Η HP ανακοίνωσε το μικροσκοπικό Xeon-powered Z2 Mini Workstation που διαλύει τον ανταγωνισμό

🕔18/11/2016 - 13:03:35

Το νέο Z2 Mini Workstation της HP ενσωματώνει κλάσης workstation υποσυστήματα από την Intel και την Nvidia, όπως επεξεργαστή Xeon και γραφικά Quadro και είναι ένα από τα ισχυρότερα του είδους.

Η εταιρεία κατάφερε να χωρέσει σε ένα μικροσκοπικό case με πάχος που δεν ξεπερνάει τα 5,8 εκατοστά και είναι “90% μικρότερο από ένα παραδοσιακό business-class tower”. Σύμφωνα με την HP είναι δύο φορές ισχυρότερο από οποιοδήποτε άλλο mini PC στην αγορά και μπορεί να συνδεθεί με έως και έξι οθόνες με τον στάνταρντ εξοπλισμό. Επίσης είναι 63% πιο αθόρυβο από τα business-class mini PCs της HP χάρη σε ένα ειδικό σύστημα ψύξης που έχει αναπτύξει η εταιρεία για το Z2 Mini Workstation.

 

Όσον αφορά στο σχεδιασμό του, η εταιρεία μάλλον υπερβάλλει δηλώνοντας ότι το οκταγωνικό σχήμα του Z2 Mini είναι μοναδικό στην 35ετή ιστορία κατασκευής workstation της εταιρείας. Με το συγκεκριμένο PC, η HP στοχεύει στην αγορά των επαγγελματιών που ασχολούνται με CAD, με τα γραφικά, τα τρισδιάστατα γραφικά και τον σχεδιασμό, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις θα λέγαμε ότι κάνει ακόμα και για… gaming (αν και δεν καλύπτει τις προδιαγραφές VR ready της Nvidia).

 

Από άποψη χαρακτηριστικών, το Z2 Mini Workstation μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 32GB RAM τύπου DDR4 και με το HP Z Turbo Drive (M.2 SSD) με χωρητικότητα που αγγίζει το 1,5TB και ταχύτητες ανάγνωσης που ξεπερνούν το 1GB/s. Ο χρήστης μπορεί να το επιλέξει με Intel Core i3, i5 ή i7 ή να επενδύσει περισσότερα χρήματα για να το αποκτήσει με επεξεργαστή της οικογένειας Xeon E3-1200v5 της Intel, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε servers και workstations. Επίσης μπορεί να το αποκτήσει με την mobile GPU της Nvidia, Quadro M620 με 2GB RAM. Στην συγκεκριμένη σύνθεση θα καλύψει και επαγγελματίες που ασχολούνται με Autocad και 3DS max.

 

Το Ζ2 Mini Workstation της HP διαθέτει USB Type-C (δεν υποστηρίζεται Thunderbolt 3) και τρεις DisplayPort υποδοχές αλλά όχι και HDMI (μπορεί παρόλα αυτά να χρησιμοποιηθεί η υποδοχή USB Type-C). Οι τιμές για τον μικρό σε μέγεθος σταθμό εργασίας της HP ξεκινούν από τα $699 στην βασική σύνθεση με επεξεργαστή Intel Core i3, χωρίς διακριτή κάρτα γραφικών. Με επεξεργαστή Intel Xeon και Nvidia Quadro GPU αναμένεται να κοστίζει περισσότερα από διπλάσια, αν και η HP δεν αποκάλυψε το κόστος.

 

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια