CDC - FDA: Αλλάζουν όλα σε καραντίνα και self test, τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

🕔14/08/2022 - 11:30:22

Σύμφωνα με το CDC η καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα δεν συστήνεται πλέον ούτε για εμβολιασμένους ούτε για ανεμβολίαστους ενώ σύμφωνα με τον FDA eάν εκτεθήκατε στον κορονοϊό, θα κάνετε τρία self test αντί για δύο.

Xαλαρώνουν και άλλο τα μέτρα για τον κορονοϊό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ, καθώς πλέον δεν συνιστούν τον περιορισμό σε καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα, ούτε το social distancing.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα δεν συστήνεται πλέον ούτε για εμβολιασμένους ούτε για ανεμβολίαστους. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι σχεδόν το 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει με κορωνοϊό ή και τα δύο ταυτόχρονα.

«Οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά μας βοηθούν επίσης να μετακινηθούμε σε ένα σημείο, στο οποίο η COVID-19 δεν διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα στη ζωή μας», αναφέρει η επιστήμονας των CDC, η δρ. Γκρέτα Μασέτι.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα είναι να φοράνε μάσκα υψηλής προστασίας για 10 μέρες και να κάνουν τεστ πέντε μέρες μετά την έκθεσή τους στον κορονοϊό.

«Τόσο η εφαρμογή μέτρων πρόληψης, όσο και ο εμβολιασμός συμβάλλουν ώστε να υπάρχει ένας βαθμός προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και έχουν νόημα, ώστε να μην υπάρχει διαφοροποίηση από τις οδηγίες μας και τις συστάσεις μας επί τη βάσει του καθεστώτος εμβολιασμού την περίοδο αυτή», σχολίασε η επιδημιολόγος.

Παράλληλα, τα αμερικανικά CDC συστήνουν να αρθούν οι περιορισμοί για επαφή με κρούσμα και για τους μαθητές, δίνοντας έτσι τέλος στο πρόγραμμα εντατικού testing σε τέτοιες περιπτώσεις. Από την άλλη, συνιστά τα σχολεία να κάνουν ελέγχουν για τον κορονοϊό έπειτα από δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως μετά από άθληση ή κατά συγκεκριμένες περιόδους του έτους.

Tέλος, τα CDC κηρύσσουν τη λήξη και του περίφημου social distancing, δηλαδή των κοινωνικών αποστάσεων ασφαλείας των περίπου 2 μέτρων.

Τι αλλάζει με τα self test

Τρία κα όχι δυο τεστ θα πρέπει να κάνουν όσοι εκτέθηκαν στον κορονοϊό αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα για να είναι βέβαιοι οτι δεν κόλλησαν.

Προηγουμένως, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε εισηγηθεί τη λήψη δύο γρήγορων τεστ αντιγόνου σε διάστημα δύο ή τριών ημερών για να αποκλειστεί η μόλυνση. Ωστόσο, ο οργανισμός λέει ότι νέες μελέτες υποδεικνύουν ότι το πρωτόκολλο μπορεί να χάσει πάρα πολλές λοιμώξεις και θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να διαδώσουν τον κορονoϊό σε άλλους, ειδικά αν δεν εμφανίσουν συμπτώματα.

Η νέα καθοδήγηση ισχύει για άτομα χωρίς συμπτώματα που πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί. Τα άτομα με συμπτώματα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν δύο τεστ με διαφορά 48 ωρών.

Οι νέες οδηγίες αντικατοπτρίζουν την εξελισσόμενη κατανόηση της ακρίβειας των δοκιμών αντιγόνου, οι οποίες είναι λιγότερο ευαίσθητες από τις εργαστηριακές δοκιμές, αλλά έχουν γίνει η τυπική προσέγγιση δοκιμών λόγω της ταχύτητας και της ευκολίας τους. Αντί να ανιχνεύουν τον ίδιο τον κορονοϊό, ανιχνεύουν ίχνη πρωτεΐνης, γνωστά ως αντιγόνα, παρόμοια με τα γρήγορα τεστ γρίπης.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι τα τεστ μπορεί να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα εάν γίνουν πολύ νωρίς. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν σε άτομα χωρίς συμπτώματα να περιμένουν πέντε ημέρες μετά την έκθεση. Αυτό συμβαίνει επειδή γενικά χρειάζονται αρκετές ημέρες πριν τα αντιγόνα φτάσουν σε επίπεδα που μπορούν να ανιχνευθούν μέσω δοκιμής με μύτη.

Ο FDA είπε ότι η τελευταία του απόφαση αντικατοπτρίζει νέες πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια των δοκιμών αντιγόνου. Σε μια κρατική μελέτη, η προσθήκη μιας τρίτης δοκιμής βελτίωσε την ακρίβεια από 62 τοις εκατό σε 79 τοις εκατό.

#CDC #FDA #ΑΛΛΑΓΕΣ #ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ #SELF_TEST #ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ #ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Υγεία

3,56 δισ. ευρώ για το «Ελλάδα 2.0» από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2022 - 16:19 - Το δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) υποβλήθηκε σήμερα...

Τρία μέτρα «κομμένα» στις ανάγκες της Γερμανίας, αποφάσισαν για την τιμή του φυσικού αερίου οι υπουργοί Ενέργειας

30/09/2022 - 16:09 - Σε τρία μέτρα για τη μείωση των υψηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που απειλεί με ύφεση την...

Μείωση της ανεργίας τον Αύγουστο έναντι της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

30/09/2022 - 16:02 - Στο 12,2% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2022, έναντι του 13,7%...

Έχουμε διπλό σκάνδαλο: παρακολούθησης και συγκάλυψης, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης στην Εξεταστική

30/09/2022 - 15:58 - Με τη δήλωση ότι «δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να...

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση στη Ρωσία των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών

30/09/2022 - 15:56:43 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Μητσοτάκης: Εγώ ή το χάος

Γιάννης Μαγκριώτης

Μια πρώτη και εύκολη ερμηνεία βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις , είναι η καλύτερη σχετικά αξιολόγηση απέναντι στους αντιπάλους του. Συνεπώς ο κ...

Δείτε όλο το άρθρο
Επίσκεψη Γιούροβα στην Αθήνα: Ένα βήμα πριν τεθεί θέμα κράτους δικαίου στην Ελλάδα;

 Sep 29, 2022 (ενημερώθηκε:  Sep 29, 2022)   Όπως έγινε γνωστό η Αντιπρόεδρος σημείωσε τα σχόλια, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παρακολουθεί πολύ στενά...

Δείτε όλο το άρθρο
Σκληρή σύγκρουση Αλβανίας-Ρωσίας για Ουκρανία και Κόσοβο στο Συμβούλιο Ασφαλείας

 Sep 29, 2022 (ενημερώθηκε:  Sep 29, 2022) Ο Αλβανός πρέσβης Φερίτ Χότζα απάντησε αμέσως, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κανένας παραλληλισμός με...

Δείτε όλο το άρθρο
Στέφανος Νόλλας: Το μετα-σχολείο

Τα τελευταία χρόνια ευδοκιμεί ένας μεγάλος αριθμός πρωτοβουλιών με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καλλιέργεια του δημοκρατικού πολιτισμού στο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Νέα της HELEXPO
2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-  «Get Future Ready»

2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond- «Get Future Ready»


2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-«Get Future Ready» Εγκαινιάζεται αύριο 29 Σεπτεμβρίου με 300 επιχειρήσεις -εκ των οποίων 100...


Δείτε θέμα και σχόλια