«Όχι» της UEFA σε Μουντιάλ ανά διετία, σκληρή κριτική από Τσεφερίν σε FIFA

🕔25/05/2021 - 04:02:29

Η UEFA απορρίπτει την ιδέα για διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια και ο πρόεδρος της Αλεξάντερ Τσέφεριν άσκησε σκληρή κριτική στη FIFA.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, άσκησε σκληρή κριτική αναφορά με την ιδέα διοργάνωσης του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, κάνοντας λόγο για μία εντελώς παράλογη ιδέα. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη «SunSport», ο Τσέφεριν δήλωσε ότι «η FIFA μπορεί να κάνει μελέτη σκοπιμότητας γι' αυτό, αλλά είναι αδύνατο για το Παγκόσμιο Κύπελλο να πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια».

Όπως εξήγησε, αυτό «θα προκαλούσε πλήρη καταστροφή του ημερολογίου. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες θα εκτεθούν σε τραυματισμούς αν παίζουν ένα τουρνουά διάρκειας ενός μήνα κάθε δύο καλοκαίρια και δεν έχουν χρόνο να ανακάμψουν από τη μεγάλη αγωνιστική περίοδο. Η ιδέα ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια είναι εντελώς παράλογη».

Οι απόψεις επί του θέματος διίστανται λοιπόν, όμως πίσω απ΄ αυτές τις θέσεις υπάρχει πάντα ο αγώνας για εξουσία μεταξύ της FIFA και της UEFA, που εκπροσωπούνται αντίστοιχα από τους Ινφαντίνο και Τσέφεριν.

Τα κύρια έσοδα της UEFA προέρχονται από τη διοργάνωση των διασυλλογικών διαγωνισμών της, κυρίως από το Champions League αλλά και από το Europa League, κι από φέτος και το Conference League.

Άρα, αν υλοποιηθεί η ιδέα για ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κινδυνεύει να βρεθεί συμπιεσμένο σε ένα καλαντάρι που δεν θα είναι βιώσιμο.

UEFAΜΟΥΝΤΙΑΛFIFA

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.comΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια