26 χρόνια μετά, εξετάζοντας τις προβλέψεις της ταινίας "Επιστροφή στο Μέλλον 2"

🕔21/10/2015 - 21:56:03

Αν μεγαλώσατε τη δεκαετία του 1980, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες μία από τις αγαπημένες σας ταινίες επιστημονικής φαντασίας να είναι το Back to the future 2 ή ελληνιστί, Επιστροφή στο Μέλλον 2.

Στην ταινία η οποία κυκλοφόρησε το 1989, βλέπουμε τις νέες περιπέτειες του Marty και του επιστήμονα φίλου του Dr. Emmett L. Brown, οι οποίοι ταξιδεύουν στο μέλλον και συγκεκριμένα την ημερομηνία 21 Οκτωβρίου 2015, αντικρίζοντας αρκετές αλλαγές στο τεχνολογικό κυρίως τομέα, τις οποίες έχει ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο ισχύουν στις μέρες μας.

 

Ιπτάμενα αυτοκίνητα

 

Στο σημείο αυτό, το σενάριο της ταινίας απέχει αρκετά από την πραγματικότητα αφού δεν είμαστε καθόλου κοντά στο να δούμε ιπτάμενα αυτοκίνητα να πετάνε μέσα σε μια πόλη, ούτε περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση αυτή για πολλά χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για το καύσιμο με το οποίο κινείται η ιπτάμενη DeLorean, το οποίο δεν είναι άλλο από ...σκουπίδια.

 

 

Στην πραγματικότητα, τα επόμενα χρόνια θα ασχολούμαστε περισσότερα με ηλεκτροκίνητα οχήματα, με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ήδη κυκλοφορήσει αντίστοιχο μοντέλο, ή να προγραμματίζουν να το κάνουν μέχρι το 2020.

 

Hoverboards

 

Αν στα όνειρα σας, υπήρχε πάντα ένα ιπτάμενο skateboard ή αλλιώς hoverboard, τότε αυτό θα παραμείνει εκεί αφού και πάλι μια τέτοια τεχνολογία απέχει αρκετά από το να γίνει πραγματικότητα, τουλάχιστον με τον τρόπο που είδαμε στην ταινία.

 

Το πιο κοντινό που έχουμε δει σε hoverboard στις μέρες μας είναι το hoverboard SLIDE από τη Lexus, το οποίο όμως έχει αυτονομία μόλις 20 λεπτών και κυρίως χρειάζεται ειδικό περιβάλλον αφού δουλεύει μέσω μαγνητικής αιώρησης, με το έδαφος να πρέπει να είναι στρωμένο με μαγνήτες.

 

 

Μόδα

 

Ένα ακόμη φουτουριστικό στοιχείο από την ταινία είναι ο ρουχισμός, με τα ειδικά Nike MAG αθλητικά παπούτσια να έχουν μείνει στην ιστορία με τη δυνατότητα τους να δένονται μόνα τους. Μάλιστα υπάρχουν φήμες ότι η Nike ετοιμάζει παρόμοια αθλητικά παπούτσια φέτος όμως μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε δει σχετικό με τα παπούτσια της ταινίας, είναι μια ειδική συλλεκτική τους έκδοση η οποία κυκλοφόρησε το 2011 για λίγους, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα του πρωταγωνιστή της ταινίας, Michael J Fox, για την έρευνα για τη νόσο του Πάρκινσον από την οποία άλλωστε πάσχει και ο ίδιος.

 

 

Βιντεοκλήσεις

 

Στην ταινία, βλέπουμε ακόμα ότι η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων είναι κάτι συνηθισμένο, ειδικά σε μεγάλες επίπεδες τηλεοράσεις, κάτι που ισχύει απόλυτα και στις μέρες μας, με πιθανότερο σενάριο τη διεξαγωγή συζητήσεων μέσω Skype.

 

 

Βιομετρικοί αισθητήρες και φωνητικός έλεγχος

 

Μπορεί στην ταινία η είσοδος σε ένα σπίτι να γίνεται απλά με την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος, κάτι τέτοιο πάντως δεν ισχύει στις μέρες μας αν και ως τεχνολογία υπάρχει κυρίως για εταιρικά περιβάλλοντα. Ένα άλλο σημείο που μας κάνει εντύπωση, είναι ο έλεγχος διαφόρων αντικειμένων μέσα στο σπίτι όπως μια λάμπα, ο κλιματισμός, τα φώτα, το τηλέφωνο και η τηλεόραση, μέσω φωνητικών εντολών, κάτι που είναι εφικτό και στις μέρες μας.

 

 

Fax

 

Η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει αρκετά στο θέμα της αποστολής εγγράφων αφού η χρήση Fax είναι ολοένα και μικρότερη, και ως τεχνολογία βρίσκεται στα τελευταία στάδια της πριν την κατάργηση της.

 

Σίκουελ και 3D

 

Με παραγωγό τον Steven Spielberg, η ταινία κάνει και μια αστεία αναφορά στις συνέχεις των ταινιών, «προβλέποντας» ότι αυτές τις μέρες μας θα παίζεται η 19 ταινία του Jaws και μάλιστα σε 3D. Όσον αφορά την 3D τεχνολογία, αυτή υποστηρίζεται από πολλούς σκηνοθέτες ως μια διαφορετική έκδοση των ταινιών τους, όμως η υιοθέτηση της στο χώρο του σαλονιού, δε φαίνεται να έχει συγκινήσει τους καταναλωτές.

 

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια