Από τις 1-3 Νοεμβρίου το 3o Fur Shopping Festival από τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς και την ΔΕΘ - HELEXPO

🕔24/10/2018 - 15:10:18

Με τη συμμετοχή 80 Εκθετών θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά από τις 1 έως τις 3 Νοεμβρίου το 3o Fur Shopping Festival, το οποίο συνδιοργανώνουν στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς και η ΔΕΘ- HELEXPO.

Πρόκειται για ένα διεθνές κλαδικό εκθεσιακό γεγονός, με αναφορά σε πωλήσεις λιανικής και χονδρικής, που πραγματοποιείται λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν, έτσι ώστε οι εμπορικοί επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις τελευταίες αγορές τους.

Λειτουργεί συμπληρωματικά ως προς τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία μετά από 43 συνεχόμενα έτη λειτουργίας , κατάφερε να ενταχθεί μέσα στην πρώτη τριάδα των κλαδικών εκθεσιακών γεγονότων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας, ταυτόχρονα, λάβει και επίσημα την έγκριση της UFI (Διεθνής Ένωση Εκθέσεων).

Το Fur Shopping Festival ως θεσμός ξεκίνησε το 2016, με σκοπό να προσφέρει μία οικονομική «ανάσα» στους γουνοποιούς της Δυτικής Μακεδονίας, σε μία χρονική περίοδο ουσιαστικά «νεκρή» και καταξιώθηκε στις αγορές γούνας, προσελκύοντας πέρυσι και πρόπερσι επισκέπτες από 30 διαφορετικές χώρες, με κύριες αγορές την Ρωσία και την Ουκρανία.

Στόχος δε, όπως εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpο, τα μέλη της διοίκησης και των δύο διοργανωτών φορέων, είναι ειδικά στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διάγει ο κλάδος παγκοσμίως, το Fur Shopping Festival να δημιουργήσει πεδίο για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, αλλά και απευθείας πωλήσεων σε απλούς καταναλωτές.

«Η απόφαση της ΔΕΘ-Helexpo να συνεργαστεί με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών για την συνδιοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς αποτέλεσε την απαρχή μίας πετυχημένης και παραγωγικής σύμπραξης για την προβολή και την ανάπτυξη ενός εξωστρεφούς και δυναμικού κλάδου της οικονομίας» επεσήμανε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

«Σκοπός μας και σε αυτή τη διοργάνωση είναι να διευρύνουμε το πελατολόγιό μας και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες, προχωρώντας σε μία πολύ μεγάλη καμπάνια στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο σε παγκόσμιο επίπεδο. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε έναν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών, δεδομένων βέβαια των αρνητικών συγκυριών που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, κ. Γιάννης Κορεντσίδης. «Αναφερόμαστε άλλωστε σε έναν κλάδο που κατά 95% είναι εξαγωγικός και άρα στοχεύουμε στις κυριότερες αγορές γούνας του κόσμου, ώστε ο τόπος μας να έχει – και έχει – το μέγιστο όφελος από τη δράση μας αυτή», σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, κ. Νίκος Κατσάνος.

Οι κ.κ. Κορεντσίδης και Κατσάνος ευχαρίστησαν θερμά τη διοίκηση της ΔΕΘ-HELEXPO για την υποστήριξη και την τεχνογνωσία που προσφέρουν στον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξης Τσαξιρλής τόνισε ότι η Διεθνής Έκθεση της Γούνας αποτελεί ένα πετυχημένο εκθεσιακό παράδειγμα, που θα έπρεπε να μιμηθούν και άλλες πόλεις της χώρας.

Στο Fur Shopping Festival οι επισκέπτες μπορούν να βρουν, σε έναν ενιαίο εκθεσιακό χώρο 13.000 τ.μ., γούνινα είδη ένδυσης, ετοιμοπαράδοτα, σε χρώματα και σχέδια που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Το «παρών» δίνουν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές γούνας της Καστοριάς και της Σιάτιστας, ενώ το φεστιβάλ το στηρίζουν τα μεγαλύτερα παγκοσμίως δημοπρατήρια γούνας.

Το 3ο Fur Shopping Festival θα δώσει την «σκυτάλη» στην 44η Έκθεση της Γούνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά από τις 2-5 Μαΐου του 2019 και αποτελεί το μεγάλο διεθνές γεγονός του κλάδου.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.helexpo.gr💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (30-9-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 11.1%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (26-9-2021) Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Προβάδισμα ΝΔ με 11.4%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη  αλλάζει τη ζωή μας  Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0

AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0


Στις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) στην καθημερινότητα μας τα επόμενα χρόνια εστίασε κατά τη...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια