Η Adobe ανακοίνωσε τα νέα Photoshop Fix, Capture CC και προσφέρει τα καλύτερα στοιχεία του Photoshop δωρεάν

🕔06/10/2015 - 11:09:11

Από ότι φαίνεται καθένας έχει ένα φίλο με πειρατική κόπια του Photoshop. Αν ρωτήσετε για ποιο λόγο δεν το πλήρωσαν, η απάντηση πιθανόν να είναι κάπως έτσι: Το Photoshop κοστίζει πάνω από $1000, και χρησιμοποιώ μόνο το 10% των χαρακτηριστικών του.

Εδώ και πολύ καιρό τώρα, το Photoshop δεν δημιουργήθηκε για τέτοιους χρήστες, αλλά για επαγγελματίες που χρειάζονται πλήρως τις δυνατότητες και τα βαθύτερα, περισσότερο εξειδικευμένα εργαλεία του.

 

Παρόλα αυτά, η Adobe προσπάθησε και κατάφερε να κάνει το Photoshop περισσότερο προσιτό, και ξεκίνησε να προσφέρει τα Photoshop και Lightroom συνδυαστικά με $9,99 τον μήνα ενώ σε mobile λειτουργικά συστήματα ξεκίνησε να “σπάει” το Photoshop σε βολικότερα και εύπεπτα κομμάτια που προσφέρει δωρεάν.

 

Τώρα, η στρατηγική της εταιρείας στον χώρο “mobile” έγινε ακόμα πιο συναρπαστική με την διάθεση του Photoshop Fix (ήταν γνωστό ως Project Rigel), ενός εργαλείου επεξεργασίας φωτογραφιών που περιλαμβάνει περισσότερα από το 10% των χαρακτηριστικών της κανονικής έκδοσης του Photoshop. Πέρα από το Photoshop Fix η εταιρεία έκανε και άλλες ανακοινώσεις στο ετήσιο MAX, το συνέδριο της.

 

Όπως υπονοεί και η ονομασία του, το Photoshop Fix έχει σχέση με την “διόρθωση” των φωτογραφιών σας, Η “διόρθωση” ή το “fixing” μπορεί να περιλαμβάνει πολλά πράγματα, από την αφαίρεση αντικειμένων σε μία φωτογραφία, την αλλαγή στα χαρακτηριστικά του προσώπου κάποιου κ.ά. Επίσης περιλαμβάνει διάφορα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας όπως εργαλείο για να προσαρμόσετε την έκθεση, την αντίθεση ή τον κορεσμό, εργαλείο για να κάνετε πιο σκούρες κάποιες περιοχές ή να τις φωτίσετε, εργαλείο για να παραμορφώσετε (ή και θολώσετε) αντικείμενα ή πρόσωπα ενώ βεβαίως δεν απουσιάζουν δυνατότητες cropping, painting κ.ά. Ένα νέο χαρακτηριστικό στο Photoshop Fix που αξίζει να μείνουμε παραπάνω, είναι ένα εργαλείο που αναγνωρίζει μεμονωμένα στοιχεία του προσώπου, και του επιτρέπει να πραγματοποιήσει αλλαγές στα μάτια, στα μάγουλα, στην μύτη, στο μέτωπο και τα χείλη, κάνοντας τα μικρότερα ή μεγαλύτερα, να αλλάξει γωνία κ.λπ.

 

 

Πέρα από το Photoshop Fix, η Adobe ανακοίνωσε και το Capture CC, ένα νέο mobile app που συνδυάζει στοιχεία από τα Adobe Brush, Adobe Shape, Adobe Color και Adobe Hue σε μία εφαρμογή. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε αναβαθμίσεις για τα Photoshop Sketch, Illustrator Draw, Comp και Premiere Clip. Το Lightroom mobile επίσης αναβαθμίστηκε με νέες δυνατότητες photo capturing και λειτουργίες dehaze κ.ά.

 

Στο περσινό συνέδριο MAX, η εταιρεία έδειξε τα touch workflows της στο Surface Pro της Microsoft, και φέτος τα επέκτεινε στο επερχόμενο iPad Pro της Apple, ανακοινώνοντας παράλληλα αναβαθμισμένα touch workflows στα InDesign και illustrator αλλά και αναβαθμίσεις στα Premiere Pro, After Effects και Character Animator που είναι βελτιστοποιημένες για το Surface Pro, τα Windows tablets ή συσκευές track pad της Apple.

 

H Adobe επίσης ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της εξαγοράς της εταιρείας Mixamo, που έχει την ονομασία Adobe Fuse CC, αλλά το οποίο βρίσκεται ακόμα σε φάση “preview”, και θα διατεθεί κάποια στιγμή τον Νοέμβριο. Το Fuse CC είναι ένα λογισμικό δημιουργίας τρισδιάστατων χαρακτήρων (3D character software), που βοηθάει τον χρήστη να δημιουργήσει τρισδιάστατα μοντέλα τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει στο Photoshop και που μπορεί να συγχρονίσει κατά μήκος των βιβλιοθηκών Creative Cloud.

 

 

Όλες οι παραδοσιακές desktop εφαρμογές επίσης της Adobe αναβαθμίστηκαν (Photoshop, Illustrator, Premiere Pro) με νέες δυνατότητες, την ώρα που περιεχόμενο video βρίσκει τον δρόμο του προς το Adobe Stock, την συλλογή φωτογραφιών (royalty-free) και γραφικών της εταιρείας.

 

Η Adobe επίσης ανακοίνωσε και το Project Comet για τους UX designers. Η εταιρεία περιγράφει το Project Comet ως μία end-to-end πλατφόρμα UX design, που διαθέτει ένα νέο desktop-mobile app combo.

 

Site: TheVerge Site: TheNextWeb

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια