Κόλαφος η πρόταση της Εισαγγελέως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Η αφορμή για την οργανωμένη επίθεση

🕔19/07/2022 - 09:31:04

Ενώ ο Άλκης Καμπανός ήταν πεσμένος στο έδαφος και φώναζε «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», οι κατηγορούμενοι εξακολουθούσαν να τον χτυπούν από κοινού και επανειλημμένα, σημείωσε μεταξύ άλλων η Εισαγγελέας.

Με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έδρασαν  - σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών - οι 12 κατηγορούμενοι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην δολοφονική επίθεση εις βάρος του Άλκη Καμπανού.

Στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που επικαλείται το GrTimes, ζητάει να παραπεμφθούν όλοι σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και να δικαστούν για την τετελεσμένη ανθρωποκτονία του 19χρονου και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του φίλου του, κατά συρροή, από κοινού.

Προτείνει, ακόμη, να παραπεμφθούν:

Ένας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δεύτερου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 συγκατηγορούμενοι του για απλή συνέργεια στην ίδια πράξη. Όλοι οι κατηγορούμενοι για επίθεση εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος και βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου καθώς επίσης και για κατοχή, χρησιμοποίηση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου. Όλοι οι κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοφορία και για οπλοχρησία. Αφορμή για τη δολοφονική επίθεση άλλο οπαδικό περιστατικό

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Ιανουαρίου 2022 οι 12 κατηγορούμενοι συναντήθηκαν στο Σύνδεσμο Φιλάθλων ΠΑΟΚ, επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τρεις από αυτούς προσήλθαν από άλλους δύο συνδέσμους. Η συνάντηση έγινε κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών για να οργανώσουν επίθεση κατά οπαδών του Άρη στην περιοχή Χαριλάου.

Αφορμή αποτέλεσε άλλο περιστατικό οπαδικής βίας που διαδραματίστηκε στην περιοχή Ωραιοκάστρου. Εκεί οπαδοί του Άρη είχαν επιτεθεί σε οπαδούς του ΠΑΟΚ , μεταξύ των οποίων είχαν κυνηγήσεις και φίλο ενός εκ των κατηγορουμένων.

Τότε, άπαντες, οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν να μεταβούν οργανωμένα και οπλισμένοι στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, ήτοι στην ευρύτερη περιοχής του σταδίου Κλεάνθης Βικελλίδης, του συνδέσμου της αθλητικής ομάδας του Άρη και του πάρκου του Άρη και να χτυπήσουν από κοινού με όπλα, με γροθιές και με κλοτσιές όποιον βρουν εκεί κοντά, επιδιώκοντας να αφαιρέσουν τη ζωή ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο επιλογής των θυμάτων ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, αναφέρεται στην πρόταση της εισαγγελέως προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι 12 κατηγορούμενοι επιβιβάστηκαν σε τρία ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και αφού άφησαν τα κινητά τους τηλέφωνα ή τα απενεργοποίησαν, μετέβησαν στον τόπο του εγκλήματος, στη συμβολή των οδών Ν. Πλαστήρα και Θ. Γαζή.

Στις 00:17 με 00:20 της 1ης Φεβρουαρίου επιτέθηκαν εναντίον 5 ανυποψίαστων νεαρών ανδρών μεταξύ των οποίων ήταν και ο 19χρονος Άλκης Καμπανός. Εξήλθαν των οχημάτων και περικύκλωσαν την παρέα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μάσκες , κράνη κ.α. και φέροντας μαχαίρια , στειλιάρια , σιδηρολοστούς, δρεπάνι κι άλλα αντικείμενα. Τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και όταν άκουσαν ότι υποστηρίζουν τον Άρη, άρχισαν να τους χτυπούν.

