Ισραηλινή εταιρεία τυπώνει βλαστοκύτταρα σε "High Speed" 3D εκτυπωτή

🕔30/05/2016 - 10:06:18

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που αναπαράγονται διαρκώς και έχουν την ικανότητα να μετατραπούν (να διαφοροποιηθούν) σε οποιοδήποτε άλλο είδος κυττάρου στο σώμα ενός οργανισμού (π.χ. σε μυϊκό, ερειστικό, νευρικό κλπ κύτταρο).

Η ισραηλινή εταιρεία Nano Dimension κατάφερε να δημιουργήσει έναν "High Speed" 3D βιο-εκτυπωτή και να τυπώσει με επιτυχία βλαστοκύτταρα, ανοίγωντας έτσι το δρόμο για την εκτύπωση ιστών και ζωτικών οργάνων.

 

Τρισδιάστατοι βιο-εκτυπωτές χρησιμοποιούνται ήδη για την πειραματική σύνθεση βλαστοκυττάρων, τα οποία όμως παράγονται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες/διαστάσεις, ενώ η Nano Dimension (με τη συνεργασία της επίσης ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Accellta Ltd.) ισχυρίζεται ότι μπορεί πλέον να τα αναπαράγει σε μεγαλύτερα μεγέθη.

 

Οι δύο εταιρείες, με δήλωση τους, γνωστοποιήσαν ότι μπορούν να εγγυηθούν για τις διαδικασίες αναπαραγωγής αυτών των βιώσιμων κυτταρικών μονάδων, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να ανασυνθέσουν μεγαλύτερα και πιο πολύπλοκα σύνολα - όπως αυτά των ανθρωπίνων οργάνων.

 

Site: FoxNews

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια