Η νέα επαγγελματική κάρτα γραφικών της Nvidia, Quadro M6000 έχει 24GB RAM

🕔25/03/2016 - 10:08:24

Ναι, καλά διαβάσατε, η νέα κάρτα γραφικών Quadro M6000 διαθέτει 24GB RAM και ναι, μπορεί να τρέξει και το Minecraft, και το Crysis, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματική κατάχρηση διαθέσιμων πόρων.

Η Quadro M6000 είναι η κορυφαία από τις επαγγελματικής κλάσης λύσεις GPU που προσφέρει η Αμερικάνικη εταιρεία, η οποία τώρα, στα μέσα του κύκλου ζωής της, αναβαθμίζεται με διπλάσια ποσότητα μνήμης (24GB από 12GB).

 

Η αντίστοιχη πρόταση της AMD, FirePro W9100 διαθέτει 12GB RAM, κάτι που σημαίνει ότι το όποιο πλεονέκτημα της πρότασης της Nvidia, μπορεί να μην κρατήσει για πολύ, αφού η FirePro W9100 θεωρητικά μπορεί να εξοπλιστεί με έως και 32GB RAM.

 

Στον Σεπτέμβριο πέρυσι, όταν και παρουσιάστηκε η Quadro M6000 από την Nvidia, διέθετε 12GB GDDR5 RAM, ποσότητα ήδη εντυπωσιακή αν και θεωρητικά ο επεξεργαστής γραφικών GM200 μπορούσε να πλαισιωθεί με 24GB RAM, πράγμα που αρκετοί περίμεναν να γίνει κάποια στιγμή.

 

Ακριβώς αυτό λοιπόν έκανε η Nvidia, η οποία πέρα από τον διπλασιασμό της μνήμης, πρόσθεσε στην νέα της κάρτα γραφικών των 250W επιπλέον δυνατότητες διαχείρισης των ρολογιών (1140MHz ρολόι) και της θερμοκρασίας, για βελτιωμένο και περισσότερο λεπτομερή έλεγχο πάνω στην απόδοση και στο throttling σε high-end performance setups.

 

Ο επεξεργαστής γραφικών διαθέτει 3072 πυρήνες CUDA,192 TMUs, 96 ROPs και memory interface με εύρος 384-bit. Η απόδοση σε υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής με μονή ακρίβεια έχει υπολογιστεί στα 7TFLOPs. Η νέα Nvidia Quadro M6000 διαθέτει τέσσερις DisplayPort 1.2 για να υποστηρίξει τέσσερις 4K Ultra HD οθόνες καθώς και dual-link DVI ενώ προαιρετικά υποστηρίζει και στερεοσκοπικό 3D connector.

 

Site: GSMArena

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια