Βάζουν γκολ και στην επιστήμη, το ποσοστό των Ιταλών ποδοσφαιριστών που έχουν πτυχίο πανεπιστημίου

🕔07/05/2022 - 06:04:46

Ένα αξιοσημείωτο ποσοστό των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Ιταλία έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης καθώς κατέχουν πτυχίο πανεπιστημίου!

Επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και πτυχιούχος; Κι όμως είναι εφικτό. Σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης της Ένωσης Ιταλών Ποδοσφαιριστών (AIC), το 4,8% των παικτών σε Serie A, B και C είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίου, ένας αριθμός που έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Η Serie A έχει ποσοστό πτυχιούχων ποδοσφαιριστών ίσο με το 2% του συνόλου, με τους περισσότερους να έχουν κατάρτιση στα Οικονομικά.

Στη Serie B, το ποσοστό του συνόλου των κατόχων πτυχίου πανεπιστημίου φτάνει το 4,7%, ενώ στην Serie C το ποσοστό των πτυχιούχων ποδοσφαιριστών αυξάνεται στο 5,7% του συνόλου.

Εκτός από τους παίκτες που έχουν ήδη πάρει πτυχίο πανεπιστημίου, αυξάνεται σημαντικά και ο αριθμός των παικτών που παρακολουθούν ένα πρόγραμμα σπουδών.

Σήμερα, οι επαγγελματίες «φοιτητές-αθλητές» αντιπροσωπεύουν το 11,4% των ποδοσφαιριστών σε Serie A (5% του συνόλου), Serie B (7,6%) και Serie C (14,6%).

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια