Έτσι θα αντιμετωπίσετε την ψυχική εξουθένωση που μας «δώρισε» η καραντίνα

🕔04/05/2020 - 23:47:27

Οι σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις της καραντίνας φαίνεται να είναι αρκετές και οι μελέτες που ερευνούν το θέμα αυτό διεξοδικά δεν είναι λίγες. Εξάλλου, ότι οι επιπτώσεις είναι αρκετές και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ψυχολογία μας είναι κάτι το οποίο το αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι χωρίς να διαβάσουμε καμία μελέτη. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιπτώσεις.

Πολλοί "έσπασαν" λέει αμερικανική μελέτηΜια νέα μελέτη, η οποία βασίζεται σε δεδομένα που αντλήθηκαν από smartphone έδειξε ότι αρκετοί άνθρωποι “σπάνε” την καραντίνα, καθώς δεν αντέχουν την πίεση. Η μελέτη έγινε στο πανεπιστήμιο του Maryland.

Υπάρχουν αρκετά γραφήματα τα οποία δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας πολλοί άρνθρωποι άρχισαν να "ξεφεύγουν" και να θέλουν να πηγαίνουν κόντρα στους κανόνες, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο κορονοϊός ήταν σε έξαρση.

Αυτό είναι φυσιολογικό, καθώς η καραντίνα κουράζει τον άνθρωπο ψυχικά και σωματικά. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχική εξουθένωση είναι το κυριότερο πρόβλημα, καθώς εγκλωβίζει τον άνθρωπο και τον περιορίζει από τον κοινωνικό του περίγυρο.

"Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος ψυχικά για αυτή. Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί από εμάς στην αρχή το πήραν “ζεστά, αλλά δεν το βλέπουν πια με τη ίδια ματιά δύο μήνες μετά, καθώς είναι πολύ δύσκολο" τονίζει μεταξύ άλλων στο Yahoo Life ο Thea Gallagher, Υπεύθυνος που ειδικέυεται στην Θεραπεία του Άγχους στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να μην “τρελαθούμε”, γιατί μπορεί σταδιακά να μπαινουμε σε μια φάση “κανονικότητας” καθώς ξεκίνησε η άρση των μέτρων, ωστόσο ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν "αστειεύεται". ..

Τα μέτρα αντιμετώπισης της ψυχικής εξουθένωσης λόγω της καραντίνας και η συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.comΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια