Η Samsung καταθέτει πατέντα οθόνης που αντιλαμβάνεται την πίεση

🕔20/10/2015 - 09:35:13

Η τεχνολογία οθονών αφής που αντιλαμβάνονται το βαθμό πίεσης που ασκείται είναι πλέον ευρέως γνωστή.

Την εν λόγω τεχνολογία οθόνης θα διαθέτει μια έκδοση του Mate S της Huawei, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου χρόνου και την διαθέτουν ήδη τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus (η Apple αποκαλεί την τεχνολογία αυτή 3D Touch). Μάλιστα, η εταιρία Synaptics έχει ήδη ανακοινώσει ότι κατασκευάζει οθόνες με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (την αποκαλεί ClearForce), οι οποίες έχουν υψηλή ζήτηση από μεγάλες εταιρίες κινητών τηλεφώνων και θα είναι διαθέσιμες για μαζική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2016.

 

Στα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η κατάθεση πατέντας από τη Samsung, σχετικά με οθόνη που αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκεί ο χρήστης. Μάλιστα, όπως φημολογείται, τη συγκεκριμένη τεχνολογία ενδέχεται να ενσωματώνει το Samsung Galaxy S7, το οποίο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016.

 

Η εν λόγω πατέντα της Samsung παρουσιάζει ένα διάγραμμα οθόνης με ευαισθησία στην αφή, η οποία αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με τον βαθμό πίεσης που της ασκείται, εφόσον αντιλαμβάνεται τις αλλαγές στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, οι οποίες μεταφράζονται σε εντολές προς το λειτουργικό σύστημα.

 

Πρόκειται για μια σημαντική τεχνολογία, η οποία θα προσφέρει νέες δυνατότητες στο Android.

 

 

Site: PhoneArena

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια