«Αρχή του τέλους» για το Microsoft Paint έπειτα από 32 χρόνια

🕔24/07/2017 - 17:01:53

Η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10, η Autumn Creators Update, αναμένεται να εγκαινιάσει αρκετά νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό της Microsoft.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, θα σηματοδοτήσει την «αρχή του τέλους» για ένα πρόγραμμα που ήταν «σήμα κατατεθέν» των Windows εδώ και 32 χρόνια: του Microsoft Paint, ή αλλιώς του προγράμματος «Ζωγραφική», όπως αναφέρεται στην ελληνική έκδοση του λειτουργικού.

 

Το πρόγραμμα πρωτολανσαρίσθηκε με τα Windows 1.0 το 1985, ενώ ήταν ένα από τα πρώτα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων. Με τα χρόνια, έγινε ένα από τα βασικά βοηθήματα, που προσέφερε η Microsoft στους χρήστες.

 

Στο Creators Update των Windows 10, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, η εταιρεία συμπεριέλαβε για πρώτη φορά το Paint 3D, το οποίο εγκαθίσταται παράλληλα με το Paint και περιλαμβάνει εργαλεία για τη δημιουργία 3D αντικειμένων, αλλά και για τη στοιχειώδη επεξεργασία δισδιάστατων εικόνων. Ωστόσο, ούτε αποτελεί αναβάθμιση του αυθεντικού Paint, ούτε έχει το ίδιο περιβάλλον χρήσης.

 

Τώρα, η Microsoft ανακοίνωσε πως, όπως και για προγράμματα σαν το Outlook Express, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Paint, καθώς προστέθηκε στη «λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα απαλειφθούν ή θα υποβαθμιστούν με το Fall Creators Update».

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στα λίστα με τα χαρακτηριστικά που θα υποβαθμιστούν, των οποίων δηλαδή θα διακοπεί η ανάπτυξή τους, ενώ ενδεχομένως θα αφαιρεθούν σε επόμενες εκδόσεις. Πάντως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει πότε θα το αφαιρέσει από τα Windows, ούτε και πότε θα κυκλοφορήσει το Fall Creators Update.

 

Site: Guardian

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια