Αττική: Δωρεάν σεμινάρια σε δήμους για ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου

🕔03/08/2022 - 23:59:32

Τα σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραμματισμού θα συνεχιστούν από το Σεπτέμβριο σε δήμους της Αττικής.

H Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους δήμους ξεκίνησε από τον Ιούλιο τα δια ζώσης σεμινάρια Ψηφιακού Εγγραματισμού, στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Ε.Π.«Αττική 2014-2020») σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες από τον ΕΟΔΥ κατά του COVID-19.

Η πρόσκληση παραμένει ανοικτή, για όλες και όλους τους δημότες και κυρίως δωρεάν ενώ αφορά τις υπηρεσίες, τα εργαλεία και τις μεθόδους για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του διαδικτύου, και συνεχίζονται στους περισσότερους Δήμους από τον Σεπτέμβριο 2022.

Τα πιλοτικά δια ζώσης σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς με 200 περίπου ωφελούμενους πολίτες από την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και για διάστημα δύο εβδομάδων στους Δήμους Μεγαρέων, Ασπροπύργου, Aχαρνών, Παλαιού Φαλήρου και Κορυδαλλού με βασικά θέματα τις «Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου» και «Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών».

Οι 8 θεματικές ενότητες

Επίσης, συναντήσεις εργασίας έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται με τους περισσότερους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, για τον χρονοπρογραμματισμό υλοποίησης των σεμιναρίων από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2022. Οι οκτώ θεματικές ενότητες που αποτελούν έναν ολοκληρωμένο κύκλο της δράσης είναι οι εξής:

• Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου• Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών• Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων• Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών• Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)• Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)• Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο• Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Η παρακολούθηση των θεματικών σεμιναρίων, δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση των ωφελούμενων σε θέματα διαδικτύου. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσες και όσοι το επιθυμούν, θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη δράση ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κάλεσε τους ενήλικους δημότες «να αγκαλιάσουν αυτή την αξιόλογη δράση και να επωφεληθούν δωρεάν με την τεχνογνωσία των εισηγητών μας για τις προκλήσεις του διαδικτύου, καθώς και τις ψηφιακές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας έτσι τον ψηφιακό εγγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής».

#ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ #ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ #ΔΗΜΟΙ #ΑΤΤΙΚΗ #ΔΩΡΕΑΝ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΑΤΤΙΚΗΣ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια