Φωτιές: Η συγκινητική ανάρτηση εθελοντή για το δεμένο λυκόσκυλο που έσωσε από τις φλόγες

🕔10/08/2021 - 07:46:12

Συγκινητικές είναι οι ιστορίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από τα πύρινα μέτωπα που σάρωσαν και εξακολουθούν να σαρώνουν μεγάλες περιοχές της χώρας μας όπως η Εύβοια.

Αυτή την φορά, ένας ακόμα εθελοντής συγκινεί με την υπεράνθρωπη προσπάθειά του να σώσει έναν σκύλο. Για την ακρίβεια, ένα λυκόσκυλο που το είχε εγκαταλείψει δεμένο ο ιδιοκτήτης του. Κι ενώ οι φλόγες το περικύκλωσαν, ο εθελοντής- ήρωας, το διέσωσε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η προσπάθεια αυτή αποτυπώθηκε σε μια φωτογραφία που έγινε viral στα social media και δείχνει τον νεαρό να έχει πάρει στα χέρια του το μεγάλο λυκόσκυλο. Αν δεν υπήρχε ανθρώπινη παρέμβαση, θα είχε καεί ζωντανό, όπως πολλά άλλα ζωάκια στα δάση και στα χωριά της Εύβοιας.

«Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!», γράφει χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Ήδη η ανάρτηση του νεαρού έχει πάνω από 11.000 likes, σχεδόν 2.000 σχόλια και πάνω από 2.200 κοινοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανάρτηση του εθελοντή πυροσβέστη 

Αυτή την εικόνα δεν την ανεβάζω για να δείξω πόσο καλός είμαι, καθώς θεωρώ αυτονόητο να βοηθήσεις μια τέτοια ψυχή να γλιτώσει από το πιο βίαιο και άδικο θάνατο, σε αντίθεση με τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη που θεώρησε σωστό να τον δέσει κιόλας στην αυλή του σπιτιού του, που θα καιγόταν από λεπτό σε λεπτό αφαιρώντας του κάθε ελπίδα για να επιβιώσει…

Με αφορμή αυτό το σκυλί λοιπόν και τη μετέπειτα αισχρή-άνανδρη συμπεριφορά κάποιων κατοίκων του χωριού κατάλαβα για μια ακόμη φορά πόσο ανάξιοι είναι οι άνθρωποι στη πλειοψηφία τους να έχουν και να διαχειρίζονται όλα αυτά που μας έχει χαρίσει απλόχερα η φύση!!

Λυπάμαι πραγματικά για όλες αυτές τις καμένες εκτάσεις πρασίνου, για όλες αυτές τις αθώες ψυχές που πληρώνουν τα εγκλήματα του ανθρώπινου είδους και για όλο το κόσμο που δε συμπράττει σε αυτή τη θλιβερή καταστροφή!!

Όσο για όλους τους υπόλοιπους έχω να πω ότι με θλίβει πολύ το γεγονός ότι αναγκάζομαι να συνυπάρξω μαζί τους (με κάθε αντίκτυπο που έχει αυτό) και ότι είναι άξιοι της μοίρας τους!!

{https://www.facebook.com/anastasis.nik.1/posts/10222401925889233}

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.comΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια