Χονγκ Κονγκ: Θα θανατωθούν 2.000 χάμστερ λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

🕔19/01/2022 - 01:12:49

 Το Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη θανάτωση περίπου 2.000 χάμστερ καθώς ορισμένα από αυτά βρέθηκαν θετικά στον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η σφαγή των μικρών τρωκτικών αποφασίστηκε αφού εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19 σε κατάστημα μικρών ζώων και στο πλαίσιο της πολύ αυστηρή στρατηγική «μηδενικής Covid»

Η υπουργός Υγείας του Χονγκ Κονγκ Σοφία Τσαν είπε ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η υγεία του πληθυσμού, αφού μια υπάλληλος και μια πελάτισσα που έπιασαν τα χάμστερ βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό SARS-CoV-2.

Η υπάλληλος μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα, που σπανίζει στις τοπικές αλυσίδες μετάδοσης του Χονγκ Κονγκ.

«Σε διεθνές επίπεδο, δεν υπάρχει σήμερα καμία απόδειξη ότι τα ζώα μεταδίδουν τον κορονοϊό στους ανθρώπους, αλλά θα λάβουμε προληπτικά μέτρα», εξήγησε η Τσαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Από τα τεστ που έγιναν στο κατάστημα Little Boss, σε μια πολυσύχναστη συνοικία της πόλης, διαπιστώθηκαν 11 θετικά αποτελέσματα στα χάμστερ. Οι αρχές πιστεύουν ότι τα ζώα εισήχθησαν από την Ολλανδία και ζήτησαν από όσους αγόρασαν χάμστερ μετά τις 22 Δεκεμβρίου να τα παραδώσουν για να θανατωθούν.

Το Little Boss έκλεισε σήμερα και περίπου 1.000 ζώα που φιλοξενούνταν εκεί, κατασχέθηκαν και θανατώθηκαν. Σε αυτά θα προστεθούν άλλα 1.000 χάμστερ από άλλα καταστήματα πώλησης ζώων του Χονγκ Κονγκ. Περίπου 150 πελάτες και 20 υπάλληλοι στάλθηκαν σε κέντρο καραντίνας, ενώ αποφασίστηκε επίσης να διακοπεί η εισαγωγή μικρών ζώων.

Οι πολίτες κλήθηκαν να αποφεύγουν την επαφή με ζώα συντροφιάς και να κρατούν καθαρά τα σπίτια τους. «Σε καμία περίπτωση να μην εγκαταλείψουν τα ζώα τους στον δρόμο», είπε ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας, Λέουνγκ Σιου-φάι.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια