Αυξήθηκε το ποσοστό της Nvidia στην αγορά των καρτών γραφικών με την AMD να υποχωρεί

🕔27/11/2016 - 15:49:00

Η εταιρεία ερευνών αγοράς Jon Peddie Research (JPR) ανακοίνωσε τις εκτιμώμενες αποστολές καρτών γραφικών (graphics add-in-board, AIB) καθώς και τα ποσοστά που έχουν οι προμηθευτές στην αγορά για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Τα τελευταία δύο τρίμηνα, τόσο η Nvidia όσο και η AMD επέκτειναν τα προϊοντικά χαρτοφυλάκια τους με νέα μοντέλα καρτών γραφικών, με την πρώτη να ανακοινώνει την σειρά GeForce 10 που βασίζεται σε GPUs αρχιτεκτονικής “Pascal” και την δεύτερη να ανακοινώνει την σειρά Radeon 400, την οποία αποτελούν GPUs αρχιτεκτονικής “Polaris”.

 

Η AIB Report της JPR καταγράφονται add-in graphics boards (AIBs) που ενσωματώνει διακριτά chips γραφικών, και χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές desktop, σε workstations, σε servers και σε άλλες συσκευές όπως σε επιστημονικά όργανα για παράδειγμα. Τέτοιες κάρτες γραφικών μπορεί να έχουν εγκατασταθεί σε υπολογιστές ή συσκευές από το εργοστάσιο ή μπορεί να έχουν πωληθεί απευθείας σε καταναλωτές με την μορφή aftermarket προϊόντων.

 

Σε κάθε περίπτωση, στην αναφορά της Jon Peddie Research συμπεριλαμβάνονται AIBs που αντιπροσωπεύουν higher end λύσεις γραφικών που χρησιμοποιούν διακριτά chips και υψηλής ταχύτητας μνήμη, σε αντίθεση με τις ενσωματωμένες GPUs σε CPUs και τα SoCs που χρησιμοποιούν την πιο αργή μνήμη του συστήματος.

 

 

Στην αναφορά βλέπουμε αποτελέσματα που δεν διαφέρουν πολύ σε σχέση με τα περσινά, όταν και η αγορά AIB παρουσίασε αύξηση 38,2%. Από έτος σε έτος, οι αποστολές καρτών γραφικών αυξήθηκαν κατά 9,2% μέσα στο τρίμηνο, την ώρα που οι πωλήσεις PCs μειώθηκαν κατά 17,1%. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, το ποσοστό της AMD αυτό το τρίμηνο βρίσκεται στο 29,1% ενώ της Nvidia βρίσκεται στο 70,9%.

 

Στην ιστοσελίδα 3dcenter.org δημιούργησαν ένα γράφημα που δείχνει ιστορικά τα ποσοστά των δύο εταιρειών από το 2002 έως και το τρίτο τρίμηνο του 2016.

 

 

Site: TechPowerUp Site: TechPowerUp

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια