Η AMD θα χρησιμοποιήσει μέθοδο FinFET στις GPUs του 2016

🕔10/05/2015 - 13:01:28
Πριν μερικές μέρες, κατά την διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών, η AMD ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την κατασκευή επεξεργαστών γραφικών σε κάθε τμήμα της αγοράς.H εταιρεία στοχεύει να φέρει βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική Graphics CoreNext, αλλά περισσότερο ποντάρει στην αύξηση της απόδοσης/ watt με τις GPUs του 2016. Η εταιρεία αναμένεται να εκμεταλλευτεί την κατασκευαστική μέθοδο 14nm/16nm FinFET (αν και η AMD δεν αναφέρθηκε στα “14nm ή στα 16nm”, αναφέρθηκε στην κατασκευαστική μέθοδο FinFET και αυτό υποθέτουμε ότι αρκεί για να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι μιλάμε για μία sub-20nm μέθοδο).Η AMD αναμένει 2x (100%) αύξηση στην απόδοση/watt σε σχέση με τους σημερινούς επεξεργαστές γραφικών με την μετάβαση στην νέα κατασκευαστική μέθοδο.

Η άφιξη των Windows 10, τα νέα CPU-efficient APIs όπως τα DirectX 12 και Vulkan, οι οθόνες Ultra HD που θα γίνουν οικονομικότερες αναμένεται να βοηθήσουν στην πώληση περισσότερων GPUs, και η εταιρεία πιστεύει ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία. Και για το 2015 ετοιμάζει ωστόσο κάτι σπουδαίο, και αυτό δεν είναι άλλο από την παρουσίαση της πρώτης GPU της εταιρείας που θα εκμεταλλεύεται τον τύπο μνήμης HBM, που προσφέρει διπλάσιο memory bandwidth με την μισή κατανάλωση σε σχέση με τον τύπο GDDR5.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην δική της σχεδίαση, θα δούμε τα memory dies τοποθετημένα στην ίδια συσκευασία με το die της GPU (σχεδίαση 2.5D και όχι 3D), και έτσι δεν πρόκειται να δούμε κάρτες γραφικών με memory chips τοποθετημένα γύρω από το ASIC της GPU. Τις πρώτες κάρτες γραφικών της σειράς Radeon 300 Series αναμένεται να τις δούμε κατά πάσα πιθανότητα στην έκθεση Computex.

Site: TechPowerUp

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια