Επιτυχής εκτόξευση πυραύλου με 3D εκτυπωμένα τμήματα

🕔27/05/2017 - 11:39:25

Από τη Νέα Ζηλανδία εκτοξεύθηκε ο πύραυλος της εταιρείας RocketLab από τη Silicon Valley, τα κύρια μέρη του οποίου έχουν παραχθεί μέσω 3D εκτύπωσης.

Η πετυχημένη δοκιμή σηματοδοτεί την άφιξη ενός ακόμη ανταγωνιστική, στην προσπάθεια ανάπτυξης φθηνών πυραύλων που θα μπορούν να μεταφέρουν σε τροχιά μικρά φορτία.

 

Η RocketLab σημειώνει πως θα ακολουθήσουν δύο κόμη δοκιμαστικές πτήσεις, πριν ξεκινήσει τις εμπορικές αποστολές, προς τα τέλη της χρονιάς. Σε αντίθεση με τις εταιρείες του Elon Musk και του Jeff Bezos, που προσπαθούν να μειώσουν το κόστος πρόσβασης στο διάστημα μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων οχημάτων εκτόξευσης, η RocketLab επικεντρώνεται σε φθηνούς πυραύλους μίας χρήσης.

 

Το όχημα που δοκιμάστηκε ονομάζεται Electron, έχει μήκος 17 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους έως και 22 κιλών. Ανάμεσα στους πρώτους πελάτες που θα το χρησιμοποιήσουν θα είναι και η NASA, ενώ δορυφόρους σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν και οι εταιρείες Spire, Planet, Moon Express και Spaceflight.

 

Site: CNBC

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια