Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα 3D laser για το iPhone 8

🕔16/07/2017 - 14:50:07

Σύμφωνα με αναφορές, οι μηχανικοί της Apple εργάζονται χωρίς σταματημό σε μία προσπάθεια να ενσωματώσουν έναν αισθητήρα 3D laser στο πίσω μέρος του iPhone 8 που θα βοηθήσει στην βελτίωση της αυτόματης εστίασης αλλά και θα χρησιμοποιηθεί στις λειτουργίες επαυξημένης πραγματικότητας επίσης.

Πρόκειται για VCSEL laser, δηλαδή για Vertical-Cavity Surface-Emitting Laserπου αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βελτίωση στην ανίχνευση του βάθους. Ο νέος αισθητήρας laser είναι ζωτικής σημασίας για το ARKit της Apple που ανακοινώθηκε πρόσφατα και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τους developers για την ανάπτυξη εμπειριών επαυξημένης πραγματικότητας για το iPhone (AR, Augmented Reality). Αυτή την ώρα, οι developers χρησιμοποιούν την υπάρχουσα κύρια κάμερα στο iPhone για την ανάπτυξη των app τους.

 

Το σύστημα laser επίσης στο πίσω μέρος του iPhone θα βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση της αυτόματης εστίασης. Αρκετά σημερινά smartphones χρησιμοποιούν laser-assisted AF για να μπορούν να ανιχνεύουν με σημαντικά μεγαλύτερη ακρίβεια την απόσταση της κάμερας από το αντικείμενο. Το σύστημα ανίχνευσης 3D laser της Apple θα βοηθήσει επίσης και στο Portrait Mode.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους νέους αισθητήρες του iPhone 8 θα κατασκευάσουν οι εταιρείες Lumentum, Finisar και II-VI, ενώ είναι γνωστό πως η Apple συνεργάζεται με την Lumentum πάνω στη 3D-sensing τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό.

 

Site: Macrumors Site: GSMArena

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια