ΗΠΑ: Σε αποθήκες της Amazon τα μισά εργατικά ατυχήματα του 2021

🕔14/04/2022 - 01:10:13

Το ένα τρίτο των εργαζομένων σε αποθήκες στις ΗΠΑ εργάζεται για την Amazon, αλλά σχεδόν τα μισά εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν το 2021 στους χώρους αυτούς αφορούσαν τον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από μια οργάνωση συνδικάτων.

 

Όπως ανέφερε η Strategic Organizing Center (SOC) οι εργαζόμενοι στα επιμελητειακά κέντρα της Amazon υπέστησαν πέρυσι περισσότερους από 34.000 «σοβαρούς τραυματισμούς» στον χώρο εργασίας τους, ποσοστό διπλάσιο από αυτό που καταγράφηκε σε άλλες αμερικανικές αποθήκες.

Η οργάνωση διευκρίνισε ότι βασίστηκε στα στοιχεία που παρέδωσε η Amazon στην αμερικανική, ομοσπονδιακή υπηρεσία αρμόδια για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων (OSHA).

Τον Ιούνιο του 2021 η εταιρεία αναθεώρησε τις συνθήκες εργασίες στις ΗΠΑ, παρατείνοντας τα διαλείμματα των εργαζομένων που είναι αρμόδιοι για την προετοιμασία των δεμάτων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από μια άλλη έκθεση της SOC, στην οποία η οργάνωση κατήγγειλε τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon, και μετά την απόπειρα των εργαζομένων στην αποθήκη της στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα να ιδρύσουν συνδικάτο.

Η απόπειρα αυτή απέτυχε, αλλά στη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει της ψηφοφορίας αποκαλύφθηκαν οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν πολλοί εργαζόμενοι.

«Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τους εργαζόμενούς μας», είχε γράψει ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους.

«Θα γίνουμε ο καλύτερος εργοδότης και το πιο ασφαλές περιβάλλον εργασίας στη Γη», είχε τονίσει, αναφερόμενος στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η εταιρεία για τη μείωση των μυοσκελετικών προβλημάτων των εργαζομένων, η εργασία των οποίων απαιτεί μια επαναλαμβανόμενη κίνηση.

Όμως «αντίθετα με τη δέσμευση αυτή (…) το ποσοστό τραυματισμών στις αποθήκες της Amazon αυξήθηκε κατά 20% από το 2020 ως το 2021», τόνισε η SOC.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια