Ηλιόπουλος: «Ο κόσμος βιώνει την ακρίβεια, οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη»

🕔17/06/2022 - 01:04:43

«Οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη, γιατί η ακρίβεια που βιώνουμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Επισήμανε ότι «η συζήτηση για την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα ξεκίνησε στην Ευρώπη τον περασμένο Οκτώβριο, πολύ πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία» και πως «ήδη από τον Οκτώβριο, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα ήταν προτεινόμενο μέτρο στην εργαλειοθήκη της Κομισιόν».

«Αν εφαρμοζόταν στη χώρα μας για ένα έτος θα κόστιζε 1,5 δισ., μια δαπάνη απόλυτα εφικτή στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες», τόνισε. Υποστήριξε ότι «η χώρα έχει τα πιο ακριβά καύσιμα σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το εισόδημα των πολιτών της» και ότι «είμαστε η μοναδική χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010 και έχουμε διαρκώς αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος ήδη από τον Αύγουστο».

Σημείωσε, επίσης, ότι «ο κόσμος βλέπει ότι ο μήνας δεν βγαίνει, για πρώτη φορά έχουμε λογαριασμό ρεύματος να έρχεται μεγαλύτερος από μισθό και σύνταξη». Είπε ότι «με βάση τον πληθωρισμό ενέργειας, τα στοιχεία Μαΐου δείχνουν ότι στην Ελλάδα το ρεύμα έχει αυξηθεί πάνω από 60% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι κάτω από 40%», σχολιάζοντας ότι «αυτό είναι ακρίβεια Μητσοτάκη».

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αφήνει χαραμάδες στην κεντρική του επιδίωξη για εκλογές στο τέλος της τετραετίας γιατί, έτσι όπως τα έχουν κάνει, φοβούνται το χειμώνα που έρχεται. Και καλά κάνουν και φοβούνται γιατί βλέπουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους.

Όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο κόσμος θα δώσει την απάντηση» για να τονίσει ότι οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες και αποτελούν «κοινωνική ανάγκη».

Υποστήριξε, ειδικότερα, ότι «ένα τεράστιο μέρος του προβλήματος, πολλαπλασιαστής της κρίσης, είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική Μητσοτάκη». Η πολιτική, συνέχισε, «που διατηρεί στα ίδια επίπεδα τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είναι η πολιτική που αρνείται να πάρει μέτρα για τη μείωση στο ρεύμα, όπως πήραν η Ισπανία και η Πορτογαλία».

Ανέφερε πως «το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πέμπτη χειρότερη χώρα στην ΕΕ στις συλλογικές συμβάσεις, είναι πολιτική επιλογή», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πιστεύει σε μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας, κάτι που το ζούμε και στον τουρισμό». Έθεσε, επίσης, το ερώτημα «γιατί ξαφνικά φέτος λείπουν 50.000 εργατικά χέρια από τον τουρισμό και γιατί μέσα στον πρώτο μήνα που άνοιξε η σεζόν παραιτήθηκαν 5.000 άνθρωποι;».

Διότι, συνέχισε, «στον τουρισμό έχουν φτιάξει Μανωλάδες» και «όταν στον τουρισμό έχεις φτιάξει Μανωλάδες, κάποια στιγμή ο νέος κόσμος που έβγαζε τη σεζόν, δεν θα πάει να το κάνει».

#ΝΑΣΟΣ_ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

6 ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός

14/08/2022 - 19:49 - Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να σιωπά παρότι οι αντιφάσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα στην ...

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Θα αναδειχθεί το μέγεθος της συκοφαντίας σας

14/08/2022 - 19:28 - Για «χυδαία ψέματα για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις» κάνει...

ΣΥΡΙΖΑ: Με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης το κύκλωμα παρακολουθήσεων;

14/08/2022 - 19:22 - «Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα...

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπακωνσταντίνου, «ασημένια» η Φίτσιου

14/08/2022 - 13:17:28 -

Αυτά είναι τα ζώδια που θα άφηναν την πόλη για το χωριό

14/08/2022 - 12:00:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια