Ελπιδοφόρος: «Οι Έλληνες είμαστε ένα σημαντικό μέρος του ιστού της Νέας Υόρκης»

🕔04/06/2022 - 04:21:56

Τις βαθύτατες ευχαριστίες και την αδιάλειπτη εκτίμηση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την αναγνώριση της ελληνικής κληρονομιάς, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή του εορτασμού της επετείου των 100 ετών από την ίδρυση της πλέον εξέχουσας επαρχίας του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προς το δήμαρχο της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη χθες μαζί με εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής και της κυπριοαμερικανικής κοινότητας και, εν γένει, της ομογένειας στη δεξίωση που παρέθεσε ο Έρικ Άνταμς για τη 201η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας στην επίσημη κατοικία του στο Μανχάταν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, αφού αρχικά ανέπεμψε προσευχή, υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ότι «οι Έλληνες ήμασταν πάντα και είμαστε ένα σημαντικό μέρος του ιστού της Νέας Υόρκης για πολλές γενεές από τους πρώτους μετανάστες που έφτασαν στη χώρα υπό τη σκιά του Αγάλματος της Ελευθερίας, μέσα από τις πύλες του Έλις Άιλαντ, μέχρι το εκπληκτικό σύνολο των επιχειρηματιών που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην κοινωνική ζωή της Νέας Υόρκης σε όλα τα επίπεδα».

«Η Νέα Υόρκη», τόνισε, «είναι ένα υπέροχο μωσαϊκό πολιτισμών, εθίμων, παραδόσεων, ιστοριών, κληρονομιών και θρησκευτικών αντιλήψεων από ολόκληρο τον κόσμο, με τη συνεισφορά των Ελλήνων να είναι διακριτή σε κάθε γωνιά της. Με πλέον εμβληματικό τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, το εθνικό προσκύνημα που θα δοθεί στη λατρεία την 4η Ιουλίου ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι πάντα βρίσκεται δίπλα στο πλευρό της Ομογένειας και τόνισε ότι ανυπομονεί να λάβει μέρος και ο ίδιος στη μεγάλη παρέλαση της 5ης Ιουνίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, στην οποία με τη συμμετοχή του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς θα εορταστεί και η ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας, αλλά και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

#ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ #ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ #ΝΕΑ_ΥΟΡΚΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια