«Είμαστε έτοιμοι για όλα», απαντά ο Οικονόμου στις τουρκικές απειλές

🕔11/06/2022 - 09:16:09

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι «η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Στην τουρκική προκλητικότητα και τις απειλές για την κυριαρχία στα νησιά αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως «δεν εφησυχάζουμε», καθώς «οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι το «δυνατό χαρτί» της Ελλάδας είναι οι σχέσεις της με τους συμμάχους και η ενίσχυση της άμυνας, ενώ επισήμανε ότι όλοι βλέπουν πια τη στάση της Τουρκίας και υπάρχει ομότιμη καταδίκη απέναντι στον αναθεωρητισμό της.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση που ο Ερντογάν εννοεί τις απειλές του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «η χώρα είναι σε θέση να υπερασπιστεί απόλυτα κάθε πρόκληση έναντι της εθνικής της κυριαρχίας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

«Έχουμε όφελος και συμφέρον να μην παρασυρθούμε σε αυτή την κλιμακούμενη ένταση. Έχουμε φροντίσει να είμαστε πολύ πιο αναβαθμισμένοι», συμπλήρωσε.

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια