Και όμως ο φυσικός αερισμός στις τάξεις δεν είναι καλύτερος για την πρόληψη κορονοϊού

🕔29/07/2022 - 03:25:13

«Αντί να διαδίδουμε πως η πανδημία τελείωσε κ ο ιός έγινε ηπιότερος, ας πιέσουμε την πολιτεία να κάνει σοβαρή δουλειά τουλάχιστον για τα παιδιά μας ως αρχή» αναφέρει χαρακτηριστικά σε νέο του tweet ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο πανεπιστήμιο Βαλντέν των ΗΠΑ, Βασίλειος Μαργαρίτης εξηγώντας ότι ο μηχανικός εξαερισμός μπορεί να μειώσει την μετάδοση του Covid σε μεγάλο ποσοστό.

Ο καθηγητής αναφερόμενος σε νέα μελέτη που προδημοσιεύτηκε στο arxiv.org αναφέρει ότι τα συστήματα μηχανικού εξαερισμού που χρησιμοποιήθηκαν σε σχολικές τάξεις στην Ιταλία έδειξαν ότι σημειώθηκε εντυπωσιακή μείωση του κορονοϊού σύμφωνα με το news4health.

{https://twitter.com/v_margar/status/1552202546407788545?s=20&t=Los513xCGR117JoGB3MCvQ}

Σύμφωνα με τη σύνοψη της μελέτης στην οποία και αναφέρεται, υπάρχουν αποδείξεις ότι ο μηχανισμός εξαερισμού στα σχολεία μπορεί να απομακρύνει τα σωματίδια του ιού και να μειώνει την επικινδυνότητα μόλυνσης, γεγονός το οποίο και αποδεικνύει ότι είναι απαραίτητος για τα σχολεία και όχι μόνο.

Οι επιστήμονες ερεύνησαν την συσχέτιση του εξαερισμού και της μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε μαθητές στην περιοχή του Μάρκε στην Ιταλία σε πάνω από 10.000 σχολικές τάξεις, κάθε μία από τις οποίες ήταν εξοπλισμένες με μηχανικό εξαερισμό. Χρησιμοποιήσαν συνηθισμένα μοντέλα λογιστικής παλινδρόμησης για να διευρευνήσουν το σχετικό ρίσκο που σχετίζεται με την έκθεση των μαθητών στις τάξεις.

Όπως αναφέρουν στα ευρήματα της μελέτης οι σχολικές τάξεις που διέθεταν συστήματα μηχανικού εξαερισμού είδαν το σχετικό ρίσκο μόλυνσης να μειώνεται τον εξαερισμό. Συγκεκριμένα, οι τάξεις που είχαν μηχανισμό εξαερισμό είχαν κατά 80% μικρότερη πιθανότητα μόλυνσης σε σύγκριση με τις τάξεις που είχαν φυσικό εξαερισμό.

Σύμφωνα με όσα εξηγούν οι ειδικοί στην μελέτη αυτή χρειαζόμαστε καλύτερα συστήματα εξαερισμού για την προστασία των μαθητών στις τάξεις από την αερομεταδιδόμενη μετάδοση των ιων. (> 10 L s -1 μαθητής-1 ). Η συμφωνία των αποτελεσμάτων της μελέτης κοορτής και των συμπερασμάτων της υπόθεσης εργασίας σημαίνει ότι είναι πιθανό ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε την μετάδοση του ιού σε οποιαδηποτε εσωτερικό περιβάλλον.

#ΤΑΞΕΙΣ #ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

Ρεκόρ αύξησης 12,1% του πληθωρισμού στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη!

30/09/2022 - 18:08 - Ρεκόρ αύξησης του πληθωρισμού στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, τη μεγαλύτερη από την ένταξη της...

3,56 δισ. ευρώ για το «Ελλάδα 2.0» από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2022 - 16:19 - Το δεύτερο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) υποβλήθηκε σήμερα...

Τρία μέτρα «κομμένα» στις ανάγκες της Γερμανίας, αποφάσισαν για την τιμή του φυσικού αερίου οι υπουργοί Ενέργειας

30/09/2022 - 16:09 - Σε τρία μέτρα για τη μείωση των υψηλών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας που απειλεί με ύφεση την...

Μείωση της ανεργίας τον Αύγουστο έναντι της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

30/09/2022 - 16:02 - Στο 12,2% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Αύγουστο του 2022, έναντι του 13,7%...

Έχουμε διπλό σκάνδαλο: παρακολούθησης και συγκάλυψης, είπε ο Ν. Ανδρουλάκης στην Εξεταστική

30/09/2022 - 15:58 - Με τη δήλωση ότι «δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-  «Get Future Ready»

2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond- «Get Future Ready»


2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond-«Get Future Ready» Εγκαινιάζεται αύριο 29 Σεπτεμβρίου με 300 επιχειρήσεις -εκ των οποίων 100...


Δείτε θέμα και σχόλια