Κοκορέτσι και light δεν γίνεται: Πόσες θερμίδες έχει και ποια η θρεπτική του αξία

🕔19/07/2022 - 05:45:34

Το κοκορέτσι είναι ένα έδεσμα που διατροφικά κρύβει μικρούς διατροφικούς κινδύνους.

Το μειονέκτημα με το συγκεκριμένο φαγητό είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές για μία πιο light εκδοχή, καθώς όλα τα υλικά κρύβουν θερμίδες.

Αποτελείται, κατά κύριο λόγο από συκωτάκια, εντόσθια και έντερα, δηλαδή στοιχεία που είναι λιπαρά και περιέχουν και ποσότητες χοληστερίνης, τα οποία τις περισσότερες φορές προέρχονται είτε από αρνί είτε από κατσίκι.Τα 100 γραμμάρια κοκορέτσι περιέχουν περίπου 250 θερμίδες.

Όπως σημειώνεται στο news4health.gr, υπάρχουν σημαντικές ποσότητες λίπους αλλά και πρωτεΐνης, οι οποίες βρίσκονται στα εντόσθια και στα συκωτάκια αντίστοιχα. Επιπλέον, χάρη στα συκώτια παίρνουμε και βιταμίνες αλλά και μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος και το μαγνήσιο, καθώς αποτελεί ένα τρόφιμο με σπουδαία διατροφική αξία κι έχουν συνδεθεί με την υγεία του εγκεφάλου.

Κοκορέτσι: Προσοχή στο πλύσιμο

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα κατά την παρασκευή του συγκεκριμένου φαγητού είναι το καλό πλύσιμο των εντέρων. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει προσεκτικά, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές τροφικές δηλητηριάσεις. Επίσης, τα υλικά μας καλό είναι να τα προμηθευόμαστε από έμπιστο κρεοπωλείο, καθώς πρέπει να είναι καλής ποιότητας και από ζώα πουέχουν τραφεί με ποιοτικές τροφές.

Επειδή αποτελεί ένα ορεκτικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν και άλλα φαγητά, δεν θα πρέπει να καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα. Ας μην ξεχνάμε κιόλας, ότι μια μικρή φέτα από κοκορέτσι μας δίνει μια γενναιόδωρη ποσότητα θερμίδων.

#ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ #ΘΕΡΜΙΔΕΣ #ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια