Με επιπλέον $79 το Oculus RiFT μετατρέπεται σε ένα room-scale σύστημα VR

🕔09/10/2016 - 17:14:05

Σπουδαία τα νέα για τους κατόχους του Oculus RiFT αφού η εταιρεία ανακοίνωσε στο συνέδριο Oculus Connect 3 υποστήριξη room-scale για τους επερχόμενους controllers Touch.

Για να ενεργοποιηθεί παρόλα αυτά η συγκεκριμένη δυνατότητα, απαιτείται η επένδυση $79 για την αγορά ενός πρόσθετου αισθητήρα που θα τοποθετηθεί στο δωμάτιο. Τα χαρακτηριστικά room-scale επιτρέπουν στους χρήστες Εικονικής Πραγματικότητας να κινούνται μέσα στον κανονικό χώρο, με την τρισδιάστατη χαρτογράφηση του δωματίου.

 

Με την προσθήκη του τρίτου αισθητήρα, τα παιχνίδια αλλά και άλλο περιεχόμενο γίνονται ακόμα περισσότερο immersive, επειδή ο χρήστης μπορεί να περιφέρεται στον φυσικό χώρο γύρω του, ενώ φοράει το Oculus RiFT. Η προσθήκη υποστήριξης room-scaling και η προσθήκη επιπλέον αισθητήρων για την βελτίωση της εμπειρίας δεν αποτελεί έκπληξη. Τον περασμένο Ιούλιο, το λογισμικό Oculus Home του RiFT απέκτησε υποστήριξη για πολλαπλούς αισθητήρες.

 

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αξίζει να επισημάνουμε, ότι υπάρχει στο HTC Vive. Τα δύο χειριστήρια Touch όσο και ο νέος αισθητήρας για το 3D mapping θα κυκλοφορήσουν στις 6 Δεκεμβρίου με κόστος $199 και $79 αντίστοιχα.

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια