Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας: Θέλουμε τον τουρισμό, αλλά με όρους ασφάλειας

🕔02/07/2020 - 23:43:03

Την ικανοποίησή του για την πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την επιτυχή πραγματοποίηση των στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ στα σύνορα εισόδου των τουριστών και στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο κ. Πρεζεράκος το απόγευμα επισκέφθηκε εκτάκτως το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα ώστε, «να δει από κοντά την εφαρμογή όλων των μέτρων που στοχεύουν στην ασφάλεια τόσο των τουριστών – επισκεπτών που εισέρχονται στη χώρα μας όσο και του μόνιμου πληθυσμού».

Ο γενικός γραμματέας υπογράμμισε ότι υπήρχε αυξημένη κίνηση στο συνοριακό φυλάκιο ωστόσο δεν παρατηρείται καμία καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά καθώς τόσο ο διαβατηριακός έλεγχος όσο και ο υγειονομικός έλεγχος γίνονται ταχύτατα για να μην υπάρχουν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης να παραμείνει ανοιχτός μόνο ο Προμαχώνας για την τουριστική διέλευση σημειώνοντας με έμφαση ότι έτσι διασφαλίζεται με το καλύτερο δυνατό τρόπο ο έλεγχος και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

«Το θέμα της δημόσιας υγείας είναι πάνω και πέρα από κάθε προτεραιότητα. Θέλουμε τον τουρισμό, αλλά τον θέλουμε με όρους απόλυτης ασφάλειας και για τους ταξιδιώτες - επισκέπτες μας αλλά και για τους συμπολίτες μας. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και σε αυτή τη λογική υλοποιούμε και το προσχέδιο με τα στοχευμένα δειγματοληπτικά τεστ. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει πίσω πολύ δουλειά, πολύ ξενύχτι, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί σωστά και ολοκληρωμένα».

Σήμερα υπάρχουν δυο κλιμάκια στον Προμαχώνα που κάνουν τους έλεγχους και ο κ. Πρεζεράκος τόνισε πως υπάρχει η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να αυξηθούν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ο κ. Πρεζεράκος διευκρίνισε ότι οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν, παρατηρούνται στη βουλγαρική πλευρά και όχι στην ελληνική, ενώ υπογράμμισε ότι η επιτυχία των μέτρων και των αποφάσεων που λαμβάνονται θα τυγχάνουν συνεχούς επαναξιολόγησης καθώς τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο μπροστά στο κοινό στόχο που είναι η ασφάλεια και η προστασία όλων.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.com💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ,  με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα  και κεντρικό θεματικό άξονα  το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας


13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική...


Δείτε θέμα και σχόλια