«Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»: Προειδοποιήσεις Έλληνα αντιστράτηγου για τη στάση της Άγκυρας (βίντεο)

🕔09/06/2022 - 09:49:57

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ξεκαθάρισε πως οι μάχιμες υπηρεσίες δεν είναι επιφυλακή, αλλά πάντα σε ετοιμότητα - Τι ανέφερε ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς, για ναυτική απόβαση των Τούρκων σε νησί του Αιγαίου

Ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου αναφέρθηκε στις ροές των μεταναστών και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικο΄ύ από την Άγκυρα και διευκρίνισε πως στην περιοχή δεν βρίσκονται σε επιφυλακή παρότι υπάρχη αύξηση των ροών και λόγω καλοκαιριού.

«Είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση έως τώρα, αλλά οι μάχιμες υπηρεσίες είναι 24 ώρες το 24ωρο σε ετοιμότητα» προσέθεσε μιλώντας στο Mega.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις των Τούρκων για εκείνους είναι μια καθημερινότητα, και αποκάλυψε πως μόλις χθες συνελήφθησαν 6 διακινητές.

«Είμαστε μαθημένοι εδώ και 23 χρόνια, πάντα τέτοιο καιρό περιμένουμε ροές» επισήμανε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

«Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν απόβαση σε ένα νησί ή και δύο»

Από την πλευρά του, ο αντιστράτηγος ε.α, Ιωάννης Κρασσάς εξέφρασε την εκτίμηση πως ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί τη χώρα μας προκειμένου να διαπραγματευτεί για θέματα που υφίσταται εδώ και 48 χρόνια, σε ό, τι αφορά την εδαφική κυριαρχία μας.

Ο αντιστράτηγος, μάλιστα, δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο, ενώ σημείωσε πως ο Ερντογάν έχει τη δυνατότητα να κάνει ναυτική απόβαση σε ένα ή και δύο νησιά.

Στο πεδίο της μάχης, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, δεν μπορεί να υποκατασταθεί ο ανθρώπινος παράγοντας.

«Θερμό επεισόδιο μπορεί να γίνει, όχι όμως γενικευμένη σύρραξη» προσέθεσε ο αντιστράτηγος, λόγω και της παρουσίας των αμερικανικών βάσεων στη χώρα.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, τέλος, δήλωσε πως η κατάσταση αυτή της τουρκικής προκλητικότητας υπάρχει εδώ και 50 χρόνια, με περιόδους μέσα υφέσεως.

«Ζούμε μια περίοδο κορύφωσης και για εσωτερικούς λόγους, αλλά όχι μόνο για εσωτερικούς λόγους. Αυτή η επαναλαμβανόμενη ρητορική έχει αποκτήσει ορισμένα χαρακτηριστικά: η προσωποποίηση της αντιπαράθεσης, έχουν δώσει όνομα στον εχθρό, που είναι ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και δεύτερον δαιμονοποιεί τη χώρα μας» συμπλήρωσε ο βουλευτής.

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΙΓΑΙΟ #ΝΗΣΙΑ #ΑΠΟΒΑΣΗ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΒΡΟΣ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

6 ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός

14/08/2022 - 19:49 - Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να σιωπά παρότι οι αντιφάσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα στην ...

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Θα αναδειχθεί το μέγεθος της συκοφαντίας σας

14/08/2022 - 19:28 - Για «χυδαία ψέματα για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις» κάνει...

ΣΥΡΙΖΑ: Με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης το κύκλωμα παρακολουθήσεων;

14/08/2022 - 19:22 - «Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα...

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπακωνσταντίνου, «ασημένια» η Φίτσιου

14/08/2022 - 13:17:28 -

Αυτά είναι τα ζώδια που θα άφηναν την πόλη για το χωριό

14/08/2022 - 12:00:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια