ΕΚΑΒ: Πήγαν να σώσουν άνθρωπο στη Σαλαμίνα και έφαγαν ξύλο - Στάση εργασίας σήμερα οι εργαζόμενοι (βίντεο)

🕔16/05/2022 - 07:33:35

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, με κατοίκους να επιτίθενται σε διασώστες!

Ειδικότερα, στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ για μία διάσωση, κάτοικοι της Σαλαμίνας επιτέθηκαν χθες στους διασώστες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας εξ αυτών.

Το σωματείο εργαζομένων κατήγγειλε πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καθώς ο δράστης έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν εξαγγείλει ότι θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστήρια στον Πειραιά όπου θα μεταφερθεί ο συλληφθείς για την αυτόφωρη διαδικασία.

Επίσης, το σωματείο εξήγγειλε έκτακτη στάση εργασίας από τις 07:00 έως 11:00 το πρωί και επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, δόθηκε εντολή στον νομικό σύμβουλο του σωματείου να κινηθεί νομικά εναντίον του δράστη.

«Αυτή η επίθεση έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ. Είναι γνωστό ότι αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Για τον λόγο αυτό το σωματείο έχει κάνει όλες τις νόμιμες ενέργειες για την αποτροπή τους», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ. 

Παράλληλα, ζητά να ληφθούν «τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας» και «να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών, να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους» καθώς και να υπάρξουν «αυστηρές ποινές για όσους προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων μας».

#ΕΚΑΒ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ #ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ #ΣΤΑΣΗ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ #ΣΑΛΑΜΙΝΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ #ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια