Φήμες για pressure-sensitive οθόνη στο Galaxy S8 της Samsung

🕔16/11/2016 - 18:05:16

Σύμφωνα με μία νέα αναφορά που προέρχεται από τη Ν. Κορέα, η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοπλίσει το Galaxy S8 με ευαίσθητη στην πίεση (pressure-sensitive) οθόνη.

Αν αναρωτιέστε για το τι σημαίνει κάτι τέτοιο, σκεφτείτε το 3D Touch της Apple στις συσκευές iPhone, αφού πρόκειται για κάτι παρόμοιο. Η τεχνολογία, ουσιαστικά ανιχνεύει το πόσο πιέζετε πάνω στην οθόνη, χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το λογισμικό στη συνέχεια για την ενεργοποίηση πρόσθετης λειτουργικότητας, με βάση το επίπεδο πίεσης που ασκείται στην οθόνη.

 

Η σχετική φήμη προέρχεται από διάφορες πηγές στην βιομηχανία (την σχετική φήμη δημοσίευσε το Νοτιοκορεάτικη μέσο The Investor και στη συνέχεια το αξιόπιστο Sammobile), καθώς και από ένα ανώτερο στέλεχος του τμήματος εξαρτημάτων της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ένας εκπρόσωπος προμηθευτή της Samsung που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος δήλωσε στο The Investor, ότι η Samsung επιθυμεί να ξεκινήσει την ενσωμάτωση της τεχνολογίας force touch κατά μέρος από το S8 ωστόσο η πλήρης υϊοθέτηση της τεχνολογίας απέχει ένα με δύο χρόνια.

 

Τα πρώτα smartphones στον κόσμο που εξοπλίστηκαν με οθόνη pressure-sensitive ήταν το Huawei Mate S (η Samsung αποτελεί προμηθευτή pressure-sensitive οθονών στην Huawei) και τα iPhone 6s και 6s Plus της Apple.

 

Site: GSMArena

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια