Αυτά είναι τα τέσσερα οικογενειακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

🕔11/07/2022 - 07:33:11

Κάθε μήνα ο ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη πληρώνει τα επιδόματα στους δικαιούχους. Ωστόσο, υπάρχουν επιδόματα όπως το επίδομα γέννησης που δεν πληρώνεται κάθε μήνα, αλλά η αίτηση γίνεται με την γέννηση του νέου τέκνου.

Συνολικά τέσσερα επιδόματα που αφορούν τις οικογένειες χορηγούνται στην Ελλάδα και αφορούν εκατομμύρια δικαιούχους. Τα συγκεκριμένα επιδόματα χορηγούνται από τον ΟΠΕΚΑ και τον ΕΦΚΑ και δίνονται είτε εφάπαξ, είτε με δόσεις εντός του έτους.

Συγκεκριμένα τα επιδόματα που χορηγούνται είναι:

Επίδομα παιδιού Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών Επίδομα γέννησης Βοήθημα τοκετού Τι πρέπει να κάνετε

Επίδομα παιδιού: το επίδομα αυτό χορηγείται σε οικογένειες για κάθε εξαρτώμενο τέκνο έως και 18 ετών ή έως και 19 ετών εάν φοιτά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (έως και 24 ετών εάν φοιτά σε υποχρεωτική ή τριτοβάθμια εκπαίδευση). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να διαμένει μόνιμα και συνεχώς την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα. Ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (πρώην Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων – ΟΓΑ)είναι αρμόδιος για την καταβολή του επιδόματος.

Επίδομα γέννησης: χορηγείται σε γυναίκες που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 12 έτη πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: χορηγείται σε οικογένειες που ζουν μόνιμα σε ορεινές και/ή μειονεκτικών περιοχές για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν από την αίτηση χορήγησης της παροχής και με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 4.700 ευρώ. Η παροχή χορηγείται και σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Βοήθημα τοκετού: πρόκειται για εφάπαξ παροχή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε μισθωτούς υπαλλήλους που είναι άμεσα ασφαλισμένοι και σε συνταξιούχους, καθώς και σε συζύγους ασφαλισμένων ατόμων και συνταξιούχων. Η παροχή χορηγείται σε γυναίκες που επιλέγουν να γεννήσουν κατ’ οίκον αντί σε ένα μαιευτήριο.

#ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ #ΟΠΕΚΑ #ΠΛΗΡΩΜΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον  για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo  που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo, την οποία διοργανώνει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην...


Δείτε θέμα και σχόλια