Δύο επιπλέον γραμμές του ΟΑΣΘ παραδίδονται στα ΚΤΕΛ

🕔27/07/2022 - 08:57:40

Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκονται οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, με τον ΟΑΣΘ να παραχωρεί ακόμη δύο δρομολόγια σε λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

 

Η κοινοπραξία των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης- Χαλκιδικής- Κιλκίς και Σερρών, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, θα αναλάβει δύο πρόσθετες γραμμές του ΟΑΣΘ, ενώ αναμένεται πριν το τέλος της χρονιάς με νομοθετική παρέμβαση, να δοθεί παράταση ζωής στον Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών ως τέλος 2023.

Συγκεκριμένα, συζητείται να δοθούν τα δρομολόγια ου εξυπηρετούν τις περιοχές Πανόραμα, Χορτιάτη και Φίλυρο, δηλαδή δυο από τις γραμμές 57, 58 και 64, που θα εκτελούνται από τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ Σερρών, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχει αποφασιστεί ποιες θα είναι οι δυο γραμμές.

Η προσθήκη αυτών των δύο γραμμών, στις 31 που ήδη εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ, αναμένεται ότι θα ενταχθεί στην επόμενη σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ ΟΣΕΘ (Οργανισµός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης) και κοινοπραξία ΚΤΕΛ το φθινόπωρο και με την οποία θα παραταθεί η διενέργεια δρομολογίων ως το τέλος της ερχόμενης χρονιάς.

Για να αναληφθούν αυτές οι γραμμές από τα ΚΤΕΛ, θα χρειαστεί η κοινοπραξία να προμηθευτεί ως και 30 λεωφορεία, επειδή, όπως ειπώθηκε, εκτελούν πολλά δρομολόγια την ημέρα αν και με σχετικά περιορισμένες πληρότητες.

#ΟΑΣΘ #ΚΤΕΛ #ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια