Διαρροή στοιχείων δείχνει τη διείσδυση της NSA στο διατραπεζικό σύστημα χωρών της Μέσης Ανατολής

🕔18/04/2017 - 19:10:13

Η ομάδα χάκερ Shadow Brokers έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα ντοκουμέντα που, αν είναι όντως γνήσια, αποδεικνύουν πως η αμερικανική NSA είχε καταφέρει να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο συναλλαγών κρατών της Μέσης Ανατολής. Η ομάδα χάκερ Shadow Brokers έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα ντοκουμέντα που, αν είναι όντως γνήσια, αποδεικνύουν πως η αμερικανική NSA είχε καταφέρει να διεισδύσει στο ηλεκτρονικό δίκτυο συναλλαγών κρατών της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στόχος της NSA δεν ήταν η υπεξαίρεση χρηματικών ποσών, αλλά η παρακολούθηση των μεταφορών κεφαλαίων ανάμεσα σε τράπεζες και εταιρείες της περιοχής.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα ντοκουμέντα υποδεικνύουν πως η αμερικανική υπηρεσία είχε παραβαιάσει το δίκτυο της EastNets, μίας εταιρείας στο Ντουμπάι η οποία διαχειρίζεται τις μεταφορές κεφαλαίων στο παγκόσμιο σύστημα συναλλαγών SWIFT, για λογαριασμό δεκάδων τραπεζών και επιχειρήσεων. Οι περισσότεροι πελάτες της EastNets έχουν έδρα τη Μέση Ανατολή, όπως το Κατάρ, το Ντουμπάι, το Άμπου Ντάμπι, την Υεμένη και τα Παλαιστινιακά εδάφη.

 

Μεταξύ των πελατών της που φαίνεται πως παρακολουθούνται ήταν οι Qatar First Investment Bank, Arab Petroleum Investments Corporation Bahrain, Dubai Gold and Commodities Exchange, Tadhamon International Islamic Bank, Noor Islamic Bank, Kuwait Petroleum Company και η Qatar Telecom.

 

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η EastNets διέψευσε την παραβίαση. Ωστόσο, τα ντοκουμέντα που διέρρευσαν δείχνουν το αντίθετο, καθώς για παράδειγμα ανάμεσά τους υπάρχει ένα έγγραφο με τις διευθύνσεις IP των υπολογιστών που είχαν παραβιαστεί, με το όνομα της επιχείρησης στην οποία αντιστοιχούσε κάθε μηχάνημα.

 

Όπως αναφέρει στο Wired ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Matt Suiche, τα μηχανήματα αυτά δεν φαίνεται να ανήκαν στις ίδιες τις εταιρείες, αλλά στους υπολογιστές με τους οποίους η EastNets τις εξυπηρετούσε.

 

Στα δεδομένα που δημοσιοποίησαν οι Shadow Brokers, υπάρχουν επίσης εργαλεία hacking τα οποία εκμεταλλεύονται ευπάθειες εκδόσεων των Windows που είναι παλιότερες από τα Windows 10.

 

Site: Wired

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια