρου 93§2 ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 58§1 ν. 3966/2011 είναι συνταγματική.

 

Απαντήθηκε από:  Νίκος Παπαδόπουλος


Εγγραφές ανα σελίδα: 10 | 20 | 30 | 50 | 100
Μετάβαση στη σελίδα

Γράψτε την ερώτησή σας

Πολιτικά άρθρα Έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης για το μετρό και τον ΟΑΣΘ

Γιάννης Μαγκριώτης

Στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός για τα δημόσια έργα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο νέος ευρωπαϊκός συμβιβασμός και η εκλογή της Φον ντερ Λάιεν

Νότης Μαριάς

Η οριακή εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε τις συμμαχίες αλλά ταυτόχρονα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και ελληνικές εξαγωγές 2010-2017

Τράπεζα Πειραιώς

Θετικές επιπτώσεις παρά τις διεθνείς προκλήσεις και τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα Μια από τις βασικές συζητήσεις την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Τα ψεύτικα τα μούσια τα μεγάλα

Τα ψεύτικα τα μούσια τα μεγάλαΝίκος Μωραΐτης Με τις εκλογές του Ιουλίου οι Έλληνες κατέστησαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα τα fake news. Αφού τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δόγμα «εάν σας αρέσει» από συνδικαλιστές αστυνομικούς για το περιστατικό στο Θριάσιο

σας αρέσει» από αστυνομικούς για το ΘριάσιοΔημήτρης Αγγελίδης Πλήρη κάλυψη δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στους αστυνομικούς που...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ

Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ


Το συνολικό του όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Γαλλία: Χειρουργός κακοποίησε εκατοντάδες παιδιά Γαλλία: Χειρουργός κακοποίησε εκατοντάδες παιδιά

Γαλλία: Χειρουργός κακοποίησε εκατοντάδες παιδιάΗ χειρότερη, ίσως, υπόθεση παιδεραστίας στην Γαλλίαήρθε στην...

Νέα Τεχνολογίας Κτηνωδία στα Χανιά: Βασάνισαν μέχρι θανάτου γάτες και τις άφησαν στη μέση του δρόμου - ΦΩΤΟ Κτηνωδία στα Χανιά: Βασάνισαν μέχρι θανάτου γάτες και τις...

Νέο περιστατικό φρίκης και βαρβαρότητας σε βάρος ανυπεράσπιστων ζώων...

Κύπρος - Ειδήσεις Αστυνομία: Απόδοση ευθυνών για υπόθεση Μεταξά Αστυνομία: Απόδοση ευθυνών για υπόθεση Μεταξά

Για απόδοση ευθυνών, ανεξαρτήτως επαγγελματικής βαθμίδας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής...

Ειδήσεις υγείας Ποιοι προτείνονται ως νέοι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδος Ποιοι προτείνονται ως νέοι διοικητές των Υγειονομικών...

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προτείνονται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση - Λαμπερή εμφάνιση της 46χρονης στο pre-wedding πάρτι - ΦΩΤΟ Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη...

Η Χάιντι Κλουμ και ο σύζυγός της Τομ Καουλίτζ θα παντρευτούν για δεύτερη...

Νέα για αυτοκίνηση Νέα γενιά πλαστικών από την FCA [video] Νέα γενιά πλαστικών από την FCA [video]

Αποτελεί ένα από τα βασικότερα υλικά στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου. Το πλαστικό προσφέρει πολλά και...

Αγροτικά Νέα Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν η Τράπεζα Πειραιώς Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που...

H Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε, θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης σε αγρότες, στους...

Πολιτιστικά Νέα Πότε ανοίγουν τα σχολεία Πότε ανοίγουν τα σχολεία

Πότε ανοίγουν τα σχολείαΠλησιάζει η ώρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς σε όλα τα σχολεία της...

Εκπαιδευτικά Νέα  Τρίτη με Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ Τρίτη με Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Την άλλη εβδομάδα, μεταξύ της Τρίτης και Πέμπτης (27-29 Αυγούστου), θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας...

Τουρισμός - Ειδήσεις Κατά γράμμα Κατά γράμμα

Το Collio είναι αυτό που λέει η λέξη. Λόφοι και μόνο λόφοι. Μια (υποτιμημένη) οινική ζώνη στη βορειοανατολική...

Επιστήμη - ειδήσεις Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video) Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video)

Πιστές στο καλοκαιρινό «ραντεβού» τους, οι διάττοντες Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από...

Ξεχωριστές ειδήσεις Βουλγαρία: Παγωτό για αρκούδες σε ζωολογικό κήπο στο Ντόμπριτς Βουλγαρία: Παγωτό για αρκούδες σε ζωολογικό κήπο στο...

Με παγωτό από φρούτα δροσίζονται τον Αύγουστο οι αρκούδες «Berna» και «Kostadin» στον ζωολογικό κήπο στην...