Δύο από τους πέντε νεαρούς κατάφεραν να ξεφύγουν ενώ οι άλλοι τρεις δέχτηκαν χτυπήματα. Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Ο 19χρονος ξεψύχησε, επί τόπου, πριν την έλευση του ΕΚΑΒ.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πρόθεση να σκοτώσουν

Κατά την εισαγγελική πρόταση, οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τόσο τον θανόντα Άλκη Καμπανό όσο και τους άλλους δύο παθόντες . Ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, προκύπτει:

-Από τα μέσα που επέλεξαν για την επίθεση, ήτοι τα δρεπάνια και τα μαχαίρια, καθώς και τους μεταλλικούς λοστούς και σωλήνες , τα γκλομπ και τα ξύλινα στειλιάρια, τα οποία είναι ικανά να επιφέρουν θανατηφόρα πλήγματα, και τα οποία οι κατηγορούμενοι έφεραν εκ των προτέρων, πριν μεταβούν στο σημείο της επίθεσης.

-Από το γεγονός ότι τα χτυπήματα των κατηγορουμένων ήταν επανειλημμένα και σφοδρά , λαμβανομένου υπόψη και του βάθους τους, γεγονός που καταδεικνύει το μένος των δραστών.

-Από τα σημεία του σώματος στα οποία επέφεραν τα πλήγματα, ήτοι στην κεφαλή, στο θώρακα και στους μηρούς των παθόντων, όπου κατά την κοινή λογική τέτοιου είδους πλήγματα είναι πολύ πιθανό να επιφέρουν το θάνατο.

-Από την αριθμητική υπεροχή των δραστών (12) έναντι των παθόντων (που από 5 αμέσως απέμειναν 3 και σε λίγα δευτερόλεπτα 2), την οποία μάλιστα (αριθμητική υπεροχή) επιδίωκαν, καθόσον οι ίδιοι επέλεξαν να επιτεθούν σε ομάδα πέντε ανυποψίαστων νεαρών, ενώ γνώριζαν ότι οι ίδιοι είναι 12.

– Από το γεγονός ότι ενώ ο Άλκης Καμπανός ήταν πεσμένος στο έδαφος και φώναζε «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω», οι κατηγορούμενοι εξακολουθούσαν να τον χτυπούν από κοινού και επανειλημμένα.

– Από το γεγονός ότι ο (σ.σ. αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενός τραυματία) έσπευσε να βοηθήσει τον πεσμένο στο έδαφος φίλο του, Άλκη Καμπανό, οι κατηγορούμενοι τον εμπόδισαν κρατώντας τον και ακολούθως τον χτύπησαν με ρόπαλα και τον έπληξαν με μαχαίρια και με δρεπάνι, προκειμένου να τον σκοτώσουν και να τον παρεμποδίσουν να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια στον Άλκη Καμπανό.

– Από το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι ενώ είχαν πλήξει επανειλημμένως και σε ζωτικά σημεία τους παθόντες και ενώ οι τελευταίοι αιμορραγούσαν ακατάσχετα και ο μεν πεσμένος στο έδαφος Άλκης Καμπανός ψυχορραγούσε, ο δε (σ.σ. αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του ενός τραυματία) βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής. Αντί να καλέσουν σε βοήθεια, τους εγκατέλειψαν αιμόφυρτους προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους και να προβούν στην εξαφάνιση των οργάνων του εγκλήματος , επιστρέφοντας άλλοι στον κείμενο επί της οδού Π.Π. Γερμανού σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και άλλοι στις οικίες τους σε πλήρη ηρεμία, αφού πρώτα περισυνέλλεξαν από το σημείο της επίθεσης τα περισσότερα όπλα και απέρριψαν τα περισσότερα εξ αυτών σε διαφορετικά σημεία της πόλης, γνωρίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επέρχονταν ο θάνατος των παθόντων, δεδομένου μάλιστα ότι μεσολάβησε μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ της επίθεσης και της επέλευσης του θανάτου του θύματος.

#ΑΛΚΗΣ_ΚΑΜΠΑΝΟΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια