Η Gigabyte ανακοίνωσε τη μικρότερη σε μέγεθος GeForce GTX 1080

🕔07/09/2017 - 18:09:11

Την μικρότερη σε μέγεθος κάρτα γραφικών με την GPU της Nvidia, GeForce GTX 1080 στον κόσμο ανακοίνωσε η εταιρεία Gigabyte.

Η νέα GeForce GTX 1080 Mini ITX 8G έχει μήκος μόλις 16,7 εκατοστά και επομένως μπορεί να εγκατασταθεί σε μικρούς σε μέγεθος υπολογιστές, που βασίζονται ακόμα και σε motherboards τύπου Mini ITX.

 

Η GeForce GTX 1080 μπορεί να ανακοινώθηκε πέρυσι, όμως παραμένει μία από τις ισχυρότερες GPUs σήμερα. Με μήκος μόλις 16,7 εκατοστά, η κάρτα γραφικών της Gigabyte, GeForce GTX 1080 Mini ITX 8G είναι μικρότερη από πολλές άλλες κάρτες γραφικών που βασίζονται στον ίδιο επεξεργαστή γραφικών και οι οποίες συνήθως έχουν μήκος 26,7 εκατοστά.

 

Για να διατηρήσει τη θερμοκρασία λειτουργίας του chip ακόμα και σε κατάσταση πλήρους φόρτου σε χαμηλά επίπεδα, η Gigabyte χρησιμοποίησε μία ψύκτρα με πολλά fins και με χάλκινα heatpipes (triple heatpipe design) μαζί με έναν ανεμιστήρα 90mm με custom σχεδιασμένα από την εταιρεία πτερύγια. Η τεχνολογία επίσης ανεμιστήρα 3D Active διατηρεί τα επίπεδα θορύβου χαμηλά. Το σύστημα επίσης τροφοδοσίας είναι 5+2 φάσεων.

 

Αν αναρωτιέστε για το ρολόγια, τότε να αναφέρουμε ότι το base και boost clock βρίσκονται αντίστοιχα στα 1632MHz και 1771MHz ενώ η μνήμη των 8GB, τύπου GDDR5X χρονίζεται στα 1010MHz. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ακόμα το κόστος και τη διαθεσιμότητα της κάρτας γραφικών της, ωστόσο υπολογίζεται ότι το κόστος της θα βρίσκεται στα $599,99.

 

Site: Techradar

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια